Érdekes a véleményed, de nekem erről az írásról egyszűerűen az a vélaményem, hogy elfogult és rosszindulatú. És nem kéne egy törvényes még ha "nem kellett volna" is lakásvásárlási támogatási ügyet egy politikai bűncselekményhez hasonlítani.. Nem is nagyon értem miről írsz. Egyébként hogy jön most ide DG ? ?? oszt mér is lenne szent tehén MB ?
A Stusa által hivatkozott linken van egy olyan további link, hogy teljes cikk olvasása.
Na azt linkeltem Neked arra a kérdésre, hogy mi a baj konkrétan, mivel szerintem a többiek arrl nyilvánítottak véleményt.
Annak a miniszteri "döntésnek", vagy viselkedésnek aminek nincs köze a szakmához, csak etikailag/erkölcsileg "gáz", a kritikája már csak elfogult lehet? Szóval ha én miniszterként ad absurdum teszem azt börtönbe juttatom a korábbi ellenségeimet, esetleg rájuk is küldöm a tikosszlgálati keménylegényeket, az teljesen rendben van, mert semmi köze a szakmához???
A szakmai kérdésekhez valóban nem szólnék hozzá, mindenesetre tény kérdés, hogy MB és DG személye még a liberális szavazókat is elgondolkodtatja. Nem tudom miért ilyen szent tehenek?
1) Kezdjük a lakásépítési támogatással, aminek semmi köze semmilyen szakmai bírálathoz. Vagyis a cikk elfogult, hiszen _nem releváns érveléssel él _! Ez függetlenül attól, mennyire etikus / nem etikus egy politikus magatartása, fontos dolog, ugyanis csökkenti a bírálat/támogatás = vélemény érvényességét. Tehát az írás szerzőjének el kellett volna gondolkodnia ezen. Nem tette. Némi szerény :) visszafogottsággal azt mondanám, hogy ha bírálok, próbáljak meg a témánál maradva, érzelmeimet távol tartani, mert egyébként az egész, még akár jogos bírálatom is, hiteltelen lesz.
2) "Első miniszterségét két kétséges alkotásával a NAT-tal és a Sulinettel tette emlékezetessé. A Nemzeti Alaptanterv azon túl, hogy rengeteg fölösleges írásmunkát adott annak idején a pedagógustársadalomnak, nem hozott semmi értékelhetőt, és ebből adódóan el is tűnt a süllyesztőben"
Nos ez a vélemény hmmm hogy is mondjam eléggé egyéni, tudomással arról, hogy a NAT több kormány több éven áthúzódó munkájának "eredménye". Így még ha igaz is lenne, hogy az akkori, és akár a jelenlegi sulinetet lehetett volna jobban csinálni (én is így gondolom), megint oda érünk, hogy egy tudálékos és alapvető ismeretek hiányában lévő valaki cikkét idézted be!
3) "Miniszterségének, tehát szolgálatának talán a legnagyobb horderejű döntése a kétszintű érettségi rajtaütésszerű bevezetése volt."(...) írja beidézett szerződ. Mindössze azt felejti el, hogy a kétszintű bevezetése sok - sok évvel ezelőtt eldőlt (ezen mit sem csökkent az a tény, hogy Pokorny látva a problémát- hiretlen másként kezdte gondolni) , ha jól emlékszem mintegy 6 !! év lett volna rá, hogy a ped. és tanulói társadalom felkészüljön rá. Nem történt meg. Vajon ki ezért a felelős?
4) "Amúgy ez a töketlenség magára a miniszterre már nem jellemző minden vonatkozásban. Erről tanúskodik a mögöttünk lévő négy év egyik legkínosabb és legnevetségesebb története. Mucuska román kémnő különleges adottságainak köszönhetően, mint kiderült, két miniszterrel és még más potentátokkal is közelebbi kapcsolatba került. Magyar Bálinttal folytatott és lehallgatott telefonbeszélgetéseiből még az internetre is felkerültek részletek." Éreztem, nogy az eddigi gyenge érvek után következnie kell valaminek, hát íme!! :))) LOL és ROTFL
Szerintem kár volt ezt az írást ide beidézned, mert közröhely tárgya lehet csak. Hiszen vannak valós ellenérvek MB minisztersége ellen, én is tudnék néhányat felsorolni, de ezek, amiket beidéztél nem azok.
Csak remélem, hogy nem éresz egyet ezekkel az elfogult sületlenségekkel.
Na hát ezzel van egy kis baj. Ez nem a dinamizálást jelenti, hanem valami mást.
Én javaslom, hogy minden adót és járulékot emeljenek a duplájára, akkor a büdzsé jelentős többlettel zárhat! És bőven marad pénz mégtöbb értelmetlen kiadásra is. Hurrá!
Tetsztett, hogy tegnap a kijelölt azt mondta, hogy olyan emberek legyenek a képviselők, akik valóban kiváló emberek (akik a piaci szférában is találnának állást).
Erről az jut eszembe, mikor vagy 15-20 éve bevezették a súlyadót, az első bevallásban volt egy olyan rubrika: "bevallás oka", oda a nagybátyám jó kedvében beírta: "állampolgári lelkesedés". :))
Erősen foglalkoztat a gondolat, hogy a mai napon a minisztériumba küldendő adatszolgáltatás kisérőlevelében sikeres dinamizálást kívánjak az ott dolgozóknak!
