Keresés

Részletes keresés

akosrajongo Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1672
Már csak tiz nap a fehérvári koncertig! Aztán mindenki denszeljen!
Sky Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1671
EsbY: koszi az infot!

Ma lattam egy szegedi antikvariumban kirakva egy plakatot, mely a 30-i koncert utan invitalja a magunkfajtakat egy BB-Akos bulira a SoHo Klubba 23 orara. Szerintem nagyon jo otlet! A gyulai koncert utan is valami ilyesmit hianyoltam tobbed magammal. (A szervezo nevet alig talaltam meg a lap aljan: zephyr ?) Bravo Zephyr! Valaki ismeri Ot szemelyesen?

Sky

Előzmény: EsbY (1669)
Trixy Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1670
Köszi, kedves Tőled, de már kaptam egy helybélitől útbaigazítást. Amúgy kocsival megyünk, és ahogy ismerem magunkat, biztosan el fogunk tévedni!! De sebaj, majd megyünk a tömeg és a hang után!! :))
Előzmény: mlc (1667)
EsbY Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1669
Sziasztok!

A "Berlioz, Berlioz!" darabról itt találhattok infókat!

Üdvlövöldözésem! :)

Előzmény: Sky (1666)
totyus Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1668
A hivatalosnak mondott mahasz listán a maxik között 2. a Mindenki táncol.
A vizsgált időszak 04.08. - 04.14.
Milyen kár, hogy jópáran 6.-án vették meg a gyulai koncerten.
Azokkal a + példányokkal akár nambör van is lehetne...:-))
Úúú, na megyek aludni...

U.i.: Holnap reggel Alföldi csókolom Robikánál lesz Ákos a rötölö klubon 8:25-kor.
Állítólag verset is mond a szokásos promo dumája mellett.

mlc Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1667
Sziasztok!

Régi olvasója vagyok ennek a fórumnak (is), de idáig (munkahelyem esetleges rosszallásától tartva) nem szóltam hozzá a témához. De már olyanok vagytok nekem, mint a régi ismerősök. :-)
Fehérvári vagyok (bár Bpesten dolgozom),és természetesen a fehérvári koncerten ott leszek. Ha valakinek szüksége lenne idegenvezetésre (Trixy, neked még igen?), szóljatok, aztán találkozhatnánk a vasútállomáson vagy buszpályaudvaron (attól függően, mivel jöttök).
MarK: ha Budapesten már nincs jegy, nézzek neked Fehérváron?
Sziasztok.
mlc

Sky Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1666
Sziasztok!

Sajnos, csak most jutottam gépközelbe a gyulai koncert óta. A változatosság kedvéért nekem is tetszett, de néhány dolgot megjegyeznék:
Először is, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem már az Induljon a banzáj! is szentségtörés volt koncerten és most Áki ezt az 1984-gyel tetézte. Ha el akarja hallgatni a Bonanza korszakot(Vámos-műsor, stb.) - érthető okokból("lezárult az a korszak") -, akkor miért van szüksége arra, hogy a koncertjeit BB számokkal "dobja fel"??? Nekem fájt, hogy nem vagyok Bonanza koncerten... és mégis BB szám szólt! Ti hogy vagytok ezzel?
Viszont a koncert végi ünnepség és Ákos hozzáállása felejthetetlenné tette az eseményt!
Az új számok is jól szóltak, így (ha még kapok) veszek jegyet a szegedi koncertre is.

A maxitól nem vagyok elájulva: az eredeti számokat mindig többre értékeltem a mixeknél, de az intro+koncert remek!

Sajnos, az orsit nem lehetett nem észrevenni: a koncert előtt percenként járkált ki-be az első sorból, mert csörgött a mobilja... No more comment!

Lora: Biztos láttuk egymást a harmadik sorban, mert az első kb. 10 szám alatt én is arrafelé álldogáltam! Te voltál piros topban? :-)))

Ha vki tudja, meddig játszák a Berlioz-t, ossza meg velem az infot! Köszi!

