kicsit jobb lett a render-je ugy lattam a 4.79-nek. Igaz nem modosult, tehat tablazatok sokasagatol egymasba ugyan olyan (motor nem valtozott:( ), de mintha mas lenne es kicsit jobb. Leszedi -> render->majd kidobja az oldalt:)
Filburt:
Azota en mar letoltottem a mail-jat is.
Eloszor nem tudom miert nem toltottem le(linuxosrol beszelek)
Szerintem nezd meg, negyon jonak nez ki. Hasznalhatosagarol nem tudok nyilatkozni, mert meg nincs a szobamban internet(kollegium). Nagyon sok funkcio van benne, tehat engem meggyozott.
Hi!
Mozilla alatt is van "Outlok Expresse"-nek megfelelo program?
Van valamilyen levelezo progi?
Masik van valami HTML szerkeszto progija, de nalam(linux alatt) abban a betuk ollyan miniaturok, hogy az olvasni nem lehet. Ha a fajl menuben piszkalgatok, akkor az eredeti Mozillaban lesznek meg nagyobbak a betuk.
Hogy lehet ebben a Html nezegeto progiban beallitani a betumeretet?
Filburt: a release-t szedtedd le van nightly-t? Amugy a bugzillan mindeg megtalalod evagy ha nem irhatsz id oda ha talalsz bugot, de ez az "eltutnik a bookmark amikor a personal toolbarra huzom" cucc meg nem jotte elo nalam :) Holott folyamatosan hasznalom a stable kiadast, es az "éjszakai" buildeket ;). Probalj leszedni 1 nighlty-t, tedd fel es vszinu mar nem lesz ez a probelmad.
Érdekes, mert én meg egész nap dolgozok,/böngészek/ és reggel elindítom a Mozillát, este meg leállítom.
Nem mondom, némely java és javascript nem fut rajta
de háát ez van. Nálam még nem fagyott, és ha a fent említett dolgok is rendben mennének, akkor nem sokan használlnék az IE-t :)
Ja és a sebesség, szerintem mindhárom közül a leggyorsabba mozilla. És nem utolsó sorban mégsem 80 mega mint más böngészők, hanem csak 10.
Én a Netscape 4.7-et használom.
Az IE nem jön be, mert stupidusereknek való. Se letölteni, se a hálón cirkálni nem lehet vele rendesen és nem látni, hogy éppen mit csinál. Előnye, hogy frankón lehet offline böngészéshez oldalakat menteni mindenestül! (ellentétben a 'buta' neccképpel)
Letöltöttem a Mozillát is. Jó progi, de igen instabil. Vannak oldalak, amiket kifejezetten utál. :) Előnye, hogy ha megfagy, nem tesz kárt a gépben. :))) Szóval kiráj, de csak szórakozásra. Ha keresek vmit, akkor ezt használom.
Regebben (talan meg ma is) volt lehetoseg Netscape 4.x alatt arra, hogy a Bookmarks toolbarra kirakhassak linkeket meg legordulo bigyot.
Most, hogy felpakoltam a 0.95-os mozilla-t, megprobaltam visszahozni a regi jo Netcapas feelinget, de az istennek nem akar semmit a 'bookmarks' felirat melle tenni... Amit oda huzok, az eltunik devnull iranyaba...
A mozilla forditasahoz szukseg van egy libIDL cimu csodasagra is, itt talalhato: http://www.andrewtv.org/libIDL/libIDL-0.6.8.tar.gz, de egyebkent Debianban a liborbit0,liborbit-dev csomagban van benne.
Nekem speciel soha nem volt még bajom az Index-en a Mozillával. Igaz, én csak a főoldalt, a frankót meg a fórumokat szoktam rendszeresen látogatni.
Amúgy nem annyira biztos hogy az az oldal a profi amit teleaggatsz javascript-tel, bitmapekkkel, frame-ekkel és flash-sel. Egyszerű elemekkel is lehet ízléses oldalakat csinálni amik ráadásul nem másfél óra alatt jönnek le modemes kapcsolat esetén sem. Annak ellenére hogy nekem TVNET-em van, igen értékes tartalmat kell annak az oldalnak szolgáltatnia amit egy ilyen csicsagyűjtemény tartalmaz ahhoz hogy legközelebb is meglátogassam, még akkor is ha a böngészőmnek nem jelent gondot. Én általában a tartalomra vagyok kíváncsi és nem a félmegás önreklámozó flash-ra és a böngészőt elszállító, amúgy semmi lényeges funkciót meg nem valósító javascript trükkökre. Ez szvsz inkább parasztvakítás amivel a nem túl sokat internetező megrendelőt el lehet kábítani hogy milyen profi weblapja született.
