Keresés

Részletes keresés

kocoska007 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 220
Banditaaaa!  és köszi az érdeklődést  :)
Előzmény: banditaaaa (216)
kocoska007 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 219

Szia!

Az én keresetem nettó 85-90.000 Ft kb. átlagosan. Bejelentett alkalmazotti munkaviszonyom van. Párom bejelentett, alkalmazotti munkaviszonyban 72.000 Ft

Amit ke kellene váltani Hitelkártyák, A-hitel, Személyi kölcsön, Áruvásrlási.

Kb ennyi. MInden az otpnél, kivéve az áruvásárlásit, ami accord.

Én Dunakeszin, párom Százhalombattán dolgzik. Az említett ingatlan amire lehet terhelni Pilisen van.

Amit szeretnénk megvenni lakás, de amíg nincs a pénz a kezünkben szó nincs róla az Budapesten van. 1.000.000 kellene a lakásra.

A kiváltandó hitelek kb 4-4,5 Millió.

Hírtelen ennyi.

Sanyi

Baratombonca Creative Commons License 2007.09.01 0 0 218
A második mondatból kimaradt a menj szó.

Bonca
Baratombonca Creative Commons License 2007.09.01 0 0 217
Saját tapasztalatom szerint az effhábé és a fővárosbank biztosan foglalkozik nem tégla épületek hitelezésével. Az előbbinél arra kell figyleni, hogy ne a kereskedelmi bankjába menj, hanem a jelzálogbankjába. Valamivel jobb törlesztési és indulási feltételeket mondak, hansúlyozom ez a saját példám! Ezeken kívül az ingatlanbecsüs információja szerint az erszte is megadja a hiteleket a vályogra. Mindhárom azzal a feltétellel áll veled szóba, ha az épület nem ázik.

Bonca
Előzmény: kocoska007 (215)
banditaaaa Creative Commons License 2007.09.01 0 0 216

Szia!

Na azért ennél több infó kéne!

Keresetek, kiváltandó hitel nagysága ill. mit kellene kiváltani, város, munkaviszony...

Előzmény: kocoska007 (215)
kocoska007 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 215

Sziasztok!

Egy adósságrendező hitelt szeretnénk a párommal felvenni úgy, hogy lehetőleg maradjon is pénzünk, kifizetni egy lakást és a nevünkre iratni. Ez így már lehet, hogy szabadfelhasználású jelzáloghitel lesz....

Mindehez egy pest megyei vert falú ill majdnem a fele tégla falú kertes ház szolgálna fedezetül. Kb. 6.000.000 Ft ra lenne szükségünk.

MIt gondoltok? Melyik bankhoz forduljunk segítségül?

Köszi mindenkinek!

Sanyi

Pee60 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 214

Alapvetően a szülő városomban 8-10 hiteliroda működik+ 6 Bank.

A hitel irodák közül a 5-t tudok, hogy siker díjat, üi díjat egyéb "felesleges" díjt számolnak fel.

Függetlenség? Hmmm...

Ez nem az ügyfélen múlik alapvetően (márhogy honnan tudja a tanácsadórl, hogy független-e), hanem a háttérben álló pü cég, brókercég üzleti filozófiáján, oktatásán és a tanácsadó becsületén (bár ez ritka). Egy tanácsadó, úgymond bármikor "megvezetheti"-"terelgetheti"  az ügyfelet a saját érdekeit nézve, úgy hogy az üf észre sem veszi...

Előzmény: rókalány (210)
Pee60 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 213

Igen, már látom hogy írta, de vannak kivételek a piacon. Konkrétan van egy olyan  pénzintézet, akit tudok, hogy azért nem bünteti az ügyfelet különböző kockázati kamat vagy egyéb díj felárakkal, mert az ügyfél fedezet alalpú bírálatot kér. Pl: fedezet alalpú bírálatnál mondjuk egy Bp-i ingatlannál oda adják a HB érték 85%-t.

Alapvetően a pénzintézetek a HB érték 40-65%-ig hiteleznek fedezet alapon + kockázati felár+ általában így is kell minimálbért, folyószámlát vagy APeh 0-t benyújtani... 

Előzmény: Híd (208)
rókalány Creative Commons License 2007.08.30 0 0 212

Milyen hitelt szeretnél? Devizást vagy forint kamattámogatottat?

