Keresés

Részletes keresés

gpz Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1669
Elnézést, de nekem a hozzászólásodból továbbra is az tűnik ki, hogy a gázköltséggel nem kíván senki sem elszámolni.

Hiába írod, hogy a lakógyűlésen meg tudjuk változtatni a fűtésre-melegvízre fizetett egységárakat. Én nem akarom ezeket megváltoztatni, hiszen teljesen mindegy, mik ezek a számok, ha később elszámolnak velük, és jóváírják a túlfizetést. Én ELSZÁMOLÁST akarok kapni róla:

Összes gázköltség: ...Ft
Összes mért fogyasztás: ...m3 és ...kWh

Ezt elosztva ===>> Egy m3-re és egy kWh-ra eső egységköltség: ...Ft és ...Ft

Én fogyasztásom: ...m3 és kWh ===> Ebből kiszámítható, mennyit kellett volna fizetnem.
Visszajár, vagy még fizessek be: ...Ft-ot

ENNYI!!!

Nem igaz, hogy csak az arányokkal lehet játszani, mert a költségek csak ELŐRE BECSÜLTEK. Hogy pontosan mennyi is, az a fenti számításból derülne ki.

Én egyelőre fizetem mind a közös költséget, mind a gázdíjat, de ha a közgyűlésen az fog kiderülni, hogy nem akarnak ezzel elszámolni, akkor onnatól kezdve az elszámolás megkapásáig már majd nem fizetek egy fityinget sem.
Előzmény: SZVB1 (1664)
sancarlosp Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1668
Lehet, hogy sokaknak ez nem fog tetszeni, de aki nem fizetett (gáz, közösköltséget), az ne is szavazhasson a lakógyűlésen. Magyarra lefordítva, az én pénzemből (is) összejött büdzséről ne szavazzon olyan, aki ebbe a büdzsébe nem, vagy csak nagyon keveset tett be!
lehcsi Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1667
De remélem, csak a gázfogyasztásra vonatkozó kötelezettség nem fedezi a gázköltséget, a közös költség ettől teljesen független
Előzmény: SZVB1 (1666)
SZVB1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1666

A számok tartalmazzák a közös költség, a fűtés és a melegvíz díját is. A nemfizetőkkel szemben jogi lépéseket is tehetünk (bejegyzés az ingatlanra), de nagyon remélem hogy normalodizálódik a helyzet és erre nem kerül sor...

Előzmény: lehcsi (1665)
lehcsi Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1665
Végre olyan adatok, amelyek talán észhez térítenek néhány nagyokost.
Az nem derült ki számomra, a befizetési kötelezettség tartalmazza-e a közös költséget, arról pedig esetleg írhatnál pár szót, milyen lehetőségeink vannak a nemfizetőkkel szemben, még szerencse, hogy a számok alapján az összes lakónak csak a 40%-t teszik ki, így nem tudják megszavazni a lakógyűlésen, hogy akik eddig is fizettek, azok fizessenek 2x annyit, ők meg továbbra sem
Előzmény: SZVB1 (1663)
SZVB1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1664
Fűtés, melegvíz:
2008 februárban volt egy (mivel jogilag még nem voltunk társasház) nem hivatalos lakógyűlés, az A és B épület lakásait birtokba vett lakóknak.
Itt a Liliomdomb KFT és az Europea KFT által javasol fűtési és víz felfűtési díjakat a jelenlevők megszavazták, de a döntési jog egyedül a Liliomdombé, mint egyetlen bejegyzett tulajdonosé volt. Most ezeket a díjakat kellene fizetnünk, amit majd a lakógyűlésen (márciusban lesz megtartva) tudunk megváltoztatni! A befizetési kötelezettség egyenlőre nem fedezné a gázszámlát, de ez a helyzet remélem az idei évre sokat javul (több átadott lakás, kisebb és többfelé osztható veszteség). A befizetések ráadásul jelentősen elmaradnak a kötelezttségektől!!!
Ezért bár a díjakat megváltoztsthatjuk, csak az arányokkal tudunk játszani, pl. több fűtés és kevesebb melegvíz.

A túlfizetések a társasház likviditására tekintettel nem lesznek visszafizetve, hanem le lesz vonva a következő időszak befizetéseiből, de minden tulajdonos befizetéséről pontos nyilvántartás van.

