Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
2023. május 1-től, a vármegye- és országbérlettel rendelkezők jelentős kedvezménnyel utazhatnak a helyközi járatokon. Jelenleg a vidékről bejáró, Debrecenben tanuló diákok, valamint az itt munkát vállaló utasok, a helyi közösségi közlekedést kedvezményes, ún. kiegészítő bérlet vásárlásával is igénybe tudják venni.
A vármegye- és országbérlet azonban nem köthető Debrecenhez, valamint az érvényességi idő szempontjából sem összeegyeztethető a kiegészítő bérlettel, így azzal együtt nem lesz használható.
Bő húsz évvel ezelőtt a weblapomra (jhoward.hu) feltettem néhány városi legendát, némelyiket itt-ott kissé "kiegészítve" saját gondolatokkal is. Pár éve, amikor a kalandregényeimet írtam, utánakerestem a neten egy konkrét témának, amit be kívántam építeni a könyvembe (hogy pontosabb legyek, ne csak az legyen, amit én hallottam/ismertem/elképzeltem, hanem konkrétabban ismerjem a történetet, hiszen "több szem többet lát"), amivel kapcsolatban én is írtam anno. Nos, találtam is (akkor) egy-két éves cikkeket, amelyekben mindben benne volt az általam "színezett" történet is, mint valóban megtörtént eset. De semmi egyéb, számomra semmi új nem derült ki a források utáni kutatások során. Pontosabban, forrásmunkaként csak saját magamat találtam meg. A későbbi időkben, az adott témát megíró "hivatalos" oldalak mind-mind az én - tulajdonképpen elképzelt - "igazságomat" vették "készpénznek". Szóval, csak óvatosan! :-)
LOL pedig a pletykálni olyan olyan szórakoztató, pár éve pár embernek azt mondtam, hogy vissza veszi a Volán a debreceni helyi járatot, és egy hónap múlva kb. mindenki ezt fújta. 😃 Lehet hogy majd megint kitalálok valami hasonlóan nagy marhaságot, hátha elterjed.🤪
Amúgy ez egy fórum, nem hivatalos tájékoztató oldal. Akinek annyi esze van, hogy mindent készpénznek vesz amit itt olvas, hát szíve joga.
Visszaolvasva az utolsó oldalt nem tudom eldönteni, hogy anno 10-15 éve mi is írtunk ennyi valótlan, összefüggéstelen, szakmaiatlan, nem létező egyénileg kigondolt, sejtésekből kiinduló sofőrpletykákkal fűszerezett agyszüleményt, vagy ennyire megváltozott ennek a topicnak közössége. :)
Olyat még nem láttam, hogy ne fértek volna fel az utasok a pótlóra, még a legforgalmasabb vasárnap délutáni időszakban sem. A kimaradó megállók pedig 5-10 perc sétával elérhetők.
Amúgy a prioritásokat sem ártana átgondolni. A villamos- és trolipótlás okozza az utasoknak a legkevesebb kényelmetlenséget, ezért utolsóként kellene kivezetni, ha már vissza lett sűrítve a menetrend minden vonalon a válság előttit megközelítő szintre.
Szeretem ezt az "inflációval történő emelés" kifejezést. Tehát a most éppen aktuális pénzromlás értékével emelik meg a jegyek/bérletek árát, és ez fedezni fogja az amúgy állításuk szerint eddig is drágább villamos energia költségeit? Az infláció ugyanúgy emeli az ő energiaköltségeiket is, hiszen nem ők maguk állítják elő a szükséges energiát megújuló forrásból.
Már bocs, de az érvelésed rögtön ott sántít, hogy az eCitarókat a DKV "kapta" (amúgy vette), a Volvók és a Conectók pedig az ITK tulajdonát képezik, így azokat a DKV biztosan nem selejtezheti... Ráadásul ha lenne is ilyen feltétel, akkor még inkább az lenne a logikus, hogy a Civisek, nem pedig a trolik helyére állnak be.
Az meg hogy 1-2 buszsofőr mit mond, nem igazán releváns, mint ahogy az se, hogy ez a Tóth Szabolcs mivel szédíti az embereket a városi propaganda TV-ben. Nyilván megpróbál megmagyarázni mindent, nem fogja bevallani, hogy "igazatok van, szarul csináltuk".
A fogyasztásról is akkor van értelme beszélni, ha vannak konkrét mérések, nem így bemondásra, mert ez ellenőrizhetetlen. A troli legalább télen is tud menni akár a nap 24 órájában is, ha úgy van, míg az elektromos busz a hidegben elég gyorsan lemerül, és akkor még nem is beszéltünk a fűtést biztosító olajkályháról, ami további költség, ráadásul környezetszennyező is.
Nagyon jól tudod, hogy ezek a szerződések nem nyilvánosak, de nyilván el szeretnek kerülni, hogy a pályázati forrásból vett járműveket aszfaltvédőnek használják, esetleg megbontsák őket és alkatrészeket értekesítsenek belőlük. Az is feltétel, hogy annyi dízeles buszt selejtezni kell, ahány elektromosat kaptak. Ezeket egy tankeres kolléga meg is erősítette nekem. Azt pedig, hogy a troli többet fogyaszt, mint a busz, legyen az elektromos vagy dízeles, nem én mondom, hanem Tóth Szabolcs, az őszi városi tv-s interjújában. A Volvo sokat eszik, ez tény, viszont ezeknek a selejtezését a járműcserés pályázati szerződésben meghatározott ütemterv szerint kell végezni. Az elektromos energia pedig jóval nagyobb mértékben drágult, mint az üzemanyag, ezzel szintén nem érdemes vitatkozni.
1, Mutasd meg hol van leírva a pályázatban, hogy járatni kell őket? Érdekelnének a konkrét számok is, hogy mi az, ami már jó... Szerintem inkább csak arról van szó, hogy ciki lett volna a zsír új buszokat (amik egyébként is több hónap késéssel álltak forgalomba) beállítani a telephely sarkába porosodni.
2, Mennyi fogyaszt egy eCitaro és mennyit egy Solaris? Írjunk akkor ide is konkrét értékeket. Továbbmegyek: nem inkább az akár 50-60 liter gázolajat is felzabáló, lefingott Alfákat kellett volna ezekkel kiváltani, mint a nullemissziós trolikat?
1. Az eCitaro-kat pályázati forrásból vették, ezért muszáj őket járatni.
2. Kevesebb áramot fogyasztanak és mivel újak, kevesebb karbantartást igényelnek, mint a trolik.
Bocsi, de ilyen szakmaiatlan hülyeségeket O. Rolika szokott kommentelni a feribókon. Azért jó lenne egy bizonyos szint alá nem süllyedni, csak azért, hogy lehessen szidni a DKV-t.