a képviselői költségeket két féle módon is lehetne csökkenteni: 1) kevesebb képviselő; 2) kisebb tiszteletdíjak.
Az első verzió ellen a ún. "megélhetésiek" protestálnak majd teli torokból, a másodikból születnek majd az olyan megoldások, mint a tanácsnoki rendszer a "kiesett jövedelem pótlására"... :))
időszerű. A kistérségi szövetségek , minden problémájukkal egyetemben képesek lehetnek a ma sok helyen szinte megoldhatatalan feladatok jó színvonalú ellátására (oktatás, környezetvédelem) de nem oldanak meg minden problémát, sőt újabb társadalmi - politikai vitákat okoznak. Volt már alkalmam betekinteni külföldi önkormányzatok munkájába, ahol egy önkormányzathoz több kisebb település tartozott, közös költségvetéssel, intézményekkel stb. Egyébként ilyenre sok európai példa van. Nekii is meg vannak a saját gondjaik.
Azt azért nem gondoltam volna, hogy az államháztartás rendbetétele fogja majd előidézni az ehhez nagyon hasonlító kistérségi szövetségek létrejöttét (mellesleg a képviselői költségeket két féle módon is lehetne csökkenteni: 1) kevesebb képviselő; 2) kisebb tiszteletdíjak.
Mivel tudomásom szerint a az SZDSZ Szolnoki Szervezete lehetővé kívánja tenni, hogy tagjai írásban kérdéseket tegyenek fel a polgármester jelöltségre pályázóknak, én úgy vélem, miért ne vonhatnánk be ebbe a nyilvánosságot: kérlek Benneteket, kérdéseiteket kuttassátok el hozzám, hogy írásban beadhassam a jelölteknek.
Erdei Péter
Jó, jó, de vajon fognak-e (és milyen fórumon) a jelöltek válaszolni?
Tegyük fel, Erdei felhívására küldök néhány (tucat) kérdést. Na és? Utána hónapokig várjak a válaszra? Megér nekem ez ennyi vesződséget?
ezért is célszerű lenne zuhanyhiradókra nen hagyatkozni. Pl. bennem fel sem merült, hogy közös mszp - szdsz polgármesterjelölt lehetnék. Nem hiszem, hogy ilyesminek lenne politikai realitása bárki szdsz-es estén. :)))
A jelenlegi helyzetben nem vonnék párhuzamot a két választás között. Az országgyűlési választások eddig mindig arról szóltak, hogy valami ellen szavazunk. Szerintem, az idén is ez történt.
Az önkormányzati választásokra ez nem annyira jellemző, bár motivációként mindig jelen van.
Más.
Azt csiripelik a verebek, hogy Szalay nem indul polgármester-jelöltként az ősszel. Amennyiben ez igaz, akkor még érdekesebb a helyzet.
Én azért csodálkoznék, ha ősszel a szocik egy szdszes polgármesterjelölt támogatásával szeretnék elbukni az önkormányzati választásokat :))
Szerintem, a szocik polgármester-jelölt ügyben válaszút elé kerültek.
Melyik lehet a kisebb bukás: az MSZP önálló jelöltjeként Botkánéval, vagy egy közös MSZP-SZDSZ jelölttel?
Arra szerintem, a szocik sem számítottak, hogy ez az esetleges közös jelölés, helyi szinten (?), az SZDSZ berkeit így felforgatja.
Persze, az is lehet, hogy ez az egész egy előre kiszámított stratégia része a szocik részéről, de ez még nem fogja megmenteni Botkánét az őszi bukástól.
Amennyiben ez a verzió az igaz, akkor létezhet forgatókönyvük a jelöltjük bukásának elkerülésére is...
"a szadik meg előálltak egy vérprofi településfejlesztővel"
Ja, így már más a leányzó fekvése. Akkor olcsó kampány elé nézünk, hiszen elég nyilvánosságra hozni a vérprofi településfejlesztő sikerektől duzzadó szakmai referenciáit, és indulhat a szolnoki csoda :))