Ma megérkezett a csomag a Schultheis-től. Miután rákérdeztem a szállításra, felpörögtek az események, ment minden flottul. Amit kicsit nehezményeztem, hogy csupán számlázáskor derült ki, hogy valami hiányzik, pedig a honlapon még most is a rendelhetők között van. Ha tudom előre, hogy nincs, választok helyette mást. Meglepett még valami. A szabadgyökerű rózsák között egy konténeresen egy földlabdásan érkezett, ami nem baj csak szokatlan hiszen fizetni is ennek megfelelően fizettem, vagyis a szabadgyökerű árában. Gondosan csomagolva, még vizesen, ajándék katalógussal jött a csomag. Megmutatom, hátha valaki tervez a jövőben velük, tőlük.
( Myroses felől még mindig semmi hír, a postázási ígéret ellenére sem. )
Foltosan, lisztharmatosan, kopasz bokorral, de még mindig vannak gyönyörű rózsafejek. Igazán nem lehet idén az őszre panaszkodni, pazar színeket hozott
Kell egy kerítés a kiskertnek. Ezen már rég gondolkodom, de ma reggel valami barom elvitte a Tournee virágát. Jövő tavasszal muszáj lesz valamit csinálni, hogy megvédjem a szépségeimet...
Szépen csomagolva, nincs kiszáradva, mégsem vagyok benne teljesen biztos, hogy jó lesz. Talán mert a tő maga nem olyan szép, mint vártam. Mindenesetre jövőre megmutatom, ha lesz valami.
Én elküldtem nekik emailben az átutalási megbízást, arra érkezett a válasz, hogy két hét múlva postáznak. A honlapon azt írják novemberben kezdik a postázást, rendelkezésre állástól függően. Gondolom ilyenkorra eléggé feltornyosul a munka. Jelzem ha lesz fejlemény.
De jó, hogy ezt leírtad, nekem is van a myrosesnél rendelésem, de még csak nem is válaszoltak az érdeklődő emilemre. Ezek szerint ők nem sietik el a dolgot. Ha megérkezik a csomagod, vagy kapsz róla értesítést, írd már meg légyszi!
A Lottumos, most őszi rendelésem szintúgy rendben volt akár a Tied, illetve akár az enyémek a korábbiak. Olyannyira gördülékenyen ment most minden, hogy rá sem kellett kérdezni a szállításra, már itt is volt. Rendeltem néhány tövet a Myroses-tól is. Onnan, annak ellenére, hogy már rákérdeztem - akkor a következő két hétben szállítanak, volt a válasz, ami már letelt- még semmi hír. Hasonlóképp csend van Schultheis felől, ahol okt. 20 és 30 között ígérték a szállítást.
Ugyan ritkábban járok a fórumra, de már egy ideje érik bennem a gondolat, hogy összegzem a tavalyi "nagy " rendelésem eredményeit (utoljára talán kora nyáron írtam ez ügyben)... hátha valakit érdekel.
4 helyről rendeltem tavaly ősszel:
- Tuin- náluk nagyon flottul ment minden, egész egyszerűen csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni, a rugalmasságuk, a rózsák minősége, és az ár is mellettük szól. A tőlük rendelt rózsák egytől-egyig megmaradtak, nagyjából azonos ütemben fejlődik mind.
-Szőreg- szintén minden flottul ment, és ugyan nem tudtak minden kért fajtát küldeni, amik érkeztek szerintem azok amiket rendeltem, nem volt bennük csere és az áruk is nagyon kedvező volt. Szépen fejlődnek, nincs okom panaszra.
- a sokat emlegetett szerb Petrovic rendelés- szerencsésnek érzem magam, mert nálam az összes tő megeredt, változó teljesítménnyel ugyan de növekednek. A rózsák minőségével összességében nagyon elégedett vagyok.(... de maga az ember a "bögyömben maradt" az egész eljárással, késve postázással, cserékkel, ajándék rózsák kifelejtésével stb... na nem azért írom, hogy még mindig ezen kattogok, csak azért a story így teljes)
-Kordes- nagy reményeket fűztem hozzá, hisz látszólag valami csodás töveket kaptam. Első benyomásom ezzel a rendeléssel volt a legpozitívabb. Nagyon precíz csomagolás, gyönyörűen metszett tövek, katalógus, szép doboz...
aztán nyáron jött a fekete leves.. az egyik rózsa amit rózsaszínnek vettem (rosarium uetersen) valami piros tearózsa formájában kezdett kibontakozni... hol máshol - egy rózsaszínnek szánt ágyásban...
Az egyik Jasmina a kettő közül ki sem hajtott, látszott ugyan hogy él a vessző, zöld volt, de valami betegség elkaphatta, mert a zöldje olyan kis pamacsokba hajtott csak ki. Türelemmel vártam, hogy történjen vele valami, a többihez hasonlóan permeteztem, de a múlt héten meguntam a várakozást sajnos ki kellett dobnom. A másik egyelőre hajt, de mivel a rózsalugas 2 oldalára szántam azért bosszant a dolog. Rendeltem még 2 Edent tőlük, amik egész nyáron egy szem virágot nem hoztak! Még egy még vágyott Pomponellát is kértem, ami sajnos nagyon gyengén fejlődött és erre még rátett az is, hogy a kutyák gyakran arra rövidítették az útjukat ahol ez a kis szerencsétlen volt. A legutóbbi ilyen alkalomkor az egyetlen kis szárát is sikerült letörniük. A tövet bent hagytam, de sok reményt nem fűzök hozzá. Annyira szerettem volna azt írni, hogy elégedett vagyok, de sajnos ez esetben annyira peches voltam, hogy nem tudnám őszintén ezt kijelenteni. Nem hibáztatom a Kordest, csere bárhol előfordul, azóta rendeltem még tőlük és azok szépek is, de ez a tavaly őszi rendelésem nem úgy sült el, ahogy vártam. (bocsánat elég hosszú lett, de hátha valakinek hasznos...legközelebb képeket is hozok:-))
Ez így van... nagyon nehéz ellenállni. Igazából tartottam is magam október közepéig, aztán hirtelen rám tört, hogy mennyire nagyon szerettem volna még ezeket a rózsákat. Nagyon nehéz lesz megállni, hogy több ne legyen, de már tényleg kénytelen leszek. Élvezem a meglévők szépségét és máshol élem ki az új dologok megszerzésének örömét.
Megnéztem a képeket a blogodon, meg elolvastam a véleményeidet. Ezek alapján végül nem rendeltem meg, mert a virágai tényleg szépek, de általában nem voltál elragadtatva tőle. Nagyon vacilláltam, mert már régen kinéztem ezt a rózsát, de ellenálltam a kísértésnek. Úgyis már csak cserépbe tudnám ültetni. Lehet, hogy meg fogom bánni a döntést. Jártam már úgy, hogy nem rendeltem meg egy rózsát, és többé nem árulták itthon.
Köszönöm a választ. Majd jövőre kiderül, hogy milyen rózsa nálad. Nagyon kíváncsi vagyok.
Szia! Sajnos még kicsit korai véleményt alkotnom róla, én a lengyel oldalról rendeltem, és az amerikai-kanadai rózsák legtöbbje igen aprócska méretben érkezett. Most őszre szedte igazán össze magát. A színe nagyon szép, különleges, a virág egyszerű. Én nem éreztem illatát, de persze hasra kellett volna vágnom magam. Most is tele van bimbóval, a levelei egészségesek.