A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Használ valaki RCD-510 szerkezetet. Az új céges Jettába ilyet kértem. A navigációt leszámítva miben különbözik az RNS-510-től ? Persze nincs DVD film, kisebb a kijelző felbontása, stb... A hangminősége, kezelése hasonlatos ?
Igen, ez a VW sara. Mo-n már jópár éve működik, de valszeg a VW számára üzletileg nem vagyunk elég fontosak, hogy megállapodjon a hazai szolgáltatóval. Az Alfámban bezzeg működött
Nem hagyott nyugodni a TMC szóval írtam a VW-nek, hivatalos válaszuk:
"Illetékességből megkaptam az Ön levelét, melyben TMC információs csatornával kapcsolatban érdeklődött vevőszolgálatunknál.
Ugyan számos európai országban működik TMC szolgáltatás, hazánkban jelenleg még nem elérhető. Sajnos ennek bevezetéséről sem rendelkezünk információval, mivel nem az autógyártók e szolgáltatás sugárzói.
Sajnálom, hogy válaszommal nem tudtam többet segíteni. "
Tök jó, hogy egymásra mutogatnak, de úgy érzem, hogy ez inkább a VW hibája...
Konkrétan lecsavartam a hangerőt, ekkor a hangerő jel mellett megjelent a t.a. és rögtön halkabb lett (mondjuk azt nem tudom, hogy eltárolta-e ezt a beállítást).
Helyzetjelentés közlekedési tábla felismerése/megjelenítése témában. "fourmotion" topiktárs segítségével belevarázsoltuk a rendszerbe a szolgáltatást (Traffic Sign Assistance), de sajnos "error" üzenetet ad így ezért és/vagy a hazai táblák gyatra volta miatt egy darab táblát sem ismer fel. :( :(
Ha legközelebb Ausztriában járok (ahol ez a szolgáltatás működik) és az "error" nem lesz akadály, akkor megnézem mit tud a rendszer.
Újabb kérdésem lenne RNS 510-el kapcsolatban. Hol lehet azt beállítani, hogy ha bármelyik rádióban közlekedési híreket mondanak be (nem kikapcsolni szeretném), akkor olyan módon ordít, hogy megrettenek és a hangerő beállításánál már mindent a minimumra állítottam???
Szoval az elottem szolohoz csatlakozva a TMC mokodik az RNS 510-en.
CSAk nalunk nics olyan szolgaltato (radio) aki infot kuldene hozza. Amikor a "fejletlen" Svajcban jartam egyszer csak egy halom kis auto jelent meg a navin es a szamuk egyre not.
Írtam a traffinav-nak, ez a hivatalos válaszuk TMC ügyben:
"Készüléke műszakilag képes a szolgáltatás igénybevételére, de a gyártó ezt nem aktiválta. A szolgáltatás igénybevételéhez a készülék gyártójának kell engedéllyel rendelkeznie és aktiválnia a szolgáltatást.
A TMC szolgáltatás igénybevételére csak a licenccel rendelkező partnerek jogosultak. A TrafficNav nem ad egyedi licenceket a felhasználóknak, ezt minden esetben a készülék gyártójának, forgalmazójának kell megvásárolnia az adott típusra.
Eddig a VW nem igényelt ilyen engedélyt, ezért javasoljuk, hogy forduljon hozzájuk. "
Nem tud magyaruld, de én egyébként is angolul használnám(om). A TMC tényleg jó lenne. Az előző, teljesen más típusú és jóval régebbi konstrukciójú autós navim (ami szintén Navteq) térképet használt már 3 éve tudta a hazai TMC-t. Ehhez képest furcsa, hogy az RNS510, szintén Navteq térképpel nem tudja???