Ha valaki megnézné, a címe
http://www.freeweb.hu/domonik/index.html
Más nem tapasztalt még ilyet, azért kérdezem, mert vagy én állítottam össze rosszul az oldalt, vagy még nem töki a Mozilla, de más oldalnál még nem fordúlt el?.
A Netscape 6 suxx. a Mozilla egy fokkal jobb, de még mindig túl lassú, az Opera meg jobb lenne, ha legalább csak annyira is betartaná a html és javascript szabványokat, mint az IE4/5.X vagy az NN4.x (bár ezek is csak hűdenagyon fintorogva használják :)... Mert ugyebár manapság már nem csak a tartalom, henem a külcsíny is számít, mégha olyan egyszerű, de mégis nagyszerű kinézetről van szó, mint az index.hu (csak példa, nem reklám)... De láttam én már Operát, N6-ot és még Mozillát is rendesen fejreállni az index.hu-tól... pedig nem túl bonyolult oldal... csakhát nekem (sajnos) egyre inkább úgy tűnik hogy ez utóbbi három böngésző, ha nem pordukál hamarosan valami értelmeset, akkor megragad azon a szinten, hogy igénytelen emberek igénytelen weblapjainak a megjelenítésére elég lesz ilyen igénytelen böngésző is... Részemről maradok IE5 és NN4.7x...
Ilyet már legalább százat feltaláltak az első magasszintű programnyelv bevezetése óta. De igazán egyik sem jött be, mivel a programozában a nyelv megtanulása szinte semmi egy nagyobb program létrehozásához szükséges ismeretekhez képest. Magát a C++ nyelvet meg lehet tanulni két hét alatt, C++-ban programozni azonban jópár év gyakorlatot igényel.
Most olvastam, hogy valami vebes technikát dolgoztak ki, aminek van neve is de már nem emlékszem rá, aminek az a lényege hogy felvált minden programozást, és nem igényel negyobb tudást mint a html nyelv ismerete.
És a mozilla böngésző maga a program, azaz a net. Nem egészen értem, de majd még kitalálják pontosan, vagy közérthetőbben.
A mozilla egy teljes értékű nyílt forráskódú böngésző aminek a motorját (azaz azt a részét ami a html-t kezeli) más programok is fel tudják használni (Pl: Galeon, Nautilus linux alatt). A mozilla forráskódját módosítják némileg (pár nem túl lényeges szoftverrel kiegészítve azt) és adják ki mint Netscape 6.x-et.Mivel az NS6 a mozilla egy-egy verziójából készül mindig picit le van maradva az eredetihez képest. És mivel mostanában elég jól beindult a fejlesztés (a 0.9 már egész elviselhető sebességgel indul és a böngészés is gyorsult) ez a lemaradás elég jól érezhető is.
Ezt egyébként nem teljesen egyedi dolog, az IEx motorjára is épülnek más böngészők W$ alatt, igaz nem túl elterjedtek.
hi,
aki szakért hozzá, elmagyarázhatná, hogy van ez. a mozilla legjobb tudomásom szerint valami engine>, amivel többek közt böngészőt is lehet csinálni. és még mit? vagy tök félreértettem?
kösz
ÁÁÁÁ ezek a rövidítések nekem magasak, nem is hallottam még ilyen böngészőről.
Hol lehet letölteni?
Egyébként ezeket már ismeri, mert a 4-esek még nem a 6-os már nem ismerte.
/onmouseout,onmouseover/
Nincs letiltva a jobb klikk, /címek másolása lehetséges/
A Mozilla még csak 0.x mégis jobb mint a Netscape 6.x Ha pedig igazán gyorsat akarsz, tedd fel a mozilla után a galeont is, a mozilla motorját használja, és kb. ötödannyi idö alatt betöltödik. Gnome-os progi, de ha a libek fenn vannak KDE (és egyéb) alatt is fut kacagva.