Keresés

Részletes keresés

Willie Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4402
Ja, szoval te az alapjan faszoztal, hogy te ugy gondolod, hogy orban azt gondolja...
Előzmény: Sarkany (4401)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4401

Nem tudom olvastál-e valaha Majakovszkijt?

Tudom, ma nem túl divatos költő...

Majakovszkíj írta az egyik versében:

"Ha azt mondom párt,

azt gondolom: Lenin.

Ha azt mondom Lenin,

azt gondolom: párt!"

Előzmény: Willie (4400)
Willie Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4400
"Ki az a "mi"? Mi, I. Orbán Viktor?

Az eszedbe sem jutott, hogy esetleg a fityisz frakciorol beszel?
Előzmény: Sarkany (4399)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4399

Ne ilyen durván, uram. Nem olvasható ki a szövegből, hogy OV ELDÖNTI, mi a jó az országnak. Mint minden politikus, VÉL, FELTÉTELEZ, HISZ valamit, ami jó lehet az országnak, Informálódik, konzultál ezzel-azzal, és a parlamentben (reméljük, ezentúl inkább ott) érvel a vélt igaza mellett.

Nem tudom olvastad-e a linket?

Ez hanzott el szó szerint:

"Mi az országot támogatjuk, és nem a kormány politikáját. Ha az ország érdekében állónak ítéljük a kormány politikáját, illetve a kormány előterjesztéseit, akkor azokat támogatni fogjuk" – mondta Orbán Viktor.

Ki az a "mi"? Mi, I. Orbán Viktor?

Nota bene, 2002-2006 között nem sokat érvelt a parlamentben. Három és fél évig be sem járt az ülésekre...

Előzmény: terla (4398)
terla Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4398
Ne ilyen durván, uram. Nem olvasható ki a szövegből, hogy OV ELDÖNTI, mi a jó az országnak. Mint minden politikus, VÉL, FELTÉTELEZ, HISZ valamit, ami jó lehet az országnak, Informálódik, konzultál ezzel-azzal, és a parlamentben (reméljük, ezentúl inkább ott) érvel a vélt igaza mellett. Tény az is, hogy egyes pártok inkább foglyai saját doktriner elképzeléseiknek, mint a valóságnak. Például sztem a szadeszesek az egyéni , személyi jogok (drog, diákjogok, tanszabadság, bűnözők védelme) abszurd túlhajtásának. Vagy az szja csökkentésének. Vagy az egykulcsos jövedelemadónak, amely elixir a gazdagoknak. Vagy a nyugdíjak járulékoltatásának, majd adóztatásának. Vagy a 0 ft-tól kezdődő ingatlanadónak.
Előzmény: Sarkany (4392)
tibra Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4397

A miniszterelnök környezetében ugyanis erősen bíznak abban, hogy nemcsak üres ígéret volt Navracsics Tibor frakcióvezetőtől, hogy a számukra elfogadható (például az önkormányzati képviselők számának csökkentéséről vagy mandátumuk meghosszabbításáról szóló) javaslatokat a Fidesz is támogatni fogja.

Ezt a hírszerzőn olvastam. SZerintem felülírja még ez az info, a pártok helyi felkészülését.

Adott esetben a megtörtént jelölés is semmis lehet; meg ugye ott van a nagyobb körzet - kevesebb ember párhuzama is.

nilan Creative Commons License 2006.05.12 0 0 4396
Hát ez a Seszták se érti meg soha az életbe, hogy az emberek többsége nem fogadja el a feltétel nélküli tiszteletet.
Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4395

Hiányosak az információink, őket meg köti a pártfegyelem. Megértem...

Előzmény: tibra (4394)
tibra Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4394

Jön polgármesternek?:)

RdI! Lapalma hozzászólását kommentálod?

Előzmény: Sarkany (4389)
Willie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4393
Es abban a cikkben, amit belinkeltel, hol van szo egyszemelyi dontesrol?
Előzmény: Sarkany (4392)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4392

Ugyanugy mint ahogy az osszes orszaggyulesi kepviselo is ezert kapja a fizeteset.