Előzmény: barca08 (211)
barca08 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 211
segtítsen valaki mely bankok adnak hitelt albetétesítés elött mivel az eladó azt akarja hogy a használatbavételi engedély után fizzesem ki a vételárat.
rókalány Creative Commons License 2007.08.28 0 0 210

Szerintem ma már egy olyan hitelközvetítő aki nem tiszavirág életű tevékenységet folytat csak külön jutalék nélkül működhet, hiszen iszonyatos verseny van a piacon.

Az már más kérdés, hogy honnan tudja azt az ügyfél, hogy az közvetítő mennyire független? Csak kevés cégnél fizetnek a közvetítőknek ugyan annyi jutalékot minden terméktípusért. Ezen felül sok helyen a forint kamattámogatott hitelekért jár a legkissebb jutalék, a devizásért több, az életbiztosítással kombinált chf-ért már egy forint jelzálogleveshez képest akár a triplája. Vagy ha nem ilyen direkt egyes terméktípusok preferálása, akkor másképp, premizálással, jutalomutakkal hajtják az üzletkötőket a "megfelelő" irányba.

Ha én ügyfél lennék biztos, hogy meghallgatnék hitelközvetítői ajánlatokat és utána is néznék a hallottaknak majd további kérdésekkel bombáznám őt hogy végül saját magam is meg legyek győződve a döntésem helyességéről. És értsem is, mit miért csinálok.

Ugyan így képbe kerülni, csak a netes böngészés meg a bankos körutak során, amikor az ügyintézők az ablak mögött 2 perc alatt lenyomják az akcióst - lehetetlen.

Nekem több olyan ügyfelem volt aki képben volt pénzügyekben, mégis simán belement volna a rövid távú előnyért egy hosszú távon kedvezőtlen konstrukcióba, és sajnos manapság az ügyfelek nagy része ugyan ezt teszi (hála a megtévesztő reklámoknak).

A PSZAF összehasonlítói jók viszont nem mindíg aktualizáltak és az egyes terméktípusok feltételrendszerét sem tartalmazzák ami csak tovább fokozhatja a káoszt egy laikus fejében. Szerintem.

Előzmény: Pee60 (205)
Híd Creative Commons License 2007.08.28 0 0 209
Gyere nyugodtan, írd meg, ha van még kérdésed. Szívesen segítünk bármiben, hogy van-e buktató abban, amit alá akarsz írni stb.
Előzmény: V.6. (207)
Híd Creative Commons License 2007.08.28 0 0 208

Pee66, itt banditaa már leírta, de én is sejtettem, hogy ha nagyobb hitel/fedezet arányt szeretnél vagy nincs elég jövedelmed, akkor a bank kockázata is nagyobb, ezért magasabb kamatokat, költségeket számít föl.

Igazán jó hitel a kockázatmentesnek tűnő adósnak jár, magas jövedelemmel, legalább 50 százalékos önerővel.

Előzmény: Pee60 (204)
V.6. Creative Commons License 2007.08.28 0 0 207
Nagyon köszönöm a segítségeteket. Most így már teljesen képben vagyok. Azt hiszem hogy ezt nam bízom senkire, hanem elintézem én. Esetleg ha valami tanácsra lenne szükségem, megint benézek hozzátok.
Mégegyszer köszi mindenkinek.
Pee60 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 206

A legszörnyűbbek azok a mondva csinált szolgáltatások pl egy hitel közvetítő cégnél, amiért pénzt vesznek el...

még a tul.lap, térkép stb...földhivatalból való kikérése nem is durva, de amikor:

DOKUMENTUM kitöltési díj: 5.000,-Ft (200€).....ahhhhhhhhhhh halál.... ennél szörnyűbb, hogy valaki ki is fizeti...

arról meg nem is beszélek, hogy a retro biztosítási üzletkötő típusból lett hitelközvetítők okozzák a legnagyobb kárt...és az esetleges jól képzett (bármilyen pü) közvetítők piaci megítélését rontják....

Pee60 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 205

Esetlegesen egy olyan INGYENES tanácsadó céget éremes megbízni, aki FÜGGETLEN, nem hajlik részre, komoly hátterű és szakmai háttérrel rendelkezik....

szerintem...

