Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Miért, ötfejű van? És három? 16??? Na ugye. Ezzel semmi különlegeset nem mondtál. Olyat mondjál légyszí, ami van és úgy nincs sehol. Ja, hogy az nehéz. Persze, mert bármi, ami van, az valahol van. Olyan nincs, hogy valami van és nincs sehol. De ha te, mint észlény, tudsz rá példát mondani, hogy valami van, de nincs sehol, halljuk, ne tartsd magadban.
"Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!
Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt?
Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;
Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok...
Azaz, hogy voltál, Lucifer lázadása előtt mikor még*
Istennek minden fiai vigadozának?"
Milyen sok kérdés van itt Jóbnak szegezve. Tudod, kérdések. A kérdést nem szabad állitásnak venni mint ahogy te csinálod.
"12. Parancsoltál-é a reggelnek, a mióta megvagy?"Ez NEM azt jelenti hogy Jób parancsolgatna a reggelnek. Éppen ellenkezőleg....
"16. Eljutottál-é a tenger forrásáig, bejártad-é a mélységnek fenekét?"Nem, és NEM. Jób egyiket sem tette meg...
"18. Áttekintetted-é a föld szélességét, mondd meg, ha mindezt jól tudod?" Ezt sem tudja Jób. Hallgatás a válasz. Van annyira bölcs hogy hallgasson...
" 21. Tudod te ezt, hiszen már akkor megszülettél; napjaidnak száma nagy!"Nem, Jób a sötétség tárházát sem tudja hol van, a bátoritás ellenére is befogja a száját...
"31. Összekötheted-é a fiastyúk szálait; a kaszáscsillag köteleit megoldhatod-é?" Nem, ezt sem tudja Jób...
"32. A hajnalcsillagot előhozhatod-é az ő idejében, avagy a gönczölszekeret forgathatod-é fiával együtt?" :-((
"37. Ki számlálta meg a bárányfelhőket bölcseséggel.." Nem, Jób a bárányfelhők számát sem tudja megmondani....
(*A föld teremtése már Lucifer lázadása után volt-de ez most mellékes)
"Azt még mindig nem tudjuk hogy Adam vagy Jeremias hol voltal születésük/teremtésük/formálásuk előtt..."
De azért valamicskét haladunk, nem?
Jézus imájából az Atyához a földi szolgálatának vége felé:
És most te dicsőíts meg engem, Atyám, te magadnál azzal a dicsőséggel, a melylyel bírtam te nálad a világ létele előtt.
Jn 17,5
Ebből az Igéből nekem úgy tűnik a teremtés előtt is volt létezés.
A teremtés előtt is eldőltek már azok a történelmi jelentőségű dolgok, amik engem érdekesek számunkra.
(Most itt ha teremtés előtti létezésről beszélgetünk, Eltéritő aki eddig ha a földiekről beszéltünk addig is adta a hülyét és nyomta az evos agymenéseit, amit beadtak neki az okoskodók...
"Júdás? Sehol volt. Júdás sem volt sehol születése előtt.
Ennyit sem tudsz, borotvapemzli?'
Mikor velök valék a világon, én megtartám őket a te nevedben; a kiket nékem adtál, megőrizém, és senki el nem veszett közülök, csak a veszedelemnek fia, hogy az írás beteljesüljön.
Most pedig te hozzád megyek; és ezeket beszélem a világon, hogy ők az én örömemet teljesen bírják ő magokban.
aki meg nem született, de "aki"-nek mondjuk és azt mondjuk rá hogy "még nem született meg", az Istennél létezik, hiszen Isten az időn kívül van.
persze lehet olyan hogy valakiről beszélünk hogy "meg nem született", de azt is értjük alatta, hogy nem is fog, nyilván az ilyen nem is létezik Isten szemében sem.
persze az is biztos, hogy ebből te nem értesz semmit
"Azt még mindig nem tudjuk hogy Adam vagy Jeremias hol voltal születésük/teremtésük/formálásuk előtt..."
Hol volt Kain?
Kain, aki a gonosztól vala, és meggyilkolá az ő testvérét...
Jn 3,12
Hol volt Júdás?
Az embernek Fia jóllehet elmegy, a mint meg van írva felőle; de jaj annak az embernek, a ki az embernek Fiát elárulja; jobb lenne annak az embernek, ha nem született volna