Erről beszélgettünk már, de én nem akarom direkt vegetariánusnak nevelni őket. Azt szeretném, hogy (ha akarják) maguk válasszák ezt az életformát. De annak azért nem örülnék, ha (főleg gyerekként) nyerskoszton akarnának élni. Szerintem gyerekkorban szükség van minél több fehérjére, és azt legkönnyebben mégiscsak állati eredetű dolgokból szerezhetik be. (Persze jobb, ha minél többet sajtból, túróból, tojásból.)
Nem beteges. (Ebben az "óvodaévben" -vagyis szeptembertől mostanáig - még egyszer sem volt beteg, ami az óvó nénik szerint példátlan eset, főleg, hogy mindenféle szörnyű járvány dúlt közben az ovis csoportban.) Mellékesen én is nagyon-nagyon sovány gyerek voltam, és nem nagyon voltam beteg szinte soha. De olyan picike és törékeny a bátyjához képest!
csak azt tudom mondani, amit mar korabban. olvas el a Vadkacsat. minek segitesz, amikor senki nem kert ra. tartogasd az energiaidat mondjuk az elelmiszerek ujraosztasara, vagy feleseged megfelelo kondiban tartasara a 100. szuletesnapja korul esedekes szulesere. az ittenieknek nincs szukseguk rad.
De biztosan, mert igy könnyü beszélni partvonalon kivülröl, de ha nem beteges, és jó kedvq, okos, akkor azért talán megnyugodnék...vagy legalább is probálnék...
Ne féltsd! Bár teljesen természetes az anyai aggódalom. Akarsz kapcsolatot olyan családokkal, ahol a gyerekek kezdettől fogva vegák? Jó lenne tapasztalat cserének.
Csak tudod egy 12 kilós, 3 éves gyerek, aki sajtot, túrót, ilyesmit nem eszik, mert nem szereti (2 éves koráig tejallergiás volt, ezért ezekhez nem szokott hozzá), húst nem eszik, mert nem kell neki, főzeléket nem eszik, mert azt sem szereti... nagyjából olyan étrenden él, mint Jablko: gyümülcs, nyers répa és uborka, dió, mandula, mogyoró... Te nem idegekednél miatta?
hogy szegény öreg dokimat idézzem, akit igen gyakran idézgetek, azért nem eszik,mert most nincs rá nagy szüksége, miként szerinte a szervezet, ha engedik akkor azt kéri, ami kell neki ( a doki se és én se vagyok vega).. s ez valszeg igy is van, mert ha egy gyereket nem tömnek csokival, vagy nem az a jutalom, akkor nem is akar mindig azt enni...A sajátjaimon is azt látom, hogy van idöszak, amikor szinte semmi hust nem esznek, de sok tejterméket, aztán néha több édességet kivánnak, vagy éppen gyümölcsöt, majd savanyubb dolgokat, de ha ezt normálisan engedem, akkor nem megy át dözsölésbe, zabálásba csak egyszerüen bizonyos ételekete szívesebben esznek, azokból többet fogyasztanak.... ezek az idöszakok idönként váltják egymást, de talán igy normális.
Az én lányomnak még csak 22-23-as a lába. A magassága nem rémít meg igazán (azok után, hogy van egy 7 évesen 150 centis fiam!), a súlya az, amitől naponta elborzadok. Elrepül, ha ráfúj az ember. Eszméletlenül vékony. (A topic témájánál maradva: mint már mondtam, lehet, hogy azért is, mert nem hajlandó húst enni, bár mástr se nagyon.)
Anna is ilyen colos volt. Vigasztalásképpen csak...már hetedikben nem lehetet rá cipöt kapni, mert akkora volt a lába...ma 43-as és a kicsilány lassan 180 cent...(3 és félévesen 28-as lábbal ment oviba- más akkorával fiuként ment suliba)
Az én lányom egyszerűen nem bírja el, ezért egyértelmű, hogy nem is tud igazán játszani vele. (De ez nekem nem jutott eszembe, amikor megvettem. Bár arra sem gondoltam, hogy a lányom 3 és fél évesen 12 kiló lesz a 105 centijéhez! Némelyik gyerek 1 évesen 10-12 kiló!)
Olyat én is vettem, mert olyan csodaszépek... Aztán egy ideig játszott vele, majd a lánynak levágták a haját rövidre az unokatesokkal...most, hogy 15 lesz, ott ülnek díszhelyíen a szobájában, mert már ujra szépek, csak most már nem babázik velük...