Országgyűlési képviselő van 386 fő. A döntés közös, amihez vagy van elég támogató szvazat, vagy nincs.

Egyszemélyi döntések diktatúrában születnek....

Előzmény: Willie (4391)
Willie Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4391
"És ő majd eldönti, hogy mi szolgálja az ország érdekét? Ekkora öntelt faszt már régen hordott a hátán a Föld!" Ezen miert csodalkozol? Azert kapja a fizeteset, hogy eldontse mi szolgalja az orszag erdeket. Ugyanugy mint ahogy az osszes orszaggyulesi kepviselo is ezert kapja a fizeteset. Vagy szeritned csak az a jo kepviselo, aki gondolkodas, sajat velemeny nelkul felsobb utasitasra gombot nyom. Van ilyenbol is jocskan.
Előzmény: Sarkany (4390)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4390

Orbán az országot és nem a kormányt támogatja  

Orbán Viktor szerint a Fidesz csak olyan kormányzati előterjesztéseket támogat, amelyek valóban Magyarország érdekeit szolgálják.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=12694

És ő majd eldönti, hogy mi szolgálja az ország érdekét?

Ekkora öntelt faszt már régen hordott a hátán a Föld!

Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4389
Otthagyja a Fideszt Várhegyi

http://index.hu/politika/belfold/vrhegyifkte0/

eR-dei Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4388
Már megírtam, hogy a Fodor előterjesztése szerint nem nevezhetünk meg senkit, nem mondhatunk senmit. Magunkat kívéve persze.
Előzmény: lapalma73 (4387)
lapalma73 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4387
Hidd el, hogy itt és most sajnos nem tehetem meg, de az biztos, hogy semmi sem dőlt még el.
Előzmény: Sarkany (4386)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4386

vannak törekvések különböző stílusban, különböző emberek segítségével, különböző célokért. ... Remélem konkrét voltam. :)

Mit mondjak? Qrva konkrét! :)))

Előzmény: lapalma73 (4385)
lapalma73 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4385
Az SZDSZ-es részt egy kicsit pontosítanám.
"Annyi bizonyos, hogy nem egyike azon személyeknek, akikről, mint potenciális jelöltekről, e helyen beszélgettünk."

1. A jelöltállításnál az SZDSZ városi csoport ajánlását, az Országos Ügyvivői Testület hagyja jóvá.

2. Ez egy szimpátia felmérő szavazás volt.

3. A hivatalos jelöltállító taggyűlést május 29-e után lehet megtartani.

Tehát, hogy az szolnoki SZDSZ-en belül eldőlt volna valami, azt nagyon kétlem. Inkább vannak törekvések különböző stílusban, különböző emberek segítségével, különböző célokért. Remélem konkrét voltam. :)
Előzmény: Sarkany (4383)
Enzo Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4384

"Ha előbb nem, hát a szavazófülkében megtudjuk ki is Ő. :))"

Ha csak ott tudod meg, akkor vélhetően a nevét fogod csak megtudni, nem azt hogy ki ő. :)))

Előzmény: Sarkany (4383)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4383

A pillanatnyi állás szerint:

- Az MSZP mindenképpen indít polgármester jelöltet és bízik annak győzelmében.

- Az SZDSZ is indít jelöltet, de a jelölt személyének kiléte jelenleg titkos. Annyi bizonyos, hogy nem egyike azon személyeknek, akikről, mint potenciális jelöltekről, e helyen beszélgettünk.

Ha előbb nem, hát a szavazófülkében megtudjuk ki is Ő. :))

- A Fidesz is - nyilván - indít jelöltet, de azt csiripelik a verebek, hogy nem Szalay fog indulni.

-Az általam itt meg nem említett "töpörödött" pártok és egyéb szervezetek polgármester jelöltjei - ha egyáltalán lesznek ilyen személyek - nem ismeretesek (még).

