Keresés

Részletes keresés

stusa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4447

Olyannyira, hogy még ezzel a nyilvánvaló tévedéssel is egyetértesz :
"Buktatási tilalom az alsó tagozatban, ami tolja felfelé az alkalmatlanokat, nehezíti a normálisok előhaladását, termeli a túlkorosakat.

hahahaha

Ez mitől nyilvánvaló tévedés??????

Van a környezetedben alsós tanuló, vagy tanító?

Egy 20 fős osztályban 2-3 szintet meg nem ütő gyereket vinni 4 éven keresztül, nem egyszerű.

4 éven keresztül nem frusztráljuk a 2-3-at, csak hátrányba hozzuk a 17-et.

Majd a felsótagozatban hirtelen már frusztrálhatók bukással a lemaradók. Hiszen a mai iskolarendszer legnagyobb hibája, hogy az egyszer hátrányba kerülő tanuló a 8. osztály végére nem behozza a lemaradást, hanerm növeli. (2002-es felmérés)

A liberális érvrendszerben a szöveges  értékelés és a buktatás tilalma a FRUSZTRÁCIÓ-val magyarázódik.

De a másik nagy liberális eredmény a négyosztályos rendszer felpuhítása során a 6 és 8 osztályos gimnáziumok felvételijén ugye nem frusztrálják a 10-12 éves tanulókat ugye?????

Előzmény: eR-dei (4446)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4446
Velem szemben viszont Te vagy az igazi párttatlanság:)) ROTFL

Olyannyira, hogy még ezzel a nyilvánvaló tévedéssel is egyetértesz :
"Buktatási tilalom az alsó tagozatban, ami tolja felfelé az alkalmatlanokat, nehezíti a normálisok előhaladását, termeli a túlkorosakat.

hahahaha

Ezt az alábbi szöveget az 1970 -es évek elejéről írták:

""(...) végzett olvasásvizsgálatok egybehangzóan jelzik, hogy az olvasástanítás a magyar általános iskolai oktatás egyik neuralgikus pontja. Az általános iskolát végző tanulók kb. 20%-a nem képes olyan szinten olvasni, amely az önálló tanuláshoz feltétlenül szükséges lenne. Ezek a tanulók — főként az általános iskolák utolsó évfolyamaiban és a szakmunkásképző intézetekben — komoly tanulási problémákkal küszködnek, amennyiben a tanuláshoz Írott anyagokat kell felhasználniuk. A tanulók jelentős része nem képes az Írott szövegek mélyebb rétegeibe hatolni. Következésképpen nem az olvasástanítás kezdetével van baj, hanem inkább azzal az oktatási praxissal, mely az olvasástanítást nem tekinti folyamatos feladatnak."

Remélem elhiszed, hogy akkoriban nem volt még teljes a tankönyvszabadság, hogy csak az egyik "liberális oktatáspolitikai mételyről" és annak hatásairól fellebbentsem a sűrű szociál - konzervatív fátylat...

Előzmény: stusa (4445)
stusa Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4445

terla minden szavaddal egyetértek!

Sajnos rdi érvei gyengék, liberálisak, pártosak.

Rengeteget lehetne írni, én csak az alsó tagozatról:

Megítélésem szerint az első négy osztály végére tökéletesen kellene - pontos szövegértéssel - tudniuk olvasni, megtanulni tanulni, matematikából biztosan ismerni az alapműveleteket és kész!

Magyarból pl. a hangoktól 4. végére eljutnaka szófajokon át, a mondatelemzésen keresztül a szövegig. Majd felsőben kezdik újra, középiskolában ismét újra.

Igazi Dobcsányi féle koncentrikus tudásanyag bővítés.

A szöveges értékelés liberális hókuszpókusz, a buktatás eltörlésére pontosan igazak terla érvei. A szöveges értékelés mellett azzal érvelni, hogy küldöldön is így csinálják - hm...

A hatosztályos rendszer gyenge kialakítása MB egyik legnagyobb hibája!!!!!!!

