Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
Könyörgöm, egy topicba is elég lett volna!!! Az ilyesmit nem szokták kultiválni itt a fórumon.
A magixhez nem értek, de sok minden okozhatja a kését. Kéne pár info a konfigodról. Proci típus, memória mennyiség, és a legfontosabb: milyen hangkártyá van? A magix saját hangszereivel próbálkozol? (Gondolom ezek szoftver hangszerek.)
Én most kezdtem midizni, és az a problémám, hogy a billentyűzetem (fatar tmk-49, usb-vel megy be a számítógépbe) késik. A Magix Midi Studio SE-vel vezérlem. Szerintetek mi a bánatot tudnék csinálni, hogy rendesen működjön? Állítólag a billentyűzettel semmi baj. A Magix-ben kell valamit állítani? Jó lenne, ha valamelyőtök tudna segíteni. Előre is köszi!
Ja, a Fatar-on pont elfér, szép krémszínű :-)) bár tényleg nem egy prelúdium, de nekem tetszik a hangja, és normális hangerővel hallgatva szerintem kellemes zongorázni is vele.
Na, problema megoldva... kozeli hangszerjellegu boltban, 2000Ft (visszavasarlasi garanciat dumaltam ki a csavonal, aki vsz. humorherold-kepzobe jart, mert minden 2. szavambol viccet csinalt, ami persze nem baj, szoval accessories by monacor, MIDI-300PC gyartmanyu kabellel tokeletesen megy a dolog. A regebben MM-ban vett hama, vagy akarmilyen 3800 Ft-os kabelt meg majd eldugom a ... nem tom hova.
Preludium? Én Piret végfokkal hajtom :-)) Illetve hajtottam, mert perpill. két Magnat kültéri(!) (Symbol Pro) van az erősítőre aggatva (ez szépen elfér a billentyűzeten).
no, egyre teker az agyunk. Épp megy a mid, meg szól a sampler, megy CD-re :) S a Quad405, Preludium párost is kipróbáltam már. Igazából költségtakarékos az is, csak 1 baj van vele. Azért két bazi hangfallal e szembe ülni nem az igazi... valami kompaktabb cuccot nézegetek. (a monitor hangfalaknál is jelentkzett volna ez a probléma sajnos)
Érdemes egyébként az M-Audio cuccokat is nézegetni, vagy fogni egy régebbi sztereó erősítőt és egy jobbfajta hangfalpárt -- mindenképp meghallgatás után dönts, akár úgy is, hogy a zongora hangját felveszed CD-re, és azt viszed el meghallgatni (de mindenképp valami általad is jól ismert zongorafelvételt vigyél magaddal a próbához.)
Hi. Azt írtam hogy 50-60 felett sok, konkrétan az Alesis M1 Active MKII, és EMU-PM5öt nézegettem. Na az már sok (90-120).
Őszintén a JBL-eket nem nagyon nézegettem, pont a kinézetük miatt ugrottam át őket eddig. De lehet ezek után elcsattogok a hitszpészbe, azt írják meg lehet hallgatni. Mondjuk meghallgatni, általában mindenhol lehet, csak épp nem zongoramodullal... kösz a tippet. F
Sziasztok. Fatar 880 + szoftveres zongora kombinációhoz keresek valami normális hangfalat. Olvastam Alesis Mk és hasonló aktív monitor hangfalakról amit nagyon sok pénzért mérnek. (50 -60 felett nekem sok) Most valami jobb minőségű 2.1-es rendszerkéről gondolkozom. De sajnos kipróbálni nem tudom előre :( mi a véleményetek ezen összeállításról? Mennyire lesz/nem lesz az zongora? mint pl egy esélyes: http://www.pixmania.com/hu/hu/48939/art/altec-lansing/fx6021-2-1-hangszororends.html#avisconso
Vannak cuccok, amik kényesek a MIDI kábelre. Ilyen volt a Roland D-20-am, meg mindkét FATAR billentyűzet ami megfordult a kezem alatt. Ráadásul a FATARok egy speciális gameport-MIDI kábel és SB Live! össezállításban nem működtek. Másik gameport-MIDI kábellel mentek, azzal a kábellel amivel nem mentek, más cucc ment. Ha tutira akarsz menni, MidiTomék kábelei mindíg jól teljesítettek.