Előzmény: Pee60 (204)
Pee60 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 204

Sziasztok!

Híd-al teljesen egyet értek. A hitelközvetítők egyálltalán nem fognak jobb feltételű hiteleket, megoldásokat hozni, azért mert x %-ért dolgoznak.

Egy laikusnak szerintem pedig sok és hosszadalmas idő eldönteni, hogy melyik pénzintézet adja a legjobb megoldást, hiszen, annyi alternatíva van és nagyon sok dolog befolyásolja egy hitel felvételét/menetét. Lehet, hogy aki a legjobb ajánlatot adja és pl a legolcsóbb, mind törlesztés mind egyszeri költségek szempontjából, az nem ad annyi hitelt, amennyi az ügyfélnek kellene, vagy akár a jövedelem vizsgálattal bírálnak, az ügyfélnek meg nincs kimutatható jövedelme...

A kis mutyi Btk-től meg egyéni ügynököktől meg mentsen az ég mindenkit....

Híd Creative Commons License 2007.08.28 0 0 203

Meg egyébként kb. egy tucat bank ad Magyarországon lakáshitelt, ezeknek az ajánlatait kellene végignézned. Az a 20-30 év elkötelezettség csak megér néhány órás böngészést, és akkor te magad is képes leszel felhajtani a legkedvezőbb ajánlatot. 

Addig ezt nézegesd:

http://www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_bankiszolgaltatasok&switch-content=pszafhu_bankiszolgaltatasok_20050729_17&switch-zone=Content%20Zone%204&switch-render-mode=full

Meg ezt:

http://www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_bankiszolgaltatasok&switch-content=pszafhu_bankiszolgaltatasok_20050729_19&switch-zone=Content%20Zone%204&switch-render-mode=full 

Lehet, hogy azóta kicsit mások a feltételek, vannak akciók, de azért elég jól eligazítanak ezek a táblák is, hogy hol, merre érdemes keresgélni.

Előzmény: V.6. (201)
Híd Creative Commons License 2007.08.28 0 0 202
Szvsz nem reális. A hitelközvetítő elvileg a banktól kapja a jutalékot, amiért behozza az ügyfelet. Akárhány százalékot fizethetsz neki, nem fog jobb feltételeket kiharcolni a bankoknál, mint ami a kondíciós listában van, és amit egyébként adnának, ha bemégy a fiókba.
Előzmény: V.6. (201)
V.6. Creative Commons License 2007.08.28 0 0 201
Szia!

Azt szeretném megtudni, hogy a hitelközvetítők mennyi %-ért dolgoznak. Tudom van aki 0%-ért, én akit felkerestem 2%-ot kér. 9 millás hitelről lenne szó. Tisztába vagyok azzal is, hogy a 2% is megérheti nekem, ha a legkedvezőbbet feltudja kutatni a piacon.
De még is, a 2% reális?
Előre is köszönöm!
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.27 0 0 200

Szia! Akkor gyakorlatilag rendben van a dolog! Azt nem tudom, hogy a BB bankál milyen kockázti életbiztik vannak, mert amit írtam az egy Uniqa Raiffeisen házasság gyermeke, de biztos van náluk is.. A lényeget meg HÍD leírta, nem ismételem meg..
Ha van még kérdés, írd meg bátran...
Előzmény: Baratombonca (198)
Híd Creative Commons License 2007.08.27 0 0 199

Ahány bankhoz mégy, annyi értékbecslés. Szóval, ha a BB-nél maradsz, akkor nem lesz másik, ha másik bankhoz mégy, akkor lesz, de hasonlót fog mondani szerintem, táblázatból dolgoznak ezek.

A biztosításodnak az a neve, hogy hitelfedezeti biztosítás, nem tudom, a BB-nél van-e. Az OTP-nél, KH-nál, amelyeknek biztosítója is van, biztosan létezik, de szerintem a többi bank is kötött ilyen megállapodásokat, mert nagy rá az igény. Nem fogják letagadni, ha van nekik ilyen. Ez egy kis felár a normál törlesztőhöz képest.

