Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mindössze 6 órát tölthetünk Lisszabonban. Messze van a repülőtér és a város? Mit érdemes, ill. főleg lehet ilyen rövid idő alatt megnézni?
Sintrában amikor leszálltok a vonatról mindjárt ott van a turista járat ez érdemes választani mert gyalog nem férne bele a a 2 palota és a vár és nagyon megterheli a szervezetett mert nagyon meredek az ut.
A zapping kártyára akár 5 eurót is rálehet tölteni nincs alsó határ és tudjátok ellenörizni bármikor ,hogy mennyi maradt még rajta és ha hazajöttök akkor le is lehet róla szedni a maradékot. de minden szeméjnek kell külön kártya ugyanis a metrónál , vonatoknál stb fel és leszálláskor is ezzel nyillik a kapú
A 28-as villamos természetesen be van tervezve, a Lisszabon carddal ingyenes. A szállásunk a villamos közelében lesz, azt remélem, hogy ahol felszállnánk, egy kicst talán kiesik a túrista főcsapásból. Nagyon sok minden van betervezve, de mivel 5 éjszakát leszünk Lisszabonban és 5-öt Portoban /+2 Madridban/, sok mindent meg is tudunk nézni.
ha van időtök, érdemes meglátogatni a Palácio dos Marqueses de Fronteira-t, vezetéssel megtekinthetőek a palota nem lakott részei, szép a kert és sok azulejo van itt is. a belépőkre nem emlékszem már,de a neten biztos van info róla.
A cardhoz tartozó füzetecskét vigyétek magatokkal! Sehol máshol nem kérték, ezért ide csak egyet vittünk, így csak egyikünk vehette igénybe a kedvezményt!
Amint írtam megvettük a Lisszabon cardot A Pena palotáról olvastam /talán a honlapján/, hogy vasárnap 14 után ingyenes, igy akkor mennénk, előtte annyi idő elmenne a királyi palotával, ami a carddal ingyenes.
Talán még annyit, hogy a Mór Vár-ból csodálatos kilátás nyílik a városra, kb. mint nálunk a visegrádi Fellegvárból.
Látni felülről a Királyi Palota-t, kicsit messzebb az óceánt, és nem kell belépőt fizetni. A falak elég jó állapotban vannak, körbe lehet járni rajtuk, így Pena-ra is átlátni, ami csak egy kicsivel van magasabban. Ugyanezek Pena-ról nem mondhatók el, vagyis nem látni rá a városra, és borsos a belépődíj. Ja, és 2007-ben nem engedtek fotózni. ....
Sintra az említett látnivalókkal és Cabo de Roca együtt 1 nap alatt végigjárhatóak.
Köszönöm a segítséget.Találtam benne sok számomra hasznosat. Magyar nyelvű honlapokról nem tudsz esetleg ? A zapping kártya hogy működik? Ha marad rajta pénz visszakapjuk ? Van esetleg érvényességi ideje vagy amí van rajta pénz addig lehet használni és ha elfogyott újra töthető ?
A sintrai 434-es busz (a számra nem emlékeztem) emlékeim szeint a vasúti végállomástól indul, és a fontosabb látnivalóknál tesz le.
A jegy ára egy körre szól, azaz bárhol leszállhatsz és vissza, az utolsó látnivalónál, a Pena-nál van a kör voltaképpeni vége, azaz az utolsó látnivaló, innen már csak lefele-visszafele megy a busz. A királyi palota nincsen túl messze a vasúti végállomástól, így oda el is lehet sétálni, azonban korán kell érkezni, mert tudtommal csak véges számú belépőt adnak el 1 napra. Itt egy szép tér is van, innen már felfelé visza meredek út, ezért gyalogolni nagyon fárasztó. Talán van útközben valamilyen kert is, majd a Mór Vár, ezután a Pena.
Az általam javasolt Cabo de Roca egy külön buszjárat, végállomása Cascais-ban van, onnan lehet vonattal visszajutni Lisszabonba.
Tavalyi infó (és emlékek)434-es: 5 euró/retúr. Elég gyakran jár. Arra ügyeljetek, hogy felfelé mindenhol ki lehet szállni, de lefelé csak egy helyen! (Rettenetesen meredek az út- volt visongás a buszban.)
Igazából ez a 434-es körjárati busz érdekel a legjobban. Ha egy jegyről lenne szó, nem kérdezgetnék, de egy 6 fős „tömeget” kell terelgetnem. Így, bár az ár is számít már a többszöri fel-le szállás miatt, elsősorban a praktikussága miatt érdekel, hogy mi a jó megoldás ott helyben /pl: napijegy?/. Egy egész napos sintrai útra gondoltam, elsősorban a királyi palotára és a pena palotára, másra csak akkor, ha marad rá idő.
A három napos Lisszabon Card már megvan. Még van másfél napunk és átmegyünk Portóba. A másfél napra a közlekedéshez a zapping kártyára gondoltam. Ezzel kapcsolatban azt kérdezném a tudoroktól, hogy mennyi az első feltöltés minimális összege, mert ha 20 euro, akkor nem éri meg. Illetve még azt, hogy ez a kártya érvényes-e Portóban, ahol szintén kártya van a tömegközlekedéshez. /Naív kérdés?/
A repülőtérnél van mindjárt a metró a( metrótérképen a netten megtudodnézni hogy hova szeretnél menni.)
Mi zapping kártyát vettünk és javaslom mindenkinek a portugálok nagyon segitők, kérjétek meg hogy zapping !!
kb fél euró a kártya ezt kell előbb megvenni ehez adjatok 1 eurót kártyánként és utána töltessetek fel legalább 2o eurót . Ők szivesen megveszik nektek és feltöltik rá a pénzt az autómatából.
És bármikor megtudjátok nézni vagy nézetni!! hogy mennyi pénz van még rajta. Mi végig ezt használtuk minden közlekedési eszközre jó.Cascaisba és Sintrába is jó.
Június közepén 10 napra megyünk Lisszabonba. Már párszor olvasgattam a beszámolókat, de egyre jobban elbizonytaladom. Repülő, szállás lefoglalva. Már sok európai nagyvárost bejártunk saját szervezésben közepes angol tudással, de nem tudom itt mire jutunk.
Utikönyveket olvasgatunk, de azokban nincs minden aktualitás benne. Pl. sehol nem szerepel, hogy metróval lehet bejutni a rep.térről a városba. Van valahol olyan honlap ahol átfogó tájékoztatást lehet találni egy helyen ? A többi nagyvároshoz mindig találtunk a neten. Utazás, nyaralás info alatt. Mire gondolok ? Közlekedés- milyen jegyek vannak, mennyiért ? Vannak- e zónák, hány napra mit érdemes venni ?