A klíma vagy 1kW óránként, de nem mértem, csak az adattáblája alapján. Majd megmérem.
Az aereco ugye nincs teljesen nyitva, hanem szabályoz, vagyis ha nincs pára, akkor ha nem is teljesen, de bezár.
Most is nyitva van a "lyuk" a falon, hiszen a nyilt égésterű cirkó miatt kötelező. Ez az egyik spájzban van (ott ahol már nincsenek oroszok) és az ajtaján keresztül megy a fürdőszoba ajtajához, ahol a cirkó van. Vagyis jelenleg is van szabad áramlás a spájz-előszoba-fürdőszoba-kémény útvonalon.
Ha beteszem az aereco-t akkor a spájz mellett a szobából is fog kivenni levegőt a kémény.
Mennyit fogyasztott a mobilklimad, es mennyi lesz a futesienergia-igeny akkor, ha lesz kotelezoen nyitva levo lyuk a falon? Mondjuk tavozott liter vizre vetitve! [Sejtesem szerint a kemenyen sokkal tobb meleg levego fog tavozni, mint amennyi a paramentesiteshez kell. Bar eleinte - ha meg a csotorest is ki kell szaritani - ez nem fog latszani a paratartalmadon, de kesobb meg tul szaraz lehet a lakas.] Persze ne legyen igazam, csak mi is tul vagyunk mar par lehetosegen.
Köszi. Nálam kicsit bonyolultabb, mert van cirkóm, ami nyitott égésterű, vagyis például a ruhaszárítógépet nem üzemeltethetem ugyanabban a légkörben, a konyhai elszívóm csak belső keringetésű lehettett, stb...
De a cirkó kéményén keresztül amint bent lesz az aereco, azonnal tud a lakás szellőzni. Eddig is tudott, de másik helyen jött be a levegő, ami hatástalan sajnos a mostani problémámra.
Ahogy a www.peneszmentesites.hu oldalon is írják, minden ház egyedi. Vannak törvényszerűségek, de a helyi sajátosságok nagyon fontosak.
Durván jó a honlap! Legalább is nekem nagyon bejött! Azt hiszem meg is keresem, őket egy árajánlatkéréssel. A honlapon található elégedett ügyfelek nyilatkozatai alapján , nem kutyaütő a cég. Ezt remélem, hogy személyes tapasztalatom is csak megerősíteni fogja majd.
A tetején a kék maszat a gyári seresit "kulimájsza", amit kivettem a atrtóból és rákentem ide, hogy tudjak új tablettát betenni.
Az ára 500 ft volt, ennyibe került a doboz az osanban, amit kivágtam fellül, varrtam egy zacskót szúnyoghálóból, és abba tettem a kálcium-kloridot. 2 hét alatt a fele (1 kg volt benne) elfogyott már.
Az ok egyszerű, egyik szomszédom nem lakik itt, és a lakását nem fűti, valamint a fal csak 10 cm vastag, ami elválaszt.
Ez azt jelenti, hogy a vele határos szobám roppant hideg volt. Ezért a falra tettünk (az ő szobája felé) hungarocel tapétát. Ráadásul az idén derült ki, hogy a faszinak csőtörése volt, és ez a mi szobánktől 2,5 méterre a fölben volt.
A többit adjátok össze.
A mobil klíma nagyon jó, de iszonyat drága a működtetése. Helyette akarom az aereco-t.
Elbattyogsz az FKF Zrt egyik telephelyére (előtte a honlapjukról begyűjtött telefonszámokon érdemes érdeklődni) és veszel kálcium kloridot. 1500 ft 5 kg.
Ez van a ceresitben is, csak illatosítva (és 40 dkg 1250 ft)
Jobb mint a konyhasó. Hidd el, nekem van a szobában himalájai sólámpa, tizedannyi vizet nem szív magába, mint a kálcium klorid.
szisztok! a sóról szeretnék kérdezni , mert az olvastam hogy megköti a párát kis helységbe szeretném alkalmazni.használ-e valaki estleg és milyen sót használt? szép napot!
Szia Blue Sky 007! Szabad tudnom mi az oka a penészesedésnek? Sajnos nálam is "felütötte a fejét a penész". 15 éve lakom a családi házban eddig nem volt vele gond. Most májusban először, majd júniusban, és augusztusban is bejött a pincémbe a víz, mely a lakótér alatt helyezkedik el. Egész szezonban szellőztettem a pincét, de nem tudott kiszáradni. A lakásból is van lejáró ( sima beltéri ajtó választja el a pincei lejárót a lakótér légterétől). Eleinte csak zavart a gyenge pinceszag a lakásban, de most hogy kezdem előszedni a gardrób szekrényből a melegebb ruháimat, érzem rajtuk a dohos szagot, és már a penész foltokat is kezdem felfedezni. Mit tudok tenni???
