Piroska megy az erdőben, találkozik a farkassal, - hová mégy Piroska? - kérdezi a farkas. - megyek a vadászhoz randira (eredetileg ez vulgárisabban hangzott)-
A farkas felkiált: - Azt a hétszentségit, már ezt a mesét is átírta a Szadesz??!!!
Úgy látszik az SZDSZ imádja a reformokat, mindaddig, amíg nem az ő juttatásaikról van szó!!!!!!
A parlament tekintélyének rombolásával érne fel az SZDSZ szerint a képviselői tiszteletdíjak csökkentése. A párt hétfői ügyvivő testületi ülésén – bár szavazást nem tartottak róla – információink szerint nagyjából konszenzus alakult ki abban, hogy nem támogatják Gyurcsány Ferenc kormányfő több javaslatát a képviselőknek járó juttatások csökkentéséről, vagy szigorításáról.
Egy magyar képviselő juttatásai
Alapdíj (jelenleg 220 800 forint)
- Bizottsági tagság: az alapdíj 40 százaléka
- Kiemelt bizottsági tagság: az alapdíj 80 százaléka
- Utazási költségtérítés: az alapdíj 70-160 százaléka
- Albérlet hozzájárulás: az alapdíj 50 százaléka
- Bizottsági elnöki poszt: az alapdíj 100 százaléka
- Bizottsági alelnöki poszt: az alapdíj 80 százaléka
- Frakcióvezető: az alapdíj 120 százaléka
- Helyettes frakcióvezető: az alapdíj 100 százaléka
Hát kedves Erdei, az elemzés nem a Te műfajod, megjegyzem az informatika sem. Olvastam egy jegyzőkönyvet, jókat derültem a kijelentéseiden. Tényleg a politikával akarsz foglalkozni? Annyi más jó szakma létezik még.
Való igaz, bár volt aki, eddig eredményként értékelte a berögzült négy osztályos rendszer gyenge felbontását.
Jelen pillanatban a tanárokra hárítani a felelősséget, nem biztos, hogy korrekt.
Ha esetleg történne egy döntés, hogy a tankötelezettség ideje alatti három szakaszban (alapozó, alapfokú ismeretek és középfokú ismeretek) milyen ismereteket, képességeket kell elsajátatni a továbblépéshez a tanulóknak, majd ehhez a tanarak megkapnák azt a valós pedagógiai szabadságot, - amit ma nem -
amivel sokan nem tudnának élni, akkor számon lehetne kérni őket.
Azért látom, hogy a 14 éves korban tett felvételi is kellő stresszt okoz a gyermekeknél.
Szerintem ennél még humánusabb a (túl) korai szelekció, hiszen (szintén véleményem szerint) nem annyira zár (még).
Nem vagyok szakértője a témának, csupán saját tapasztalatból írom, amit írok.
Amikor elvégeztem az általános iskolát, halovány lila gőzöm sem volt mihez lenne kedvem. Emiatt döntöttem úgy, hogy gimnáziumba megyek.
Tekintve, hogy a Ratkó-korszak gyermeke vagyok, volt felvételi elbeszélgetés és ha jól emlékszem, egy első gimnazista osztály magyar óráját is végig kellett seggelni.
Ez számomra semmiféle stresszt nem jelentett. Persze lehet, hogy a csernobili katasztrófa környezeti következményeit megélt anyák gyermekeinél ez már másként működik...
"De a másik nagy liberális eredmény a négyosztályos rendszer felpuhítása során a 6 és 8 osztályos gimnáziumok felvételijén ugye nem frusztrálják a 10-12 éves tanulókat ugye?????" (4447)
Éjfélkor lejárt a határidő, a pártoknak - legkésőbb egy hónappal a választást követően - össze kellett volna takarítani összes közterületi plakátjukat. Nem így tettek. Most már az önkormányzatok következnek: ha találnak választási hirdetést, kiszámlázhatják az eltávolítás költségét a pártoknak.
http://valasztas2006.origo.hu/20060524jeekinn.html
Ha nem esik délután az eső, készítek majd néhány fényképet a szolnoki kampány nyomairól, a plakát „el nem távolításokról”. Az önkormányzatnak csak számláznia kell, oszt jónapot! :))
Ez igen gyakori dolog. Itt vélhetően még jó az irány is, mert kötbérben hihetetelen dolgokat képesek beigérni a pályázók... aztán ha csak egyszer is valami apróságot, apró információadást nem teljesít a megbízó, röpül a kötbér...
hát képeznek parkgondozókat, a kht is benne van tán, és nem tudom mennyi zsé, de szerintem hasznosabb dologra is el lehett volna költeni. lesz majd ünnep, ha jól emlékszem ma /mer közben melóztam/
na amúgy én részese voltam egy ilyen képzési programnak.
a rászoruló mondjuk kap valamilyen jövedelmet valamilyen érdekesen definiált munkáért félévig, a szakképzése is csak a program alatt nyer értelmet, aztán a ködbevész.
de voltaképp ha jobban belegondolunk, nem jelent semmiféle megoldást a munkanélküliség kezelésére.
szóval ezek a foglalkoztatási programok igazából a nonprofit szféra munkatársainak nyújtanak prioritást a jövőre nézve.
tehát szegről-végről valóban foglalkoztatási problémákat oldanak meg vele. a lóvé megszerzésére a leszegényedett célcsoport csak eszköz.
most beszél a hszk big szöszi projektmenedzsere, és vázolja a foglalkoztatáspolitikai programot, amire nyertek zsét.
én tudom, hogy ő van annyira hiú, hogyha olvasta volna viviane forrester gazdasági horror c. könyvét, inkább néma maradna e tekintetben, mert tudná azt, hogy az olyan foglalkoztatáspolitikai programok, melynek kaptafáját ők is alkalmazzák, már rég megbuktak ny-eu-ban.
sőt ott már azt is tudják, hogy csak reprodukálja a munkanélküliséget, meg foglalkoztatáspolitikai problémákat. na mindegy, majdcsak rájön hazánkban is erre valaki, aki például felelős a páylázati progamok kiírásában, meg elbírálásában.
Súlyosan megsérült kedden délelőtt egy gyakorlaton három katonai tűzszerész Szolnokon, a Magyar Honvédség kiképző központjában - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=13211