Éjfélkor lejárt a határidő, a pártoknak - legkésőbb egy hónappal a választást követően - össze kellett volna takarítani összes közterületi plakátjukat. Nem így tettek. Most már az önkormányzatok következnek: ha találnak választási hirdetést, kiszámlázhatják az eltávolítás költségét a pártoknak.
http://valasztas2006.origo.hu/20060524jeekinn.html
Ha nem esik délután az eső, készítek majd néhány fényképet a szolnoki kampány nyomairól, a plakát el nem távolításokról. Az önkormányzatnak csak számláznia kell, oszt jónapot! :))
Ez igen gyakori dolog. Itt vélhetően még jó az irány is, mert kötbérben hihetetelen dolgokat képesek beigérni a pályázók... aztán ha csak egyszer is valami apróságot, apró információadást nem teljesít a megbízó, röpül a kötbér...
hát képeznek parkgondozókat, a kht is benne van tán, és nem tudom mennyi zsé, de szerintem hasznosabb dologra is el lehett volna költeni. lesz majd ünnep, ha jól emlékszem ma /mer közben melóztam/
na amúgy én részese voltam egy ilyen képzési programnak.
a rászoruló mondjuk kap valamilyen jövedelmet valamilyen érdekesen definiált munkáért félévig, a szakképzése is csak a program alatt nyer értelmet, aztán a ködbevész.
de voltaképp ha jobban belegondolunk, nem jelent semmiféle megoldást a munkanélküliség kezelésére.
szóval ezek a foglalkoztatási programok igazából a nonprofit szféra munkatársainak nyújtanak prioritást a jövőre nézve.
tehát szegről-végről valóban foglalkoztatási problémákat oldanak meg vele. a lóvé megszerzésére a leszegényedett célcsoport csak eszköz.
most beszél a hszk big szöszi projektmenedzsere, és vázolja a foglalkoztatáspolitikai programot, amire nyertek zsét.
én tudom, hogy ő van annyira hiú, hogyha olvasta volna viviane forrester gazdasági horror c. könyvét, inkább néma maradna e tekintetben, mert tudná azt, hogy az olyan foglalkoztatáspolitikai programok, melynek kaptafáját ők is alkalmazzák, már rég megbuktak ny-eu-ban.
sőt ott már azt is tudják, hogy csak reprodukálja a munkanélküliséget, meg foglalkoztatáspolitikai problémákat. na mindegy, majdcsak rájön hazánkban is erre valaki, aki például felelős a páylázati progamok kiírásában, meg elbírálásában.
Súlyosan megsérült kedden délelőtt egy gyakorlaton három katonai tűzszerész Szolnokon, a Magyar Honvédség kiképző központjában - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=13211
Nagy arányú cserére számítanak a Fidesz megkérdezett választókerületi elnökei, sorsukról tíz napon belül dönt a Fidesz elnöke. A pártban sokan Orbán Viktor jelöltállítási stratégiáját teszik felelőssé a kudarcokért.
Vidéken elsősorban a legsúlyosabb vereségek helyszínén, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyében számítanak cserékre.
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=103976
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy az ajánlatkérő 20 évig bérli a létesítményt, s nem köti ki az elővételi jogot, azaz a továbbiakban az épületek a bérbeadó korlátlan tulajdonát képezik. A telekkel nem tudom mi lesz.
Nos, akkor ime egy kis net-történelem, archiválva (szolnokiszalon@primlista.hu)
> Idézés <<tibra>> > > > Kedves Tagok! > > > > Mit szólnátok hozzá, ha a klasszikus helyszínen felelevenítenénk az > > e-agórákat. > > Így a Rózában valamikor májusban lehetne egy jégcsarnokos e-agóra. > > Van érdeklödés? > > > > Más. > > Ötletelek egy -eközigazgatásos TKSZ-en. > > Hamarosan bövebb info megy. > > > > Üdv, tibra
> feladó: <<tiborcsik>> > dátum: 2005/05/12 Thu PM 01:12:52 CEST > címzett: szolnokiszalon@primlista.hu > tárgy: gyökerek > > Arról volt szó, hogy iskolákról-oktatásról lesz elébb vitafórum. Elmarad? > Szvsz az iskolabezárás ugyanolyan sürgető, mint a MÁV-strand és jobban > mint a jégcsarnok. > Bár a jégcsarnokot meg az teszi aktuálissá, hogy máj 24-ig döntenie kell a > városházának. Máj 21-én állítólag a "befektetők" is taliznak... >
> > ----- Original Message ----- > From: <<tibra>> > Sent: Thursday, May 12, 2005 1:22 PM > Subject: gyökerek > > > Hát kérem. Ilyen ez a világ. TRrükkös, ahogyan GYF mondja. > Most ezekröl van szó. > Én azt gondolom, hogy az iskolák ügye > a. tanévzáró magasságában > b. szeptemberben lesz újra érdekes mindenki számára. > Most ugye Magyar kolléga esete jut eszébe mindenkinek, ha az oktatásra > gondol. > > Akkor úgy veszem, hogy érdeklödés van. > A kapcsolatfelvételt elindítottam. > > Üdv, tibra >
Azt mondtam: egy oktatási vitafórum volt napirenden. ELMARAD?
Mi az hogy az iskolák csak szeptemberben lesz aktuális, mikor több szülő törvényeségi felülvizsgálatot kért a közigazgatási hivataltól is, meg az oktatási onbudsmantól is??? És a vizsgálatok lezárultáig a határozat nem jogerős, fel kell függeszteniük még a végrehajtását is.
Mi az, hogy az iskolák nem aktuális, mikor a Szolnokiak Szolnokért Egyeület a Szolnok Expón már ezerrel fogja gyűjteni az aláírásokat az iskolabezárások ellen???
Ne legyünk má' megin MÁV-strandosok (deja vu "fáklyás tüntetés strandidény végére"!!!)