Sky

Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1665
disp: :) ...feldobott labda volt... jogos a két pont:))
Előzmény: disp (1664)
disp Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1664
Ugye megmondtam
Előzmény: Trixy (1663)
Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1663
Ez igaz, de ez még nem jogosítja fel arra, hogy paraszt módjára viselkedjen, és bunkónak mutassa magát a hallgatóság előtt. Sajnos pont az ilyenek miatt kiabálnak rá kígyót-békát az antiszimpatizánsai. Ilyenekre mondják, hogy "ugye megmondtam...". Szerintem pont neki nem lenne szabad így viselkednie, ő az, akinek példát kéne statuálnia!! Márcsak azért is, hogy ne hazudtolja meg saját magát, vagy úgyis mondhatnám, hogy ne csináljon a szájából segget!!!
Előzmény: HuGo (1662)
HuGo Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1662
Sziasztok!
Nézegetem a hozzászólásokat, hogy Ákos elszált magától ( ami igaz ), meg hű de vagány..etc. Most egy kicsit a védelmére kelnék és megkérdezném: miért ne?
A véleményem: Már mindent elért ebben a nyavajás országban amit csak ellehet érni, és pl. Angliába a Hungarian peoplék is őt szokták meghívni. És nem a Zoránt, meg még sokan másokat. Van mire "elszállnia". Elért egy olyan szintet, ahol az ember ezt már megteheti... Inkább azon "Sztárokat" kellene egy kicsit ócsárolni, akik ugyanugy kelleően elvannak látva egy kis egészséges egoizmussal, csak éppen az alapja kétes...vagy épennséggel hiánycikk...
Megváltozott! De a dalai még akkor is nagyon jók, koncertjei szintén... és nem hinném, hogy azért mert már "felnőttebb" fejjel gondolkodik, meg kellene köpködni.
Előzmény: _Zoltán_ (1661)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1661
Nem ironizálni akartam, tudom én Ákosról, hogy "kissé" el van szállva magától. Ahogy egyszer mondták róla:Ákos szerint mindenki hülye.
Ez biztos nem teljesen igaz, de van benne valami.
Előzmény: MarK (1659)
Trixy Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1660
A Mindenki táncol a Z+ sikerlisáján 12. volt újként érkezve!!
Na most őszintén: melyikőtök feküdt rá a telefonra? :)))
MarK Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1659
_Zoltan_: hehe, nem kell ironizalni, egyszeruen csak primitiven viselkedett, el volt szallva egy kicsit. Ez amiatt is rosszul veszi ki magát, mert ebben a kérdésben eddig mindig megvédtem Ákost itt a fórumon is (ha rászorul, ha nem). Meg hát kb. netto 10 másodperce volt minden betelefonálónak, aztán lekeverték... Persze erről talán kevésbé tehet Áki boy.
totyus: köszi.

