Délután érdekes volt O'Sullivan és Dale meccse, ahogy a 2-2 0-56-os lopás után ERŐS pozitív váltás jött az addigi Ronnie igen érdekes, furcsa játékában.
Örültem a Zhao-Brecel döntőnek, és bár Luca is jól játszott, de Zhao Xintong abszolút megérdemelte a győzelmet. Neki drukkoltam, miután legyőzte Higginst.
Ja, rendszeres, hogy pont a döntőt nem mutatják teljesen, nagyon sokszor maradt már ki a délutáni szakasz, de ez tényleg a legalja, hogy pont az esti döntőt nem mutatják az elejétől!
Hihetetlen tündérmese. Mindkettő megérdemelte volna a sikert, talán szívem picit Zhao felé ment (2016. óta követem figyelemmel eredményeit, amikor az English Openen 4-3-ra kikapott O'Sullivantől, de 2 százast Zhao lökte, s vezetett 3-2-re).
De hihetetlen tündérmese mindkettő tornája, de a legnagyobb természetesen Zhaoé.
A Masters sorsolása, időbeosztása itt, jó lehet az O'Sullivan - Lisowski meccs, Higgins rögtön Zhaot kapta, rematch-ként, a Trump - Allen párosítás is pikáns: https://wst.tv/cazoo-masters-draw/
Messze voltak tegnapi énjüktől, első 2 rapid frame után belassultak, elkezdtek hibázgatni, de ígyis nagyon nagyon jó első felvonás volt, s 5-3-ra vezet Zhao Xintong.
Volt egy érdekes momentum, 8. frame, Zhao breakel, telefon megszólalt, s a közönség is felherdült erre, ha jól értettem, páranm azt mondták, dobjátok ki az illetőt nyugodtan. De ez nem zavarta meg Zhao breakjét.
Itt is jönnek a one visit stuff-ok, mint Breceléktől, 96% a golyóbelökés Zhao Xintongnak! A két 78-as után egy zseniális közép piros nyeséssel indítva egy kerek 100-as break, s 3-0! Hawkinsnak kell a negyedik frame, különben nagyon zakatul tovább a Zhao vonat! De kár, hogy beesett a fehér, micsoda izom piros nyesés volt 100-asnál!
Hú de cefet jó döntő lenne, ha Zhao ezt már nem engedné ki, s úgy játszanának, mint ma!
Látva EZT a fiatalságot, jó kérdés, a veteránok (O'Sullivan, Williams, Higgins) tudnak-e újítani úgy, hogy ezeket a fiatalokat legyőzzék!
Egy Brecel-Zhao döntő valószínűleg a lehető legjobb dolog lenne a sportág szempontjából. Örülök, hogy még ennyi idő után is láthatjuk a régi klasszisokat, nem is akárhogy játszani, de szükség van izgalmas és karizmatikus (szóval nem Yan) fiatalokra, akik sikereket érnek el.
Ezzel kapcsolatban egy megdöbbentő adat: 90-es években született játékos még nem nyert Triple Crown versenyt, igaz 2000-es már igen, Yan az idei Masterst.
Egészen elképesztő az, amit Luca Brecel mutatott ma, egészen hihetetlen snooker!
Egészen hihetetlen elődöntő volt, s Luca Brecel breakjei: 130, 105, 59, 102, 97, 80 és 112! 6 frame, 6 minimum 80-as break a frame-jeinél!
MICSODA SNOOKER SHOW volt ez az elődöntő! Mindkettő ott volt a szeren!
HA ÍGY játszik holnap, esélye se lesz se Hawkinsnak, se Zhaonak!
Én reménykedem Zhao Xintongban este, hogy legyen egy hatalmas adok kapok! Hawkins szerintem túl szürke lenne.
Most jöhetnék azzal, hogy tegnap Kyren Wilson sikere semmit sem ér, ha nem nyeri a tornát, de így van. Senkit nem fog a negyeddöntős sikere érdekelni,ha utána kikap a tökéletes Brecel játéktől 4-6-ra!
Majd ezek után jó nehéz ágon behúzza a Scottish Opent. :D Viccet félretéve, én nagyon bánom az English Opent, mert azon a héten nagyon jól játszott. Ehéten küzdelmes volt ideáig is az útja, aztán ma kirepült...
Bogarat ültettem saját fülembe, hogy a döntő frame-eket fiatalabbak ellen Ronnie hogy oldja meg manapság, előző és ezen szezonban.
Elkeserítő:
2020 European Masters: 4-5 Aaron Hill
2020 UK Championship: 5-6 Alexander Ursenbacher
2021 Welsh Open: 8-9 Jordan Brown
2021 vb: 12-13 Anthony McGill
2021 Northern Ireland Open: 3-4 Yan Bingtao
2021 UK Championship: 5-6 Kyren Wilson
(Egyéb döntő frame-ek, amik voltan ezidő alatt:
(2021-es English Openen volt egy 4-3 Anthony Hamilton ellen meg 5-6 Higgins ellen.
2020-as Scottish Openen 4-3 Tian Pengfei ellen meg 5-4 Ding Junhui ellen. Mastersen volt egy 6-5 Ding ellen, ahogy a Players Championshipen is. 2021-es Tour Championshipen volt egy 10-9 Barry Hawkins ellen.)
Persze Aaron Hill és Kyren Wilson nem egy súlycsoport, meg ilyesmi, de érdekelt ez, hogy a "jövő reménységei" ellen hogyan menetel.
Nagy lehetőség lett volna valóban, de hát sikerült kikapni az első és egyetlen komolyabb ellenféltől. Ilyen kedvező sorsolása nem nagyon lesz mostanában.
Nem semmi az a break (annak ellenére, hogy volt 1-2 billegőse) , amit összerakott Wilson azok után (Ronnie szerencséi, Wilson peches bontásai, Wilson hibái) ami 5-3-as vezetése után történt.
Látszott rajta, hogy nagyon akarja azt a breaket a 6-5-ért.
Hát, O'Sullivan rajongójaként, nem tudom. Kiesett Robbo, Selby, Higgins és Trump, volt esély arra, hogy kihasználva ezeket a betliket, megnyerje a tornát.
A barnáért a döntő frame elején kár volt, nagyon a terelésre figyelt, de igazából, ennek soha nem kellett volna 5-5-nek lennie.
Ezeket a frame közben leülök, mert másik asztalnál mozgás van, nem értem honnan jött ma.