Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2011.06.09 0 0 5696

Mult héten még volt 5-6 darab a zugloi New Gardenben,990 ft/db.

Előzmény: Island* (5693)
1ibolya Creative Commons License 2011.06.09 0 0 5695

Nagyon szép!Én most kaptam 2 pici ágacskát,remélem kigyökerezik!

Előzmény: marimama51 (5694)
marimama51 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 5694

Mirtuszgyümölcs virága.

Island* Creative Commons License 2011.06.08 0 0 5693

Teacserjét keresek, van valamelyikőtöknek eladó 1-2 felesleges töve? Mail-címem publikus. Köszönöm.

gáborke Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5692

Igy van. Az alu pH 5-9 között nagyon kis mértékben oldódik csak.

Viszont sok szervetlen alu vegyület a talajban okozhat problémát, de ez ritka.

Előzmény: szaguaro (5691)
szaguaro Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5691

A nehézfémsók mérgezőek, de sztem az alu nem árt. Nagyon gyorsan egy oxidréteg keletkezik rajta, és gyakorlatilag nem ad le semmit. Én pl. használom.

Előzmény: tech-pro (5687)
tech-pro Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5690

Oké, igazából hallottam már aluhordóból gyűjött esővíz miatt kipusztuló növénytömegekről, bár ezek epifita orchik voltak, aminek a nulla pufferképességű közegében elég kevés alu volt.

Előzmény: gáborke (5688)
cucurbia Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5689

timsót neki.Az tiszta aluminium:))

gáborke Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5688

Persze hogy megharagszik, méregzöld lesz a levele és hangos szó kiséretében dulni fulni fog.:)

Az aluminium ásványok a talajok egyik legközönségesebb összetevői, az agyagos talajban több alu van, mint ami a sodronyból 100 év alatt kioldódik.

Előzmény: tech-pro (5687)
tech-pro Creative Commons License 2011.06.03 0 0 5687

Volt szó régebben az alumíniumról, a tea vonatkozásában.

Kérdés: Ha a Passiflorának alusodronyból csinálom a futtatóját, megharagszik érte?

mediterránkert Creative Commons License 2011.06.01 0 0 5686

Az enyémen még csak bimbók vannak,de nem emlékszem,hogy rossz illatta lenne:-) Sárga!

Előzmény: Ales. (5682)
1ibolya Creative Commons License 2011.05.31 0 0 5685

A tacca bimbója kezd kinyílni:-)

1ibolya Creative Commons License 2011.05.30 0 0 5684

Bocsi,nem liliom:-)))

Előzmény: 1ibolya (5683)
1ibolya Creative Commons License 2011.05.29 0 0 5683

Tavaly Márciusban ültettem el a fáklyás gyömbér liliom rizómáját.Kb.8-9 szára van.Szerintetek virágot mikor fogok látni rajta?

Ales. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 5682

Sziasztok!

Először virágzik (nálam) a szamóca guava.

Meglepődve tapasztaltam, h büdös, égett gumi szaga van.

Ez a piros. A sárgának is ilyen?

XARAI Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5681
Előzmény: tech-pro (5678)
sjohn Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5680

Biztos?

Előzmény: tech-pro (5677)
tech-pro Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5679

Föld terén mindenki másra esküszik, itt van pár javaslat:

http://www.friweb.hu/quicktor57/

a citrusnevelési útmutatóban. Érdemes elolvasni az egészet, jó anyag.

A magnélküli fajták kötnek maguktól, a magosokat porozni kell.

Előzmény: XARAI (5676)
tech-pro Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5678

A trifoliata alany könnyen felismerhető onnan, hogy kisnövésű a fa, és a törzse girbegurba göcsörtös. A direkt napot nem szereti, a párás, fülledt, félárnyékos meleget szereti.

Előzmény: XARAI (5676)
tech-pro Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5677

Ez valami cédrátcitrom-féleség lesz, a Lumia/Pyriformis/Ponderosa bandából.

Előzmény: sjohn (5675)
XARAI Creative Commons License 2011.05.26 0 0 5676

Köszönöm szépen a nagy segítséget!

Én úgy vásároltam, hogy pomelo, aztán majd kiderül, de azért vélhetően az. Így utólag már nem fogom tudni kideríteni, hogy mi az alapom, ugye?

