Nem mondod:-)))! Különben ha ezeket a jó félméteres ágakat lehetne vakahogy egyben "dugványozni" Istenbiz megpróbálnám. de ezt most tízcentis darabokra szabdalni, és mid a770-et egyenként dédelgetni nincs kedvem. meg aztán nekem is csak egy lakásom és egy életem van:-)
Irdatlanul meggyapáltam a gigantikus Ficus Benjaminomat, mert már teljesen benötte az életteremet. Keletkezett vagy fél köbméter elég nagy ág. Szerintetek mit csináljak vele?
Javaslom, a kérdésedet tedd át a 'Banánfa, citromfa' topikba, ill. ott választ tudsz keresni a kérdésedre. (Amúgy kertmániás ismerősödnek miért nem veszel egy olyan kis citromot, ami terem 2-3 év múlva, és nem 10-15 év után valamit? Ára 500 és 1500 huf között van.)
1) Teljesen közönséges, noname görög citrom magjait dugdostam el, nem tudom, egyáltalán életképesek-e, várhatom-e a csírázást egyáltalán
2) ha igen, milyen (mimimum) hőfok kell meglegyen, hogy ki is hajtsanak?
3) mennyi időbe telik a csírázás? Ugyanúgy kb 6 hónap, mint (mondjuk) a csonthéjasoknál? Vagy akár 1 év?
4) (ha kihajtanak) a későbbi fejlődéshez igényelnek-e vmi "különleges" tápoldatot, mikroelemeket? (egyebekben tavasszal kapnak a gazaim nagyon kevés NPK-oldatot, kb 1:100 higítva)
5) vízigény: mennyi, milyen eloszlásban...?
Lehet, belecsaptam a lecsóba? Ajándékba nevelném őket egy kertmániás ismerősnek...:)
Ha volt már róla szó a topicon, bocs, lusta disznyó (Sus scrofa L.) voltam kikeresni.
HÁT TUDOD MIT?! Hallgatok a női megérzésedre,mert az én férfimegérzésem csődöt mondott :) beültetem a tuja alá,meglátjuk,mi lesz.....majd ősszel beszámolok róla,hogy melyikből mi lett
na kérmszépen... a mult hétvégén kihurcolkodtam,már csak a kroton,meg az orchideák vannak bent. tudomkorainak fogjátok tartani,és már lelki szemeim látják a rosszalló megjegyzéseket.... én mindig ilyenkor szoktam, meg az utcánkan már ki vannak rakodva páran,falun vagyunk,itt meleg van :D tegnap kisérletképpen kiöltettem 3 leandert,3 yuccát,1 ficus elasticát,1 ficus benjaminát, 1 datolyapálmát, egy teljesen zöld levelü sansevieriát, meg egy icipici,5 centis dieffenbachiát,ezt árnyékolom. majd meglátjuk,mi lesz belőlük őszre..... még egy narancs szinü karácsonyikaktuszt is kiakarok ültetni,csak még nem tudom hova..... szerintetek a nagy fenyő alatt jó lesz???reggel süt csak oda nap... vagy a sziklakertbe gy tuja mögé?
Hát ez vicces! Innen vettem ui. a felsoroltakat, akkor nem volt lacunosa! És biztos nem volt, mert úgy kértem, hogy az összes Hoyából küldjenek, a tarkalevelű nem is volt az árjegyzékben, meg most sincs. Hát most már nem akarok mégegyszer postaköltséget fizetni egy db növényért, majd talán összejön még valami, és akkor rendelek, vagy ha virágzik a Tied, és teszel föl képet, kiderül, tényleg annyira érdekes-e a virága. Akár meg is nőhetnek közben (nálam a multiflóra), és esetleg cserélhetünk. A carnosa nagyon jól fejlődött egy év alatt, valószínű a többi is elviseli a helyet. Más növény nehezen boldogul télen a házban, elég ingadozó a hőmérséklet. Azért bosszant ám a lacunosa, ha nem lenne olyan messze, már indulnék is érte :-(
Multiflorám nincs, a többi van, az australis is szép ám, jó nagy kemény tenyérnyi levelei lesznek, meg van még h. linearisom, az is érdekes...meg van lacumosám is!!:)) Igaz még picike, régebben azt hittem hogy sima carnosa, de jóval kissebbek a levelei attól, és szóltak hogy mi is valójában:)
Ide tettem mindről képet, még nem is lehetnek olyan messze azok az oldalak.
Lacunosát itt tudsz szerezni, az ára is korrekt szerintem:
Sikerült kb egy hónapja beszereznem viaszvirág-csemetéket, úgymint: - H. carnosa variegata (vagy valami ilyesmi, tarkalevelű), - H. multiflora, - H. australis, és van tavaly nyárról egy hoya carnosa-m, amit földben gyökereztettem. Van valami előnye a vízben gyökereztetésnek? Az újak közül a második kettő ígérkezik érdekesnek. A neten bolyongva találtam rá a H.lacunosa fotójára, most valami hasonlót keresek. Ilyen kis bolyhost: http://www.tropicamente.it/home/catalogo/cata/g-h-i/Hoya%20lacunosa.JPG
Szia! Ez egy Euphorbia fajzat, de ez a név nem teljes így. Az alábbi címen némi tartási infót találsz róla. (Nem kaktusz, pozsgás. Talán Euphorbia trigona.) http://www.indoor-plants.co.uk/pot_plants.htm
Érdeklődnék, tudja valaki mi a neve ennek a katusznak? A fűvészkertben vettem tavaly, kértem számlát, hogy meg legyen a neve, de amikor ez alapján akartam utána nézni, a név nem stimmt. Közel nem így néz ki amikor a névhez kerestem a formát.
osztom a véleményedet,én is hasonlóan szoktam,de nem ragaszkodom a méretekhez,egyszerüen ugy nézem meg,hogy az uj cserép és a földlabda között két ujjam kényelmesen elférjen.