Szigi101 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1658
LoReNa: Az Ákos-színdarab címe Berlioz Berlioz, és egy rajongó lány készítette, aki az egyik főszereplő is (mint Berlioz felesége). A dal minden szövege Ákos verseiből való (pl. Közömbös Gyógyító ének, Angyal-szajha, Nem létezel, Karcolatok a földfelszínen, stb.) vagy a dalszövegeiből (sok idézet van a Beavatás albumról, és a Testről). Egy helyütt József Attila egyik verséből is hallhatunk egy részletet. Aláfestő zeneként megszólal pl. a Hello Szimfónikus verziója, vagy a Do You Like Life. Három dalhoz pedig komplett tánckoreográfia van: az egyik egy általam ismeretlen techno-dal, a másik a Minden nap, a harmadik pedig a Mire vagy jó. Maga a dal Ákos szövegeinek és verseinek ismerete nélkül szerintem teljesen érthetetlen, de így nagyon is érthető és megrázó. 500 Ft a jegy, és szerintem még adják a darabot.
Előzmény: LoReNa (1653)
totyus Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1657
Biztosan van még jegy, csak nem biztos hogy az első jegyirodában találsz.
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1656
Mit művelt a Danubius-hallgatókkal ez a rossz, csúnya, gonosz Ákos bácsi?
Előzmény: MarK (1655)
MarK Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1655
Én csak 10 percet hallottam a műsorból, de az is elég volt... Ákosék ez alatt az idő alatt meglehetősen bunkón viselkedtek a betelefonálókkal, el is kapcsoltam.
A maxit nem állt szándékomban megvenni, de sokan mondják, hogy jók a remixek... :) Lehet, mégis megveszem. Sztem az összes 9 pontos KAU mix egy rakás ..., de Morphina-ék saját zenéit ismerem, egész jó, ugyhogy talán ez a remix is OK lett :).
Fehérvárra akkor már tényleg nem lehet jegyet kapni?
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1654
Mi volt ez a "vétekes-betelefonálós" rész? Mesélj csak!
Előzmény: LoReNa (1653)
LoReNa Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1653
Hallgatta valaki a Danubiust, mikor Áki volt a vendég? Nagyon kész dolgok voltak, kicsit kiakadtam, hogy alig hagyták szóhoz jutni, akkor is csak a szokásos szövegeket tudta eldarálni a koncerthelyszinekkel meg az évben esedékes cuccaival. A vétekes betelefonáló volt a legextrább része... Meg amikor bekonferálta Csabika, hogy most az albumverziót fogja lenyomni, akármi is lesz, aztán jött szépen a remix, hát erről ennyit. Arról a színdarabról lehetne valami bővebbet? Kár hogy nincs lehetőségem megnézni, egyébként nem csodálom, hogy teltház volt.
Lora
Egyébként, jelentem, művelődöm, három DM albummal méghozzá. Figyelitek?
Előzmény: _Zoltán_ (1652)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1652
Úgy látom, neked is az a Mix tetszett legjobban, ami nekem. Valami brutálisan jól átharmonizálták a refrént, így még talán az alapdalnál is jobb mű született. Talán az egyik legjobban remixelt Ákos-nóta ez mindegyik közül.
Előzmény: EsbY (1651)
EsbY Creative Commons License 2001.04.11 0 0 1651
Sziasztok!
Ha már ennyire csendes a topic regélek Nektek egy kicsit...

Megvettem… nem bírtam ellenállni neki… :)

Legelső benyomások egy hangár méretű hanganyag árusító közértben :)

...szorongattam kezemben a CD-t... vártam... nem jött az emberem... sokáig.
Néha oda-odapillantott megvetően... aztán elszánta magát... Végre.
Illedelmesen megköszönte a türelmemet... egy mosollyal nyugtáztam eljátszott erőfeszítéseit.
Végre bent van az áhított alkotás a lejátszóban... fejemen a műszer... és árad az agyam felé a mű.

Intro:
Emberek hangja hallatszik… tapsolnak, sikoltoznak… majd felcsendülnek a vonósok.
Az sűrű embermoraj hirtelen felhördül…
...valami szorongatja a mellkasomat… most már a torkomat is… teleszalad könnyel a szemem…
…behunyom a szemem, és hirtelen egy csarnok közepén állok tágra nyílt szemekkel… jó újra itt lenni –még ha ez csak gondolatban van így- …nézem a szövetet… mögötte sejlő fények… alakok mozognak.
Hirtelen ütemes dobszó ráz meg… „HEJ-HEJ-HEJ-HEJ” hallom mindenhonnan… az ütemre tapsolnak.
Szól az alap téma…
…és…
…csend…
Majd egyszerre földhöz vág három brutális gitár… és elindul a lavina…
A közönség ákossal énekel… mozdul… érez…
Átadom magam a zenének… már nem gondolok semmire… csak a zene van.
……
…végül felráz a dobpergés… jelzi, hogy itt a vége… még utoljára a húrok közé csapnak együtt… a közönség egy emberként ünnepel.

Rádió mix:
Az álom megszakadt… ideje visszatérni a Földre… felcsatolni a kritikus füleket, és csak hallgatni.
A számot telepakolták mindenféle „érdekességgel”… szerintem egy kicsit túl is lett tömve. Bár az eredeti számot veszem alapul. Lehet, hogy a „rádióbarát” zenéknek az a jellemzője, hogy dugig van efektekkel… hadd szóljon… hadd zúgjon… hadd csörömpöljön. Ezen kívül nem tudok mit hozzáfűzni. Valakinek biztosan tetszik.

