Értelek:) Szökni soha nem szökött, ami viszont a kutyalányokat illeti, minden legenda igaz róla:) Mesterien elbűvölő, kedvesen udvarlós... Ha fiai örökölték "röptében a legyet" mentalitását, lepkehálóval kell összeszedni őket tüzelési szezonban:))
Nekem nagyon bevált idős kutyánál is a Conrosulf!! Egy 12 éves kutyalányomat lábraállította pár éve. Humán készítmény, 2 hetes kúrákban adtam, 2 hét szünetekkel, először 800-as egységnyit, később 400-at. A 2. adagnál már futni is tudott! Recept kell hozzá, üzemorvos vagy ortopéd doki javaslatával beszerezhető, de lehet állatorvos is fel tudja írni, gondolom úgy drágább. MEGÉRI! Javaslom növendékeknek is 200-400-as adagban kúraszerűen, 3x ismételni évente 2x.
Nagyon aggódok a 11 éves Lindám miatt. Jó általános álapotnak örvend, csak hát az izületei. Elég nehezen kel fel, kb. 30m tud sétálni, olyankor le kell ülnie. Viszont játékra bármikor kapható, van, hogy ő kezdeményezi.
Mit tehetnék, hogy javítsak az izületein?
Úgy érzem minden nap ajándék számunkra, hogy velünk van.
Üdvözlet Mindenkinek! Egy 10 hónapos kislány gazdája vagyok, azóta olvasom a fórumot. Felkészületlenül szerettünk bele, és került hozzánk a baba, sok hasznosat olvastam itt. Kedvenc szórakozása a "gyere labdázzunk", "ugye megrághatom a kezed?", "most leharapom a virágokat", és a "kiásom a vakondot a földből". A kert az Ő birodalma, ott szabadon tesz-vesz. Pillanatnyilag a vedlés a legfőbb problémánk, ugyanis nem szeret fésülködni.
"Lord Byron Felirat egy újfoundlandi kutya síremlékére:
Ha új lakót kapnak a temetõk, nem is dicsõt, csak épp elõkelõt, a gyász pompázik szoborrá virulva és az elhunytat zengi név meg urna: nem azt, aki csakugyan az volt, hanem akinek kellett volna hogy legyen: s a szegény kutya, a leghõbb barát, ki boldogan áldozta föl magát, kinek szíve gazdája szíve volt, dicstelen hull le, bármilyen derék, s földi lelkét megtagadja az ég; míg az ember, hiú féreg! csodákat s kizárólagos eget kér magának. Óh, ember! napod gyorsan alkonyúl, rabnak becstelen vagy, s romlott, ha úr, aki kiismert, undor tölti meg tõled, lélegzõ hitvány sártömeg! Szerelmed kéj, barátságod csalás, szavad és mosolyod képmutatás! Neve nemes csak megromlott csírádnak, rád pirít minden becsületes állat. Ki itt jársz s látod ezt a sírjelet, menj tovább, - nem fajtádnak tiszteleg: barát emlékét õrzi e jel; egy barátom volt csak - s az itt hever."
mindig volt kutyánk és hát én mindig olyanra vágytam, ami egészen biztosan nem harapja meg a betöröt sem, no meg akinek van olyan megjelenése, hogy a betörö nem jön be...át Szundi ilyen volt. A legjobb szívű behemot. 9 éves lett volna...és igazán kedves állat volt. Néha csak ugy emlegettük, ha közelbe volt, hogy az, akinek a nevét nem szabad kimondani...mert ha kimondtuk már tolta a nagy fekete pofiját közénk és várta azt, hogy látványosan szeressük.
Pedig mi nem is nagyon fogllkoztunk vele, nem tanitgattuk, nem fésülkedtük és túlkép nem csináltunk mást, csak hagytuk, hogy része legyen a családnak...
Matyi fiam egyszer iskolérettségi vizygálaton családrajzot készitett és persze, hogy ott vigyorgott Szundi...a legjobb szívű behemot...
MOst itt állunk csak egy kis törpinccsel, egy kis édes fehér korcs kutyssal...és azon gondolkodunk, hogy csak kéne egy édes kis fekete viziszörny...
olan kutyát szeretnék, aminek ránézésre tekintélye van, da aki vendégként üdvözöl bárkit, aki amolyan legjobb szívű, aki tuti sosem fog bántani senkit sem...tehát újfounlandit...
