Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Hat komoly felmentes lenne ez a 4 busz... szerintem inkabb atfujjak bilikekre.... vagy ezeket fogjak itt gyartani es kiprobaljak Debrecenbe bar erre keves az esely
Amennyiben a járművek Mercedes Conecto csuklósok úgy azok a BKK járművei. Egyáltalán minek kellene nekik több jármű ? Ekkora dugóra számítanak ? Esetleg a villamos nem fog járni ? :D vagy mit szeretnének velük
Biztos, hogy az az útszakasz alkalmas lesz autóbusz-közlekedésre? Van helye a megállóknak? Remélem, nem úgy aszfaltozták le, mint a Létai külső szakaszát.
Elnézve az utcaképeket, egy Széna téri fordulás jobb megoldás lenne, a paci fordulóba balról bekanyarodni egyszerűen képtelenség lenne.
Igen jött egy jó pár busz mostanában az ITK-hoz felmentőseregnek. Csodálkoztam is ma, hogy a Salétromon össze-vissza parkol egy csomó LMG-s szóló, amiket áthoztak a Határ útról, mert nem fértek az új jövevényektől.
Illetve csomo tanulo troli jarkal mostanaba... meg meghirdettek trolivezeto tanfolyamot is
Az, hogy cégen belül átképeznek 8-10 embert trolira, még ne adjon okot a troliüzem jövőjét illetően messzemenő következtetésekre. Egyszerűen csak nincs ott se elég ember, ahogy buszon és villamoson sem...
Szerintetek lenne értelme annak, hogy a frissen leaszfaltozott Csárda utcán keresztül meghosszabbítsák a 41Y-t (de akár 30A-t is, bár inkább a 41Y-t) a Pac vagy Széna tér autóbusz-fordulóig? Igazából 3 új megállóhely kialakításával megoldható lenne: egy Csárda utca nevű megálló a már meglévők mellé a Csárda utca elején, egy Lilaakác utca néven a Csárda utcán mindkét irányban.
Ezért gondolom úgy, hogy a trolihálózatot bővíteni sajnos már késő! Már a 90-es években kellett volna ezeken az útvonalakon: Tócóskert, Böszörményi út (de akár Józsáig is), Hatvan utca, Bethlen utca, Egyetem sugárút, Vágóhíd utca (Zsibogó), Mester-Hunyadi-Rákóczi-Burgundia-Klaipeda-Sumen utcák, a 12-es és a 26-os útvonalán az Egyetemvárosban, TEVÁ-hoz (de akár Pallagig), Miklós-Szent Anna utcákon.
De az e-buszok fejlődésének derekán már sajnos felesleges ezen gondolkodni.
Európában, nagy valószínűséggel a most és még 1-3 éven belül beszerzett új, trolibuszok lesznek az utolsó csápos trolik.
Idejük lejárt.
Betöltötték azt amiért létrehozták őket.
Mivel egy ma megvett új troli, kb. 2037-ben lesz selejtérett, ezért a troli felsővezeték hálózatok utolsó kilométerei valószínűleg megérik a 2040. évet.
Az elektromos buszok kb. 5 éven belül olyan szintre jutnak, hogy egy teljes műszakot végig tudnak dolgozni, városi forgalomban.
Tehát ha az :
- ITK autóbuszgyár valóban felépül?
- és valóban fog buszt gyártani?
- és a gyártott típusok között lesz városi, elektromos busz is?
akkor egy 2022-2025 között debreceni troli vs elektromos busz cserének van reális alapja.
Egyébként az ITK-ről szóló cikkben írnak arról, hogy egyesek szerint az ITK féle e-busz sorozatgyártása akár a Debreceni Troliközlekedés végét is jelentheti. Szerintetek meglépnék azt, hogy a változás nélkül a jelenlegi trolivonalak maradnának, csak e-busszal?
Az úgy már sok lenne a 10-esnek, és a dolgozók se örülnének akkora kerülőnek. Anno a 10-est és a 26-ost kellett volna testvériesen elosztani, nem a 10-est besűríteni. Mindkettő az ITK-ig közlekedne, a Vezér utca lakóinak is nagyobb lenne a választási lehetősége.
Debreceni közlekedés-fejlesztés: nem beszélni kell róla, hanem csinálni
civishir.hu
2017.04.06. 17:46
Kevesen gyűltek össze a városvezetés hívó szavára a Debreceni Művelődési Központban, ahol az új debreceni közlekedés-fejlesztési koncepció „titkaiba” avatta be a főként nyugdíjasokból álló hallgatóságot Papp László polgármester, illetve a tervet kidolgozó közlekedésmérnökök.