nálunk a tegnapi nappal beszerelésre került az aerecos szellőző. tehát van már egy pont ahol bejön a levegő. nálunk van két szellőző kürtő (wc és fürdőszoba). javaslom mindenkinek első lépésként ezeknek az ellenőrzését (mégmielőtt bármi beruházásba kezdene). saját példa: kipróbáltam a zsebkendős "módszert": wc szellőző-rácsra "fennragadt", fürdőnél viszont a földre hullott. rögtön arra gondoltam, hogy biztos elromlott a társasház szellőzőmotorja. később vettem csak észre, hogy az általam (vagy gyárilag, már nem emlékszem) a szellőzőrácsba aplikált szúnyogháló olyan szinten eltömődött porral, hogy nem lehet átlátni rajta, levegőáteresztő-képessége nulla. bővízzel lemosni (költsége: 0 Ft) és a fürdőszoba újra lélegzik...a rendszeres porszívózások tehát kevésnek bizonyultak. egy hét után már ismét látszott a vékony porréteg....apróság az egész, de mégis sokat számít. a probléma megolása pedig gyakorlatilag nem kerül pénzbe...
Az egyik szobámban küzdök magas páratartalommal, penészt még nem láttam, de a szagát már érzem.
Az idén lett gond, eddig nem volt probléma, az okárt tudjuk, de ezen most már nem lehet változtatni.
A megoldásom érkezik, az aereco higroszellőzője megy annak a szobának az ablakába.
Csak érdekességként, én is Ceresit párastoppal kezdtem, ami kisebb vagyon, majd a hatóanyagát megnézve (kálcium-klorid) kiderítettem, hogy potom pénzért lehet venni zsákosat, amit meg is vettem és ugyanolyan tökéletes mint a "gyári" minőség csak 10-ed áron. A problémát viszont nem szünteti meg. Próbálkoztam mobilklímával (ami tud páratartalmat csökkenteni) az eredmény drasztikus (több liter/nap), de csak időleges.
A lakásban a szellőzés elvileg biztosítva van, kivéve annak a szobának a levegőjét, remélem az aerecoval megoldódik a problémám.
A házikó 90 nm2, szilikát blokk falazat szigetelés nélkül, beton födém (tetőteresnek épült=nincs beépítve ) A belső páratartalom 65-72 % között mozog. Penész minimális mennyiségben van jelen, főleg a felső sarkokban -foltokban (amint a mellékelt képen is látható ilyen szerencsére nálunk nincs!), inkább a sok pára és annak "jótékony hatásai" aminek nem őrölünk. Lásd: vizesedő parketta, járólap, szekrényben dohos, penészfoltos ruha stb.
Higroszabályzású aktív szellőző rendszerrel többen is foglalkoznak, én több mint 2 évig rágtam magam a témán ameddig komolyabban lépni mertem. Több lehetőséget, vállalkozást is megnéztem de végül is a "civilkontroll csapata " mellett döntöttem. Amint írtam Nálunk a TESZT FÁZIS zajlik és remélem beválik a rendszer! A rendszer kiépítése, háromszázhúszezer forint volt ebben minden benne van. A cég telephelye tőlem úgy 200 km van!!
Döntöttem, belevágtunk a higroszabályozású, aktív szellőző rendszer projektbe.
Nagyvonalakban......................
Ezelőtt 2 héttel az árajánlat elfogadása után kijött a "civilkontroll" cégének két munkatársa és személyesen felmérték a "terepet" . Átnéztük és átbeszéltük magát a rendszert. Amit még fontosnak tartottam arra kielégítő válaszokat kaptam. A vállalási összeg kevesebb lett!!! Rá hét nappal kijöttek és beszerelték a rendszert, hozzáértően és szakszerűen, nem hagytak koszt, káoszt feltakarítottak maguk után. Most a teszt fázisban vagyunk, de elmondhatom már így is érezhető a változás. Kellemesebb, frissebb a levegő!!! Későbbi tapasztalatimat majd később megírom..........
Világszerte számos tanulmány kimutatta, hogy lakótereinkben sokféle szennyezőanyag a szabványos előírásoknál sokkal nagyobb koncentrációban van jelen, különösen akkor, ha a szellőzés nem működik kielégítően. Ezek az anyagok többek között a festékek, tapétaragasztók, ablaktisztítók, laminált padló bevonatok, tisztítószerek, illatosítók, parfümök stb. A levegőszennyezésről leggyakrabban az ipar, vagy a közlekedés miatti rossz külső levegő jut eszünkbe. De szükséges megvizsgálnunk a levegő minőségét a belső lakótereinkben is, ahol időnknek több mint felét töltjük.
Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy a házainkban lévő belső környezetünk állapota ritkán szerepel a média hírei között, nem úgy a külső környezetünké, noha az egészségünkre gyakorolt hatása még fontosabb is.