"Nem is tudtam, hogy ez ilyen konstrukció lesz. Érdekes."
Érdekesnek érdekes, már két éve vajúdik, s lehet hogy olyan önerőbűvészetes, mint a jégcsarnok.
II.1.5) A szerződés tárgya:
Szolgáltatás megrendelése épület bérbeadására, üzemeltetésére és karbantartására, privát befektetői konstrukcióban. A szolnok, Tiszaliget 9719. hrsz ingatlanon a Szolnoki Főiskola részére campus létesítése PPP-konstrukcióban a Kbt. 124. § (2) bekezdés b) pontja alapján tárgyalásos eljárás útján oly módon, hogy a főiskola kezelésében lévő földterületen felépíti az általa megtervezett épületeggyüttest (campus), majd biztosítja az ingatlan infrastrukturális szolgáltatásait 20 éven keresztül.
Uszodabarátoknak jobb hír, hogy ma jelent meg a Damjanich Városi Sportuszoda és Termálfürdő tervpályázat mintaszerű, korrekt kiírása is a 22877. oldalon.
A mai Közbeszerzési Értesítőben megjelent a Szolnoki Főiskola részvételi felhívásának (PPP) módosítása a minisztérium, a főiskola és Szolnok MJV önkormányzata nagyobb dicsőségére. Módosították például a bírálati szempontok súlyozását. A használati, műszaki érték az építészeti mutatókkal feltört, s már együtt annyit ér, mint a késedelmi kötbér:
Jól van, értem én, de csak kikívánkozott belőlem, hiszen jól tudod tibra, hogy annak idején, egy éve mennyire szorgalmaztam a szalon részéről egy ilyen rendezvényt, de akkor elkényelmeskedtétek a dolgot.
Pontosan ez a különbség a Szalonnet meg a Szolnokiak Szolnokért között.
Persze egyik sem tökéletes, és persze jobb később mint soha. Csak más a cél, az élérehető, megcélozható.
Szerintem szakmai érv az lehetne, hogy (ha minden igaz) ez egy összevont minisztérium lesz. Ebből adódik az, hogy a Hiller sem biztos, hogy jó ember a posztra. A kisiskolák felszámolása (csökkentése) sajnos (nem sajnos) a korszellem része.
Ebben van jó adag hit (a kisiskolák léte a települési autonómia, megmaradás jelképe), de van jócskán gazdasági és demográfiai racionalitás is.
A minőségi oktatás szerintem szintén ide tartozó jelszó, mert (aki megteheti az adott környékről) már mostsem az adott kistelepülés iskolájába járatta a gyerekeit.
Ám lehet, hogy az alsó tagozat megmaradása jó kompromisszum lehet.
Pécs Európai Kulturális Főváros státuszának egyik ígéretes létesítménye körvonalazódott azon a tervpályázaton, amelynek bírálati munkálatai a múlt hét végén zárultak le. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara a Regionális Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett PEA II. program keretei között írhatta ki az építészeti tervpályázatot, amely egy művészeti campus létrehozását, egy oktatási és szolgáltatási épületegyüttes kialakítását teszi lehetővé a Pécsi Tudományegyetemen. A „művészeti campus” pályázatnak elsődleges célja volt a Művészeti Kar központi épülete építési telkén létrehozandó épületegyüttes engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére a legalkalmasabb tervező kiválasztása.
A tervpályázat eredményhirdetése 2005. november 8-án volt a pécsi Művészetek Házában. (pte.hu)
Néhány bejegyzésben már írtam. De fordíthatnék is a dolgon: mi nem?
Egyetlen dologgal értettem egyet ténykedésében - részben -, azt is megfúrták.
Egyetértettem a testnevelés osztályozásának az eltörlésével, azzal a kiegészítéssel, hogy az összes "készség" tárgy érdemjeggyel történő értékelését meg kellene szüntetni.
"Pontosan mi is a probléma MB (?) politikájában ?"
