Kevés info van róla, mert csak mint ritkaság van jelentősége. Mindenki a redT-s és Q1 verziókat keresi (voltak azok már háború előttiek is, tehát régebbiek mint ez), ez nyilván egy gyengébb minőségnek számít. Nekem ugyan elférne a tessar gyűjteményembe...
Korai Praktica SLR-ről (mondjuk FX2) származhat egyébként az 50-es évek elejéről.
Köszönöm, sajnos ez a típus nincs köztük. Nem egy nagy durranás rájönni, hogy hogyan működik, csak a "teljesség kedvéért" keresem hozzá a leírást. Egyébként nagyon pöpec darab kb. 1960-ból. Olyan, mintha új lenne. Fénymérő a keresőben, távmérő... Mi kell még? :)
Porst CM auto 135 fényképezőgép (Cosina CX-2 átnevezve, avagy a Lomo LC-A anyukája német köntösben) 35/2,8 obival: 5 eFt
Ricoh 500G távmérős gép 40/2,8 objektívvel, auto és manuális mód, újszerű állapot + ededeti bőr tok: 5 eFt
Certo Six 6x6-os távmérős gép, összecsukható, Carl Zeiss Jena Tessar 80/2,8 T, Synchro-Compur, a távmérő képe halvány + eredeti bőr tok, ellenző: 45 eFt
Ahol nem írok mást, ott a termék normális használati nyomokat visel, nem sérült, mindene tökéletesen működik. Több cucc vásárlása esetén hajlamos vagyok engedményekre... :)
Ha minden objektíveddel lefényképeznéd ugyanazt a témát (pl. zöld lámpás) a 20D-vel és azt utószerkesztés nélkül összegyűjtenéd egy egyedülálló gyűjtemény lenne amin aztán sokat tudnánk csámcsogni.
Egy gépen ennyi objektívet csak Te tudsz összehasonlítani:) Nagyon izgalmas lehet.
Nem M42-es vált belőle, mert csak egy M42 -> Eos adaptergyűrűt használtam fel alapnak. Ez a gyűrű már több más rendszerű obi próbapadja volt (Exa, PB. Praktica, Praktina, stb), és most a Werra-t is fogadta.
Segítségével prototípus-előtanulmányt folytattam, minek eredményeként egy echte M42 -> EOS gyűrűből a tapasztalatok alapján fogom elkészíteni a végleges darabot.
Forgácsológép híján bizony nehéz elkészíteni ilyen eszközöket, de még így sem lájtos munka. A tervezés még csak-csak örömteli, de mikor az illesztőgyűrűt 0,05m/m-es lépésenként faragni, és rohangálni ellenőrizni a végtelent, úgy hogy szét-összerakni a gépvázon az "építményt, az már strapás kissé.
De ha sikerül, a végeredmény örömteli.
A következő menet a Minolta 1,4/50-es Canonizálása lesz...............
Vettem a Soósnál egy halott Werra 3-ast, és az obi foglalatot a rekeszállítóval együtt ráépítettem egy M42 -> EOS adapterre. Így mindhárom Werra objektív használható EOS-on.
Kicsit macerás volt, egy közdarab, pár menet, de megoldottam.
Végtelen természetesen van.
Emulátor még nem helyeztem rá, csak manuál módban fotóztam.
Eredetileg a Leicának volt ilyen keresője és azt másolta le a Nikon. Úgy emlékszem, hogy a Nikonnak ekkortájt még 24x32-es formátuma volt, de gyártotta a keresőt a Leica gépekre is (24x36), de azt is Nikon név alatt. Leica néven csak a németek csináltak ilyen keresőt. Elnézést mert félreérthető voltam.
Sokkal ritkább a 24x32-es kereső (egyet pedig én is szeretnék magamnak tudni), Fejér Zoltán könyvében is ilyen van a Mometta Junioron. A MADE IN OCCUPIED JAPAN (készült a megszállt Japánban) különösen izgalmassá teszi.