Előzmény: Baratombonca (198)
Baratombonca Creative Commons License 2007.08.27 0 0 198
Hm, úgy látom, jobban képben vagytok a bankügyi trükkökkel, mint én. Az nekem is gyanús volt, hogy az értékbecslés másnapján máris hívtak a szerződéseket aláírni, mert nekem aztán annyira, de annyira hitelt akarnak adni... Nem írtam alá még semmit, és feltehetően nem is ebben a formában fogom. Marad a külön biztosítás. Egyébként a bank rábólintott, csak az adásvételihez kellett hozzáírni egy fél mondatot a tulajdoni viszonyokról. A becsült érték és az adásvételiben szereplő érték 100.000 Ft-os differenciával megegyezik.
Ezen a héten jön vissza az ügyintéző szabadságról. Valószínűleg új szerződést írok a bankkal. Csak nem aggatnak a nyakamba még egy értékbecslést...
Egyébként Tatabányán van az ingatlan.
Az 500Ft/milla biztosításról tudnátok valamit ajánlani? Ez a kombihitel nem nagyon tetszik, túl keveset mondott én meg keveset kérdeztem. Nem is nagyon tudtam, mit kell kézdezni. Egyébként a banki ügyintéző beszélt a kombi hitelről, nem egy biztosítós ember, szóval érthető a hozzánemértése. Már akkor kezdett gyanúsan béna lenni a dolog, amikor az illetékekről nem tudott felvilágosítani.

Bonca
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.26 0 0 197
az első sor elcsúszott....
Előzmény: banditaaaa (196)
banditaaaa Creative Commons License 2007.08.26 0 0 196
Huha! milla volt az eredeti hitelösszeg.. zerinted mennyi tőkével tartozol a banknak?

Azért én kezdenék aggódni!
Ugyanis bankok 99,9%-a az általa elfogadott értékbecslés eredményét figyelembe véve fog finanszírozni, nem az adás-vételi szerződésben szereplő vételár után.

Vagyis, az, hogy az adás vételiben 3 milla önerő van 9 mill ahitellel, az még édes kevés.Az ingatlan vályog volta meg még tovább bonyolítja a helyzetet. Szóval a forgalmi érték nem azt jelenti, ami az adás vételiben van.. Azt kell megtudni, hogy mennyi a forglami értéke hivatalos banki becslés szerint.

Kombi hitelek:
Deviza hitel mellé öngyilkosság! Képzeld el azt a szitut, hogy x ideig nem megy be egy deka tőke sem a hiteledbe csak kamat és kezelési ktg.Ezzel még nincs is baj, mert a pénz neked kamatozik. DE az árfolyamkockázat miatt nem ajánlott, már csak azért sem mert szerződsz mondjuk 157 Ft-on (pénteken ez volt a bankközi árfolyam), a betörlesztés napján pedig magasabb lesz az árfolyam, ami cseppet sem elképzelhetetlen. ÉS most nem egy két forintról van szó, hanem több millióról. Persze, x éven keresztül neked kamatozott az a pénz, ami befizettél a biztibe, de mi van akkor, ha valami tré alapba, részvénybe, betétbe került az a pénz? Megéri évi 80 e ft-ért több százezret bukni?
2. előtörlesztés:"A biztosítós muki azt mondta, hogy ebből sima ügy a kiszállás"
Aha! Neki... Felmarkol egy csomó pénzt utána..3 évig nincs díjtartaléka, mert kifizették az ügynök jutalékát, költségeket vontak stb...
Mondjuk a harmadik év végén el akarod adni az ingatlant. Szerinted mennyi tőkével tartozol a banknak? Talált. Minimum 9 millával, de inkább az árfolyamkockázat miatt többel.. Emlékszel? 157-ről szerződtél, akkor mondjuk 165 ft lesz! Megint ki bukott? Te..
Szóval kb. 3 évig ninc stőkéd, úgy a szerződött futamidő fele után, már a teljes befizetések felét visszakapod (hozamról inkább ne álmodj) és ahogy haladunk előre az időben, egyre több jön vissza, ha visszavásárolod a biztit..

Persze biztosítva vagy! Éljen! De ugyanezt tudja egy 500 ft/milliós kockázati életbiti is, ahol ebben az összegben a páros is belefér. Keresőképtelenség is, I.ill.II. fokú rokkantság is, baleseti halál is...

