Gyors és hülye kérdés: ugye Terravisionra on-line foglalás nélkül is lesz hely, és a reptéren is fogok tudni jegyet venni? Kedden megyek első egynaposomra FR-rel :)
Szia, mi nem rég voltunk ott, a Malpensáról. A Malpensa Shuttle busszal mentünk be (1 óra) és az a főpályaudvarhoz visz, ahonnan pár metróállomás a Dóm. Mindent leírtam a blogomba, az összes útvonalat és árat. Már most sem emlékszem rájuk, de nézz utána itt. Menj le az első részhez, abban minden benne van.
nem tudom te mennyit szánsz a szállásra ,de én soha nem fizetek többet 25 euro per éjszaka és ebben benne van a reggeli is!!a többi drága!! vagy keresek bérelhető lakást olcsón :-)
ha kényelmesen akarsz nézegetni, sétálgati, akkor egy napra elég Bergamo. Reggel fel a régi városba, du. az ujba, mi utána kimentünk az 1c-vel az Orio centerbe, ami szemben van a reptérrel. Tök jó látni a felszálló gépeket onnan. És 10 perces séta utána átmenni a reptérre.
Ha becsekkolsz egy csomo bolt van bent, el tudod magad foglalni. McDonals is van, emberi áron.
Az biztos..., ennek örömére azonnal rendeltünk 2 ásványvízet(azért csak ezt, mert a bor ára már nagyon nem low cost) na meg vettünk egy 2-t fizet 3-at kap sorsegyet akcióban, amin aztán a 4 lányunk itthon összeveszett, hogy melyiket kaparják ketten.
Egyébként az volt a szerencsénk, hogy a beszállításnál a fejkendős asszonyok ne adj Isten, hogy megértsék, hogy 1, azaz 1 db 20x40x55-os poggyász vihető fel. olyan veszekedés volt, hogy na...
Meg 40 üvöltő gyerek, csecsemő, újszülött. Szerencsére mi ezt tényleg jól bírjuk, nálunk itthon dettó ez van.
Szerintem Milánó teljesen belefér, de csak ennyi amit írtam Dóm és környéke, Sforza kastély. Ha arra járnál és szembe állsz vele, akkor a bal oldalon van az emeleten egy Autogrill étterem. Nem épp elegáns kategória, de tészták 4-5 euróért, húsétel 7,5-12, salátabár 2.8-3.20 euróig és a végében lévő ablakok mind a Dómra néznek. Én már januárban is itt kajáltam és egy kis üveg bor melett a Dómot csodáltam.
Hajnal 4.45-re voltunk a parkolóplázánál Vecsésen. Épp elvitt valakiket a reptérre, így várni kellett rá. Olyan 5.15 volt, mire lerakott Feri 1-en. Sok gép megy ilyenkor volt egy kis sor.
Azóta ugye Feri 2-re kell menni, ott nem tudom mi a helyzet reggelente.
Bergamóból 20.25-kor induló busszal mentünk ki a reptérre(csak 15 perc az út, nem kell sietni).
Baki: saját bakink, ami miatt épp, hogy elértük decemberben a Marokkóba induló Ryanairt. 1-es buszra szálltunk, de nem figyeltük, hogy nem Aeroporto volt ráírva és nem volt rajta a repülőjel. Marhára nem oda ment, így mikor ellentétes irányba kanyarodott, akkor előrerohantam a söfőrhöz, aki mondta, hogy át kell szállni az 1/C-re. Az vagy 20 perc múlva jött csak és nem tudtuk, hogy nem megy be a reptérre. Mikor elhúzott előtte, szintén előre rohantunk, megállt a reptér után vagy 500-800m-re, ahol tudott.
Itt kénytelen voltam egy piros lámpánál leszólítani egy autóst, hogy vigyen el bennünket a reptérre, ugyanis 35 perc múlva indult a gépünk.
Szóval CSAK olyan 1-es, amire AEROPORTO van írva, vagy ne számold ki ennyire.
Tipp: Most akciós a bejutás Milánóba. A Dóm gyönyörű, belváros szép. Nekünk ez is belefért. Reggel rögtön bementünk Milánóba, majd délután fél 3-kor induló busszal Bergamó és estig amit tudtunk bejártuk.
Nagyon tetszett Bergamóban a Vigilio Várkertből a kilátás, a környező full romantikus kis utcák.
Pár hét múlva fogok életemben először menni 1 napos fapados Bergamo kiruccanásra, egész sok dolgot utánaolvastam már: napijegy, 1 es busz, libegő, random sétálgatás, pizzéria etc.. 2 kérdésem lenne.
1.) 6:10 es induláshoz mikorra kell kiérni T2-re? Hazafelé melyik busszal menjek 21:55 es induláshoz?
2.) Vannak tuti kihagyhatatlan helyek, vagy esetleg gyakran felmerülő bakik (rossz buszra száll fel, átverik vhol, eltéved, etc)?
Hirdetés:2 db return Bergamo- Lecco jegyem megmaradt. Mivel egyik ismerősömet se érdekli , így közkincsé teszem: 2012. 05.19 dátum kiállításaként szerepel rajta, de mivel nem tudtuk kezelni, így tiszta. A trenold.ithonlapon ezt találtam érvényességnek:
Le modalità d’uso
I biglietti devono essere utilizzati entro 60 giorni dalla data di emissione. Periodi di utilizzazione diversi possono essere previsti dalle singole tariffe o da altre disposizioni tariffarie.
Tehát július 17 ig felhasználható. Akit érdekel írjon mailemre.Eredeti ára: 2X6,8 eur.Eladó a 2 db összesen 7 eur -ért.
szia mikor mész ? mi is 5 napra megyünk jun 7-11 a hostels Californiában foglaltunk szállást az árán kivül sok minden nem szól melette ,de aludni megyünk oda csak.
Lesz egy otnapos Milanom, rovidebb is jo lett volna, de igy jott ki jol a jegy :). Olvasgatok/olvasgattam vissza, annyi mar megvan, hogy elso fel-3/4 nap Bergamo, meg a Comoi to is kotelezo kor (egy nap) Marad meg 2.5 napom, erdemes meg elmenni valahova Milanobol, vagy azt mar ott? Hostel tapasztalata van valakinek esetleg amit batran ajanl? (szolo kor lesz, szoval csak shared dorm tud szoba jonni)