Az hogy szereti a meleget az hozza magával, hogy a napot is bírja, vagy azért avval vigyázni kell? Esetleg arra tudsz ötletet adni milyen földbe érdemes temetni és milyen tápanyagokat célszerű adni neki? A pomelo mennyire önporzó, szükség van a besegítésre?

Előzmény: tech-pro (5674)
sjohn Creative Commons License 2011.05.25 0 0 5675

No lássuk melyik csoportba tartozol?

Cca. hány dekásak lehetnek?

És kik ők?

Előzmény: tech-pro (5674)
tech-pro Creative Commons License 2011.05.25 0 0 5674

Ugye, a gyökérzónát locsolod, a gyökérzónába adod a tápot, ami az alany része, tehát az alany határozza meg, hogy mennyit kell locsolni (mennyire bírja a vizet), mennyi táp kell neki. A teleltetést is az alany határozza meg, mert az szabályozza a tápanyagfelvételt.

A pomeló vízigényes és melegkedvelő növény, de ez nem azt jelenti, hogy agyonlocsolhatod, mert a gyökere nem biztos, hogy pomeló, előfordulhat, hogy kirohad. Ha pomeló alanyra van szemezve, akkor lehet neki nyáron nyomatni a vizet, nem fog megártani neki. Ha aurantium alanyra van szemezve, akkor figyelni kell, hogy kirohad könnyen.

A teletetési hőmérsékletet is befolyásolja az alany, a pomelo alanyon lévő pomelók jól bírják a 15-20 fok közti teletetést, ami viszont alanytól független, hogy annyi fényt adj neki télen, ammennyit csak tudsz.

No meg sokan összekeverik a pomelót........

....a pampelmusszal......

.........ami még nagyobb gyümölcsöt terem, még vízigényesebb.

Előzmény: XARAI (5673)
XARAI Creative Commons License 2011.05.25 0 0 5673
Na igen! Ezek szerint elkövettem egy alap hibát. Nem kérdeztem meg a eladót, hogy mire szemezte. Nem gondoltam erre, hogy ez befolyásoló tényező. Akkor esetleg általánosságban tudnátok mondani valamit róla?
Köszi!
tech-pro Creative Commons License 2011.05.24 0 0 5672

Szia!

Milyen alanyra van szemezve? Ugyanis ez a lényeg, az határozza meg főként a tartási igényeket.

Előzmény: XARAI (5671)
XARAI Creative Commons License 2011.05.24 0 0 5671

Sziasztok!

Új vagyok a témában ezért szeretném segítségeteket kérni.

A minap vásároltam egy szemezet Pomelot növénykét. kb. 30cm magas.

Éppen ma nyílt ki az első virágja még van kinyilás elött álló 10 kis virágkezdemény.

Jelenleg egy 14 cm-es cserépbe van. Akitől vettem azt javasolta, hogy ültessem át lassan egy 8-10 literes cserépbe.

Szóval a tartásáról szeretnék információt, tapasztalatokat szerezni tőletek, nem szeretném, ha nem lennének meg az optimális körülmények a növénykének. Milyen földkeveréket szeret legjobban a pomeló? Lakásban tartom, mennyire tehetem napos helyre? Valamiféle tápoldatot ajánlatos neki adni?

Segítségeket előre is köszönöm!

Üdv!

marimama51 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 5670

Szia!

Az enyém 3 éves,és tavaly volt már rajta egy szem virág.Most már több lesz,sok bimbót hoz.Remélem kötni is fog gyümölcsöt.Egyébként nagyon szép a virágja.

Előzmény: Ales. (5654)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.23 0 0 5669
főszakács69 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 5668

Szia----lehet hogy egy kicsit nehéz a felfogásom=diospyros 10 centistől  170 centisig 25eur----az ár is változik a mérettel?  Engem mindegyik fajtából érdekelne.  Üdv Robi.

Előzmény: Cívis50 (5667)
Cívis50 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 5667

Újoncként üdvözlök mindenkit!

Pawpaw= indián banán és Diospyros=Hurma=datolyaszilva= Khaki egzotikumok iránt estetleg érdeklődőknek, szlovák forrásból beszerzést szervezek.

