Keresés

Részletes keresés

Noirette Creative Commons License 2021.04.12 -2 2 1449

Engem is a rendőrök(nek latszó retardáltak) idétlenkedése zavar a legjobban, és ezekben a szálakban van a legtöbb logikátlanság is. Tivadar (és részben Sótonyi) habitusától és hanghordozásatól még a szőr is feláll a hátamon. Még tán Márk es Zsiga  a legvállalhatóbb figurák, de az előbbinek meg a nőcsábász voltát viszik túlzásba (mondjuk megvannak hozzá a külső adottságai). Ad absurdum még azt is el tudnám képzelni, hogy működne a sorozat akkor is, ha a rendőrök időnként felbukkanó marginális szereplők lennének. 

Előzmény: Mazsola0070 (1447)
Noirette Creative Commons License 2021.04.12 -4 2 1448

Mivel Oleg tanult ember, szerintem pont a magyar nyelvtudása hézagjait tölti ki latin (ill. nemzetközi) szavakkal, amiket a tanulmányai révén már ismer. Egyébként nekem az az érzésem, hogy korábban nem használt ilyen mértékben "tudományos" szavakat, de lehet, hogy tévedek.

Ami általában a magyar nyelvtudását illeti, ne felejtsük el, hogy Oleg felesége magyar, esetleg taníthatta is a férjét, aki egyébként is napi kapcsolatban lehetett a magyar nyelvvel. Nem tudom, mennyire vették figyelembe a készítők, de Kárpátalja magyar határ menti területe a valóságban szinte színmagyar, egy ukrán anyanyelvű ember ott helyi kisebbséginek számít, és folyamatosan hallja a magyar beszédet. Egyébként nekem otthonról is ismerős a helyzet, Észak-Bácskában helyi többséget képez a magyarság sok településen (még a határtól távolabb is), és az ott élő szerbek vagy bunyevácok nagy része is valamennyire megtanul magyarul kommunikálni. 

Amúgy az "ukrán" szereplők közül Pityke töri a legautentikusabban a magyart (még a kiejtése is szlávos hanglejtésű), Viki meg akcentussal, de nyelvtanilag teljesen helyesen beszél, mintha ukrán anyanyelvűként, de magyar közegben nőtt volna föl, ami Kárpátalján teljesen reális.

Előzmény: bk_barát (1436)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.12 -3 3 1447

Teljesen igaz, amit írsz, de mindez egy picit sem számít Barbiéknak, ha Barbi szerint ez így a humoros (szerinte)...

Valami riportban mondta, hogy ezért nem úgy mutatják be a rendőrség munkáját sem, ahogy az reálisabb lenne, bár például nekem Barbiékkal ellentétben egy cseppet sem humoros, hogy hivatásos rendőröket egy óvodás szellemi szintjén álló idióta kreténeknek mutatnak be folyamatosan.

Előzmény: Apádfüle (1446)
Apádfüle Creative Commons License 2021.04.12 0 1 1446

Nem az a baj, hogy választékosan, nyakatekert-tudományosan beszél, hanem az, hogy ez teljesen ellentmond annak, amit régebben állítottak: hogy a gyakorlatban, kvázi hallás után tanult meg magyarul. Hogy csak úgy "ráragadt" a nyelv, amit a környezetében hallott. Hát ez a stílus és kacifántos kifejezésmód nem ragadhatott rá. Éppen hogy a magyar konyhanyelvet kellene beszélnie, ukrán akcentussal.

Ezt én is szóvá tettem régebben. Hogy nem a beszédmódja zavar, hanem az ellentmondás. De hát nem ez az egyetlen, és nem is a legnagyobb logikai bukfenc a sorozatban.

