Keresés

Részletes keresés

Ripper Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2086
Jól emlékszem, h nyáron jön ki az album?
Előzmény: Fafara (2085)
Fafara Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2085
persze, lesz eric peterson interjú is. a megjelenés még viszonylag messze, igyekszem ahhoz igazítani, semmi értelme hetekkel előtte kirakni.
Előzmény: Simple (2084)
Simple Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2084
Na jó, költői kérdés volt, viszont kritika lesz róla a közeljövőben?
Előzmény: Fafara (2083)
Fafara Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2083
szerinted? :)
Előzmény: Simple (2082)
Simple Creative Commons License 2008.03.19 0 0 2082

OFF

És te már hallottad az új Testamentet??????????????

ON

Előzmény: Fafara (2081)
Fafara Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2081
metalmania és egy angliai koncertbeszámoló nálunk
www.shockmagazin.hu
4umos Creative Commons License 2008.03.18 0 0 2080
remélem eredményes lesz a csiripelés. :D
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2079
Nem mindig, sőt.
Nagyobb színpadokon (sőt, már a közepeseken is) általában külön kontrollkeverő pult és személyzet van, akik csak azért felelősek, hogy befelé mi hogy szól. És a minőség kifelé ill. befelé lehet ég és föld, minen variációban.
Előzmény: Levike (2076)
megaa Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2078
Csak pólókat, csuklószorítót meg sapkát lehetett kapni, kávé nem volt (pedig készültem rá hogy vegyek:))

Azt csiripelik, hogy állítólag a szigeten lesz megadeth, de igazából még hivatalos helyről nem hallottam, pedig egész jó lenne egy évben kétszer látni élőben.
4umos Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2077

még végigolvasni is kemény volt, hát még átélni. sajnálom. de azért ha saját road-ot vinne mindenhova mustaine, akik a hangzásért, meg keverésért felelősek, akkor talán elkerülhetőek lennének ezek a kellemetlen helyzetek. csak hát az plusz pénzt jelent mindenki számára.

egy kérdés: a DM kávét lehetett kapni a "tour merch"-ben koncert előtt? /azért vagyok erre kíváncsi, mert érdekel mennyire promótálja ezt az egészet maga a mester/

Előzmény: megaa (2074)
Levike Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2076
És az a durva, hogy ezt az előadó is tudja ilyenkor, és teljesen tehetetlen.
Előzmény: megaa (2074)
Simple Creative Commons License 2008.03.14 0 0 2075
Én sajnos - vagy a beszámoló után lehet, hogy szerencsére:)) - nem tudtam kimenni, mert a Németországban lakó ismerősöm pont itt volt/van hazánkban. Na mindegy, talán májusban a Napalm Death/Suffocationre!
megaa Creative Commons License 2008.03.13 0 0 2074

Nos akkor némi visszatekintő:

Két nappal a koncert előtt kaptam egy levelet, hogy a helyszín megváltozik, a Zenit helyett a George Elser Halle nevű helyen lesz. Kb fél 8 körül értünk oda, akkor már jó félház volt, de igen sokan keringtek a büfé környékén :) A hely érdekessége, hogy a színpad hosszában helyezkedett el (azaz a téglalap hosszabbik oldalán). A hely kb 1500-2000 fő befogadóképességű lehetett, ami a megadeth-re teljesen meg is telt. Pontban 8-kor kezdett az Evile nevű ős thrash-t húzó angol alakulat, amiről nekünk az első akkordok után azonnal a slayer ugrott be (mondjuk nekem ez nem jelentett problémát mert szeretem a slayert, de azért ez már elég durva másolat amit előadtak). kb 8 számot játszottak, utána fél óra szerelés majd jött a dán Mercenary. Ezt a típusú zenét nem igazán szeretem, így nem különösebben foglalkoztam velülk Érdekes volt, hogy az énekes ingben és nyakkendőben nyomta :)

