Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1731
"Amit még kevésbé szeretek, amikor kint alszik a gyerek a babakocsiban, és az ő - jó esetben csak a - hasán találok ilyesmit. (A környékünkön szántó is van, tehát nem csak a verebek haladnak át a légterünkön.) Netán húzzam zacskóba a gyerekemet?"

Nincs is gyereked.
Előzmény: Törölt nick (1722)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1730
Ha már itt tartunk, én is megmentettem a télen egy szerencsétlen kis állat sorsát, aki elpusztult volna, ha hagyom a természetben, nevezetesen egy süniről van szó, aki második alm volt anyáron, így esélye sem lett volna. De ez téged úgysem érdekel. Szarok én a társadalomra, meg az elismertségre, nagyon jól megvagyok ezek nélkül is. A kertembe meg sajnos eddíg tényleg úgy mentem ki, hogy "szimatoltam", de nem azért , hogy kiderítsem, hogy járt -e e macska, hanem azért, hogy kiderítsem, szart-huggyozott-e megint mindenfelé. Az, hogy járt hideen hagy. Ha csak járna, meg is simogatnám. Költségről beszélsz, meg más árváknak megmaradó helyről? Könnyek futnak a szemembe, téged humanitárius aranykereszttel kéne kirakni tetőtől talpig. Mi a faszt számít neked a költség, ha ennyire nemes lehetsz? Közben titokban gyúlölöd a madarakat, akik összefossák a drága perszilszagú mosott ruhád? Teregess bent a házban, ilyen egyszerű, úgy nem kerül szar a textilre. Pont, mint a macskatartás, kerítésen kívül...
Előzmény: Törölt nick (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1729
Mit csináljak vele? A macska olvasta? Az egysejtű olvasta? Nem. Mindkettő élni akar. Nincs különbség.
Előzmény: Törölt nick (1727)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1728
"Aki kismacskákat szed össze, hogy feletesse a baglyaival, (aztán el is dicsekszik vele), és légpuskával nyomorít meg állatokat, az szerencsétlen, lelkileg rokkant ember."

Vagy inkább a helyén kezeli az életet.

A macskának semmi keresnivalója a lakótelepi lépcső alatt, gazdája úgysincs, és a gazdátlan háziállat azé, aki megtalálja. A baglyaimnak volt más kajájuk is, én alapvetően azért szedtem össze a kismacskákat, hogy ennyivel is kevesebb pusztítsa a rigókat a környéken, és kevesebb lármázzon éjjel. Más állattal, őshonos állattal nem tennék ilyet, de a macska ebben a közegben értéktelen.

Nem emlékszem, hogy egyetlen állatot is megnyomorítottam volna légpuskával. Nincs kertem, lakótelepen nem lövöldözöm. Vagy tíz éve lelőttem egy-két macskát a börzsönyi telkünkön (hegytető, vadon, sehol egy ház, elvadult macskák voltak), de azok nem nyomorodtak meg, hanem ellenkezőleg: minden földi gondjuktól megszabadultak.
Előzmény: Dogfüggő (1721)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1726
"hogy amit más nem lát, azt szabad."

Én ezt mondtam? Édesmindegy, hogy látja-e más vagy sem, macskából rengeteg van, és a lakótelepen például útban vannak mindenkinek, így hát értéktelenek. Tudom, persze, minden élet értékes, de ezzel én - engedelmeddel - nem foglalkozom, mert a saját létfenntartásom is életek ezreibe kerül naponta, mint ahogy mindenkié, a tiéd is (gondoljunk a táplálékunkra, legyen az növény vagy állat, a vízzel megivott apró szervezetekre, az immunrendszerünk által elpusztított mikroszkopikus élőlényekre és a többi rengeteg halálra, amit a puszta létünkkel okozunk).