Na, felhozom mar a kis topikocskamat: vegre beesett a karacsonyfa ala egy kis fatar cuccos, igaz, hogy iden mar nem eszek, de mindegy. Szoval, szegeny ember zongoraja effektus: gep maradt egyelore, 15 eves yamaha szinti lehuzva a kabelrol, fatar radugva. Persze nem megy. Addig-addig, hogy megtalaltam valami regi programot, amivel ilyen midi uzeneteket lehetett nezni, amig a yamaha van rajta, addig erzekel, kijelzi a hangokat, meg minden, fatar meg se nyikkan (ez csak a gepoldali problemak kiszurese miatt). Rakerestem, es van itt egy midi bill. topik, ott talaltam olyat, hogy lehet, hogy szar a kabel, es van, amit visz, van amit nem. Ebben meg tud erositeni valaki ? Mert akkor elkezdhetek normalis kabel utan rohangaszni...
ott a pont :) annyival azért kiegészíteném, hogy azért az eladóknál érdeklődhetsz, általában nagyon kedvesek, segítőkészek. Engem például lebeszéltek egy fölöslegesen drága modellről.
A lérdésed ahhoz hasonló, mintha én azt kérdezném tőled: milyen gépkocsit ajánlanál egy kezdő vezetőnek?
Teljesen tőled függ, hogy milyen szempontokat tartasz fontosnak egy hangszernél.
Mi nem tudhatjuk, neked milyen billenytűzet lenne az ideális, egyébkény valószínűleg te sem tudhatod, ha nagyon kezdő vagy. Akarsz e tanárnál tanulni, vagy csak játékszernek vennéd a hangszert, stb.
És ha már mindent tudnánk rólad, akkor is azt mondanánk, ne bízz meg mások tanácsaiban, próbáld ki a hangszereket a bemutatótermekben.
Az attól függ, hogy mik az elvárásaid. Hordozható vagy "szekrényes", hangszórós vagy nélküli, tudjon-e sok hangszínt és effekteket meg hasonlók. Ha nem kell a nagy flanc, akkor tudom ajánlani a Yamaha P-70 modellt. Kissé szegényes a beállítókája (3 gomb + a billentyűk), de zongoratanuláshoz szerintem jó. Bár én most elfogult vagyok, de a párom szerint a Yamahák billentése nagyon jó. Hemingwayt 1x próbálta, de pár másodperc után feladta. A Korg SP-200-on gondolkozott még, de abban nincs beépített hangszóró.
Nagybátyám nagyon dícséri az Orla hangszereket, esetleg nézz meg egy olyat is. Elvileg Fatar billentyűzete van.
Hallott valaki a Hemingway HWDP 201 ról? Kb hasonló árú mint a Roland ep 760 -as Szerintetek melyik jobb? Azaz tud nekem valaki ajénlani ilyen árban 150 -200 ig valami digitális zongorát ami jó egy kezdőnek?
A Rolandok általában könnyített kalapácsmechanikát gyártanak. Aki igazi zongorán tanult, annak a Yamahák kalapácsmechanikás billentyűzete az autentikus. Ehhez képest a Roland és a Zeneakadémia összekapcsolása egy vicc.
Mondom én, mint nagyon elégedett G70 tulajdonos :-)
igazság szerint végigmentünk mindenen, ami szóba jöhetett, Yamaha, Korg, Roland, Casio. Olcsótól a drágáig, üzletről üzletre, új és kifutós modelleket is. Az eredmény egyértelműen a Yamaha P-140S lett. A Rolandoknak nem tetszett a billentése a hölgynek. És most boldog :D
Nos, végigmentünk az összes szóba jöhető lehetőségen, ami belefér az árba: Roland, Korg, Yamaga, Casio, még összefutottunk pár egyéb márkával is. A párom egyérelmá választása végülis a Yamaha P-140S modellje lett, amit már el is hoztunk. http://music.yamaha.com/products/main.html;jsessionid=8B2D37C8D56D9C9AE1DB8BAD04B87F8E?productId=833
Eddig nagyon meg van vele elégedve, mondhatni beleszerelmesedett. :)
Mikor vásároltuk többek közt egy két milliós Yamaha akusztikus zongorával is teszteltük. Jó, más egy digitális zongora billentése, igaz ez a tipus kalapácsmechanikás. Egy lakótelepi lakásban nem lehet akusztikailag csodákat művelni. Nem beszélve az akusztikus zongora rendszeres hangolásáról sem. A digitális Rolandot meg "hozzá lehet hangolni" a helyiséghez.
A Roland digitális zongorák a legjobb akusztikus zongorákból nyert hangmintákkal "dolgoznak".