Ilhilla Creative Commons License 2021.04.12 -4 0 1445

Csak "nyuszót" mondott, "muszó" nélkül, de volt már olyan a sorozat elején, amikor "nyuszómuszót" mondott! :-)

Előzmény: triola2 (1437)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.12 -4 0 1444

Olyan már előfordult a valóságban is, hogy egy férfi -párhuzamosan- két feleséget és két családot "tartott el", egyiket egyik, másikat másik városban és amikor az illető meghalt, akkor derült ki, hogy két családja van.

Előzmény: bk_barát (1439)
janderka Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 1443

Ráadásul az első, szobormegleső Kálmánt - képkockával bizonyítottan - nem is Koltai játszotta...

Előzmény: Mazsola0070 (1441)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 1442

Ez egyszerű, honvágya volt... :)

Előzmény: Mazsola0070 (1441)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.11 -3 5 1441

"Hogy Barbaráék pontosan hogy képzelték az életútját az majd kiderül, vagy nem..."

Miért, az kiderült bármikor is, hogy például a halottnak mondott Szappanos Kálmán a DÖ első vagy a második évadéban mi a büdös bütykös lófasznak ment el Ökörfosra ugrálni egyet a kocsmabútor traktora előtt és az úton, majd később kibámulni a faluból éppen kimenő menetrendszerinti járat ablakán?

Se előzménye, se következménye nem volt a Kálmán jelenésnek, egy szó sem esett arról később, hogy milyen célból jelent meg akkor baromi nagy kockázatot vállalva Ökörfoson a halott(nak hitt) Kali, megjelent és kész, mert Barbi így tartotta jónak valamiért, logikát meg senki ne keressen benne.... 

idooogeep Creative Commons License 2021.04.11 0 4 1440

Szerintem nem fog kiderülni, mert a nagys asszony se tudná kigobozni)

bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -3 1 1439

Próbálom beilleszteni Mira anyját a láncba, de nem megy.. Timike ugye közvetlenül azután fogant,,  hogy Pálinkást lecsukták, és tegyük fel, hogy azonnal meg is szökött. Az ő anyját kb. 4 évvel később Gina anyja követte, akit Ludmilla szerint felcsinált, de ez tényleg évekkel később lehetett, mert van köztük tíz év... Esetleg először született Mira, de akkor arról hogy nem tud se Timi, se Gina? Eestleg közben is lehetett volna egy másik nőtől, de azzal is együtt kellett élnie, mert a lány, sőt még annak a lánya is Sukorov lett. Ginával még két-három éves korában fotózkodott, szóval Mira ha utána született, max 30 lehetne, de Viki is van vagy 25... Szóval Mira inkább Timi előtt született, de hogyan, mikor Pálinkás akkor még Róza mama férje, és Makkosszállás tanácselnöke volt....

Egy megoldás lehet, ha Sukorov nem Pálinkás, hanem a testvére.. (brazil szapanoperák újratöltve, de sebaj...) Róza mama vmi olyasmit mesélt, hogy Gyurka lelenc gyerek volt, és később fogadta örökbe a diplomata család. Mi van, ha az anyjának másik fia is volt, aki meg ukrán családba került, és így lett Sukorov... Persze ez még így is kicsit nyögve nyelős, mivel Viki úgy beszél, mintha a nagyapja nevelte volna, de még az is lehet, hogy Gináék után a pali visszament Miráékhoz...

Hogy Barbaráék pontosan hogy képzelték az életútját az majd kiderül, vagy nem...

GPS Creative Commons License 2021.04.11 -5 0 1438

Mellesleg Oleg nem magyarul beszél választékosan, hanem tudományosan,

Oleg egyetemet végzett ember - ez kétszer is elhangzott eddig.

Ez ugye épp elég ok arra, hogy jól lenézzék a makosszállási "értelmiségiek", nem igaz?

.

triola2 Creative Commons License 2021.04.11 0 3 1437

Erről jut eszembe! Amikor Olegék a kórházban a folyosón ültek, akkor nem azt mondta Hagymácskának, hogy "nyuszómuszó"? Vagy csak én hallottam bele? :D

Előzmény: dekopir (1434)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -3 2 1436

Mellesleg Oleg nem magyarul beszél választékosan, hanem tudományosan, tele latin szavakkal... Azt meg egy művelt ukránnak is szabad, nem?