Aztén megint fél óra szerelés a megadeth-ig. Betettek új fénytechnikai elemeket, hoztak új hangfalakat, látszólag nagy volt a készülődés. 10-kor kezdtek, a setlist-et nem írom le (egyébként a szokásosat nyomták). Az első két számban egyáltalán nem lehetett hallani az éneket, Dave bátyót majd megütötte a guta látszólag, a második szám után le is lépett egy jó percig állt a buli (gondolom itt elküldte az összes technikust a picsába, de akkor még nem gondolta, hogy ez csak a kezdet:)) Aztán a take no prisoners-re megjött az ének, de a gitárokat továbbra is alig lehetett hallani (a dob és a bassz jól szólt, de egy magadeth koncerten szeretném a gitárokat is hallani --> talán jogos az elvárásom). Ez a rettenetes sound sajnos végig megmaradt, voltak olyan számok ahol mustaine gitárja néha kihagyott. Ezzel ő is tisztában volt, mert volt, hogy legalább három percig áltt a buli, és senki sem volt a színpadon csak a technikus rohangát le - föl a kébelek között! Sőt olyan is volt, hogy beküldték szegény Broderick-et hogy toljon egy hosszabb szólót egyedül (gondolom addig hangolták a cuccot).  Az est slusszpoénját az adta meg amikor a ráadásban Dave belekezdett a Holy wars riffjébe, de a gitárja meg se nyikkant. Mindenki csak állt ,a mester széttárta a karját majd lesétált a színpadról. Újabb egy perc szünet majd visszajött és azt mondta hogy lehet hogy ezt a számot már nem kéne eljátszani, de azért megpróbáljuk mégegyszer. kb fél 12-re lett vége, de ezek miatt sajnos nem volt őszinte a mosolyunk a végén.

Justis_4_US Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2073

Így valahogy...?

A srácokat a csehországi Zlín városában sasoltam meg, kiruccanva erre a négy és félórás útra Pestről (ráadásul a dzsípíessz visszafelé érthetetlen módon Komáromnak hozott, on ö mór pörszönöl nót...). Egy kb. négyezer fő részvételű Metalmania-feszt keretében az Overkill és a Rage társaságában főbandaként merészkedtek fel a világot jelentő deszkákra. (Volt még egy EVILE nevű angol sablontrash-banda is, akik mind szövegileg, mind zeneileg annyira klisé tresst nyomtak BRIT AKCENTUSSAL, hogy jó sűrűn kellett beleröhögnöm a sörömbe. Érdemes amúgy rájuk jútúbozni.)

Hosszas kalandozó hadjáratom végén sikerült szokás szerint az első sorokban letáboroznom, amelynek elismeréséül a luxemburgi buli után ezesetben is sikerült felkapnom egy pengetőt egy kisebb csoport elől, akik valmi oknál fogva fél méterrel előbbre keresték azt nagy verekedés közepette... Annyi viszont a nem elhanyagolható különbség, hogy emezt balga módon nem tartottam meg: meglátva ua. a földön egy pengetőnek látszó foltot és felkapva azt onnan sajnos - a luxemburgi trófea alapján - MÁR ELŐRE TUDTAM (illetve csak aszittem, hogy tudom...), mit kell keresni, és mivel ez másképp nézett ki, így abban a pillanatban dobtam el hátam megé, amikor realizáltam, hogy vasszameg, erre is "MEGADETH" volt írva, csak ez fehér volt és négyzetalakú... tanulság: ne hagyd, hogy hibás prekoncepciók alapján itélkezz, mert rossz döntések meghozatalához vezethet (politikus viszont még lehetek). 

A szettlista a korábbiak isemretében sok meglepetéssel nem szolgált enyhén szólva; a  hangzás azonban összehasonlíthatatlanul jobb volt ott itt, mint Luxemburgban - nyilván a két ország közti gazdasági anomáliák is közrejátszhattak. A Tizennyolcas Hangárt végigtornáztam, a Holy Wars közben pedig maga Davem Mustaine is felfigyelt heves kántálásomra, s egy elismerő baráti pillantásra méltatott. Legközelebb akkor ismert fel ismét, amikor az angol nyelvű monológja során a közönséghez intézett kérdésekre tudtam bólogatni, kilógva ezzel a tömegből. Nyilván Zlín Csehországban az kb olyan, mint nálunk egy kelet-magyar városka, az angolul értő rokkerek részaránya a koncerten az erős kisebbséget reprezentálta hűen; a kérdés már csak az, hogy honnan tudnak ezekután idecsalogatni egy fesztiválra való külföldi élbandát - és a válasz, persze, mint oly sokszor, a SÖR-ben keresendő: a szponzorok 90%-a Pilsner Urquell, Gambrinus, stb. Újabb tanulság: a magyar gazdaság a csehekétől a sör miatt marad le (erre viszont inkább inni lenne ildomos egyet).

Folyt a sör, viszont a kajaárulásítással végig csehül álltak: kemény 2 standról nyomták a virslit meg a lángost (meg a helyi lángost, a bramborákot, ami egy nagyon gyenge utánzat), úgyhogy meg kellett várnom az Overkill-koncert közepét, hogy egy elviselhető méretű sort kelljen csak végigállnom.

Előzmény: Törölt nick (2065)
Justis_4_US Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2072
Én láttam őket a cseheknél Zlínben (Katowice előtti napon), minden rendben volt a sound-dal... jajj, de jó kis buli volt.
4umos Creative Commons License 2008.03.12 0 0 2071

OK, várom! Gondolom nem volt zökkenőmentes már csak az utolsó pillanatban történő helyszínváltozás miatt sem...

