Engem már a héten felhívott az angyalföldi, hogy április 2-án lehet menni megnézni a lakást. Valószínűleg az "A" lépcsőházasok időpontja lehet ez az időpont.
Én ma is felhívtam őket, és nekem továbbra is azt mondták, hogy még nincs konkrét időpont. Ennyire peches lennék, hogy mindíg pont engem vezetnek félre ? :-)
Az előbb beszéltem az értékesítőnkkel, és megerősítettre az április 2.-i időpontot. Még annyit fűzött hozzá, mivel három lépcsőház van, három építésvezetőnek kell rábolíntania. Ha ez meglesz, akkor a hét közepén, de legkésőbb a jövő héten az egyik kollégájuk körbetelefonál minket és akkor megmondja a pontos órát is, amikorra várnak.
Én amikor először olvastam az április 2-i dátumot a bejárásra itt a fórumon felhívtam az AF-et más ügy miatt, és erre is rákérdeztem. Akkor nekem azt mondták, hogy a dátum biztosan kacsa, mert semmilyen konkrét dátum nincs még (legalábbis a hölgy akivel beszéltem nem tudott róla) Ezek szerint többeteknek visszaigazolták már az időpontot, és tényleg akkor lesz?
A folyósítási jutalékot a teljes hitelösszegre számolják és az első folyósításkor egyösszegben esedékes, és ennek azért kell rajta lenni a számládon, mert rögtön a teljesítés pillanatában le is vonják.
A rendelkezésre tartási jutalékot pedig mindig a fennmaradó, még ki nem fizetett hitelösszegre számolják ki, és (ha jól tudom) mindig a folyósításkor esedékes.
Az értékbecslési díj decemberben pont "ajándék" volt, így nem kellett érte fizetni. Egyébként nem is tudom, hogy mióta, de kötelesek a bankok részletesen (!) lebontva tájékoztatni az ügyfeleket a levonásokról, ha kérik.
A törlesztés eleinte még kevesebb lesz, amíg folyósít a bank, nem? Utána fog megugrani, amíg a Földhivatalnál nem jegyeznek be albetétesként, és ha már bejegyeztek, utána áll be a "normális" összegre.
Erre már én is gondoltam. Ugyanis nekem sem adtak belőle másolatot. Úgyhogy ha legközelebb megyek az OTP-be, szépen én is kérek az aláírt példányokból másolatot. Már előre látom, hogy mit fogok érte kapni az ügyintéző hölgy stílusát ismerve, de ez van, nekem ez JÁR. A szerződéskötés 30 perc volt, az utána lévő ügyintézés meg közel 3 óra, már nem láttam a pipától...
Az értékbecslési díjról sem küldtek számlát, csak észrevettük, hogy levonták. Különben ez nem tudom hogy jön össze a Számviteli törvénnyel, amely szerint mindenről kell kiállítani számlát. És mondjuk a 2004-es kifizetésről nem 2006-ban. Ki biztos nem mentek megnézni az akkor még csak gödröt.
OTP-től ne várj semmi jót. Amikor mi szerződéskötéskor aláírtuk a beszedési megbízást (vagy nem tudom hogy hívják) nem adtak belőle példányt. Utólag kértünk fénymásolatot és néztenk ránk, hogy minek az nekünk. Mondjuk azért, mert később is szeretnénk tudni, hogy mit írtunk alá.
Igen, múltkor én is néztem, amikor elmentem előtte, hogy az NHH, viszont már nem tudom, ki mondta, hogy előbb-utóbb elkerül onnan... Mert valljuk be, tényleg nem valami szép látvány..
A fedett uszoda vajon hol lesz? És a közelben lévő nagy fehér igen csúnyácska épületet lebontják, vagy mi lesz vele? Ami ha az Esztergomi úton állunk, az udvarral szemben jobbkéz felől van.
:))) Nu jó, de mi van, ha külön számlád van rá? :) Mindegy, felrakok x összeget és kész. Csak jó lenne már végre tisztán látni, hogy mit mennyiért hova miért :). Azért köszi a segítséget.
Köszi, na most már végre világos. Viszont azt nem értem, hogy az első folyósításnak miért feltétele, hogy a számládon legyen a rendelkezésre tartási jutalék, amikor azt még nem is kell ilyenkor fizetni???
hitel*0,02*napok száma(második hónap 1-től)/365 Ezt a képletet találtam a Center Ház fórumán. :)))
A rendelkezésre tartási díjat attól a hitelszerződés aláírását követő második hónaptól kell fizetni, mindig a ki nem utalt összeg után, ez jelenleg évi 2% az oTP-nél. Szóval a hiteledet (ki nem utalt részét) felkamatoztatod évi 2 %-kal (azaz szorzod 0,2-vel), majd elosztod 365-tel (hiszen ez éves kamat), majd megszorzod a napok számával (a rendelkezésre tartási díj fizetési kötelezettség napjától a kiutalás napját megelőző napig. Ez lesz a KAMAT rész.
Valahogy így, de cáfoljon rám bárki, ha rosszul mondom. Nekem még nincs rendelkezésre tartási jutalékom. :)))
Azt tudod mondani (vagy bárki más), hogy a rendelkezésre tartási jutalékot hogy kell kiszámolni??? Persze csak ha hiteles vagy... :) Sajnos az OTP-ben nem túl készséges a hölgy, és hát elérni sem egyszerű...