Kedves Stoner!
Kérdeztem már, hogy ha annyira nagy bajnak tartod a túlnépesedést, akkor neked miért vannak gyerekeid? Vagy ezen a téren nem akarsz segíteni az emberiségen?
Két évig kerestem a kislányomnak a szerintem megfelelő Götz-babát. Végül sikerült egy majdnem olyat vennem, amilyet akartam (majdnem 20 ezer forintért). Azóta a lányom rá se néz. Szegény szépséges Götz-baba másfél éve üldögél sorsára hagyva egy babakocsiban.
Én (falusi liba) kb. két gyógyteát ismerek jól, az egyik a hársfatea, amit úgy kell készíteni, hogy felforralod a vizet, utána azonnal elzárod és csak _azután_ teszed bele a "teát", lefeded és állni hagyod (magyarul: áztatod) minimum öt percig. A másik meg a csipkebogyó, amit meg úgy kell, hogy a bogyókat összetöröd, és langyos vízben áztatod, minimum egy éjszakán át!!!
Nem mindent lehet eccerű forralással megcsinálni, amit filterekbe csomagolnak :(:(:(
Ez egyszerű probléma, ugyanis bármikor megismételhető egy ilyen vizsgálat. Mindenesetre arra fogadnék nagyobb pénzzel, hogy legenda ez a híresztelés ... mellesleg én magam is olvastam ilyet könyvben kinyomtatva. .. dehát oly sok mindent nyomtatnak ki.
Én húsüzemben dolgoztam laboránsként.A művelet úgy indult,1 turmixnál erősebb géppel apróra.Azután savval roncsoltam,centrifugáztam.Ezzel az eljárással sót,fehérjéjét(sokat) zsírokat mutattam ki.Menten a dugámba dőlök,hogyan lehet ilyet elhinni és utánna terjeszteni.
Visszatérő probléma, hoszen a külvilág nem vegi, mint tudjuk. Sok országban azért könnyebb, mint nálunk. Olaszországban, Angliában, Amerikában, Svájcban, Finnországban Belgiumban. Csak kiragadott példák, de keleten még jobb is, meg nem is.
A vércsoportot komolyan kell venni, ha nem akarsz a testedben gyulladásokat. Amikor az ember ügyel arra, mit eszik, elvárja, hogy egészséges is legyen, amennyire lehet. A vegi életmódhoz a testedzés is fontos, de inkább a jóga, vagy Tai chi. Én a nehéz testi munkát nagyon bírom és élvezem. Tegnap egy nagy, korhadt fűzfát vágott ki a szomszéd, abban segédkeztem. Máskor a patakban szedegetem az elburjánzott növényeket, vagy a kertben ások, csákánnyal tudok csak bármit csinálni, olyan kötött a talaj. Sokat tudtam a komposzttal segíteni ezen.
Mint B- vércsoportú, neked az olajos magok a gyengéid. Nem szabad napraforgót és olaját, tökmagot és az olaját, kesudiót, mákot fenyőmagot, pisztáciát, fa és földimogyorót, szezámmagot, se kukoricacsíraolajat, és kukoricát fogyasztani. Sok bajod származhat ezektől. A sült napraforgóolaj, pedig egyenesen méreg Neked is és másoknak is. Ezért tiszta, szűz olivát kell fogyasztanod. Viszont megeheted a káposztát, karfiolt, persze salátában és mindetn, majdnem, amit én nem ehetek. Néhány kényes növényed van még. A paradicsom, ami nagyon erősen agglutinál, ezért veszélyes rád nézve, a retek, és a mák is és a hüvelyesek közül a lencse. Az egyébként nekem is nagyon rossz.
A babád miatt a tejtől mindenképpen tartózkodnod kell, mert nem sorolom, miféle bajok származhatnak tőle. Inkább olvasd az aranyporos cikkeket.
Ideírom mégegyszer: www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/aranypor
Ennek az alsó részén, de felül is vannak tudományos cikkek. A legteljesebb egyészséggel kapcsolatos oldal, amit eddig isemerek. A tejallergiáról mindenképpen olvass. Nem érdemes homokba dugni a fejedet!
Gyomnövény!
Ez az Index most már az idegeimre megy, ezért kénytelen vagyok Word-ben dolgozni. Ennyit a magas technikáról.
Másodszor.
