Mikor megindult hajtani, az apró levlek fehéres-zöld színüek, vagy sötét zöldek voltak? A fürt és a levélzet is hasonlít arra a kék szőlőre aminek a nevét már keresem egy ideje. Ha egyeznek az adatok, talán fény derül a több mint 20 éves rejtélyemre :)
az en zoldbe fas oltasom oldalan meg gzokeret eresztett a levegoben nem tudni miert vajon ez normali dolog a kepen latszik a pici gzoker amugy no rendesen mar 9o cm kb
Én is bőven május második felében végeztem a zöldbe fás oltásaim legnagyobb részét. Egyrészt az oltócsapjaim elég vastagok voltak így várnom kellett az alanyok vastagodására is. Ráadásul kísérlet képpen néhány tőkét nem is vágtam vissza, hanem hagytam idén is teremni és párhuzamosan oltottam a tövéből jövő hajtásokat. Ezek persze méglassabban érték el az oltható vastagságot és egynéhány csak ezen a héten pattant meg... De szerintem tutira megmaradnak azok is. A nagy meleg csak a fiatal gyökérzettel rendelkező oltványokra lehet veszélyes (ha nem öntzözik őket). Zöldbe fás oltásnál az alany szőlőnek már kifejlett gyökérzete van ami vígan el tudja látni a nemes részt nedvességgel. Tudtommal a nagy meleg még az összeforadást is gyorsítja...
Ez gondolom az én esetemben is igaz. Ha igen, akkor le kell szednem az alany legalsó két levelét is, amit azért hagytam, hogy amíg a nemes kihajt, legyen egy kis fotoszintézis.
Két zöldbe-fást csináltam, de sajnos elég későn, már bőven május második felében. Az egyik már biztosan megeredt, már kis levél is van rajta. A másik is megeredni látszik, a szem már duzzadt.
Nem voltak. Április 4-én kezdtem oltani, kb 5 hetet tartottam egy ládában 28-30 fokon, utána ültettem ki. Akkor már volt néhány, amelyiknek már volt gyökere.
Kedves Ali-bá. Nem túl jó év ez nekem a zöldbe-fás oltáshoz,néhány db-ot sikerült csak készitenem. Vékonyak a vesszők gyengén fejlődtek valamiért. Jó hir viszont hogy az elsőként oltott B.G.8 szöllő kezd megindulni,remélem tudok kóstolni még rolla.
Tavaly oltottam zöldbe fásat 2 féle csemegeszőlőből és a 4-4 sikeres oltványból 1-1-en meghagytam egy fürt kezdeményt, szeptemberben megkóstolhattam. szóval szerintem is maradhat, de érdemes csak az egyik fürtkezdeményt meghagyni így biztosabb lehet a "kóstolás"
hall istennek ott nem erheti olyan nagy kornyezeti kar vedett de ha megyek valamelyk nap valahogy megkotom olyan kover hogy csuda nagyon szep aztan ha beerne az szep lenne vannnak meg fotoim de nem tudom feltenni nem ertek az inda fotohoz