Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ez nem is hegesztőbolt. Csak épp tart pár inverteres gépet, reduktort, hegesztőanyagot. Inkább kézi, meg elektromos szerszámgépes bolt. (meg munkaruha, csavar) Amúgy elég jó felszerelt. Mastroweld DC awi volt a legkomolyabb, metabo-ba, (tényleg ... metabo inverter is volt) meg makitába viszont tényleg komoly a felhozatal. Most kezdék el forgalmazni a milwakue-t, lassan az is lesz készleten.
Jó neked! Itthon olyan fasz hegesztőbolt van/vannak (csak egyett ismerek) hogy gépet csak rendelésre, katalógusból hozat.Akkor már az internet.Amit gépet leírtál még egyett sem fogdostam meg.Majd ha egyszer feljutok Miskolcra,vagy a nagyfaluba(BP.) akkor biztos hogy megejtek egy ilyen boltlátogatást.Bazz..a sötétség városában élek.
A gond azzal van hogy ezekkel a kínai gépekkel nincsennek több éves tapasztalattal rendelkező vásárlók hiába is keresed.Annyira gyorsan változnak, hogy a hibáik,gyengeségük ki sem jön a használat során, és már nem is kapható.Lehet hogy 5-8 éve ugyanaz bennük minden, de a köntös más.Ezért nincs sokszor válasz arra hogy mi a tapasztalat, vélemény egy-egy ilyen gépről.
Nézzél normális gyártót, mégha többe kerül is.
Pl:EpsSystems 10-12éve gyártja gépeit ugyazon bevált külsővel,mégha a belső talán a fejlesztések miatt valamit változik is.
Az enyémet 2007-ben vettem, most is lehet kapni ugyanúgy.Sorolhatnám még a gyártókat akik 4-5 évenként jönnek ki új gépekkel, új szériákkal.A terméktámogatásuk is jó.(RahedLee tudna mit mondani az Ergus kapcsán)Ezekről lehet tapasztalatokat kérni. A kínai másképp csinálja, ott a külső változik 3havonta a belső meg lehet hogy több éve lopott szerkezet.
Nézegettem a mester iparcikknél az extol egyenes csiszolót, és az alatta lévő állványon voltak az inverterek. Volt egymás mellett mastroweld, extol, alfaweld, hyunday, gysmi, meg az új meg a régi kis gorilla pocketpower. Csak lestem mi az a két gyufásdoboz a sor végén. Pedig az újabb zöld színű Gysmi sem nagy darab.
Hogy az adatoknak lehet e hinni? Ezért mondtam hogy inkább alfaweld..
Szerintem még 20fokon is sok az a 60%/180A.Még a GYSmi sem hazudik ekkorát.Az 161-esük is akkora mind egy tégla.Dolgoztam vele a régi melóhelyemen nagyon fos gép.
off: szia, elnézést a sorozatos offért de van neked félcolos csöved aminek a falvastagsága 2 mm? érdekelne ennek a fajta csőnek a valós külső átmérője pontosan. mert ami nekem van félcolos cső az 2,6 mm falvastagságú, gyári külseje 21,3 de amit mértem rajta az 21,8 mm külső.
digitális tolómérőt milyet érdemes venni? érdemes egyáltalán pontosak?
Alfaweldek egész korrektek, és 2 év garancia van rá. Én azt választanám a helyedben.
Az új iweld érdekes, gyakorlatilag fele méretben az alfának, a héten láttam a kettőt egymás mellett barkácsboltban. Ha mégis az iweldet választod, akkor inkább a 190-est .. mert csak 400 Ft-al drágább mint a 170-es:
Új vagyok hegesztés területen, korábban próbálkoztam alap güde trafóval, toldás tökéletesen ment (saját szintemen persze), sarokvarrásnál meg mindig égett, hiába állítottam gépet, de az el is lett adva olcsón, szerintem a tekerő része hibás volt, ugyanúgy viselkedett minimális amperen, mint maxon...
Ívgyújtás viszont mindenütt kínszenvedés volt, kopogtatásnál azonnal ragadt, akármilyen gyorsan is húztam el.
Most viszont keresnék otthoni kisebb munkákra inverterest.
Kell foglalkoznom egyéb funkciókkal, amit írnak, főleg drágábbakhoz, mint anti stick funkció? Pont a leragadás ellen? :)
A kisebb fajta sínből van, egy olyan 2m körüli szál a garázsban. (bányában volt csille alatt) Majd megmérem, és leírom a méretét. Ha megfelel akkor lecsapok neked belőle 40-50cm-t.
Nagyon szép állapotban van, és az ára is rendben van (már a saját új árához képest)
Nekem sajna csak a fantáziámat mozgatja, de nem használnám ki. (az Ergus awit egy hónapja be se kapcsoltam, ami volt, azt a gorilla megoldotta) Vérzik érte a szívem, a birtoklásvágy az marja a lelkem, de az eszem még mindig tudom használni szerencsére :-)