Hello, olvasgattam a hozzászóléásaidat, és azt szűrtem le, h te vmi elektromos szerelő lehetsz:-). Kérdésem: Audi pl concert II rádióból való működőképes rádiótunered nincsen véletlenül? köszi
Bal hátul pár csatlakozó, legalsó fakkban van a helye, ergo nem könnyű rátalálni.
Installációs listában (gateway) esetleg benne hagyták a kiszedést követően, akkor még az mmi menüben is benne kell maradnia.
Pr kódokból is könnyen kiderül, amit a csomagtérben a fenéklemezre szoktak ragasztani, illetve van egy példány a szervízkönyvben is. -ezek megfejtésében segítek(: sok 3 karakteres kód.
Ezt írtam korábban, érdemes megnézni mit vesz az ember... Az mmi basic vásárlókat pl nem értem, utólag lehet meg tudja magának magyarázni az ember, hogy neki nincs többre szüksége(: És amilyen árakat még én írtam, azok is a piaci árak alatt vannak, értem ezalatt az mmi2g tv-sítését.
Azért aki tv-t szeretne, érdemes megnézni, hogy volt-e benne eredendően-sokszor kiveszik eladáskor, az azért nem vész, egy kabát ára egy tv-tunerért nem vész. A gyárilag kamerával szerelteknél ez szintén könnyítés, rengeteg q7 jött ki kamerával, tv nélkül, 4 ilyen beszerelésem volt már.
Hát egy régi lcd + erősítő + mmi panel + rádió nem képvisel olyan nagy értéket, az interfacebox is csak akkor ha már a sokat emlegetett videóbemenetes.
Ja és "átlag halandó" ritkán fér hozzá ezekhez a dolgokhoz, nekem egy ilyen szett reális áron történő összevadászása nem kevés időmet vette el. Figyelni kell a cikkszámokra, a verziószámokra, ezek egymással való összeférhetősége stb stb Persze nem egy atomfizika, de mégsem szimpla. Ha pedig az audi szervízrészlegén könyökölve rendelünk egy ilyen szettet, akkor a lejjebb említett eurós árak összeadása utáni összeg forintális megfelelőjével a zsebben, viszonylag könnyen megtehetjük ezt(:
Fejegység (ebből van kb 5féle, átlagos új ára 2000-3300eur...) 2sd, winyo, telefon, hangvezérlés, digit rádió stb
Lcd -nagy felbontásúra kell cserélni (új ára 1100eur)
MMI vezérlő (új ára 1100eur)
3g-s rádió itt fontos, hogy milyen hifi van a kocsiban Bose vagy sem (új ára 706eur)
Klímavezrélőpanel (800eur)
Új erősítő (új ára 1800eur)
/tv tuner 3g-s/ (2200eur)
speckó kábelek (kb 600eur)
kézibeszélő a telefonhoz stb stb
Bontottan, összevadászva kb 600e Ft az anyagköltség, a költségeket csökkenti, hogy el lehet adni régi lcd-t, az interfaceboxot, immáron ennek a funkcióját a fejegység veszi át, a klímavezérlőt nem muszáj cserélni, az egy hátránya lesz, hogy nem fog megjelenni az lcd-n a klímavezérlő egyetlen beállítása se ezentúl, a6-nál ez nem is katasztrófa, ha nincs állófűtés, vagy solar aminek a beállításait innen vezéreljük. Van amelyiknél nem is jelenik meg semmi a setup gombra... Klímát ki lehet kapcsolni külön gombbal is, nem kell hozzá menu.
Semmi gond, Te biztos máshoz értesz, amihez én nem...
Interfcebox videóbemenetes kb 100
gyári Tv tuner 80-tól
utólagos dvd lejátszó ami minden formátumot lejátszik, dvd-ről, usb-ről (pendrive/2,5"hdd 7200rpm) mp3, dvd, avi stb stb ez kb 40-60 ezt nem forgalmazom(:
tv antenna utólagos 5-30 (gyárit nem ajánlom, tapasztalatból)
http://www.vatera.hu/audi_mmi_a4_a5_a6_a8_s8_q7_videos_interfacebox_1433957990.html itt van pár termékem, cd tár, tv, interfacebox stb stb ennél olcsóbb természetesen minden, csak itt van jutalék ugyebár. Árakat inkább mailben sanyaa8q@freemail.hu Beszerelés is megoldható mindenre. Jövőre összedobom a weboldalam, ott fent lesz minden nyalánkság, referenciák, árak, termékek stb azért már tudom mi az amire az audis társadalomnak szüksége van(:
1. videóbemenetes interfacebox utána lehet gyári kamerát illeszteni : kameravezérlő + kamera (+kamerás rendszámvilágarmatúra) + kamerás parkolássegitő vezérlő
2. Tv tuner, így lesz 2 av bemenet, amire lehet kötni nem gyári kamerát, csak ezt sajnos minden parkolásnál kézzel kell bekapcsolni, és íveket sem fog rajzolni.
Tv tunerbe lehet dvd-t, egyéb más mediaboxot, digitális tv-tunert bekötni (mert ugyebár a gyári nem tudja a magyar mpeg-4-es szabványt)
Egy másik alternatíva Dension utólagos interfacebox. 7-es számú cd-ként fogja érzékelni az aux bemeneteket, sztem nem valami bizalomgerjesztő...
Nem, a tv-tuneres mmi vezérlőn (interfacebox) van videójelbemeneti lehetőség. Akkor "jó" még a helyzet, ha csak eladáskor kiszedték a tv-tunert, mert ezt általában nem szokták. Egy szó mint száz: Tv tuner és/vagy Tolatókamera meglétekor ilyen vezérlőnek lennie a kocsiban. Utólagos Dvd-t, csak tv-tuner megléte esetén lehet illeszteni a kocsihoz, mert a tuneren van 2 av bemenet. (ez nincs kialakítva, utólagosan lehet a tüskéket csatlakozón kersztül rca-csatlakozókká alkítani)