Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy az ajánlatkérő 20 évig bérli a létesítményt, s nem köti ki az elővételi jogot, azaz a továbbiakban az épületek a bérbeadó korlátlan tulajdonát képezik. A telekkel nem tudom mi lesz.
Nos, akkor ime egy kis net-történelem, archiválva (szolnokiszalon@primlista.hu)
> Idézés <<tibra>> > > > Kedves Tagok! > > > > Mit szólnátok hozzá, ha a klasszikus helyszínen felelevenítenénk az > > e-agórákat. > > Így a Rózában valamikor májusban lehetne egy jégcsarnokos e-agóra. > > Van érdeklödés? > > > > Más. > > Ötletelek egy -eközigazgatásos TKSZ-en. > > Hamarosan bövebb info megy. > > > > Üdv, tibra
> feladó: <<tiborcsik>> > dátum: 2005/05/12 Thu PM 01:12:52 CEST > címzett: szolnokiszalon@primlista.hu > tárgy: gyökerek > > Arról volt szó, hogy iskolákról-oktatásról lesz elébb vitafórum. Elmarad? > Szvsz az iskolabezárás ugyanolyan sürgető, mint a MÁV-strand és jobban > mint a jégcsarnok. > Bár a jégcsarnokot meg az teszi aktuálissá, hogy máj 24-ig döntenie kell a > városházának. Máj 21-én állítólag a "befektetők" is taliznak... >
> > ----- Original Message ----- > From: <<tibra>> > Sent: Thursday, May 12, 2005 1:22 PM > Subject: gyökerek > > > Hát kérem. Ilyen ez a világ. TRrükkös, ahogyan GYF mondja. > Most ezekröl van szó. > Én azt gondolom, hogy az iskolák ügye > a. tanévzáró magasságában > b. szeptemberben lesz újra érdekes mindenki számára. > Most ugye Magyar kolléga esete jut eszébe mindenkinek, ha az oktatásra > gondol. > > Akkor úgy veszem, hogy érdeklödés van. > A kapcsolatfelvételt elindítottam. > > Üdv, tibra >
Azt mondtam: egy oktatási vitafórum volt napirenden. ELMARAD?
Mi az hogy az iskolák csak szeptemberben lesz aktuális, mikor több szülő törvényeségi felülvizsgálatot kért a közigazgatási hivataltól is, meg az oktatási onbudsmantól is??? És a vizsgálatok lezárultáig a határozat nem jogerős, fel kell függeszteniük még a végrehajtását is.
Mi az, hogy az iskolák nem aktuális, mikor a Szolnokiak Szolnokért Egyeület a Szolnok Expón már ezerrel fogja gyűjteni az aláírásokat az iskolabezárások ellen???
Ne legyünk má' megin MÁV-strandosok (deja vu "fáklyás tüntetés strandidény végére"!!!)
"Nem is tudtam, hogy ez ilyen konstrukció lesz. Érdekes."
Érdekesnek érdekes, már két éve vajúdik, s lehet hogy olyan önerőbűvészetes, mint a jégcsarnok.
II.1.5) A szerződés tárgya:
Szolgáltatás megrendelése épület bérbeadására, üzemeltetésére és karbantartására, privát befektetői konstrukcióban. A szolnok, Tiszaliget 9719. hrsz ingatlanon a Szolnoki Főiskola részére campus létesítése PPP-konstrukcióban a Kbt. 124. § (2) bekezdés b) pontja alapján tárgyalásos eljárás útján oly módon, hogy a főiskola kezelésében lévő földterületen felépíti az általa megtervezett épületeggyüttest (campus), majd biztosítja az ingatlan infrastrukturális szolgáltatásait 20 éven keresztül.
Uszodabarátoknak jobb hír, hogy ma jelent meg a Damjanich Városi Sportuszoda és Termálfürdő tervpályázat mintaszerű, korrekt kiírása is a 22877. oldalon.
A mai Közbeszerzési Értesítőben megjelent a Szolnoki Főiskola részvételi felhívásának (PPP) módosítása a minisztérium, a főiskola és Szolnok MJV önkormányzata nagyobb dicsőségére. Módosították például a bírálati szempontok súlyozását. A használati, műszaki érték az építészeti mutatókkal feltört, s már együtt annyit ér, mint a késedelmi kötbér:
Jól van, értem én, de csak kikívánkozott belőlem, hiszen jól tudod tibra, hogy annak idején, egy éve mennyire szorgalmaztam a szalon részéről egy ilyen rendezvényt, de akkor elkényelmeskedtétek a dolgot.
Pontosan ez a különbség a Szalonnet meg a Szolnokiak Szolnokért között.
Persze egyik sem tökéletes, és persze jobb később mint soha. Csak más a cél, az élérehető, megcélozható.
Szerintem szakmai érv az lehetne, hogy (ha minden igaz) ez egy összevont minisztérium lesz. Ebből adódik az, hogy a Hiller sem biztos, hogy jó ember a posztra. A kisiskolák felszámolása (csökkentése) sajnos (nem sajnos) a korszellem része.
Ebben van jó adag hit (a kisiskolák léte a települési autonómia, megmaradás jelképe), de van jócskán gazdasági és demográfiai racionalitás is.
A minőségi oktatás szerintem szintén ide tartozó jelszó, mert (aki megteheti az adott környékről) már mostsem az adott kistelepülés iskolájába járatta a gyerekeit.
Ám lehet, hogy az alsó tagozat megmaradása jó kompromisszum lehet.
Pécs Európai Kulturális Főváros státuszának egyik ígéretes létesítménye körvonalazódott azon a tervpályázaton, amelynek bírálati munkálatai a múlt hét végén zárultak le. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara a Regionális Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett PEA II. program keretei között írhatta ki az építészeti tervpályázatot, amely egy művészeti campus létrehozását, egy oktatási és szolgáltatási épületegyüttes kialakítását teszi lehetővé a Pécsi Tudományegyetemen. A „művészeti campus” pályázatnak elsődleges célja volt a Művészeti Kar központi épülete építési telkén létrehozandó épületegyüttes engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére a legalkalmasabb tervező kiválasztása.
A tervpályázat eredményhirdetése 2005. november 8-án volt a pécsi Művészetek Házában. (pte.hu)
Néhány bejegyzésben már írtam. De fordíthatnék is a dolgon: mi nem?
Egyetlen dologgal értettem egyet ténykedésében - részben -, azt is megfúrták.
Egyetértettem a testnevelés osztályozásának az eltörlésével, azzal a kiegészítéssel, hogy az összes "készség" tárgy érdemjeggyel történő értékelését meg kellene szüntetni.