Az meg már liberális abszurd, hogy minőségi oktatás csak városi gyerekgyárban lehetséges!!!!

Előzmény: terla (4439)
y42 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4444
Biztosan nagyban segíti  mondjuk egy negyedik osztály előrehaladását, ha van benne néhány írni, olvasni sem tudő tanuló.....
Előzmény: eR-dei (4443)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4443

"Teljes tankönyvszabadság, ami az olvasni tudást az alsó tagozat végére sem biztosítja nagy százalékban. "

Nem, ez nincs így,mert nem bizonyítható!  A tankönyv szabadság később lépett életbe mint a felismert funkcionális (*) analfabetizmus (az ugyanis már a 70-es években is ismert volt).

"Buktatási tilalom az alsó tagozatban, ami tolja felfelé az alkalmatlanokat, nehezíti a normálisok előhaladását, termeli a túlkorosakat."

Nem, a buktatási tilakom éppen, hogy nem termeli a túlkorosokat. Maximum ugyanannyi marad mint a szabály nélkül. Nem tolja felfelé az alkalmatlanokat, hanem átalakul az első 6 osztály jellege. ( A magyar bevésődött négyosztályos rendszer gyenge felbontása).

Az osztályozás erőltett helyettesítése a szöveges értékeléssel, ami kontrázza a teljesítményelvet és a mérhetőséget. Utóbbiak pedig az iskolából kilépve ott várják a fiatalt az Életben.

Nem, a szöveges értékelés bevett szokás nagyon sok országban.  A mérhetőséget kontrázza, de vajon tényleg mérni és versenyeztetni kell a 7-9 éves gyerekeket? Majd a későbbi évfolyamokon versenyezhetnek eleget a jegyekért.

"A szakképzés lerohadása (ez folyamatos mindegyik kormány alatt,) A  Kimagasló Szürkeállomány Pártja kormányon és ellenzékben egyaránt hallgatott és nem lépett ez ügyben. Ötlete sem volt."

Részben igazad van. A szakképzés "iparosítása" azonba a szocializmusban ment végbe, és nem képes ezt feloldani az új rendszer. Szerinted kinek, kiknek az ellenállásán bukott meg bármilyen változás ?

"Kisiskolák helyzete iráni teljes érzéktelenség."

Van benne valami, Ti meg teljesen érzéketlenek vagytok az oktatás minőségére.

"Iskolai drogozás és cigaretta/ivászat tűrése."

LOL :))

"Hol vannak az igért ppp diákotthonok? "

Épülnek.

Enzo Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4442
Oké. Meggyőztél. :)
Előzmény: eR-dei (4441)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4441
igen
Előzmény: Enzo (4438)
daridazsuzsi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4440

Diákjogok abszurd eltúlzása

Erőltetett roma integráció, erőltetett fogyatékos integráció a normál osztályokba,

ezeket én sem tartom helyesnek, oktatás terén én is inkább konzervatív álláspontot képviselek.

terla Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4439

Nem bírom ki, bele kell szólnom. MB-ot és általában a doktriner liberális oktatáspolitikát e fórumom és a törzsfórumon is néhányszor bíráltam.

Ezekért: Diákjogok abszurd eltúlzása, pedagógusok kezéből szinte minden eszköz kivétele. Erőltetett roma integráció, erőltetett fogyatékos integráció a normál osztályokba, eredmény , hogy lassul az előrehaladás, megoldhatatlan fegyelmezési problémák lépnek fel. Teljes tankönyvszabadság, ami az olvasni tudást az alsó tagozat végére sem biztosítja nagy százalékban. Buktatási tilalom az alsó tagozatban, ami tolja felfelé az alkalmatlanokat, nehezíti a normálisok előhaladását, termeli a túlkorosakat. Az osztályozás erőltett helyettesítése a szöveges értékeléssel, ami kontrázza a teljesítményelvet és a mérhetőséget. Utóbbiak pedig az iskolából kilépve ott várják a fiatalt az Életben.