Az öreg Lindám szökés története kocsmás story lett:
Nagyon fél a mennydörgéstől, sokkal hamarabb meghallja.
Mi a Balatonnál nyaraltunk, amikor jött a vihar, ő pedig addig ment, amíg emberre nem talált. Egy szomszéd sem volt otthon, végül a tőlünk 200 méterre lévő sörözőbe tért be nem kis meglepetést okozva a kocsmatöltelékeknek. Sehogyan sem tudták a bárpult alól kicsalogatni, meg egy kicsit tartottak is tőle. Mivel bennünket nem találtak otthon, így anyukáméknak szóltak. Nagy örömmel, egy szóra indult is hazafelé.:) Mai napig nem tudjuk, hol ment ki az udvarról.:)
Szökésben Greensburg vitte el nálam a pálmát. 2 napig kerestük és 20 km-ről hoztuk haza ötöd magával. Folyamatosan felderített, ez nála életforma volt:))
Baby csak 12 órát tekergett, víziszörny külsővel került elő.
Az új felfedezőnk Magic, roppant leleményes, nagyon résen kell lennem. A kerítésünk lassan egy katonai bázishoz kezd hajazni a nagykifutóban ( 50x20 m ), úgy tűnik ezzel nem bírnak már el.
Van kádjuk, kismedencéjük, hűs helyük, játékaik...
És van fundim, aki soha nem akar szökni, Gina-Darinka-Naty futnak hozzám kiabálva, ha valaki le akar lépni:)) Beárulják a csibészeket.
Legjobb szökős sztorim az volt, mikor Rajah 6 hónaposan meglépett Babyvel, és egy marhatelep itatójában pancsoltak a döbbent, hatalmas szemű bikanövendékek orra előtt. Rajah elemi erővel bömbölt rájuk a vízből, Baby jóízűen hempergett a vizükben. Csinálták a fesztivált míg a sok bikanövendék körbeállta őket nyújtott nyakkal és csak lestek. A kamasz fiú roppant büszke volt magára, miután hazacipeltem is csak feltartott farokkal billegette magát még órákig:)
A szökésről van egy aranyos történetem: a régebbi fundim (Börni), aki már sajnos nincs párszor leszökött a 150 m-re lévő holtágra a puli társával, de ez néha jött csak rá:-)De mikor kezdett öregedni egyre jobban félt a vihartól. Nagy dörgés villámlás volt és mint utóbb kiderült megszökött a társával. úgy hívtak fel minket a közeli benzinkútról, hogy ott vannak a kutyáink.
Képzeljétel el, hogy sötét van dörög, villámlik és a fotocellás ajtó kinyilík a benzinkúton és ott áll a shopban lihegbe egy 65 kg-os fundi és a puli:-))))))
Jófejek voltak a kutasok, mert bevezették a kutyusaimat egy kennelbe ahol a gázpalackok voltak:-))Szóval mikor mentem értük ott ültek szépen:-))))
Booster SOHA nem szökött. Számtalanszor maradt nyitva kapu, még véletlen sem hagyta el az udvart engedélyem nélkül. A leginteligensebb kutyák egyike, kikkel valaha együtt éltem. Fedezőkanként felülmúlhatatlan. Mentalitása, elegáns udvarlása legenda... Örökítésben 3 év alatt 14 Champion kölyköt produkált...
Az én kutyusom az a kezünkből eszi a kálciumot! nem kell neki semmibe belecsempészni! Nagyon szereti! És azt mondta nekünk a dokink, hogy napi 2-t kell neki szedni és egy dobozzal itána szünet...azt sajna nem tudom meddig, de azthiszem hogy 1 hónap...nem tudom...utána újra!
Kedves kornel88! Nálunk a medence az úgy lesz megoldva,h kap 1 nagy műanyag hordót(olyat,amiben a szőlőt szokták taposni szüretkor),de laposabb változatban,v pedig ásni neki 1 göndröt és azt kibetonozni.Még mi sem döntöttük el,h melyik legyen.
írtad, hogy most kap medencét a kutyusod??? milyet??? várom mindenkitől a tippeket, hogy h lehet olya medencét készíteni neki amit nem jukaszt ki...????
