Ha a térkép szerint értelmezzük akkor jobb ha így írja le! Ugyanis a térkép szerint így vannak írva vagyis az ottani néven! Legalább is a legtöbb térképen!
Nem hiszem,hogy ez most olyan kardinális kérdés,hogy muszály lenne "magyarkodni".
Attól függ hogy magyarban akar inkább többet menni vagy Szerbiában? Mivel szegedi kérdezte így több lehetősége is van! Átmehet Röszkénél,Ásotthalomnál,Tompánál! Én inkább magyarban megyek kicsit többet és Udvarnál szoktam átmenni,aztán nyíl egyenesen le B.Samacra!
Mi kedden-szerdán voltunk Szarajevóban, kártyával és kiscímletű euroval mindenütt boldogultam, legfeljebb a visszajárót adták KM-ben. Minimálisat váltsál a nyugalmad kedvéért.
Makarska ba mennénk jövő héten Bosznián át. Hogy kényelmesen lejussunk Jajce ban aludnánk a kempingben. Nem tudom váltsak e a boszniai pénzből KM-ből a pénzváltónál, hátha veszünk ezt azt pékárut vagy ennivalót vagy Eurót vigyek a kempingben lehet e bankkártyával fizetni stb.
Most miért kell kötekedni? Ilyen alapon akkor légy szíves magyar nick nevet használni egy magyar fórumon! Egyébként biztosan a google térkép által használt település nevét írta le.
Ne keress benne nagy dolgot! Egész egyszerűen mert Bosznián keresztül valahogy barátságosabb,szebb! Az sem elhanyagolható,hogy az üzemanyag is olcsóbb szokott lenni,végig jók az utak!
De ha mindenáron akarsz Szerbiába is menni,akkor menj át Röszkénél,mert neked ott a határ,aztán Sombor felé át horvátba majd a B.Samac-i határon át Doboj-Zenica-Szarajevo-Mostar-Metkovic-Neum!
Mi többször mentünk már Budapest-Trebinje-Budapest vagy éppen fordítva Szerbián keresztül. Legutóbb Trebinje, Gacko, Foca, Visegrad, Valjevo, Sabac, Ruma, Novi Sad, Röszke...
Igaz, ez nem Neum, de az innen ( Trebinje ) már nem olyan vészes :)
Az út jó volt, a táj gyönyörű, igazából nekünk csak változatosság miatt kell néha másfelé menni.
Talán a legegyszerűbb a már sokat emlegetett Udvar, Doboj, Zenica, Sarajevo, Jablanica, Mostar és onnan Neum felé ( de ne Stolac felől, mert azt úgy hallottam ( itt is ) hogy nem túl egyszerű út ( de biztosan lesz vki aki megerősít vagy cáfol vagy javasol másik útvonalat )
Szerbián keresztül , ment már valaki Neumba, szeretném kérdezni, és ha nem akkor miért nem??!! Mert csak az látom, hogy mindenki az udvari határátkelőt használja!!
Átutazóban, ismét Bosznián keresztűl megyünk. Össze-vissza információkat találok, hogy mi kötelező, mi nem autók tartozékaként. Volt ahol azt írták, hogy tűzoltó készülék és vontató kötél is kell.
Oké, megértem az elsősegély dobozt, a sárga mellényt, háromszöget...
Kedves Fórumozok! Szeretném kérdezni, hogy Szegedről indulással melyik útvonalat ajáljátok, Újvidék fele, vagy Udvar fele és MIÉRT??? Köszönöm a válaszokat!!
A szabadkai piacon rengeteg törökből származó cucc van! Főleg Koszovóiak meg Macedónok hozzák be! Viszont azt tudni kell,hogy ezek a cuccok az ottani "MEO" által kiszortírozott termék! Kis varrás hiba,stb,stb. Az anyaga viszont ugyan az ami nyugatra megy! Sajnos a tavalyi árakhoz kicsit drágább lett a piac,de érdemes túrkálni!
én tavaly voltam Isztambulban, és ott láttam, hogy csinálják a táskákat. Kiderült, hogy Szabadkára is visznek belőlük. Szóval Szabadkán biztos megtalálod őket, ha arra jártok éppen :)