A szakképzés lerohadása (ez folyamatos mindegyik kormány alatt,) A  Kimagasló Szürkeállomány Pártja kormányon és ellenzékben egyaránt hallgatott és nem lépett ez ügyben. Ötlete sem volt.

Kisiskolák helyzete iráni teljes érzéktelenség. De bezzeg Waldorf és Gordon módszerek , gazdag szülők  nevelhetetlen  gyermekei elitiskoláinak lelkes támogatása. Iskolai drogozás és cigaretta/ivászat tűrése.

A felsőoktatás piacosításának doktriner siettetése. Hol vannak az igért ppp diákotthonok?

És itt a legújabb őrület: az utólagos képzési hozzájárulás tervezete, amit a Rádióból hallottam reggel.

A többit nagyjából elmondták az előttem szólók. Egy csomó dolgot még kihagytam, jusson másnak is.

Enzo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4438

Ebben is pontosan ugyanaz van, bár a hangnem valóban szolídabb.

"ebben a helyzetben egy miniszter (...) nem tehet mást, mint hogy távozik posztjáról. "

"Ám a győzelem után a miniszter nem kíván élni az elegáns visszavonulás lehetőségével. Pedig ha egy általa helyesnek gondolt folyamat ennyi botrány közepette zajlik a vezetése alatt, el kellett volna gondolkodnia, mielőtt beszáll a kormányalakítás közötti lobbiharcokba. "

Ez véletlenül kevésbé rosszindulatú?

Előzmény: eR-dei (4434)
stusa Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4437

Akkor néhány szó a szakmáról - bár a lakáshitel, a sulinet okán is megérdemli azt a bírálatot, amit más pártok, és képviselőik kaptak. ( Ha szidtem a FIDESZ lakástámogatási rendszerét - befektetési lakásvásárlás -, akkor mért ne tenném meg a sulinet pénzkidobásával is )

1. Szívesen készíttetnék egy felmérést az oktatást használók - tanulók, szülők, oktatók - körében MB megítéléséről. ( Az én környezetemben 90 %-os az elutasítás)

2. Alapfok: A rendszer szétverése, kisiskolák bezárása, minőségbiztosítási rendszer erőltetése, hogy a holdudvar munka nélkül pénzhez juthasson, tankönyvrendszer csődje, PISA felmérés "eredménye"

3. Középfok: kétszintű érettségi botrányos bevezetése, az érettségi tavalyi megszervezése, 144 pontos felvételi eredménytelenség.

4. Szakképzés: lásd néhány nagyvállalkozó véleménye nem túl régről.

5. Felsőoktatás: a reformokat olyan sikeresen vezették be, hogy maguk az intézmények sem tudják, hogy hogyan akreditáltathatják magukat)))))

Ezek után úgy beállítani, hogy a reformer minisztert az érdekeik sérelme miatt a pedagógusok akarják megbuktatni - enyhén szólva nevetséges!

Kísértetiesen emlékeztet engem a tevékenysége egy volt skót nemzetiségű fónököm véleményéhez: minden szervezeti változást elég 60 %-ban kidolgozni. A többit megoldja az élet!

Nagyon szurkolok a jászladányiaknak, még akkor is, ha jól tudom, hogy a 30 millát nem MB-nek, hanem az adófizetőknek kell megfizetni....

Előzmény: Enzo (4431)
Enzo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4436

Jó, hát ezek szerint én se nagyon értem, Te miről írsz. Biztos nem ugyanarról beszélünk.

Kár, hogy ezt a következtetést vontad le.

Előzmény: eR-dei (4433)
tibra Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4435

Olvasom, hogy a Fidesz milyen kitűnő taktikával építi a BP kerületekben a pm jelöltjeit?

Vajon van-e ORbán stróman a szolnoki alapszervezetben?

S kiüti-e Szalay Ferit vgy adnak mégegy esélyt neki?

eR-dei Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4434
Ha már bírálni kell, akkior így is lehet:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=13002
eR-dei Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4433
Ja és azzal is egyetértesz, hogy DI fiát a szocik mentették ki Ausztráliából?
Meg azzal, hogy OV veri a feleségét ?
Esetleg azzal, hogy GYF ellopta a fél országot ?