Előzmény: GPS (1435)
GPS Creative Commons License 2021.04.11 -3 1 1435

Egy ukrán, akinek ukrán az anyanyelve, a magyart pedig csak felnőtt korában tanulta meg, hogy a halál rojtos, véreres farkából tud ilyen választékosan beszélni magyarul?!

Nana, ezzel csak óvatosan - mert kivételesen ez pont reális.

Személyes tapasztalatból mondom.

Most van egy kis melóm, de később elmesélem hogy hogyan működik ez kétnyelvű közegben.

.

Előzmény: NTL-979 (1432)
dekopir Creative Commons License 2021.04.11 0 1 1434

Nyuszómuszó IQ bajnok! :D

Előzmény: NTL-979 (1432)
NTL-979 Creative Commons License 2021.04.11 -7 3 1432

A több tucatnyi valószerűtlenség és marhaságon felül, most engem Oleg beszéde kezd egyre jobban idegesíteni. Egy ukrán, akinek ukrán az anyanyelve, a magyart pedig csak felnőtt korában tanulta meg, hogy a halál rojtos, véreres farkából tud ilyen választékosan beszélni magyarul?!

bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -2 2 1431

Én inkább ezt nem értem, a korházigazgató ezt is mondta:

"A törvények jelenleg csak a gyermek hat hetes koráig adnak rá lehetőséget, hogy a biológiai szülő visszakérhesse a gyermekét, ezért most az Önök térfelén pattog a labda.  De azt nem tilthatják meg, hogy bemenjen hozzá, bemutatkozzon, és elmondja az igazságot. Ezek után Tatjána eldöntheti pár év mulva, hogy kivel szeretne élni, Önökkel vagy a vérszerinti anyjával."

Akkor most hogy is van,  mért is nem Tatarenkóék vihetik haza a gyereket?

Előzmény: Mazsola0070 (1427)
kyriee Creative Commons License 2021.04.11 0 5 1430

Ez tévedés.

Anya az, aki papírokkal azt igazolni tudja.

Egy teszt elrendelése meg a bíróság dolga.

Előzmény: bk_barát (1428)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -2 6 1429

Viki: "Nágyápá, neked egy unokád ván, és áz én vágyok!" Jajj szegénykém, ha tudnád, hányan vagytok még! :D

De azt legalább már tudjuk, miért olyan katonás ez a lány... Ő volt az öregnek a fiúpótlék a sok lány mellett...

Sukorov: "Viki, iktasd ki! Minek van fegyvered, ha nem használod.." Hát úgy látszik, ő anno nem sokat teketóriázott, mikor még az ő kezében volt fegyver. Van igazság abban a dossziéban, amit Róza mama mutogatott..

bk_barát Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 1428

Gondolom az anyától... És mivel bizonyítottan ő az anya, az ő szava szent...

Előzmény: Mazsola0070 (1427)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.11 -3 3 1427

"A teszt készítője (pl. a kórház) nem hozhat semmilyen döntést egy DNS egyezési százalék alapján... főként nem gyerek-elhelyezésit."

Na igen, ezt nem értettem én sem, milyen alapon dönt egy kórházigazgató gyermekelhelyezési ügyben? (Főleg, hogy még nincs is ügy.)

És azt például honnan tudta a kórház, hogy Tatarenkoék szabályosan fogadták-e örökbe Tatyikát, vagy nem, illetve ha nem, milyen jogalapon van náluk?

Előzmény: GPS (1422)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.10 0 0 1426

Genetikai vizsgálatokat mondott...

GPS Creative Commons License 2021.04.10 -3 7 1425

És úgy tűnik ő még élvezi is a baromságait:-)

Igen, azt mondta, hogy "Fergetegesen jó hangulat" volt a forgatásokon.