Előzmény: Kiállhatatlan maca (1659)
SZVB1 Creative Commons License 2009.02.27 0 0 1663
Sziasztok!
Néhány adat a fizetési morálról:
Tulajdonosok befizetési kötelezettsége 2008-ban: 13.751.737 FT
Befizetés: 8.833.603 FT
Hátralék: 5.649.152 FT
Túlfizetés: 731.018 FT

A lakók tartozása azóta tovább nőtt, vannak 200 EFT-ot meghaladó hátralékok, és van aki közel 1,5 éve itt lakik, de még semmiért sem fizetett!!!

A fentiek miatt a társasháznak jelentős tartozásai vannak, a legnagyobb a gázszolgáltató felé, akik eddig csak fizetési felszólításokat küldtek, de most már a szolgáltatás szüneteltetését is kilátásba helyezték! Fűtés és melegvíz ekkor a rendszeresen fizető (többség azért ide tartozik) lakóknak sem lesz...
Előzmény: sancarlosp (1651)
Dyna.mit Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1662
Egy szívhez szóló levelet ő is megérdemelne a szélvédőjére...
Előzmény: lehcsi (1661)
lehcsi Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1661
A tegnapi kulturált lakótársunk-vendégünk méltó követője a LAD-008 rendszámú kék Ford Fusion, amely lényegében ugyanott, a négyes épület B szárnyánál parkol, jobb kerekeivel a kertben. Gratulálunk a leleményességéhez és ha kitavaszodik, szívesen látjuk egy kis kapálgatásra-ültetgetésre.
Előzmény: hupm (1649)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1660
Ja, és ha végre megalakul a közgyűlés, és szabályozott mederbe kerülnek a dolgok (értsd: Europea megvilágosodása), akkor természetesen előre be fogjuk fizetni az előirányzatot, és csak utólag várjuk el a tényleges elszámolást.

A másik házban - szintén frissen alakult lakóközösség - is csak azután normalizálódott a helyzet, hogy megalakult a közgyűlés. Reménykedünk most is.

De most őszintén. Oszlassátok el az aggódásomat. Lehet, hogy az I-II-III. házban jobban mennek a dolgok.
Kapott valaki olyan elszámolást, ami mondjuk az elmúlt 1 év tényleges fogyasztásán alapult, vagy csak olyat, ami a célirányzat teljesítéséről nyilatkozott?????
Előzmény: Kiállhatatlan maca (1659)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1659
Itt nem a ráfizetés a kérdés, ha tudom, hogy valamikor ebből lesz egy tényleges elszámolás.

A baj az, hogy többszöri e-mail váltás után is az jön le, hogy az Europea NEM TUDJA, mi a különbség a célirányzat és a tényleges teljesítés között. Márpedig senki fiának nem adok pénzt, amíg nem vagyok biztos benne, hogy a végén elszámoltatható. Túl sok rossz példát látni mindenfelé.
Inkább lógjon kint a nevem egy szégyentáblán - amire én meg majd feltűzöm az Europeával folytatott levelezésünket némi kommentárral - mint a végén lelépjen valaki a pénzünkkel, és még én leszek papíron adós.

Mi gyűjtjük a fogyasztásunknak megfelelő költségeket egy elkülönített számlán, hogy amint megvan a tényleges fogyasztáson alapuló elszámolás - amit mindeddig egyetlen alkalommal sem kaptunk az Europeától! - azonnal be tudjunk fizetni. Nem óhajtunk ingyenélősködni senkin, de szeretem látni, hogy mire megy a nehezen megkeresett pénzünk.
Előzmény: Csirkefoga (1657)
Belabatyo Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1658
Ha sikerul akkor lesz keszitve egy Nev - epulet /lakas - egyenleg lista es minden lepcsohazba ki lesz fuggesztve.
Minden haz listaja, minden lepcsohazba. Azon majd lehet latni...
Előzmény: Csirkefoga (1654)
Csirkefoga Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1657
Megértem ebbéli frusztráltságodat, de kérdezem, hogy szerinted addig ki fizeti a közös költség Rád eső részét? Szerinted az Europea, vagy a szomszédod?