Morphina mix:
…halljuk…
A háttérben mintha húrjaikat hangolnák a vonósok… felette dob loop-ok… jól szólnak… halálra torzítva.
Ákos énekel: „…nem kell az ördögtől se félni!”
…csend…
Majd a fülembe robban a refrén… cseppfolyósított TB 303-as hangszín… mindenhol ott van… mindent átölel, és megtelít.
„…járják szüntelen!” HOHOOOOO!!!! Álljunk csak meg egy pillanatra!!! Hová tűnt a kíséret harmóniamenete?! Áttörte a megszokott gátakat, és új utakat tör magának… REMEK!!! :)
Jó lehet a basszus futam… néha kihallom belőle, de összességében sajnos értelmezhetetlen számomra… nem tudom pontosan kivenni, hogy mit játszik a basszus. Szívesen meghallgatnám külön… biztosan nagyon jó… érdekes… érzem az ippenhallottakból. :)
…a refrén után rátenyerelnek a lemezre… egy pillanatra vége mindennek… aztán a korong forog tovább. Jön a második versszak. Magával hozza a vonósokat… „…lehetünk újra gépek!” …ekkor valami őőőőrületes dobot lép be… feldobja a számot jó magasra! Lemezre újból rátenyerelnek Morphináék, hadd halljuk ákos hangját mindenféle kíséret nélkül, ahogy azt énekli: „A város így mulat!” …majd hagyják, hadd pörögjön a korong… és zúg a refrén. Majd egy kis meglepi: Visszafelé szólnak a vonósok, és ákos is ehhez tartja magát: visszafelé suttog a háttérben. :) Jópofa dob szól ez alatt... valamiféle tört ritmusban. És újra refrén… majd a levezetésben előbújik egy vonós, ami viszi a prímet.
BRÁVÓ SRÁCOK!

Klub mix:
Amikor először hallgattam abban a bizonyos bevásárlóközpontban csípőből átugrottam… nem volt kedvem rontani az összképet.
Most meghallgatom… megpróbálom…
Kontra basszushoz tu-ci dob dukál… megvariált TB 303, ami végig ugyan azt nyögi monoton hangon… vokóderes ákos hang… 6 perc 28 másodperc… Ki fogom én ezt bírni? ;) Szerencsére felismerhető, hogy ezt nem Junior bácsi, és kis udvartartása gyártotta futószalagon… ez már egy jó pont.
A szám közepén flange filterrel „bedugítják a számot”, majd újraindul… nem a legfantáziadúsabb megoldás.
Visszaköszön a rádió mix-ből az a zongoraféle beütlegelések. Viszont a kórusok szépen úsznak a szám alatt… ez tetszik. Lehetett volna úgy is feltenni ezt a mixet –nyolcadik számként- , hogy nincsen alatta a tucci dob, és a monoton TB 303-as… akkor egy jókis bealvos ambient szám lehetett volna belőle.
Sebaj… klasszisokkal jobban sikerült, mint az Induljon a Banzayi 2000… nem volt nehéz túlszárnyalni. ;)

Rémember remix:
Khm… khmm… Nem tudom, hogy melyik volt meg előbb… a Rémemberéké, vagy a Morphináéké… ki csent kitől?! Itt is ugyan azzal a bizonyos vonósok hangolásával, és karmesterpálca kocogtatással indul a szám… nomeg azaz idétlen „szkreccs”, amit az ördög szóból „varázsoltak”… nem tudom, miért erőltették ezt a szkreccset az egész szám alatt… szerintem nem akkora ziccer. Itt is elhangzik a lemezre tenyerelősdi. Csörömpölős dobok… ez speciel tetszik. :) Szintén vokóderen keresztül hallhatjuk ákos hangját, akárcsak a klub mix-ben. A szám közepén az a pitty-putty nem tudom miért jó valakinek… el nem tudom képzelni… :)
„A város így mulat, jó A áldozat… Senkise’ hangulat!” …még ilyet?! :))) …jó ötlet, de nem ártana odafigyelni.
Innentől kezdve, mintha szétcsusszant volna a szám… néha nincsenek a helyén a dolgok… hiba-hiba hátán.
A végén jópofa a visszafelé ének… és a széttorzított lemezjátszón ide-oda csúszkáló lemez... illetve tű… vagy mittoménmi… :)))
Nem alakult ki bennem összkép… nem tudom, mire gondoltak a fiúk…
Talán elsiették. (?)

