Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Annyit tudok hozzászólni ehhez hogy a régi gépem üres fesze 85V volt,a mostani pedig 60-80 között van,egyik gép se rendelkezik semmi féle Hot start-al,de a régi nagyobb fesszel könnyebben fogott ivet.
Sziasztok! tudnátok javasolni 400V- os max. 3X16A on működő védőgázos fogyós gépet. Amivel 0.8-1 es huzallal tudnék dolgozni, és invertereset első sorban. Ha lenne 200e ezer alatt az sem baj :-) esetleg valakinél bevált típus?
Alut nem hegesztettem vele,nincs argon palackom, (co volt)huzalvezetőt cserélni kéne teflonosra és más görgő,áramátadó kell hozzá. A másik fórumon beratti01 hozzászólásait olvasd el ,úgy tudom neki van új iweld gépe.
Szerintem itt a fórumon több embernek is van ilyen gépe ,nagyobb hegesztési tudással és eddig nem nagyon panaszkodtak rá:) Itt is olvasgass, úgy tudom valaki most vett Iwled 185 Aluflux gépet:
Egy sima MMA inverteres gépet váltott le az enyém, túl sokat nem használom de eddig nincs rá panaszom otthoni barkás célra tökéletes és a hegesztési tudásom is eléggé kifogásolható. Ma már ennek az utódját venném meg:
Az lcd kijelző úgy sem ér semmit mivel a hegesztés közbeni áramerősséget mutatja. Szerintem a 0,6mm dob jobban kihasználható otthoni célokra, MMA kábel elég kicsi azt érdemes cserélni.
Nekem inkább az volt a dilemmám Mig/MMA vagy AWI/MMA gép legyen ebben az árkategóriában, mivel vékony lemezeket AWI-val lehet hegeszteni, igaz Awi géppel soha életemben nem dolgoztam. Awi-nál bonyolultabb a beállítás ,több elméleti tudást igényel,barkács, otthoni célra bonyolultabb.
Szerintem mi vagyunk a bénák, határértéken próbálunk hegeszteni és a tudásunkban is van kivetni való. A múltkor kuktát próbáltunk hegeszteni saválló pálcával ahol szépen összeért a két lemez (talán 1mm -es) kb. 40A "szépen vitte",ahol volt egy kis hézag felemelte az áramerősséget és már ki is fújta. Gondolom érzékeli hogy nem megfelelő az ív és egy picit emel az áramerősségen nehogy odaragadjon a pálca viszont ez már elég vékony lemez átégetéséhez. Ívgyújtásnál picit nagyobb áramerősséggel indul majd ha stabil az ív beáll a beállított értékre.IWELD GORILLA POCKETMIG 185 gépem van. Vékony anyagot a co jobban szereti és abból is inkább 0,6mm huzal. Nekem 0,8mm van de lehet veszek egy másik dobot otthoni célra talán a 0,6 jobb ha nem hegesztesz vastag anyagon. Awi szelepes pisztollyal kíváncsi lennék mit produkál vékony anyagon.
Üdv. Van egy Alfaweld MIG IGBT 185 A inverteres hegesztőm kb 2 hónapos. Aránylag meg vagyok vele elégedve, jól szépen hegeszt mind MIG mind MMA módban. Viszont alacsony hegesztő áramnál 50 A és alatta MMA módban hegesztés közben gyakran megugrik az áram egy pillanatra, kb 74 A re olyankor, mivel vékony anyagot vékony elektródával hegesztek kilyukasztja átfújja az anyagot. Akinek ilyen gépe van találkozott már ezzel a jelenséggel? Hogy ez most típushiba vagy csak az enyém ilyen?