Akkor minek kérdezgetsz itt ? Elsirod magad milyen drága, ja bocs, majd benyögöd hogy már találtál valakit. Így segitsen az ember bárkinek is ezen a kurva indexen...
a vez.szíj szettre mondtak 53ezret+ szerelés, tehát kb 75körül áll meg mindennel. (ami nem rossz) de ez akkor igaz, ha nem kell vízpumpa, generátorszíj stb. mert akkor növekszik az ár. a márkaszervízben 140.000ről indul minden.
csak azt szeretnem hogy frankó legyen a gép
kel hozá a km 800 szerszám. ami 80ezer (ez milyen cucc?)
hát akor nézük b veki hátsofutomü nagyon nem eltalált álando szilent gond.gumi félrezabálás .f18 válto sorba roban fel a difije. a benzines motorbol x20xev-x25xe a töbi szinte értékelhetetlen.a hátso sárvédö 6 körül kirohad.stb stb.
a vectraklub.hu-n találtam egy szerelőt, egyenlőre ő mondta a legjobb árat anygbeszerzésre és szerelésre. de szívesen meghallgatnék mástól is (szervíz) tapasztalatokat.
És a Vectra A nem jó? Én imádtam azt is. Semmi bajom nem volt vele, főleg miután megcsináltam a hátsó ívet, már nem is rohadt. Csak a hátsó rugók szakadtak be majdnem a kaszniba, de hát semmi sem tökéletes.:)
Atesz, hidd el, a Vectra B egy szar, nekem volt már 3 darab ! Ebből kettő 0 km-es volt, sőt én vettem meg Mo-n az első 5 ajtósat. Neked Omegád van, az lényegesen jobb , tényleg !
Az oké, hogy a B-ben nem volt CDTi, de a amikortól a Mondiban van TDCi, azóta van a Vekiben is CDTi. Azelött a Fordnál is csak sima TD volt, meg a Vekiben is, szóval motorikusan nem nagyon volt/van köztük különbség. Azt nem tudom, hogy hátul mekkora a hely, de a B Veki még ma is jó formájú autó, a Mondeo meg egy szürkeség, semmi feltűnő vagy extra nincs benne, ami megtetszhetne a vevőnek, és belülről is sokkal puritánabb, mint a Vectra.
Mondeo (utolsó előtti kiadás), ami kb a B Vectrával egyszerre jött ki, olyan szerencsétlen futóművel lett felszerelve (még a GHIA is!!!), hogy 130-140-es (autópálya) sávváltásnál majdnem leesett az útról, teljesen 'himbi-limbi'.
A B Vectrának szerintem jobb a futóműve. külalakra is csinosabb.
Szerintem a hely sem kicsi benne, az OFF: S40 Volvohoz képest meg kimondottan tágas.
Merthogy a Vectra A sokkal jobb autó volt a maga idejében, de még bizony mai napig is. A Vectra B semmiben se jobb, mint nemhogy egy Mondeo, hanem egy Ford Focus vagy egy Toyota Corolla. A Vectra B többet fogyaszt, rosszabbul megy, megbizhatatlanabb és kicsi benne a hely, főleg hátul. Az Opel egyetlen jól sikerült 1.9-es dizel motorját, amit a Fiattól loptak vettek meg, meg nem tették a Vectra B-be.
A TDCI tényleg jó, de ugyanilyen jó a CDTI is a Vectrában. Szerintem meg a B Veki egy nagyon jó gép. De persze bele lehet nyúlni ebbe is, mint bármibe.
ugye tudod, hogy itt senki sem fog neked mondeot javasolni, hogy csatalakozzak az előttem szólóhoz is. amúgy meg www.opelvectraklub.hu ott van mit olvasnod.
Egyrészt egy 6 éves autó már abszolút kifforrott, előjött minden baja, nyűgje. Amúgy meg elég butaság (enyhén szólva) egy Opel, vagy azon belül pláne egy Vectrafórumon olyat kérdezni, hogy Vectra vs. bármi más. Nem gondolod? Gyanítom itt szinte mindenki elfogult az autójával, szóval természetesen Vectra. A Fordot nem ismerem, de nem nagyon hallottam még rosszat a B Vectráról. A benzinmotorjuk hibátlan, a 2.2 dízelnél néha hallottam adagoló problémáról.
Sziasztok! Autó vásárlásán gondokodom. A 2 szóba jöhetó változat a Vectra B 2.2benzines vagy 2.2diesel. Ebből amit meg tudnék venni az kb 2002-es évjárat(a B Vectrát különben 2002-ig gyártották).A másik lehetőség a Mondeo III. Ebből 2literes Dieselre gondoltam, ebből a 2000-es és 2001-es évjárat ami kb annyiba kerül, mint B vekiből a 2002-es.Olvasgatva a népitileteket a 2literes diesel mondeórol nagyon-nagyon sokan panaszkodnak a porlasztókra h cserélni kell (az ár elég húzos állítólag 100és 200e között) aztán még a turbócsőre, a futóműre (stabilizátor és a hátsó kerékben vmi tervezési hibára panaszkodtak a legtöbben). A Mondeo III-at 2000-től gyártják tehát talán elmondhatjuk h ezek a 2000-es 2001-es évjáratúak még nem egy kiforrott példányok. A B vekit gyártották 95-tól, 2000-ben modelllfrissítése volt, tehát a 2002-esekre lehet azt mondani h teljesen kiforrott és kijavított. Ezeket átgondolva szerintetek a B veki jobb vétel mint a mondi?Vagy ti erről mit gondoltok??? Köszi