Hellóztok! Szeretnék kettő anyának valót venni...Monorra,vagy szeged,halas környékére eltudok érte menni...az sem lenne baj,ha véletlen még nem ivarérett... Előre is köszi Mindenkinek... bolero84@freemail.hu 70/592-4223
Az egyesületet nyilvántartásba vették. Kis formalitás. Pár hét múlva levélben keresek meg minden magyar óriásnyúltartót. Postai levél! Nem email! Ebben lesz egy felhívás, tájékoztató, célok; belépési nyilatkozat stb.
Szépek. Tetszik nekem ez a finom fej. A füleit viszont tudnám feledni. Bár tudom, hogy a nyúl az nyúl és nagy a füle. Ha közelebb leknál azért rábeszélnélek egy alomra egy ilyen kishölgy és az én bécsi bakom összerakásával. Hmm... de szép kis nyuszik lehetnének!
Még változhatnak a dolgok!!Csak nem azt szeretném mint az MGKSZ-nél hogy ja ő haver akkor ő lesz az első helyezett!!Meg ne a pénzről szóljon!!De mihelyst aról fog szólni vagy igazságtalankodás lesz, azon nyomban lépek ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azért nem népszerű mert dolgozni kell vele. Viszont gyakorlatilag ingyen adja a húst, már ha az ember kaszál télire szénát is. Száraz kenyér fölösen van mindig az ismerösöktöl , egyedül az abrak kerül pénzbe de az sem sok. /45 ft 1 kg búza / Viszont a tyúknak csak vásárolni lehet a takarmányt. Nekem ilyen húsvtijátszótérikeverékeim vannak, de kicsomagolva csontal májjal kétkiló körüliek. Arról nem beszélve, hogy tudom mit eszünk.
Ennyit hagyok. Tenyésztőtársaim 8-9-et hagynak. Vannak amelyek 10 felett ellenek. De tudatosan mindig 8 alatt hagyok. Régebben 5-6-ot hagytak. Szándékosan! Ezért lesznek kiadva azok a szakkönyvek amik a honlapomon vannak, hogy a kérdésekre választ kapjatok.
A 1.TITKA az egésznek ez:
8dbx2,2-2,5 kg pannon fehér = 17,6-20 kg 6dbx4 kg magyar óriás = 21-24 kg
Mindkettő vágási kihozatala hasonló ekkor.
A 2. TITKA ez:
Kevesebb tartási és takarmányozási költség nyúlkertben, nyúllegelőn.
Csak azért számít, mert ha az ember belefog valamibe (legalábbis én) szeret tájékozódni, olvasni előtte. Elolvastam amit felleltem. És van itt ez a lehetőség, hogy kérdezzek. Próbálok élni vele. Mert egy ilyen fórumon reméli az ember, hogy van olyan aki ért a fajtához. És mennyivel jobb helyzetbe kerülök, ha tudom, hogy két anya szaporulatának hány ketrec is kell. Mert egy új fajta fogadásához, most új ketrecek is kellenek. Nekem vannak pontheggesztett fém ketreceim is. A méretük sem nagy, de 2.6-3 kg-ig tökéletesen jól érzi magát benne 4db pl. bécsi szürke. Gondolom egy magyar óriás, amit nem is biztos hogy érdemes vágni ekkora súlyban kicsinylené ezt a ketrecet. És nem tudom tolerálná e a rácspadozatot?! Meg én most 8-10 kicsit választok egy anyától. Ennyire számítok? Mire készüljek e magyar óriásoknál? Stb
Ezért kérdezek. Mert lehet tanulni a saját káromon is, de nekem nincs hozzá kedvem, ha van egyszerűbb módja is.
Voltam a honlapodon. Igaz a lakhelyedre nem emlékeztem. A magyar óriásnyúlról (2003) menüpont alatt található linkek átolvasása után fogalmaztam meg a kérdéseim. Te raktad oda! Ott volt a választott nyulak száma 3,4. És ezen felbuzdulva kérdeztem. És értem én, hogy nemzeti kincsünk ez a nyúl, de azért lehetnek hibái is az erényei mellett. Nem struccpolitika kell, hanem tudatos munkával javítani a hibákat. És gondolom ezen fáradozol. Ezért is kérdezem, most konkrétan:
nálad mennyi egy anyánál a leválasztott kisnyulak száma?