Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
sziasztok! találtam egy pár ilyesmi bogarat a konyhámban, de nem nagyon tudom, hogy mik ezek... tudna valaki segíteni? éppen most kezdték el szétverni a fölöttem és a mellettem lévő lakást is (pesti "bérház"), gondolom ennek köze lehet a felbukkanásukhoz... előre is köszi!
Ilyen volt? http://veterinerara.com/wp-content/uploads/2009/07/Vespa_crabro_20060812MA.JPG Bár az ő fészke nem a klasszikus sejtes darázsfészek, hanem ilyen: http://www.vespa-crabro.de/baldfaced-hornet/bfhornest.jpg Ennek a belsejében vannak a sejtes emeletek.
Ma a füstölőnkben nagyon kellemetlen találkozásom volt 1 fészeknyi darázzsal. Szeretném megtudni milyen fajta, mert még ilyet nem láttam. Fészkük a cserép belsejéről lóg lefelé, 2 szintes. A 2 szintet egy kb 4mm-es pálcika köti össze. A fészek még tegnapelőtt reggel nem volt ott, szóval elég gyorsan építették. A darazsak kb3cm hosszúak, Potrohuk élénk citromsárga alig látható fekete csíkokkal. Holnap megpróbálok képet felrakni róluk. Valaki meg tudná mondani milyen fajta lehet?
Kedves Leptopelis!!! Vetnél egy pillantást az előző(ez alatti) problémámra, mert nagyon szeretném fekszabadítani a hálószobámat, most így túl sokan vagyunk... Köszi!
Gabonakártevők. Ellenőrizd a lisztet és az egyéb hasonló élelmiszert, nincsenek-e benne lárvák, vagy kifejlett bogarak. Ha vannak, dobd ki azt az adagot! Egyébként tarts mindent jól zárható dobozokban, mint a molyok ellen!
Megtudná nekem mondani valaki, hogy ez milyen bogár? Már egy jó ideje megjelentek a lakásban. A bogár kb 3mm, és leginkább a lisztes, rizses doboznál, meg az állatok tápjában találok ilyet. Előre is köszi!
Szeretném megkérdezni, hogy mi ez a csatolt képen lévő bogár.
Fafödémes házban lakunk fa nyílászárókkal, és pár hét alatt elleptek minket ezek a bogarak. Kb. 1 mm-esek. Mennyire károsak? 2 kisgyerekünk van, ezért lenne fontos tudni, mik ezek, illetve hogy irthatóak ki.