A kialakult helyzet még a TOTO-záshoz sem hasonlítható, mert a TOTO szelvény kitöltésekor legalább az egymás ellen játszó csapatok neve ismert...

Előzmény: tibra (4381)
csakl Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4382

Nilan!

Bocs, nem figyeltem, a hivatkozott hozzászólásod előtti hozzászólásban a beszédet mondót említették, én erre hivatkoztam. :(

Előzmény: nilan (4376)
tibra Creative Commons License 2006.05.11 0 0 4381

No! Kifejtenéd?

Előzmény: Sarkany (4379)
Enzo Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4380

Szerintem inkább egymás után 2x  nem 4, hanem 3 évre kellene választani. 5 év túl nagy idő. Végül is országos megszorítások nem városi döntés nyomán lesznek.

Vagy ki tudja.

Előzmény: terla (4377)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4379
Érdekes dolgoknak nézünk elébe, legkésőbb a nyár végén...
Előzmény: tibra (4375)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4378

Meglepő gondolatok!

Számodra lehet, hogy meglepő. :))

Csupán arról van szó, hogy nem keverem össze az országos politikát a helyi várospolitikával. Sokan keverik...

Előzmény: Törölt nick (4374)
terla Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4377

Ha már ritkán szólok, okosat kéne:-))

A szadesz pm jelölési aktusa  kötelező pártpolitikai rutin. Egy 80 ezres városban, megyeszékhelyen  kötelező a liberalizmus letéteményeseinek ilyen téren is megnyilvánulniuk.

Az is nyilvánvaló, h a szocik "hivatalból", ugyancsak alapvető rutinból , sőt, elhivatottságból, a NÉP igényeinek, követelésének kielégítése céljából polgármester jelöltet állítanak, s nagy valószínűséggel nyerni is fognak. Hacsak túl durva gazdasági megszorításokat nem  hirdetnek meg, ill. nem léptetnek életbe  addig. Érdekes, hogy a nagy reformhullámban mindenki hallgat arról, h el kellene tolni a helyi választásokat, nem pedig egy naptári évben tartani a parlamentivel. Pl egymás után 2x  nem 4, hanem 5 évre kellene választani önkormányzati képviselőket. A jelenlegi rendszerben a parlamenti túl erősen befolyásolja az önkormányzati eredményeket.

nilan Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4376
Csaklac!

Senem érted kiről van szó!
Az Szdsz-es polgm. jelöltről volt szó, vagy az fölött is Te diszponálsz?
Előzmény: csakl (4369)
tibra Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4375

Mindez akkor igaz, ha nem állít önálló pm jelöltet a tulipános és a narancsos csapat.

És mondjuk az utóbbiak kicsit továbblépnek a megszokott jelöltjükön.

Előzmény: Sarkany (4373)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4374
Szilárd meggyőződésem, hogy ősszel Szolnokon megint valami ellen fogunk voksolni. A választási győzelem okán köszönő levélre viszont most az MSZP lesz jogosult!

Meglepő gondolatok!
Előzmény: Sarkany (4373)
Sarkany Creative Commons License 2006.05.10 0 0 4373

Életszerűnek tartjátok, hogy egy 60-70%-kal nyerő párt ne indítson jelöltet, vagy ha nem indít, azt megértik a választók?

Nem kellenne összemosni az országgyűlési választásokat az önkormányzati választásokkal.

Többek között ez (is) volt mindig a gond a helyi képviselőtestülettel, tudniillik az, hogy mindig parlamentesdit játszottak...

Az, hogy az MSZP mekkora különbséggel nyert, javarészt annak köszönhető, hogy a választók megint valami ellen voksoltak.

Ezügyben nyugodtan írhat egy köszönő levelet az MSZP elnöksége több ellenzéki politikusnak... :))

Szilárd meggyőződésem, hogy ősszel Szolnokon megint valami ellen fogunk voksolni. A választási győzelem okán köszönő levélre viszont most az MSZP lesz jogosult!

Előzmény: csakl (4370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!