Keresés

Részletes keresés

Ametiszt59. Creative Commons License 2015.11.17 0 0 52745

Gyönyörűséges rózsa!

Előzmény: Mókuscic (52743)
Ametiszt59. Creative Commons License 2015.11.17 0 0 52744

Telefonon nem próbáltad? Ilyenkorra azért már ki szokták küldeni

Előzmény: Krisziorchi (52741)
Mókuscic Creative Commons License 2015.11.17 0 0 52743

Variációk egy témára, avagy ismerkedem a telefonommal, meg a fényekkel, meg hasonlókkal... :)

lovevintage Creative Commons License 2015.11.16 0 2 52742

Őszi színek

Krisziorchi Creative Commons License 2015.11.16 0 0 52741

Sziasztok!

Ti rendeltetek őszre Szőregi Á.észtól? Még semmi hír a csomagomról, e-mailre nem válaszolnak. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 52740

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.16 0 0 52739

Ma megérkezett a csomag a Schultheis-től. Miután rákérdeztem a szállításra, felpörögtek az események, ment minden flottul. Amit kicsit nehezményeztem, hogy csupán számlázáskor derült ki, hogy valami hiányzik, pedig a honlapon még most is a rendelhetők között van. Ha tudom előre, hogy nincs, választok helyette mást. Meglepett még valami. A szabadgyökerű rózsák között egy konténeresen egy földlabdásan érkezett, ami nem baj csak szokatlan hiszen fizetni is ennek megfelelően fizettem, vagyis a szabadgyökerű árában. Gondosan csomagolva, még vizesen, ajándék katalógussal jött a csomag. Megmutatom, hátha valaki tervez a jövőben velük, tőlük.

( Myroses felől még mindig semmi hír, a postázási ígéret ellenére sem. ) 

Mókuscic Creative Commons License 2015.11.16 0 1 52738

Nagyon szépek a képeitek ahhoz képest hogy az utolsó napokat élvezhetjük.

Nálam a Munstead wood az utolsó, olyan sötét, hogy szinte fekete. Próbáltam jó képet csinálni róla...

eske3 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 52737

Szeretem én a többi növényt is, de egy sincs a rózsához fogható. Most is gyönyörűek a virágaid.

Előzmény: Ametiszt59 (52736)
Ametiszt59 Creative Commons License 2015.11.15 0 3 52736

Foltosan, lisztharmatosan, kopasz bokorral, de még mindig vannak gyönyörű rózsafejek. Igazán nem lehet idén az őszre panaszkodni, pazar színeket hozott

Ametiszt59 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 52735

Ugye,  hogy lehet még nekik örülni? Én imádom az ősszel nyíló rózsákat.

Előzmény: eske3 (52734)
eske3 Creative Commons License 2015.11.13 0 4 52734

Van még néhány utolsó virágom. (Igazándiból van amelyik csak bimbó.) Sajnos a köd eléggé megviselte őket.

A levelek viszont nem nagyon akarnak lehullani. Mikor lesz itt lemosó permetezés?

Polka                                  Haus Habsburg                  Madelon

Parade                                Eden 2x

Sissy                                  Syrano de Bergerac           Munstead wood

Lie Renaud 2x                                                              Tourbillon

Eyes for you                       OFF 2x

A köd után

Rózsácska. Creative Commons License 2015.11.13 0 1 52733

Sziasztok!

Gyönyörűek a rózsák!!!!!!!A tövek is!!!

Én is ültettem, azért nem jöttem. Elég sok dolog van a kertben ásás, takarás meg minden. Eléggé el voltam havazva.

Látom még mindenkinek van szabad helye......vagy még talál.

15 rózsának még én is szorítottam egy kis helyet.

Jó kertészkedést mindenkinek!!!

Előzmény: Mókuscic (52731)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.13 0 0 52732

Szép erős tő.

üdv Rózsások!

Előzmény: Mókuscic (52731)
Mókuscic Creative Commons License 2015.11.13 0 0 52731

Kell egy kerítés a kiskertnek. Ezen már rég gondolkodom, de ma reggel valami barom elvitte a Tournee virágát. Jövő tavasszal muszáj lesz valamit csinálni, hogy megvédjem a szépségeimet...

Így jött a Parme, és ilyen lett kiültetve:

Ilyen pedig a Rose de Resht a Többmintkert-től.

Tulajdonképpen elégedett lehetek :)

Mókuscic Creative Commons License 2015.11.12 0 0 52730

Megjött a Starkltől a C. de Parme.