Nem kétséges, hogy Europea-t a kezdeti "bejáratós" időszak után fillérre el kell számoltatni, de az biztosan nem megoldás, hogy emberek addig nem fizetgetnek közös költséget, amíg úgy sejtik, hogy a kezdeti időszakban ráfizetnek.
Előzmény: Kiállhatatlan maca (1656)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1656
ill. pontosítok
amíg nem érti, hogy mi a kettő között a különbség
Előzmény: Kiállhatatlan maca (1655)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1655
Addig egy forintot nem vagyok hajlandó fizetni, amíg az Europea a legutolsó e-mailre (ami nem tegnap volt) nem válaszol, azaz mi történik az előirányzat (ezt szedi be ugyebár), valamint a tényleges fogyasztás díja közötti pénzekkel, ha ez előbbi magasabb, mint az utóbbi.
Csirkefoga Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1654
Egyébként a közös költség morálról honnan lehet tudni?
(Érdekes, hogy 20-30 milka között megy a lakásvásárlás, de a havi 10e HUF közösköltség kifizetése nem megy. Nyilván nem maradt miből, ugye?)
Kiállhatatlan maca Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1653
Ööö.. az alakuló közgyűlést nem a Liliomdombnak kellene összehívnia?

Vajon a társasház egyszerűsített beszámolóját mikor terjesztik elő és kinek elfogadásra? Mikor lehet belenézni?
Előzmény: Törölt nick (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1652
Az albetétesítéssel kapcsolatban nem tudom, hogy érdeklődtetek-e, én igen, és itt az eredmény.
Mérész Andreához intézett kérdésem a következő volt:
- Mikor lesz meg a Liliomdomb társasház albetétesítése, és mikor alakul ténylegesen társasházzá?
A válasz pedig a következő:
- A számvizsgáló Bizottsággal egyeztetek, hogy mikor legyen a ház alakuló
közgyűlése. Előre láthatólag márciusban várható. Febr. 07-én jött ki a
Földhivatalból a papír miszerint albetétesítették a házat!
Naccerű.
Előzmény: SpinaciaOleracea (1628)
sancarlosp Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1651
Pedig van kertész, és nem is keveset fizetünk neki, már aki fizet közösköltséget!
A liliomdomb kb a félkész kertre azt mondta, hogy nem kíván többet tenni, így a társasház közös pénzből fizeti, fizette a kertészeket, akik nem kis munkát végeztek el eddig. Az sem elhanyagolható, hogy a kert úgy készült el a tervekkel és a makettel ellentétben, hogy kb alpinista technika kell egyes részek gondozásához, így jóval drágább a kertészeti munka. De nem hiszem, hogy van/lesz pénz a további gondozásra a jelenlegi közösköltség fizetési morál mellett.
Előzmény: Csirkefoga (1650)
Csirkefoga Creative Commons License 2009.02.26 0 0 1650
Milyen kertészt? Itt van kertész? :) Nem úgy néz ki.
Előzmény: hupm (1649)
hupm Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1649

gratulálok a renault mikrobusznak, hívhatjuk a kertészt.

renault
Paco155 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1648
A kémia nekem sem erősségem, így azt a részét hagyjuk, biztos hogy van a són kívül egyéb kémiai anyag is pl a vinasz amit győrben alkalmaztak sokáig, de azt hiszem mostanában felhagytak vele mert sok lakos panaszkodott hogy megfesti a ruháját-cipőjét. :) Lényeg hogy van.
A homokot ugyanúgy össze kell seperni mint a zúzottkövet, szvsz nincs különbség - de ezt jeleztem is már rögtön az elején, hogy munka van vele.

A zúzottkő fényezéskárosító hatása ellen pedig pont a te hozzászólásod tudom ellened fordítani :) " ilyen forgalomnagyság mellett nincs létjogosultsága". Kifejtve: nem 50-90 km/órával hanem alacsony sebességgel közlekedő kocsikról van szó (aki többel megy mint 15-20 km/h azt eleve meg kellene büntetni), amelyek ritkán járnak tehát az sem nagyon fordulhat elő hogy az egyik felveri a másik szélvédőjére. pont emiatt mertem figyelembevenni mint alternatív lehetőséget.

A legelső érved az amit el tudok fogadni miszerint a burkolatot károsíthatja/károsítja bár én úgy gondolom, hogy ez a megfelelő időben történő szórással illetve olvadás után az útból aznap megoldott elsepréssel elkerülhető, hiszen nem több száz kilométerről van szó ami nem oldható meg hipp-hopp.

Azzal kapcsolatban egyetértünk, hogy a legegyszerűbb és legolcsóbb kiszórni pár száz kiló sót és kalap-kabát. Ha nekünk mindenképp ez kell én nem fogok pattogni ellene.
Előzmény: SzivacsÖrs (1644)
SzivacsÖrs Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1647
Ez tökéletes zárszó:-)
Előzmény: Dyna.mit (1646)
Dyna.mit Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1646

Vihar a biliben, örülök, hogy ez a legnagyobb gondotok.

