Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Én is hasonlót akartam irni. Még annyit, ha valóban rozsdamentes a tűztere az elég jó pont (bár a prosiban 6 mm-es lemezt irtak és ilyen vastag rozsdamentest szerintem nem raknak).
Elnézve a hazai forgalmazó oldalán található irányárat, hát bizony ezen az áron már olyan kazánt is vásárolhatsz, ami már "bizonyított"! / http://wagnersolar.hu/termekek/astra /
Bizonyára ismered a mondást: "járt utat járatlanért?" Természetesen a döntés joga =felelőssége) is a Tiéd!
Hivatkoztál a méreteire, nem látok oly mértékü eltérést a már ismert kazánokhoz viszonyítva, ami egy kazánházban meghatározó (döntő érv ) lehetne. Természetesen ha bevállalod, várjuk a tapasztalatokat.
A technikai adatoknál én a 18 Kw-os kazánnál 82% hatásfokot (ez a reális kb az aknás hőcserélősnél) és 165 c fokos füstgázt (na ez biztos több lesz) olvastam!(amit írtál az biztos elírás) A többi gyártó sem hazudik csak nem ír konkrét csere időt a kerámia elemekre! Nyomott ventis!
Jaaa, tudtátok; ha a MAMA szó három betűjét megváltoztatjuk és egyet elveszünk belőle, akkor SÖR-t kapunk. Hát nem csodálatos? :-)
ASZRA > ASTRA; Litván; honlapjuk. Ebből a pros(t)iból az látszik, hogy aknás és nem csöves a hőcserélő, de legalább vannak benne terelőlemezek, amik kivehetőek. Valszeg szivott rendszerű (ami szerintem jobb a nyomottnál), de nem látszik a rajzon, hogy hol a venti. Pozitiv, hogy nem próbálnak 99+%-os hatásfokot hazudni rá; bár a 81-89 tartomány is lábujjhegyes lehet. Tűztér 6 mm-es lemez, ami jó. Van hűtőhurok és TUV minősités, az is jó. A szövegben 30-60 fokos füstgáz kilépőt irnak, ami képtelenség; a táblázatban lévő értékek viszont rokonszenvesek. A ventit (legalábbis az elektronikus vezérlős változat) fordulat-szabályozza, az inditást és leégés figyelést is megoldották. Honlapon irják, hogy a kerámia elemeket 5-7 évente cserélni kell. Legalább nem hazudnak :-)
Most biztos kimarad, mert ez és a pincében lévő barátai összesen 20 erdei m3 akácot tesznek ki, aminek azért illenék kitartani 1 télnél tovább. Valójában az álom ( :D ) az, hogy nyáron felmegy a 23 cm szigetelés a padlásra, a pincefödémre pedig 5cm alulról, így remélhetőleg kevesebb fa kell majd. Ezek mellett a puffer csövezése is változik (nem ideális helyen lépnek ki-be a csövek) ,szóval összességében komfortosabb telet várok.
Nomeg a legfontosabb, hogy szárazabb fával vágok neki, mint eddig valaha :D
Mivel kicsit leült a fórum, megkérdezem, hogy mindenki megvette már a téli tüzelőt? Csak mert ezzel egy jó pár kérdést és idegeskedést meg tudunk spórolni a télre :D (Saját hibámból tanulva :) )