bocs, mindig elfelejtem, h a szüleidnek szervezed. akkor így kell, valóban. az útvonal kafa, van benne minden, kalnados és nyugis egyszerre, ugyanakkor a valódi izlandból is látnak valamennyit. fizesd be őket, élvezni fogják.
1 hétbe ennyi fér bele kb., jó az úzvonal is, és bár izland valóban nagyon drága, sztem magánúton is megjárható (pld. suzuki jimny v niva bérléssel), jóval kevesebből. ha nem ismernéd, nézd meg a mi utunkat.. szállást előre foglalni (sátrat azér vinni), éttermet kerülni. persze, ha a biztonság és a kényelem a fő szempont, azt kell mondjam izlandi viszonylatban reális az ár (még olcsó is lehet)
szerintetek reális egy egy hetes, két személyes izlandi körút félpanzióval 3400 Euro-ért? Kicsit húzós, és ez a helyi iroda ára, azaz erre még rájön a repjegy és a plusz pár nap Reykjavík-i ottartózkodás is...
A túrák nehézségét nézd meg az iroda honlapján, amit a csillaggok számával jelölnek, az tényleg valós. A háromcsillagos nehézség volt Izlandon a legkomolyabb. Tavaly októberben korán megjött hó a Felfölre, ezért a túra nehezebb volt a megszokottnál. A 20 centis hóban nehezebb volt a hegyeket mászni. Esőre mindenképp számítsatok, és helyenként őrült nagy szélre. De jó felszereléssel (esőruha) nem lesz gond. Amit mi nem vittünk, de nem ártott volna az a síkesztyű. Persze erre nyáron úgysem lesz szükség. Jó utat, ha kérdésed van , nyugodtan!
Mi ezen a szállón laktunk, a centrumban, majdnem a tó partján. Az árra már nem emlékszem, de biztos, hogy nem volt drága, 2 ágyas fürdőszobás, erkélyes szobánk volt. Reggeli az árban 3 konyhahasználat.
Szia! Mi most juniusban megyunk a Barakaval Izlandra, tobb helyrol erdeklodtem es mindenki ezt ajanlotta, es arban is ez tunik a legjobbnak. Mivel mi Angliabol megyunk, nekunk fontos volt, hogy a kiutazast maganuton el tudjuk intezni es ezt csak a Barakanal tehettuk meg, a tobbi utazasi irodanal (pl.Vista) nem lehet megbontani a "csomagot". A programrol meg a szallasrol meg nem tudok velemenyt mondani, ha visszajottunk okosabbak leszunk. Viszont az eddigi tapasztalataim abszolut pozitivak, segitokeszek, rugalmasak, mindenrol pontosan es idoben tajekoztatnak.
Igen, ezt már én is megtaláltam a neten, kutakodásom folytán. Közben viszont sikerült mail-en felvennem a kapcsolatot egy Izland-járt emberrel aki felvilágosított, hogy május-június a leginkább ideális időszak az utazásra.
Most már egyre valószínűbb hogy velük megyünk Izlandra. Eddig mindenki dícsérte az általuk szervezett utakat! És most már a szállás miatt sem aggódom, hogy vajon milyen lehet!?
Cserkész szálló: 2-8 ágyas szobák voltak,a folyosón zuhanyzó és WC. Minden ragyogó tiszta volt.
Menedékház: mi egy 28 fős szobában aludtunk, kimondott ágyak nem voltak, egy polc szerűségen voltak a matracok, erre terítettük a hálózsákot. Tiszta és kulturált volt.
van olcsóbb szállás, de már nem biztos, h van hely, régebben (tavaly jan-márc körül) beírtam a fórumba néhány címet, én pl innen több címet megtaláltam közvetlen (pl a farmholidays.is-t megkerülve, olcsóbban:http://www.iceland.pl/hotele.html (de azér sátor nem árt, ha van nálatok). sztem a vezető drágább, mint az autó:)
Khm, akárhogy számolok, egy normál szállodai szoba 50k egy éjaszakára, két személyre (még talán nem is akkora gáz). 150k egy autó vezetővel egy napra. Normális árak ezek, vagy csak beletenyereltem?
Tud valaki ajánlani egy helyi terepjárós vezetőt, aki ésszerű árat kér?
ha a landmannalaugar-i bejáróra gondolsz, északra a 26-oson, majd le délre az f208-on lehet gázló nélkül megközelíteni a sziget 1ik legszebb helyét. mely kulcsszavakra érted?