Előzmény: megaa (2069)
coys Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2070
Igen jól nyomták a srácok, Chris is nagyon jó gitáros és jó a kiállása is, de a Tornado Of Souls szólójához nemsok köze volt.
Előzmény: supertzar (2067)
megaa Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2069

Nemrég értem haza Münchenből, hamarosan írok egy részletesebb beszámolót. Előljáróban annyit: tényleg elég katasztrófális volt a koncert, legközelebb erősen meggondolom, hogy utazzak-e ennyit egy mega koncert miatt.

4umos Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2068

ezek szerint láttad Glen-el is a Megadeth-et és azért van összehasonlítási alapod. az tényleg elmondható, hogy eléggé Marty Friedman stílusához hasonló DERIK-tesó :)játéka? ill. tényleg több teret enged neki Mustaine a színpadon, és jól ki is tölti azt a mozgásával?

még egy kérdés: koncert előtt a hivatalos merchandise-ban lehetett egyébként venni a csodakávéból? :-D

Előzmény: supertzar (2067)
supertzar Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2067
Katowicében szerintem nem volt gond a hanggal, max. Davidével, de az nem a soundguy bűne volt :-)

Chris Broderick meg tökéletesen passzol a csapatba, jól cserélt Dave
Előzmény: 4umos (2066)
4umos Creative Commons License 2008.03.11 0 0 2066
ma lesz a megadeth 2008-as európai turnéjának utolsó koncertje frankfurtban, de nem is ez az igazi apropó, ami miatt írok, hanem elsősorban az, hogy helyel-közzel nyomon követtem a koncertek beszámolóit a hivatalos honlap fórumán, és sajnos nagyon sokszor olvastam, hogy a hangosítás, a hangzás csapnivaló volt. pl. a tegnapi müncheni koncert is ilyen volt, amire még majdnem mentem is, de így utólag őszintén mondva örülök, hogy nem mentem, mert az ember kifizeti a (nem olcsó) jegyet, az utazást, a szállást, és akkor kap cserébe egy félig sikerült produkciót. na, úgy gondolom ez az ami miatt a megadeth-re sajnos nem mondható el a profi jelző, pedig egy ilyen múltú zenekartól elvárható lenne, hogy a sok éves tapasztalatok alapján tökéletesen szólaljanak meg élőben, és ezt a szintet folyamatosan tudják is produkálni, nem csak időnként, és ha éppen szerencséje van a rajongóknak, akkor pont kifognak egy jó koncertet.

ez az egész szerintem egy nagy kibaszás a rajongókkal, és most biztos kétszer olyan zabos lennék, ha kinmentem volna münchenbe. :-DDD

ettől függetlenül megaa úgy tudom kint volt, és várom/várjuk a beszámolót, hogy tényleg ennyire szörnyű volt a kép, amit egyesek a fórumon lefestettek a koncertről?
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.18 0 0 2065
Úgy van! Beszámoló nélkül el sem engedünk innen senkit sem csak úgy koncertezgetni! :))
Előzmény: 4umos (2064)
4umos Creative Commons License 2008.02.16 0 0 2064
természetesen majd kérünk beszámolót! ;-) kiváncsi vagyok, mert a 'deth fórumon azt olvasom, hogy ez az új gitáros sokkal színpadképesebb, mint Glen volt.
Előzmény: megaa (2056)
Mirrmurr Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2063
Lehet. YouTube-on van belőle felvétel.
Előzmény: Simple (2062)
Simple Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2062
Nem a chielire gondolándasz?
Előzmény: Mirrmurr (2058)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2061
Buenos Airesben 2005-ben jártak először, erről készült a DVD.
Előzmény: Mirrmurr (2058)
Ripper Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2060
Khm, tényleg.
Előzmény: deliriousnomad (2059)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2059
2001 óta. És azután a gyenge félház után valószínűleg én sem erőltetném. De egyébként rajta vannak az ügyön, úgy tudom, a zenekar turnémenedzserei nem látnak el Budapestig.
Előzmény: Ripper (2057)
Mirrmurr Creative Commons License 2008.02.14 0 0 2058

Tegnap beszereztem egy 1992-es, Hammersmith Odeon-beli hepajt a Torrrentspy Records kiadásában. Jó a dallista, csak sajna Marty nem a Jackson Kellyvel nyomja, hanem egy ocsmány fecskefarkúval. A többi rendben van.

A Buenos Aires-i 1995-ös felvétel nem csippenthető le valahonnan?

Ripper Creative Commons License 2008.02.13 0 0 2057
Ehhez képest a magyar szervezők '97 vagy '98 óta nem merik bevállalni őket. Nagy kár pedig.
Előzmény: supertzar (2055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!