Most néztem vissza 1 picit a fórumot.Látom a szökési gondokkal nem csak én vagyok így.Nálunk 1ször januárban lépett meg a fiatalember.Ment gondolom a tűzelő szuka szagára,aki a szomszédban van.(Állítólag apja is ilyen,h ilyenkor nem bír magával(Booster)Az ő kis 80 kg-val simán lenyomta a kerítést.Utána meg már kimászott hátul és elindult vándorolni.Rádión mondattuk be,autóval kerestük,gyalogoltunk a szakadó esőben.4 óra keresés után végre megtaláltuk.Tele volt mindenféle növényekkel.Ez a 4 óra maga volt a pokol.Ezután csak úgy lehetett az udvaron kint,h vki mindig felügyelt rá,de őt ezt sem tartotta vissza.Még nagyon sokszor meglógott,de hála égnek mindig megtudtuk fogni.Most a kennelhez kapott 1 kifutót.Most kap majd 1 medencét.=)
Kérlek szépen, a pipikéidet rakd be gyorsan a fagyasztóba, vagy kerítsd el őket biztonságos helyre, a kutyusok láncait pedig DOBD EL GYORSAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ MESSZIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mielött sikerült apum anno megfűzni, hogy igen is kell a kis fundika az udvarunkba azzal tiltakozott, hogy rossz a kerítésünk ( teljesen el van rohadva a fa)! Bobyka nekiugrana és menne ki a kerítésen kerítésestől, DE AKKOR SINCS MEGKÖTVE!!! Ha kimegy megkeressük, de nem kötjük meg nappal, éjszaka pedig a kennelében van! Inkább kinézünk az ablakon, ajtón, hogy meg van-e! Véleményem szerint megőrülne mert van mikor egymagába futkározik az udvarban valamivel a szájában! Azt nem nagyon hiszem el, hogy megenné a tyukokat esetleg megkergeti őket! Mindenesetre szőrnyű a kép! Nem szabad megkötni egy kutyát!!!! Kell neki a mozgás mint az embereknek is! Különítsd el a tyukokat és megoldódott a problémád!!!
LEGOCA A KAN KUTYUST IS LÁNCON SZERETNÉD TARTANI AMIT KERESEL A LÁNY MELLÉ????
Mivel Léda mostanság fog tüzelni korából ítélve és a kan gyerek még, így ez most nem okoz gondot. Később tüzelés ideje alatt különtartással (karantén) lehet megoldani, illetve ivartalanítással. Szukát 6 hónapos kortól lehet ivartalaníttatni, egy Pandalány éppen a napokban esett át ezen, jól van, szinte észre sem vette. Csacsiság, hogy megbolondul a szuka ettől!!:))) Egyetlen ilyen esetet sem tudok!!!
Én mikor új családtag érkezik 1-2 órát kerítés mellett ismerkedtetem őket, eztán felügyelettel összeengedem. Pillanatok alatt elfogadják, játszadoznak vele. Mindenképpen végig ott kell maradni, és éjszakára, ha esetleg féltékenyebb a csajod akkor aludjon pár napig külön a legényke. Mindenképpen nagy területen történjen az ismerkedés, ne kennelben. Ha babát szoktatok be, mindig először ölben mutatom be. A szagotok mindenképpen legyen rajta. 5 hónaposan már nem nagyon lehet ölbe cipelni.
Mikor lehet összeereszteni két fundit? Lehet hogy jövő héten el tudnánk hozni a kant, aki 5 hónapos, Léda most tölti július 8-án a 11 hónapot. Hogyan lehet kivédeni hogy kiskutyák legyenek? Mennyi idősen ajánlott hogy a szuka elsőre elljen? Nem tenyésztési célból hozzuk a kant, de úgy tudjuk a szuka kutya megbolondul ha nem ellik élete során. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Állatvédő vénám dübörög ettől a képtől, és teljesen mellékes, hogy fajtáját tekintve hova sorolom!!! Hogy vagy képes ilyen borzalmas láncon tartani ezt a kutyát???? Pár tyúkért képes vagy tönkretenni...
...nem tudom honnan került hozzád, de egy jóérzésű ember már visszavette volna..
...bocs kornél...nem írom le, sír a lelkem ettől...egyetlen kutya sem érdemel ilyen sorsot...