:)
Előzmény: eR-dei (4432)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4432
Érdekes a véleményed, de nekem erről az írásról egyszűerűen az a vélaményem, hogy elfogult és rosszindulatú.
És nem kéne egy törvényes még ha "nem kellett volna" is lakásvásárlási támogatási ügyet egy politikai bűncselekményhez hasonlítani..
Nem is nagyon értem miről írsz.
Egyébként hogy jön most ide DG ?
??
oszt mér is lenne szent tehén MB ?
Előzmény: Enzo (4431)
Enzo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4431

A Stusa által hivatkozott linken van egy olyan további link, hogy teljes cikk olvasása.

Na azt linkeltem Neked arra a kérdésre, hogy mi a baj konkrétan, mivel szerintem a többiek arrl nyilvánítottak véleményt.

Annak a miniszteri "döntésnek", vagy viselkedésnek aminek nincs köze a szakmához, csak etikailag/erkölcsileg "gáz", a kritikája már csak elfogult lehet? Szóval ha én miniszterként ad absurdum teszem azt börtönbe juttatom a korábbi ellenségeimet, esetleg rájuk is küldöm a tikosszlgálati keménylegényeket, az teljesen rendben van, mert semmi köze a szakmához???

A szakmai kérdésekhez valóban nem szólnék hozzá, mindenesetre tény kérdés, hogy MB és DG személye még a liberális szavazókat is elgondolkodtatja. Nem tudom miért ilyen szent tehenek?

Előzmény: eR-dei (4430)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4430
1) Kezdjük a lakásépítési támogatással, aminek semmi köze semmilyen szakmai bírálathoz. Vagyis a cikk elfogult, hiszen _nem releváns érveléssel él _!
Ez függetlenül attól, mennyire etikus / nem etikus egy politikus magatartása, fontos dolog, ugyanis csökkenti a bírálat/támogatás = vélemény érvényességét.
Tehát az írás szerzőjének el kellett volna gondolkodnia ezen. Nem tette. Némi szerény :) visszafogottsággal azt mondanám, hogy ha bírálok, próbáljak meg a témánál maradva, érzelmeimet távol tartani, mert egyébként az egész, még akár jogos bírálatom is, hiteltelen lesz.

2) "Első miniszterségét két kétséges alkotásával a NAT-tal és a Sulinettel tette emlékezetessé. A Nemzeti Alaptanterv azon túl, hogy rengeteg fölösleges írásmunkát adott annak idején a pedagógustársadalomnak, nem hozott semmi értékelhetőt, és ebből adódóan el is tűnt a süllyesztőben"

Nos ez a vélemény hmmm hogy is mondjam eléggé egyéni, tudomással arról, hogy a NAT több kormány több éven áthúzódó munkájának "eredménye". Így még ha igaz is lenne, hogy az akkori, és akár a jelenlegi sulinetet lehetett volna jobban csinálni (én is így gondolom), megint oda érünk, hogy egy tudálékos és alapvető ismeretek hiányában lévő valaki cikkét idézted be!

3) "Miniszterségének, tehát szolgálatának talán a legnagyobb horderejű döntése a kétszintű érettségi rajtaütésszerű bevezetése volt."(...)
írja beidézett szerződ. Mindössze azt felejti el, hogy a kétszintű bevezetése sok - sok évvel ezelőtt eldőlt (ezen mit sem csökkent az a tény, hogy Pokorny látva a problémát- hiretlen másként kezdte gondolni) , ha jól emlékszem mintegy 6 !! év lett volna rá, hogy a ped. és tanulói társadalom felkészüljön rá. Nem történt meg. Vajon ki ezért a felelős?

