„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Nem kérdés az, hogy Jehova Tanúi belső eljárásai arra utasítják a véneket, hogy tartsák a gyermekek szexuális molesztálásainak eseteit titokban a rendőrség előtt. Mert arra utasítják.
És az sem kérdéses, hogy az egyház főhivatala egy olyan adatbázist tart fenn, amely tartalmazza az állítólagos szexuális támadók adatait évtizedekre visszamenően. Mint ahogy az sem, hogy Jehova Tanúi vezetői áthágtak törvényes szabályokat annak érdekében, hogy ne kelljen nekik kiadni ezt a listát.
Már három éve kezdődött el az a vizsgálat, mely a Jehova Tanúi szervezetében történő gyermekek elleni szexuális visszaélések eltitkolásának feltárását célozta meg világméretekben. Annak ellenére, hogy több kulcsfontosságú részletet megértettünk, még sok kérdés maradt nyitva.
A könyv segít a keresztényeknek mélyebben megismerni vallásuk rejtett tanításait, de szól azokhoz is, akik kiábrándultak és eltávolodtak a vallástól, akik teljesen elvesztették hitüket az ősi, mély igazságokban. A könyvben Jézus történelmi alakja mellett megismerhetjük a mitikus és a misztikus Krisztus képét is. A kisebb misztériumok tárgyalása során olyan fogalmakat magyaráz meg, mint a Szentháromság lényege, a megváltás tana vagy a bűnbocsánat, a szentségek és az ima. Bemutatja ezek működési mechanizmusait, amiket mélységükben valószínűleg még a gyakorló keresztények többsége sem ismer.
Hogy mi az "ál" eztoreika, azt nem tudom
Azt tudom, az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit a tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja. (wiki)
Ami számomra a kereszténységre is illik.
És nyilván nem ismert számodra, de létezik ezoterikus kereszténység is.
"Rogán hivatalában ezek szerint alkalmatlan emberek dolgoznak, akik ezt képtelenek voltak észrevenni. Én észrevettem, pedig nem kapok ezért milliós fizetést."
Azért, mert az egész rendszer van megrohadva, mint a szar.
És a keresztények 80 %-a ezt támogatja, igaz, elsősorban a hülyekeresztények.
Angyal, ördög létét hiszik, de a holló v. a villanypózna valóságát megkérdőjelezik:-)
Amúgy csak szólok, ha egy cseppet nem cseszed itt a rezet, akkor időt nyersz megtekinteni egy statisztikai kimutatást, Európában miként alakul a hívők száma.
A valóságban semmi probléma nem volt, de rossz kommunikácóval adtak így egy magaslabdát Soroséknak. Ennyi az egész.
Rogán hivatalában ezek szerint alkalmatlan emberek dolgoznak, akik ezt képtelenek voltak észrevenni. Én észrevettem, pedig nem kapok ezért milliós fizetést.