Szóval én nem vagyok szívbajos élet és halál dolgában, és nem is szeretnék az lenni, sajnálom.
Előzmény: Törölt nick (1715)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1725
Igazad lehet. Élvezi, ha mások érzéseit sértheti. Szerencsétlen ember..
Előzmény: Törölt nick (1723)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1721
Aki kismacskákat szed össze, hogy feletesse a baglyaival, (aztán el is dicsekszik vele), és légpuskával nyomorít meg állatokat, az szerencsétlen, lelkileg rokkant ember.
Próbálkozhat azzal, hogy mindezt megindokolja ilyen-olyan elméletekkel - dehát elmélet, mint láttuk, van mindenféle, szomorú,ha vki csak azt hallja/érti/fogadja el, amelyik őt igazolja.
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1720
Hmmm. maradj csak az állatok gyógyításánál, embereknél már fals lenne a gondolatmeneted. Szint?
Előzmény: Törölt nick (1718)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1719
Ebbe beletrafáltál, mert mindét szomszédomból jön át a labda és én örömmel és készségesen adom vissza a gyerekekenek. Azt meg nem tudom, mi alapján nevezel gyávának, én inkább végtelenül humánusnak nevezném magam. Ha kifejtenéd, megköszönném (észérvekkel, természetesen)
Előzmény: Törölt nick (1716)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1717
Magadra gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (1715)
csabaje Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1714
?
Előzmény: Törölt nick (1689)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1713
Én annyiban változtattam az eredeti terven, hogy egy Pilsner Urquell sörösládát használtam, zsinórként a legvékonyabb damilt és egy horgot tettem a husi és a damil közé, valamint 2 db kisméretű téglát rögzítettem a műanyag láda tetejére, hogy azért legyen súlya. A sörösláda sajna túl kicsinek bizonyult, de csalinak a füstölt sprotni a legjobb, az veri az összes viszkaszkaját. Ha az egérfogó nem csapja ki a támasztékot, lehet kapni patkányfogót is (egérfogó technológia 4X-e méretben és hatékonysággal), csak annak nem annyira érzékeny a mechanikája.
Előzmény: ximot (1710)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1712
Igen, a vadgalambok már akkor is menekülnek, ha egy seprűnyelet meglátnak :)
Előzmény: ximot (1709)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1711
Fenyegetőzik :D
Előzmény: Törölt nick (1708)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1710
Azért becopyzom a macskacsapdát, hátha segít:

"Kell valami vastagabb nehezebb anyagú láda, fa vagy fém amiben elfér a macs, úgy hogy a farka sem lóg ki.70*30
A láda fedeles legyen. A fedelét lefelé a földre téve kell kimyitni a ládát, és feltámasztani, mint valami klasszikus dobozcsapdát.
Én a feltámasztás helyét meg is vasaltam, mert a kb 8 kilós láda annyira megnyomta a támasztékot, hogy nem tudott kicsúszni. A kitámasztó rúd vékony kell hogy legyen, mert ha becsípi a láda a macs esetleg kifuraxik mellette.
A rúd felsőbb vége közelébe kötök egy síkos zsinórt. A zsinór túlsó végére kell kötni a csalit, valami húst. A csalit a zsinórral lelógatva kell a doboz felfordított fenekéhez elcsúsztathatóan rögzíteni, mondjuk U szeggel.
Vannak olyan óvatos finom mozdulatokkal operáló igazi Garfieldek, amik ebből símán kieszik a húst. Tapasztalat.
Ennek elkerülésére azt tettem, hogy a támasztó rúdra egérfogót(!) szereltem. Annak csalizóvasához rögzítettem a zsinórt, és elsüléskor a szerkezet kiüti a rudat.
A macs zsákbaszedését nagyban segíti, ha valami kis kibúvó nyílást is kialakítunk a dobozon, amit kivülről tudunk nyitni. Elétesszük a zsákot és némi dobozrugdalásra a macs beleteper. A vászonzsák nem jó. A műszálas kell, és abból is kettő, mert az út közben kirágja, és a kocsiban randalírozik. Ez is tapasztalat... kellemetlen! Esetleg a dobozzal együtt szállítandó, bár ezt doboza válogatja."