1) Először is NEM a forgatáson kell jó hangulat legyen - hanem a nézők körében, otthon, a TV-k előtt.

De legalábbis ne olyan hangulat legyen - amitől a néző nem elég, hogy lenézve és átbaszva érzi magát - hanem még szekunder szégyenérzet is mardossa - egy akaratos, tehetségtelen és ízléshiányos (ám felülről támogatott) nő ámokfutása miatt.

2) A werk-filmben amit bemutattak láthattuk, hogy kurvára nem volt semmilyen "jó hangulat" ott - hanem egy rikácsoló, mindenkit hisztérikusan utasító, akaratos nőszemélyt...és egy unott, kelletlen stábot láttunk, amelyik kényszeredetten hajtotta végre a hisztérika parancsait.

Vagyis teljesen más világot láttunk, mint pl. a Mi kis falunk werk-filmjében.

Igaz, ott nem egyetlen személy szignóz mindent az égvilágon - hanem ott mertek szakembereket is alkalmazni különböző posztokra.

.

Előzmény: idooogeep (1423)
TonyBrasco Creative Commons License 2021.04.10 -2 2 1424

"Vajon sokáig kényszerítik még rá HÁMORI BARBARÁT a magyar lakosságra... hogy immár második éve az ízléstelen, trehány, pancser-munkáját kénytelen nézni főműsoridőben minden RTL-néző?"

A legrosszabb az, hogy egyesek netán ezt alapul is veszik, ha netán hasonló szituba kerülnek.... gondolván, ha a tv-ben ezt látták, akkor az biztos úgy is van... Persze ezt mi tudjuk, hogy butaság lenne csak arra hagyatkozni, de itt jön képbe ugye a média felelőssége az egyszerű emberek felé... ami kontárok esetében halmozottan életveszélyes is akár...

idooogeep Creative Commons License 2021.04.10 0 3 1423

És úgy tűnik ő még élvezi is a baromságait:-)

GPS Creative Commons License 2021.04.10 -5 5 1422

Azért mondják, hogy nem volt szabályos örökbefogadás, mert akkor Gina labdába se rughatna, de Barbarának egy olyan szitu kellett, hogy törvény szerint az övé legyen...

Azt mondta a kórházigazgató, hogy elvégezték a DNS-tesztet és kiderült, hogy a követelőző nő az anya.

1) Először is kinek az engedélyével végeztek DNS-tesztet egy kiskorún? Mert hogy a szülők engedélye, vagy bírói végzés nélkül nem tehetik - az nagyon biztos. Ha megtették - bűncselekményt követtek el.

2) A DNS vizsgálat nem mondja meg hogy ki az anya, vagy ki nem. Az csak egy egyezési százalékot mutat ki - amivel aztán azt kezd az igazságügy, amit akar.

A teszt készítője (pl. a kórház) nem hozhat semmilyen döntést egy DNS egyezési százalék alapján... főként nem gyerek-elhelyezésit.

Vajon sokáig kényszerítik még rá HÁMORI BARBARÁT a magyar lakosságra... hogy immár második éve az ízléstelen, trehány, pancser-munkáját kénytelen nézni főműsoridőben minden RTL-néző?

.

Előzmény: bk_barát (1418)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.10 -1 0 1421

Csak Tatarenko lehet, másképp már rég megkérdezte volna, hogy "Apuska, miért hívnak engem az iskolában Sukorovnak?"

Előzmény: Mlle. Grenelle (1419)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.04.10 -1 1 1420

Ez semmiképpen sem védhető - még a KA-univerzumban sem. Rosszabb, mint egy dél-amerikai szappanopera, pedig ott is voltak dolgok...

Előzmény: bk_barát (1418)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.04.10 -1 0 1419

Feltételezem, Tatjana Olegovna Tatarenko.

Előzmény: kyriee (1411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!