Az album-verziót fölösleges részletezni… :)

Az albumon megtalálható képek egyszerűen szenzációsak!
A videót nézve örültem, hogy legalább elől jól tudták érezni magukat az emberek, és arra gondoltam, hogy miért nem furakodtam előre… biztosan nagy élmény volt tomboló emberek közt ugrálni… nempediglen a lézengő-ácsorgó emberek közt őrjöngeni. Így jártam!
Legközelebb (ha lesz legközelebb) befúrom magam a magba. :)

…bocs, hogy bő lére eresztettem magam…

Minden Jót!

Előzmény: _Zoltán_ (1650)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1650
Én nem foglak lebeszélni a lemezről vagy rábeszélni a megvételére, csak a saját tapasztalatom szerint mondom azt:nálam egy koncertinrtro a nyitódallal együtt szinte minden pénzt megér, a KAU remixpályázatán győztes remixerek pedig ismét hatalmasat alkottak- a refrénnél más harmóniamenetet alkalmaznak, mint amit az eredeti eredeti nótánál hallhatunk és ez baromira feldobja a mixüket. A többi szám egyelőre nem tetszik igazán. Az album verzió pedig nem lepett meg, mintha már hallottam volna valahol.:-))))
Előzmény: EsbY (1649)
EsbY Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1649
Alászo'gája!

Hmm... nem túl bíztatóak a mix album címei...

Koncert Intro: Esetleg... érdekesség képpen meghallgatnám...
Koncertváltozat: Kíváncsi vagyok rá, hogy szólt... hogy játszottak a miszterek...
Rádió mix: Nem izgat...
Morpina remix: Szimpla kíváncsiság tölt el...
Klub mix: Remélem nem Junior... bár ha ő csinálta ha nem, ez a "Klub" szócska taszít.
Rémember remix: Nemtom?
Album verzió: No Comment

A multimédia, és a képek kedvéért nem fogom megvenni... viszont a videóklip egész jól hangzik... :)

Összességében nem valami megnyerő a kínálat.
Holnap belehallgatok valahol, és majd kiderül... vagy beborul... bár a (off) Dream On maxi (on) után nem tudok derűlátó lenni... :(

Mit javasoltok? Megéri a pénzét? :)
Beszéljetek már rá!!!! ;)

Ui.: Nem néztem utána az ákos honlapon (sorry vagyok)... véletlenül nincsenek bemutató file-ok (zenedarabkák) a maxi albumról?

Előzmény: disp (1641)
Trixy Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1648
Megvettem a jegyet fehérvárra!!! Hát nem hiszitek el, de alig kaptam jegyet. 2 helyre is telefonáltam, aztán a Váci utcában még volt 10 db, és félretetettem. Mire odaértem, már 1 db sem volt, és mondta a pasi, hogy még jó, hogy elrakattam...
Ki jön fehérvárra? Meg tudná vki nekem mondani, hogy hogy lehet odajutni? (mármint a koncert helyszínére, nem fehérvárra:)))
jarlaxle Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1647

> Számlista a maxihoz? Be tudná írni valaki?
> Egyébként ünneplünk: épp egy éve, hogy utoljára > frissítették a www.akos.hu belső oldalait...

hmmmmmmmm.. koszi..

mellesleg epp par napja, hogz frissitettem, igaz nem azt a reszt.. de mind1.. hamarosan jooool megfrissul az egesz, errol itt is hirt adunk majd

bye

jarl / akoshteam

Előzmény: morpet (1640)
morpet Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1646
kössz, fent is a 101-en :-)
Előzmény: disp (1641)
totyus Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1645
A műsor ugyanaz volt, mint a SAP-os, csak egy nagy ráadással, mint a nov. 25.-ei.
Viszont a világítás elég szerény mértékű volt a színpad méretéhez képest.
Trixy Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1644
Igen, igen tud róla. Philip beszélgetett vele kb. 1 hete erről az izében.
Előzmény: Szigi101 (1642)
MarK Creative Commons License 2001.04.09 0 0 1643
Tud róla, de még nem látta.
Előzmény: Szigi101 (1642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!