Namost a végkifejlet szabadon választható. Én azt terveztem eredetileg, hogy vagy levizelem a macskát, ha éppen éjjel van (a szomszédok mit szóltak volna, ha nappal egy ládára vizelek a saját kertemben), vagy nyakon öntöm először meleg (ne adj isten forró), majd jéghideg vízzel és akkor eleresztem....
"
Előzmény: krampuszka1 (1707)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1709
Az ökológiai szempontból egészséges...:)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1708
Mit csinál vele?
Előzmény: krampuszka1 (1707)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1707
Azzal a férjem járkál :)
Előzmény: Törölt nick (1705)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1706
Tényleg így hívták.

Nem a madár miatt, hanem természetes halált halt a kapcsolat.
Előzmény: ximot (1704)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1705
A légpuskát tudom javasolni. Erős puska ki is nyírja a macskát, a gyenge nem, de hozzád többet akkor sem fog jönni az, amelyiket megpattintod. Egy idő után "elterjed" a kertedről "macskakörökben", hogy oda nem tanácsos menni.
Előzmény: krampuszka1 (1698)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1704
"(egyiküket Lujzának hívták :-)"

ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Madár miatt ejtetted :) (na jó, csk vizt vót)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1703
Képzelem, mi történne egy macskával, ha a banánfán élezné a körmét... Én minimum csontkést csináltatnék belőle...:)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1702
Egyébként 1998-ban az akkor aktuális barátnőmnek nyolc macskája volt (egyiküket Lujzának hívták :-) ), budafoki kertes házban, szabadon jártak-keltek, sokszor napokra eltűntek. Nem csodálkoztam, hogy fél éven belül az egész macskaállományuk odalett, mind a nyolc elmaradt valahol, autóút mellett, puskavégen, a kisebbek róka szájában... Már csak ezért sem értem, miért nem igyekeznek a macskatartók házon vagy kerten belül tartani a macskát.

Amíg megvoltak, mindig valami kismadarat hoztak haza. Egyszer az egyik egy kifejlett hím búbos bankát.
Előzmény: Törölt nick (1696)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1701
Már kinőttem :DDDDDDDDDDDD
Előzmény: ximot (1700)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1700
És hogy még a Rappaiékat is ismered, hát ez csúcs. Exotic fan vagy, mi?
Előzmény: krampuszka1 (1698)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1699
:))
Előzmény: Törölt nick (1696)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1698

Gyilkos ugyan nem vagyok, de szivesen lennék ! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !

Csak nem tudom, milyen eszközzel :)

Minden lehetséges riasztóval fel vagyok szerelve ( elektromos kattogók, amiktől csak én őrülök meg ), macskajajj bokrok, aminek a szagától hányok...............

Meg a macskaszartól is !

Köszönöm a támogatást és a részvétet :)

Előzmény: ximot (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1697
"...a szelíd és intelligens macskabarátok szorítógyűrűjében."

:-))
Előzmény: ximot (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1696
A dolog pedig igaz. Bár bűncselekménynek nehezen fogható fel, mert gazdátlan lakótelepi kóbormacskák voltak, és egyébként sincs bizonyíték, már maguk a baglyok sincsenek nálam. :-)

Lujzát meg nem csinálom ki, szerintem még jót is tesz neki, hogy kitombolhatja magából a feszültséget. Úgyhogy jöhetnek az újabb ábrándozások, hogyan gyilkolna le, ha elérne (meg ha tudna). :-)
Előzmény: ximot (1694)
ximot Creative Commons License 2006.06.03 0 0 1695
Vigyázz, krampuszka1, mert ebben a topicban hamar véreskezű gyilkossá válhatsz akaratodon kívül a szelíd és intelligens macskabarátok szorítógyűrűjében. De ne félj, én melletted állok (ha nincs ellenedre) és sztem Thick is. :)
Előzmény: krampuszka1 (1692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!