Ja és sima lakáshitel előtörlesztési fix. díjas majdnem minden banknál.. 15.000 Ft-tól olyan 75-80.000 Ft tal bezárólag.. de nem több százezer, mint amit egy bizti visszavásárlásával bukhatsz...
Ha ekkora összeget tudsz törleszteni, akkor válassz inkább sima hitelt, a biztosításra szánt összeget pedig told rá egy likvidszámlára. Az is kamatozik és ha beüt a krach, akkor simán hozzáférsz kamatvesztés nélkül...

Na ennyi.. Nem írtad hol akarsz vásárolni....
ez a biztosítós muki jól felhúzott.. Látszik, hogy lövése sincs a kombi hitelekről...
Előzmény: Baratombonca (191)
Híd Creative Commons License 2007.08.26 0 0 195
Még annyi, hogy a "bármi előfordulhat velem" helyzetre nem befektetési, hanem kockázati életbiztosítást kell kötni, úgynevezett hitelfedezeti biztosítást, ez pár ezer forint lehet a hitel mellett. Ha meghalsz, kifizetik a tőketartozást, ha rokkant leszel, akkor egy részét, ha munkanélküli, akkor egy évig fizetik a törlesztőt, amíg találsz melót. Van olyan, hogy a párodat is bevonhatod, ha adóstárs, a biztosításba kb. 1-2 ezerért havonta, így ha vele történik valami, elveszti a munkáját pl., akkor sem kell törlesztenetek.
Híd Creative Commons License 2007.08.26 0 0 194
Köszi szépen az infókat. Sejtettem, hogy jó drágák ezek. Azt tudom, hogy nagy a kockázat, meg valószínűleg problémásabbak is, mint a normális hitel. Én tényleg csak azt tudom tanácsolni bárkinek, hogy hozzon magával adótársat, vonjon be, ha van, még egy ingatlant a fedezetbe, és válassza az olcsóbbat. A 2-3 százalékos kamatkülönbség törlesztőrészletben már jóval több lehet, akár 10-20 százalék is. Meg azért százezreket otthagyni hitelbírálatra, az se kutyafüle.
Előzmény: banditaaaa (189)
Híd Creative Commons License 2007.08.26 0 0 193

A biztosítós muki, amikor 20 éves életbiztosítási szerződést köt valakivel, kb. 2 éves biztosítási díjadat kapja meg jutalékként. Szóval 34 000x24=816 000 forintot. Ennyiért már megéri füllenteni.

A biztosítási kötvényt idő előtt visszavásárolhatod, ez valószínűleg - pont a magas jutalékok és költségek miatt - ha idő előtt teszed, jóval kevesebb, mint amit betettél a biztosításba. 2 évig semmi nem jár vissza, utána is évekig kevesebb, mint amennyit befizettél. Ha pl. csak 10 évig fizeted a 20 éves életbiztosítást, készül föl rá, hogy milliókat húznak ki a zsebedből, ha kiszállnál.

Baratombonca Creative Commons License 2007.08.26 0 0 192
Bocs, nem 15%-ot, hanem 75-öt.

Bonca
Baratombonca Creative Commons License 2007.08.26 0 0 191
Nem fizettem 3 millát, csak papíron létezik. A foglaló 200.000 volt. Az eladóé a ház már 18 éve, így neki mindegy volt, mennyi kerül az adásvételibe, neki a 9 kellett. Mivel 15%-ot ad a bank, ezért szólt 3+9 milláról a szerződés. Egy másik ingatlanban áll a pénzem és ahhoz nem akarok egyenlőre nyúlni. Ezt kár lett volna kihagyni. Egyébként ez egy vályogház és kevés bank állt volna szóba velünk emiatt. Az életbiztit azért gondoltuk, mert ahogy mondtátok, nagyon hosszú idő a 20 év és bármi előfordulhat velem. A havi 70.000-ből 34.000 a biztosítás. Ha éves szinten adóvissaztérítésben visszajön a 80.000, akkor a havi törlesztés kb. 63.000 körül van. A jövedelmem nettó 180 küröl van
Kifejtenétek bővebben az életbiztosítás alapú hitel hátrányait? Párommal is úgy gondoljuk, hogy nem lesz itt 20 év. A biztosítós muki azt mondta, hogy ebből sima ügy a kiszállás.

Bonca

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!