Egyébként meg áldásom rátok, szórjátok

Előzmény: SpinaciaOleracea (1642)
SzivacsÖrs Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1645
A kémia soha nem volt az erősségem, ha tévedtem szóljatok.:-)
SzivacsÖrs Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1644
1. Az általad említett módszer (Paco155:" Az útra pedig sódert vagy aprószemű zúzottkövet kiszórni") nem alkalmazható beton felületen, mert károsítja a lerakott kopóréteg felületét. (8cm-es beton térkő)
2. Ha kőzúzalékot szórsz le, az nem fagy oda azonnal. A kerekek által felvert kavics pedig károsítja az autók fényezését.
3. A homok esetében ez nem merül fel, de a leszórt több (tíz) tonnányi homokot ki fogja olvadás után "összeseperni" kiszárítani, valamit tárolni az elkövetkező havazásig?

Véleményem szerint: Létezik folyékony vegyszeralapú jégmentesítés (Pl.:Kalcinol), mely a nátrium tartalmú vegyületekkel szemben nem korrózió képző. De alkalmazhatók magnézium klorid tartalmú anyagok is, melyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.
Előzmény: Paco155 (1641)
SzivacsÖrs Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1643
Olvasd végig az általad említett cikket. Az idézetednek folytatása is van.

A zárógondolatodról pedig az a véleményem, hogy elég csak néhány oldalnyi előzményt végigolvasni, és kiderül "állítólagos "szaktudásra" hivatkozva puffogni és ellenkezni." mely fórumozók szoktak.
Előzmény: SpinaciaOleracea (1642)
SpinaciaOleracea Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1642
Paco, teljesen igazad van.
Érdemse minden "szakembernek" mielőtt nyilatkozik beírni a Google keresőjébe a kérdéses szavakat... és láss csodát valóban van zúzott köves technika: és milyen érdekes valóban környezetkímélő és hatásos...
Egyébként én sem vagyok sem útépítő, sem közlekedésmérnök, csak elég józan paraszti ésszel utánanézni a dolgoknak.

idézet a http://www.hirextra.hu/2008/01/04/csuszos-so-akarom-mondani-ho/ - ról:
" vélemények szerint alternatív csúszásmentesítő anyagok használata jobb megoldás lenne: a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács- vagy a gránitkőzúzalék" - ez utóbbit ajánlom figyelmetekbe

idézet a http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tilos_a_jardak_sozasa_8211_de_majd_csak_jovore/2083964/ - ről:
"A zeolitőrlemény természetes ásványi anyag, kis mennyiségű kálcium-kloriddal (tehát nem konyhasóval) keverve jó hatásfokú olvasztásra és visszafagyás ellen is"

Egyébként létezik egy folyékony állapotú környezetkímélő csúszásmentesítő adalék, amit pl. az M0-áson használnak

Csak kicsit után kell keresni és nem mindenféle állítólagos "szaktudásra" hivatkozva puffogni és ellenkezni.
Azt hiszem közös érdek, hogy környezetkímélő megoldást találjunk.
A cél a megoldás találása és nem maga a vitatkozás - ha legközelebb valaki valamit ellenez akkor érdemes egyből alternatív megoldást is kínálnia, különben eléggé visszássá válik...

Paco155 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1641
Nagyon örülök, hogy ilyen végzettséggel rendelkezel és a technológiát is ismered, így legalább el tudod nekünk magyarázni hogy MIÉRT NEM JÓ a felajánlott alternatíva, és nem csak a magasból kinyilatkoztatva lefitymálni.
Kérlek magadban különböztesd meg a "nem indokolt" és a "nem javasolt" fogalmakat.

Amúgy ha megfigyeled akkor én sem kavicsról beszéltem, hanem zúzottkőről, és bár nem vagyok közlekedésmérnök, sem útépítő mérnök, de annyit még én is tudok, hogy a kavics lekerekített, míg a zúzottkőnek élei vannak.

Előzmény: SzivacsÖrs (1640)
SzivacsÖrs Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1640
Valóban van hasonló technológia (nem sóder vagy kavics), de ilyen éghajlati viszonyok és forgalomnagyság, és a lefektetett burkolat mellett ennek egyáltalán nincs létjogosultsága.
Előzmény: gpz (1639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!