Szépen csomagolva, nincs kiszáradva, mégsem vagyok benne teljesen biztos, hogy jó lesz. Talán mert a tő maga nem olyan szép, mint vártam. Mindenesetre jövőre megmutatom, ha lesz valami.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52729

Én elküldtem nekik emailben az átutalási megbízást, arra érkezett a válasz, hogy két hét múlva postáznak. A honlapon azt írják novemberben kezdik a postázást, rendelkezésre állástól függően. Gondolom ilyenkorra eléggé feltornyosul a munka. Jelzem ha lesz fejlemény. 

Előzmény: gesztenye301 (52728)
gesztenye301 Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52728

De jó, hogy ezt leírtad, nekem is van a myrosesnél rendelésem, de még csak nem is válaszoltak az érdeklődő emilemre. Ezek szerint ők nem sietik el a dolgot. Ha megérkezik a csomagod, vagy kapsz róla értesítést, írd már meg légyszi!

Előzmény: Törölt nick (52727)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52727

A Lottumos, most őszi rendelésem szintúgy rendben volt akár a Tied, illetve akár az enyémek a korábbiak. Olyannyira gördülékenyen ment most minden, hogy rá sem kellett kérdezni a szállításra, már itt is volt. Rendeltem néhány tövet a Myroses-tól is. Onnan, annak ellenére, hogy már rákérdeztem - akkor a következő két hétben szállítanak, volt a válasz, ami már letelt- még semmi hír. Hasonlóképp csend van Schultheis felől, ahol okt. 20 és 30 között ígérték a szállítást. 

Előzmény: lovevintage (52722)
móniszilvi Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52726

Ha rákattintok az e-mailben, ez jön be:

http://www.davidaustinroses.co.uk/autumn-2015?utm_source=EHP%207%20Day%20Email&utm_medium=email&utm_campaign=Autumn%202015

Az e-mailben van egy kód, gondolom ezzel működik a 20 % kedvezmény....

Előzmény: Mókuscic (52724)
lovevintage Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52725

Én is kaptam emailt :-) Szerintem nyugodtan lehet még ültetni, főleg hogy most ilyen enyhe az idő.

Igaza van Mókuscicnek amíg nem túl fagyott a föld addig semmi akadálya.

Előzmény: móniszilvi (52723)
Mókuscic Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52724

Amíg ki tudod ásni a helyét, tehát nem fagyott keményre a talaj, addig nyugodtan ültethetsz. 

Hol van a kedvezmény?

Előzmény: móniszilvi (52723)
móniszilvi Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52723

Ha valaki most rendel rózsát, azt még el tudja ültetni (időjárás miatt kérdezem) ?

Most kaptam e-mailben értesítést, hogy a David Austin rózsák 20 % kedvezménnyel kaphatóak....

Sajnos nagyon "hézagos" az angol tudásom, de ha valakivel társulhatnék a rendelésben, akkor lehet, hogy

megreszkíroznám.... (vagy már nem szabad idén ezzel foglalkozni ?)

lovevintage Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52722

Ugyan ritkábban járok a fórumra, de már egy ideje érik bennem a gondolat, hogy összegzem a tavalyi "nagy " rendelésem eredményeit (utoljára talán kora nyáron írtam ez ügyben)... hátha valakit érdekel.

4 helyről rendeltem tavaly ősszel:

- Tuin- náluk nagyon flottul ment minden, egész egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni, a rugalmasságuk, a rózsák minősége, és az ár is mellettük szól. A tőlük rendelt rózsák egytől-egyig megmaradtak, nagyjából azonos ütemben fejlődik mind.

-Szőreg- szintén minden flottul ment, és ugyan nem tudtak minden kért fajtát küldeni, amik érkeztek szerintem azok amiket rendeltem, nem volt bennük csere és az áruk is nagyon kedvező volt. Szépen fejlődnek, nincs okom panaszra.

- a sokat emlegetett szerb Petrovic rendelés- szerencsésnek érzem magam, mert nálam az összes tő megeredt, változó teljesítménnyel ugyan de növekednek. A rózsák minőségével összességében nagyon elégedett vagyok.(... de maga az ember a "bögyömben maradt" az egész eljárással, késve postázással, cserékkel, ajándék rózsák kifelejtésével stb... na nem azért írom, hogy még mindig ezen kattogok, csak azért a story így teljes)

-Kordes- nagy reményeket fűztem hozzá, hisz látszólag valami csodás töveket kaptam. Első benyomásom ezzel a rendeléssel volt a legpozitívabb. Nagyon precíz csomagolás, gyönyörűen metszett tövek, katalógus, szép doboz...

aztán nyáron jött a fekete leves.. az egyik rózsa amit rózsaszínnek vettem (rosarium uetersen) valami piros tearózsa formájában kezdett kibontakozni... hol máshol - egy rózsaszínnek szánt ágyásban...