Nem tudom mi lehet a fő probléma, de nekem az MB-közeli (egyesek szerint korrupciógyanús) beruházásokkal van egy kis problémám. A Nemzeti Színház felturbózott költségvetését nem fogadta el Horn Gyula '98-ban a választások előtt (túlságosan elterjedt, hogy meghaladja az egy milliárdot a vállalkozók zsebbevaló extraköltsége), s lett helyette egy több mint dupla költségü abnormális Giga-Gagyi a Duna-parton.
Itt Szolnokon pedig (2004.): Magyar Bálint oktatási miniszter és dr. Törzsök Éva, a Szolnoki Főiskola főigazgatója szeptember 9-én, a budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepsége után látta el kézjegyével az intézmény leendő kampuszának beruházási szerződését. Az aláíráson Botka Lajosné, Szolnok polgármestere is részt vett...
Az engedélyes terv elkészítésére közbeszerzési pályázatot írnak ki, amelynek határideje várhatóan 2005. október 31-e lesz, tudtuk meg Fajcsák Károly gazdasági igazgatótól. A kivitelezésre már az Európai Uniós közbeszerzési szabályok szerint kell kiírni a pályázatot, így a nyertes az Unió bármely országából kikerülhet majd. Az építkezés előre láthatóan legkésőbb 2007. december 31-ig befejeződik... (Aláírták a szerződést, kezdődhet a campus tervezése...)
A tervpályázat helyett lett egy egyszerű eljárás ajánlattételi felhívás (PPP-re). S tervpályázat helyett csak most, néhány hete kapott több építész egy féloldalas műszaki ismertetetést tartalmazó felkérést egy olyan cégtől, akit megbíztek az engedélyezési terv elkészítésével vagy elkészíttetésével tervezési díj ajánlattételére (árverseny mindenfajta szellemi tartalom nélkül - esetleg már megvan a tervező és csak fazont kell adni a levajazott dolognak).
Szóval nekem egy kicsit büdös ez a dolog is... A PPP-t előszeretettel alkalmazzák a valójában közpénzből megvalósuló beruházásoknál a közbeszerzés megkerülésére.
Pontosan mi is a probléma MB (?) politikájában ? Általánosságokban én is elmondhatom, hogy rossz tapasztalataim vannak a csípős paprikával..., aminél lehetnek fajtabeli és termesztési problémák is....
Lehet, hogy Terlának válaszolgatsz, de Stusáéra reagáltál. Az alaptéma MB oktatás politikája, amelynek „sikerét” nem Terla helyes vagy helytelen elmélete igazolja. Indulatom saját gyermekeim keserű tapasztalatain alapul, nem elvont elemzéseken.
ez is egy érdekes téma Mi van nem tudsz érdemben hozzászólni egy vitához? Olvasd vissza mit írt terla, mert mondjuk annak kapcsán válaszoltam. Föl nem foghatom egyébként, hogy egy szakmai reformkérdés (mint a buktatási kérdés) miért is lenne liberális, vagy mondjuk konzervatív? Esetleg egy maradi - haladó ellnetétpárban tudnám értelmezni.
Az meg nyomós érv, hogy szerinted idiotizmus.
Na ja.
Ja és nem 20 %. 20 %-uk nem tudott olvasni, de a többségük nem tudta értelmezni mélyebben a leírtakat...
Az, hogy valami nem működött a 70 -e évek óta, az azt bizonyítja, hogy terla egy csomó érve nem valós alapokon áll.
Ez lehet információhiány - én leginkább erre tippelnék. De Terlánál ez nem probléma.
Azoknál probléma számomra, akik a megfelelő információk birtokában vannak,nagyon jól tudják, hogy a magyar oktatás évtizedek óta milyen problémákkal küszködik, de úgy tesznek, mintha a gondok a reformok miatt lennének....(Na ez a nagy politika szemétség kategória. ) ÁÁ hagyjuk, csak felidegesítem magam. Javasolnám, hogy olvasgassátok az új pedagógiai szemlét...
Édesanyám alsó tagozatban tanított, nem egyszer elöfordult, hogy megbuktatott egy elsöst, aki nyilvánvalóan éretlen volt az iskolára és egy évvel késöbb majdnem kitünö eredményel zárta az elsö osztályt.