Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Új vírus van és lesz is. Illetve nem újak, mert több ezer évesek, de a mi "modern"szervezetünknek mégis újak...
Már vagy 6-7 éve (még a Covid előtt) kimutattak harminc valahány eddig ismeretlen vírust a Himalája gleccsereinek jegében, melyek kb tízezer évesek és a jégbe fagyva hibernáltan még ma is életképesek.
A gond az, hogy ezek a felmelegedés miatt olvadó gleccserek vizébe, onnan a folyókba, halakba kerülve bármikor újabb járványokat okozhatnak ami ellen nem igazán tudunk mit tenni. És mennyi olyan vírus lehet még amit nem találtak meg a gleccserek vagy a sarkvidékek jegében, vagy a szibériai földbe fagyott dögökben...
Akkor a cikk végén azt jósolták, hogy kb 5 évente lesz 1-1 világméretű, új járvány. (A Covid pont 5 éve kezdődött.)... :-(
Ááááá nem csodálom hogy nem marad meg benned ,nem ittad meg a pálinkát előtte ((::!! ihhihihihihihihi Én se a nyákoldó miatt ami még semmit sem használt eddig ! Este inkább a pálinkát választom szerintem !
De az új típusú vírus is hasonló tünetet okoz de még sem influenza ! Már csak a jóisten tudja hányféle vírus tombol itt ! A cikkben azt írta a virológus ezeket a tombolásokat a szájmaszk okozta és most robbannak be egyre jobban . A maszk meggátolta a terjedést és nem váltunk rá immunissá ,nem kaptuk el ezért van mostanában ennyi ! Nagy lebetegedést nem okozott eddig, de én a sópára belégzének tudom inkább be hogy nem tett bennem nagyobb kárt eddig .
Jó reggel és mielőbbi gyógyulást kívánok a betegeknek. Sajnos van egy rossz hírem annak a pasinak valószínűleg igata van , hogy itt az új vírus, vagy hasonló.
A húgom egész ünnepekben az ágyat nyomta, láz, hasmenés, ízeket nem érezte , nem volt étvágya most már valahogy jobban van. Ja Nógrád megye. Orvosnál volt vért vettek tőle nem covidos.
A haverom szintén már egy hete nyomja az ágyat, beszéltem vele szilveszterkor szegény, rossz volt halgatni a hangját azt hittem én is elkapom a bajt a telefonon keresztül. Megvizsgált őt is nem kapott antibiotikumot mert vírus okozta a betegségét, itt lakik ahol én.
Kavicsos azt hiszem az injekciót elfelejtheted az influenza ellen, a haver is be volt oltva, a hugomat elfelejtettem megkêrdezni de majd megfogom.
A misebor lehet az oka ! Ezért kell kismértékű alkoholt inni ! Bár azt mondják már az 1 pohárka bor is rákot okoz ,csak akkor azt nem értem a szomszédom miért él még mindig pedig már 96 éves és mindennnap sportol az utcán fel le sétálva . Pedig reggel kis pálinka be ,reggeli délben ebéd után 1 doboz sör ! Nagyon régtől ez van nála ! De már nagyott hall kissé .