Az egyik Jasmina a kettő közül ki sem hajtott, látszott ugyan hogy él a vessző, zöld volt, de valami betegség elkaphatta, mert a zöldje olyan kis pamacsokba hajtott csak ki. Türelemmel vártam, hogy történjen vele valami, a többihez hasonlóan permeteztem, de a múlt héten meguntam a várakozást sajnos ki kellett dobnom. A másik egyelőre hajt, de mivel a rózsalugas 2 oldalára szántam azért bosszant a dolog. Rendeltem még 2 Edent tőlük, amik egész nyáron egy szem virágot nem hoztak!  Még egy még vágyott Pomponellát is kértem, ami sajnos nagyon gyengén fejlődött és erre még rátett az is, hogy a kutyák gyakran arra rövidítették az útjukat ahol ez a kis szerencsétlen volt. A legutóbbi ilyen alkalomkor az egyetlen kis szárát is sikerült letörniük. A tövet bent hagytam, de sok reményt nem fűzök hozzá.  Annyira szerettem volna azt írni, hogy elégedett vagyok, de sajnos ez esetben annyira peches voltam, hogy nem tudnám őszintén ezt kijelenteni. Nem hibáztatom a Kordest, csere bárhol előfordul, azóta rendeltem még tőlük és azok szépek is, de ez a tavaly őszi rendelésem nem úgy sült el, ahogy vártam. (bocsánat elég hosszú lett, de hátha valakinek hasznos...legközelebb képeket is hozok:-))

lovevintage Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52721

Ez így van... nagyon nehéz ellenállni. Igazából tartottam is magam október közepéig, aztán hirtelen rám tört, hogy mennyire nagyon szerettem volna még ezeket a rózsákat. Nagyon nehéz lesz megállni, hogy több ne legyen, de már tényleg kénytelen leszek. Élvezem a meglévők szépségét és máshol élem ki az új dologok megszerzésének örömét.

Előzmény: robida (52703)
robida Creative Commons License 2015.11.10 0 0 52720

Az az igazság, hogy nálam, ebben a nagy kertben elmegy. De nem ez a legszebb rózsám, az tuti. 

Előzmény: eske3 (52719)
eske3 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 52719

Megnéztem a képeket a blogodon, meg elolvastam a véleményeidet. Ezek alapján végül nem rendeltem meg, mert a virágai tényleg szépek, de általában nem voltál elragadtatva tőle. Nagyon vacilláltam, mert már régen kinéztem ezt a rózsát, de ellenálltam a kísértésnek. Úgyis már csak cserépbe tudnám  ültetni. Lehet, hogy meg fogom bánni a döntést. Jártam már úgy, hogy nem rendeltem meg egy rózsát, és többé nem árulták itthon. 

Köszönöm a választ. Majd jövőre kiderül, hogy milyen rózsa nálad. Nagyon kíváncsi vagyok.

Előzmény: robida (52716)
Krisziorchi Creative Commons License 2015.11.09 0 0 52718

Szeretnék is büszkélkedni, csak sajnos annyira kevés időm van mostanában, hogy annak örülök, hogy egyáltalán földbe tudnak kerülni a rózsatövek... :)

Volt néhány bolti nem licenszes rózsatő, amit ültettem, plusz

Kordes is megérkezett, ezeket rendeltem:

Abracadabra

Airbrush

Nostalgie

Sebastian Kneipp

Lambada

Westerland

Freisinger Morgenröte

La Villa Cotta

Laguna

Larissa

Akkor várom még a Szőregi Áfész rendelésemet is:

Black Baccara

Eddy Mitchell

Michel Serrault

Pierre Cardin

Catherine Deneuve
Solero

Nadia

Cancun

Anchikov

Plusz Szőregről még küldik a Rózsaünnepen kisorsolt nyeremény rózsáimat is, és még rendeltem a St.rkl-től is pár tövet. :)

Előzmény: Mókuscic (52715)
Mókuscic Creative Commons License 2015.11.09 0 0 52717

Végül is még jó idő van... Tournee és C. Imperial

robida Creative Commons License 2015.11.09 0 0 52716

Szia! Sajnos még kicsit korai véleményt alkotnom róla, én a lengyel oldalról rendeltem, és az amerikai-kanadai rózsák legtöbbje igen aprócska méretben érkezett. Most őszre szedte igazán össze magát. A színe nagyon szép, különleges, a virág egyszerű. Én nem éreztem illatát, de persze hasra kellett volna vágnom magam. Most is tele van bimbóval, a levelei egészségesek.

Előzmény: eske3 (52709)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!