Danek ajánlata:

Asimina Tribola= Paw Paw választék: Sunflower,Overleese, Prima 4-5 evesek, 60-100 cm magasak, termeszetesen telre visszametszve 32  €-ert adom.

Asiminak 2-3 evesek, magassaguk 10-30 cm, altalam 20 € a kovetkezo fajtakbol: Prolific, Sweet Alice, Wells, Wilson, Ithaca, Davis, Rebeca Gold, Sunflower, Overleese, Prima 1216

Asiminak 5-6 evesek, 80-150 cm, Luigi alanyba oltva, vagyis ket fajta egy fan  40€, a kovetkezo fajtakbol: Prolific, Sweet Alice, Wells, Wilson, Ithaca, Davis, Rebeca gold, Sunflower, Overleese, Prima

Diospyros- kulonbozo nagysagban 10 cm-tol  170-cm-ig  25 €  a kovetkezo fajtakbol:  Rosianka, Nikitskaja Bordovaja, Meader, Ukrajina, Cinebuli, Corale, Mukacev

Lonicera- Mezbogyo 10cm-es kis bokrok nehany hajtassal  5€

Amelanchier- Rézvörös Fanyarka- 10-20 cm-es hajtassal  5€

Actinidia Arguta tobb fajta es Kolomicta, 10-40 cm bokrocskak 5€

Szolok, kb. 25 interspecifikus fajta  10-30 cm –es hajtasok.  5€

+ szállítási költség Szlovákiából, ami több jelentkező esetén megoszlik, de az is lehet, hogy nagyobb számú rendelés esetén Danek elhozza ingyen Magyarországra.

Rendelélt leadni  nálam lehet e-mailben.

Továbbá egy kis ismertető: Rosianka= Rosseyanka, Nikitskaja Bordovaja= Nikita's Gift

Az amerikai datolya szilvák(Diospyros Virginia) Early golden, Yates, Meader stb. fagytűrőbbek, mint az ázsiai datolya szilvák és lassabban nőnek. A Meader a New Hampshire-i egyetemen Meader professzor munkájának eredménye, ezért róla nevezték el. A Meader az amerikai datolya szilvák között is a legjobb fagytűrő. -30F= -34,44C alatt van a fagytűrő képessége és ön termékeny. Az amerikai gyümölcs mérete kisebb, mint az ázsiaié, kb. 3 cm körüli. Íze édes sárgabarackszerű, állaga szárazabb, mint az ázsiaié, ezért egyes vélemények szerint az ázsiai gyümölcs finomabb.

A Rosseyanka-t és Nikita-t az ukránok Jaltán a Nikita kutató központban, az ázsiai dat. szilv. és amerikai dat. szilv. keresztezése révén kísérletezték ki.

Rosseyanka első hibrid = amerikai dat. szilv. x ázsiai dat. szilv. A keresztezés eredménye 3-5 cm –es gyümölcs nagyon finom íz, és -30C fagytűrés. Tehát viselkedésben amerikai (kis méret, jó fagytűrés), ízben viszont ázsiai előnyökkel rendelkezik.

A Nikita’s Gift második hibrid = Rosseyanka x ázsiai dat. szilv. A visszakeresztezés miatt az ázsiai jelleg jobban érvényesül, tehát nagyobb gyümölcs kb. 7cm és kisebb fagytűrés -24C.

Ezeket az adatokat amerikai oldalakon olvastam. A Cinebuli, Corale, Mukacev- ről már csak cseh és szlovák információim vannak, melyek szerint -20C, -22C fok a fagytűrésük. Nekem ezek a felsorolt fák cseh és szlovák forrásból több példányban, a birtokomban vannak, de tapasztalataim fagytűrésre még nincsenek. Mindenesetre össze tudom majd hasonlítani a cseh és szlovák egyedeket. Ami pillanatnyilag észlelhető a levelek színe és mérete közötti különbség. Legnagyobb méretre, a Meader levele és színe sötétzöld. A hibrideké valamivel kisebbek és szintén sötétzöldek, de még így is kb. 3-szor akkorák, mint a Tipo és Vagnilia levelei. Tehát külsőre is inkább amerikás, de a növekedés üteme = az ázsiaiéval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!