A közönség soraiban annyi civil lehetett, mint hivatalos személy és sajtómunkás, ennek az is lehet az üzenete a városvezetők számára, hogy az ügyről nem beszélni kell, hanem csinálni! Papp László rövid áttekintést adott a koncepcióról, kiemelve, hogy a beavatkozásra a főpályaudvar építésétől függetlenül szükség van, hiszen az elmúlt 20 évben mintegy 90 százalékkal bővült a debreceni gépkocsiállomány, 50 ezerről több mint 90 ezerre.
A polgármester meggyőződése, jó ügyet szolgálnak, és minden fórumot kihasználnak arra, hogy tájékoztassák a lakosságot.
Uzonyi Attila városi rendőrkapitány arra kérte a debreceni autósokat, hogy türelmesen vezessenek, s így ismerjék meg, szokjanak hozzá a közlekedési újdonságokhoz.
Mocsári Attila közlekedésmérnök, a koncepció atyjaa nagyobb (Nyíl utca-Hadházi út, Gázvezeték utca-Mekpércsi út, István út-Szoboszlói út) kereszteződések átszabásáról értekezett, hangsúlyozva, hogy egyik átépítés sem jár majd a zöldterületek megnyirbálásával.
A DKV élére hozzáértő, valóban tenni akaró vezetők kellenének, és szép lassan gatyába lehetne rázni. Bár az eddig termelt veszteség kijavítása nem kis feladat lenne.
Én azért tartanám jobb ötletnek azt, hogy a 12-es kerüljön vissza, mert így a 22/24-es nyolcasozása is megszüntethető lenne. Meg egyébként is, az István útnak nem kell két viszonylat az egyetemi kapcsolathoz. A Deréken nagyobb a forgalom. A Böszörményit és az Egyetem sugárutat is "közelről" lefedő 12-es bőségesen elég lenne az István útnak. A Deréken jobban "megférne" egy Böszörményis és egy Egyetem sugárutas viszonylat.
Az ITK féle buszgyártáshoz: ha saját gyártmány csak 12m-es LE busz lenne, akkor Debrecen is venne belőle? (Már csak az ITK-nak való nyalás miatt is) Külterületi járatra még csak-csak elfér, de a belvárosba lépcsős buszt?
Ki lenne helyettük, aki vállalná? A ÉMKK-nak gondolom annyira hiányozna ez, mint púp a hátukra. Magán vállalkozónak meg ugyanúgy fizethetne a város a nem kicsi veszteség után.
Szerintem nem biztos, hogy a DKV megnyer akármit is, akkora felzúdulás van ellenük nem csak a lakosság ellen hanem a tisztelt képviselők körében is illetve a holdingon belül is ők termelik a legnagyobb deficitet, hogy a mostani városvezetés inkább szabadulna a DKV-tól mintsem együttműködne velük. Az új buszgyár szerintem inkább a BKK-nak készülne, Debrecen kis falat nekik
A 16-osra én is gondoltam már, bele is férne a menetidejébe. A legjobb az lenne, ha az oktatás kezdetekor / végekor közlekedne Pallagig, azon kívül 16A a TEVA-ig.
Lehetne 13Y is, ami érinti az Augusztát, esetleg a Doberdót is. Vagy leírhatna egy olyan hurkot, mint a 12-es, csak fordított irányban.
Bár én a 12-est kivenném a Klinikák elől, hogy mindkét irányban a Móricz Zsigmond úton közlekedjen, és a TEVA-nál legyen a végállomás.
A 10-esen én is gondolkodtam már, hogy a Tóciig közlekedhetnek (mindegy, melyik utcán), hogy a 26-ost pótolja. De nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet elvinni a Nagyállomásról, pláne, ha a buszvég is ott lesz.
Szerintem mindegy, hogy melyik menne a Deréken, és melyik az István úton, visszaállna az összeköttetés mindkét utcával. (Bár a 13/13A nem érintené az Augusztát, szóval tudja a fene)
Lehet,hogy késő van, de támadt egy ötletem: 10-es busz az István úton. Erzsébet u.-Széchenyi u.-István út-Kishegyesi út-tovább a mostani útvonalán. Az István út nagy része le lenne fedve, és a Nagyállomás fele is lenne kapcsolat.
Az iskolásoknak pont nem lenne változás, hiszen eddig se érték el a buszállomást.
Ez mondjuk igaz. Bár a keleti városrészben lakóknak is jobb lenne a Nagyállomás (44, 48, 18(Y)-ra való csatlakozás). Az István út kérdésben pedig már többször is leírtam, hogy a régi rend visszaállítása lenne a legjobb megoldás.
Egyébként a Nagyállomás eléréséhez még a 16-os Pallagi meghosszabbítása is egy alternatíva lenne.
Debrecen lesz a tesztalany a 0 km-es buszoknak? Hát, vannak kétségeim. Remélem ez jobban fog menni az ITK-nak, mint az utastájékoztató rendszerek üzemeltetése.