Olvasd a kiáltványomat a honlapomon. Amit írsz, nagyon összecseng vele. Nem a hiány az éhezés oka, hanem az irracionális, szervezetlen és spekulatív elosztás. Meg a túltermelés. Izmaelnél jól lehet olvasni, hogy az emberiség a túltermelés miatt szaporodott el ilyen mértéktelenül. Azzal egyetértek, hogy még több embernek is otthont adhat a föld, de az ökológiai lábnyom majdnem nagyobb probléma, mint a puszta lélekszám. A technológiai és logisztikai térigény. Ez veszi el az életteret és pusztítja a többi lényt.
Ha már a kutyagumiról esett szó, hadd meséljem el élményeimet a Kakiszilváról…Évekkel ezelőtt vettem, és nem gondoltam, hogy ilyen szerencsém lesz. Egy vékonyka törzsű kis növény, egy nagy műanyagvödörben. Most az üvegházban van és már tavaly is hozott három hatalmas almaszerű gyümölcsöt. Véletlenül láttam egy filmet, ezen egy férfi áll egy terebélyes fa alatt, amin rengeteg olyan gyümölcs lóg, mint nálam. Azt mondta, hogy le kell szedni, ha lehullottak a levelek, és a sublód fiókban pár hónap alatt megpuhul, mint a naspolya. Az is van egyébként. Nekem az üvegházban jól voltak, nem tudtak megfagyni. Múltkor megnézem és a legnagyobb gyönyörű mélynarancs színt vett fel és megpuhult. Alig lehet levágni a száráról.. Érdekes… Izgalommal telve vágtuk fel… Hát valami fantasztikusan finom, belül zselészerű és vetekszik a naranccsal. Tavaly nem vártuk meg, míg megpuhul, és úgy összefogta a szánkat, hogy alig tudtuk kinyitni utána…
azert volt jo hangulat, mert beigerted, hogy balra el, latom, meg ebben sem vagytok kepesek igazat mondani.
"egyszer egy kutato", meg "vedelmi laboratorium", "masik harom laboratorium" hat ennel konkretabbat nem is mondhattal volna. mellesleg kivancsi lennek annak az 1+3 laboratoriumnak az elerhetosegeire, ahol az ammoniat, a hugysavat meg a nitratokat eszleltek a mintaban, de a husszoveteket nem.
Anélkül, hogy szabadkoznék, miért jöttem mégis vissza, azért látom, hogy egy kicsit jobb a hangulat. Ez a töredék egy indiai vegetariánus által lett kiollózva:
Egyszer egy kutató vett egy darab húst és egy turmixgépbe tette. A mintát később analízisre küldték a védelmi laboratóriumba. Azt a válasz kapták, hogy az anyag egy állott és bomlásnak induló vizelet. A kutató ugyanazt a mintát elküldte még három különböző laboratóriumnak és mindegyik ugyanazt az eredményt adta. Az anyag nagy mennyiségű ammóniát, nitrogént, húgysavat és más alkotóelemeket tartalmazott.
Szóval, ha még volnának kétségeitek afelől, hogy mit is esztek... Nem csak a gyógynövények, de minden, amit boltban vásároltok tartlamazhat ilyen szennyeket. Amit a legjobban bevizsgálnak és ellenőriznek, az meg mennetek vesz fel olyan formát, hogy arról jobb nem beszélni. Mi is hát a tiszta táplálkozás? Amit a szervezet békésen fogad, és gyorsan kiüríti a maradékot.
Szóval ezt az édesség-problémát azonban sokkal súlyosabbnak látom, mint a "húskérdést".
Kedves Gyomnoveny!
Sok cukor nem is jo. Egyebkent en nem vagyok hus ellenes, azonkivul hogy en nem eszem. Meg ugye abban nem hiszek, hogy valamihez is szukseges. .... .... ...............
Nettomazsola mondta a tv korlatozast is, az se rossz otlet. Az eves csak egy dolog az egeszsegben.
Kedves Hozzászólók!
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Ahogy írtam, laktovegetáriánus vagyok, kismama, és egyelőre bírom a gyűrődéseket. A sok ajánlatot köszönöm a vitaminokra és szükséges ásványi anyagokra, igyekszem teljes értékűen táplálkozni. Vércsoportilag (Stoner, te kérdezted) B Rh+ vagyok, bár a vércsoport-diétában túl sok pozitívumot még nem találtam eddig. Sajnos épp elég nehéz vegetáriánusnak lenne egy nem-vegi környezetben, munka mellett, több szempontra nagyon nehéz odafigyelni.
A pro és kontrákat továbbra is élvezettel olvasom.
Jó estét mindenkinek:
Norka