4) "Amúgy ez a töketlenség magára a miniszterre már nem jellemző minden vonatkozásban. Erről tanúskodik a mögöttünk lévő négy év egyik legkínosabb és legnevetségesebb története. Mucuska román kémnő különleges adottságainak köszönhetően, mint kiderült, két miniszterrel és még más potentátokkal is közelebbi kapcsolatba került. Magyar Bálinttal folytatott és lehallgatott telefonbeszélgetéseiből még az internetre is felkerültek részletek."
Éreztem, nogy az eddigi gyenge érvek után következnie kell valaminek, hát íme!! :))) LOL és ROTFL

Szerintem kár volt ezt az írást ide beidézned, mert közröhely tárgya lehet csak.
Hiszen vannak valós ellenérvek MB minisztersége ellen, én is tudnék néhányat felsorolni, de ezek, amiket beidéztél nem azok.

Csak remélem, hogy nem éresz egyet ezekkel az elfogult sületlenségekkel.
Előzmény: Enzo (4427)
Enzo Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4429

"a tervezett adóemelések mindegyikének bevezetése összesen akár a kiadások leszorítása nélkül is képes a hiány szükséges csökkentésére."

http://index.hu/gazdasag/magyar/adocsom06051/?main&rnd=349

Na hát ezzel van egy kis baj. Ez nem a dinamizálást jelenti, hanem valami mást.

Én javaslom, hogy minden adót és járulékot emeljenek a duplájára, akkor a büdzsé jelentős többlettel zárhat! És bőven marad pénz mégtöbb értelmetlen kiadásra is. Hurrá!

tibra Creative Commons License 2006.05.18 0 0 4428
Tetsztett, hogy tegnap a kijelölt azt  mondta, hogy olyan emberek legyenek a képviselők, akik valóban kiváló emberek (akik a piaci szférában is találnának állást).
Enzo Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4427

Tessék, itt van 3800 karakterben. Látom nem olvastad. :)

http://www.nappal.hu/page/cikk/d/10/1996/1

Előzmény: eR-dei (4425)
nilan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4426
Nekem már Jászladány is elég lenne, de Mucuska is sokat segített, a tavalyi érettségi botrány említésre se méltó.
Előzmény: eR-dei (4425)
eR-dei Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4425
hmmm, pontosan, részletesen mi is a baj MB - vel ?

Előzmény: nilan (4424)
nilan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4424
Mint a hülyeség.
Előzmény: stusa (4423)
stusa Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4423

Magyar Bálint örök????

http://ma.hu/page/cikk/ai/0/147742/1

A választási kampány egyik legörömtelibb pillanata volt a számomra, amikor kiderült, hogy a "rendkívül sikeres" MB nem tehet több kárt az oktatásban.

Úgy látszik, hogy a kisstílű politikai játszmákban nagyon erős a SZADESZ.

Jön a liberális megújulás:Demszky ötödször?????, Magyar harmadszor??????

Ha eddig őrülten jól csinálták volna, már akkor is váltani kellen, de így????

Tiborcsik Creative Commons License 2006.05.17 0 0 4422

Makopa, erre reagálj légy szíves, ha tudsz (ha még megvan az anyag):

http://www.szolnokinaplo.hu/?q=node/1937#comment-4608

Tiborcsik Creative Commons License 2006.05.16 0 0 4421
Erről az jut eszembe, mikor vagy 15-20 éve bevezették a súlyadót, az első bevallásban volt egy olyan rubrika: "bevallás oka", oda a nagybátyám jó kedvében beírta: "állampolgári lelkesedés". :))
Előzmény: Enzo (4420)
Enzo Creative Commons License 2006.05.16 0 0 4420

Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy a mai napon a minisztériumba küldendő adatszolgáltatás kisérőlevelében sikeres dinamizálást kívánjak az ott dolgozóknak!

:(((

Sarkany Creative Commons License 2006.05.14 0 0 4419
Tetszés szerint... :))
Előzmény: makopa (4418)
makopa Creative Commons License 2006.05.14 0 0 4418
És a bolsevik vagy az exhibicionista magyar megfelelője a mikiegér? :))
Előzmény: Sarkany (4417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!