Antall József a Fideszrõl
Afféle neofita, fehér bolsevik mentalitásúak, akiknek az igazi liberalizmushoz semmi közük. Exhibicionista társaság, akik sokat fognak még ártani maguknak is..."
Megjelent a Belsõ Tárlat című könyvsorozat egyik kötetében
"Csak az nem tudni, hogy Te mire alapozod ezt a véleményed. Persze, a Te dolgod..."
Esetleg arra, hogy elolvastam.... Aztan nem kezdett el jarni a fantaziam, meg nem kezdtem el gondolkodni gyongyosi alapszervezetrol, hanem azt ertekeltem, ami le volt irva. Egyszeru ez. Ja es a tobbes szam elso szemelyrol nekem nem a kiralyi tobbes ugrik be ... de ez biztos az en hibam
Nincsenek olyan ,,tekintélyes és elszánt személyiségek, akik a kormányba lépve nemcsak kitalálják és kidolgoztatják, hanem irányítják, igazgatásilag vezérlik, társadalmilag egyeztetik a nagy társadalmi átalakulásokat. Kinek hinnél? Kiben bíznál? "
Teszi fel a kérdést Lengyel László. Jut eszembe - ilyenek a helyi frontvonalban is kellenének.
Na ez sem rossz: "A Fidesz Zala megyei szervezetén belül és egyes helyi polgári körökben éles vitákhoz vezetett, hogy a párt területi listájáról egy olyan képviselő is bekerült a parlamentbe, akinek nincs megyei kötődése. Többen különösképpen azt nehezményezik, hogy a szolnoki Balla György - aki 1998-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi listáról, 2002-ben pedig országos listáról került az Országgyűlésbe - Nagy Kálmánt, a Fidesz megyei szervezetének vezetőjét szorította ki az országgyűlési képviselők közül."
Szerintem szinte elképzelhetetlen, hogy hozzá tudnak nyúlni a körzethatárokhoz, mivel annak a hivatalos 'menetrendje' több hónap ... a listás helyek számát tudják csökkenteni ilyen gyorsan csak.Valamint választhatunk mondjuk csak két évre képviselőket. Egyébként csak a megyei képviselők vannak vagy 600 -an az országban, helyettük lenne mondjuk 300 regionális képvselő...
Kövér László nyilatkozata szerint nem egy párt él abból, hogy Orbán Viktor-ellenes szavazatokat gyűjt be, amiben a legfájdalmasabb az, hogy "ehhez a baloldali blokkhoz az MDF is csatlakozott". Kövér emellett azt is kiemelte, hogy a szövetség építése folyik tovább, ami nem feltétlenül újabb szervezetek bevonását jelenti. (InfoRádió/MTI)
TEgnap KIszelly Zoltán azt mondta, hogy a fidesznek voltak ötletei, a rakátákat begyújtották, de sosem gondolták tovább az ügyeket, s így a PR visszaesett rájuk.
,,Törvényjavaslatot kívánnak benyújtani a koalíciós pártok a kormány megalakulását követően az Országgyűlés és az önkormányzatok létszámának csökkentéséről, illetve napirendre kerül a megyerendszer megszüntetése is - közölte Fodor Gábor pénteken Egerben."
Így hát elképzelhető az, hogy nem is most kellene jelölni, hanem mondjuk július elsején, amikor már tisztábban látható, hogy hány körzet lesz az adott településen.
Lehet, hogy egy lakótelepi körzettel kell szembenézni, vagy az egész Zagyván túli rész egy lesz.
Tehát: a helyi képviselői szerepkör is más lesz, mint eddig (ugye főként az egyéni győztesekről beszélek).
csak zavar az, mikor egy teljesen rendben levo szovegbe valaki belemagyaraz valamit es aztan az alapjan elkezd fikazni.
Leírtam néhány tényt, amivel alá tudom támasztani, miért is gondolom úgy, ahogy gondolom...
megmondom neked oszinten, hogy nem ismerem a fideszben uralkodo viszonyokat, de nem is erdeklnek. Sot az sem erdekel miert oszlott fel a gyongyosi alapszervezet.
Szerinted a szöveg "rendben levő". Csak az nem tudni, hogy Te mire alapozod ezt a véleményed. Persze, a Te dolgod...
megmondom neked oszinten, hogy nem ismerem a fideszben uralkodo viszonyokat, de nem is erdeklnek. Sot az sem erdekel miert oszlott fel a gyongyosi alapszervezet. ja es egyaltalan nem vedem vehemensen orbant, csak zavar az, mikor egy teljesen rendben levo szovegbe valaki belemagyaraz valamit es aztan az alapjan elkezd fikazni. tehat meg, ha ugy is van, ahogy mondod, hogy ovi az atyauristen a fideszben es mindent o hataroz el, ez akkor sem derul ki abbol a szovegbol, amit belinkeltel. Az szerintem egy teljesen rendben levo nyilatkozat.
szerintem gyurcsany is tobbesszamba nyilatkozik, mikor a kormanydontesekrol ill a part dolgairol beszel.
Biztos jobban ismered a Fideszen belüli viszonyokat, hogy ilyen vehemensen próbálod védeni Orbánt.
Bizonyára tudod azt is, hogy a Fideszen belül az történik, amit Orbán kinyilatkoztat. Ellenvéleménynek helye nincs.
Ennek a kézivezérlésnek volt köszönhető például, hogy korábban több, önálló gondolkodásra és véleményalkotásra képes politikus kilépett a Fideszből. A gyöngyösi alapszervezet is emiatt oszlott fel.