Pokorni Zoltán térnyerésének megállítását követeli a Magyar Nemzet egészoldalas cikke, amely "álságos" zsidóbarát "liberálisként" ábrázolja a politikust.
Az összeférhetetlenségi törvény javaslata szerint az országgyűlési képviselők 2014-től nem lehetnének polgármesterek, 2018-tól települési önkormányzati képviselők, és nem lehetnének már 2009-től választott regionális képviselők sem.
Én azonnal megszavazom a számukra az 500ezret havonta!
DE!
Számomra gyomorforgató, hogy a TÖRVÉNYALKOTÓ honatyák úgy kapnak költségtérítést (albérlet, utazás stb), hogy még számlát sem kell benyújtaniuk.
Csak jelzem, hogy a pedagógusok szakkönyvtámogatásának - már ahol fizetnek - számláit nagyítóval vizslatják kb 20000 Ft.
Bár a TÖRVÉNYALKOTÓ honatyák eddigi számlabeszerzéseit - ezek szerint a tieidet is - nem lehetne példaként állítani jogkövető magatartásként a polgárok elé - tehát a számlás elszámolás is nevetséges.
Szóval nem az összeggel van bajom - havi 500ezernél talán még követelni is lehetne tőlük -, hanem azzal a gyomorforgató magatartással, amikor takarékoskodásról, megszorításról beszélnek mindaddig, amíg nem róluk van szó; amikor jogkövető magatartásról szónokolnak és ők a legnagyobb csalók.
És arról pl. mi a véleményed, hogy a polgármester képviselők két helyről kapnak költségtérítést?
Szerintem + nincs abban semmi hihetetlen. Véleményem szerint ugyanis nem költségtérítést kellene adni, hanem normális fizetést. És akkor abból adóznának. A költségtérítés ugyanis adómentes jövedelem. De ha a parlamenti képviselők is kiskaput keresnek, ahogy anno - bevallom - én is a megyénél, akkor mindenkinek joga van ugyanehhez. Szóval én egyáltalán nem sajnálom tőlük a netto kb. fél milkát, a kifizetés módja viszont teljes hungarikum...
Egyébként pedig egyrészt, ha sajnálod tőlük a pénzt akkor írd meg egyszerűen, fölösleges balkézzel a jobb füledet vakarni, másrészt szerinted a költségtérítés megvonása mekkora megtakarítást jelente az országnak? Két főtisztviselői fizetésnyit ? Hármat?
NO - az ilyen dolgokból vélem azt, hogy Gyula bátyánknak igaza van: úgysem úgy lesz. A cél gondolom GYF-nek az volt, hogy ne legyen konfliktus a pártban (a háttérben). A sajtóban SZ. Imrét a régiekhez sorolták.
A párt és a tényleges vezetés közötti interakciókból lehetne írni néhány politológia doktorit (akár még helyi szinten is).
"Kísérleti jelleggel, Miskolcon, Szegeden és Pécsett arra kérjük a helyi szervezeteket, hogy tartsanak »polgármester-jelölti előválasztást«" - mondta a Fidesz országos választmányának az elnöke. Kövér László elmondta, hogy bárki tehet személyi javaslatot az adott város polgármesterjelöltjére, a Fidesz helyi szervezetének vagy szövetségeseinek, természetesen az érintett személy beleegyezésével. Az ajánlott személyek közül egy testület választja ki azokat, akik közül a város választópolgárai titkos szavazással dönthetik el, ki legyen a Fidesz polgármesterjelöltje.
Szerintem ez is egy ilyen kezdeményezés. Ahelyett, hogy a vezérkar a parlamenti munkára koncentrálna és új embereknek adná át a helyét, mindenféle varázslatba kezdenek.
Önmagában attól, hogy valaki mszp-és helyi képviselő még lehet jó iskolaigazgató. Bár ebben az esetben én a jelenlegi igazgató asszony mellett szavaztam, mert szerintem kapnia kellett volna 5 évet a munkájához, de így sem kapott többséget. Másrészt elképesztő a DÖK szavazati eredménye.... szinte biztos, bár nem tudom bizonyítani, hogy befolyásolták a nagytudású fiatalokat. Ugyhogy szerintem ezután megszavazható volt Nagy Levente,aki egyébként már szolnoki lakos... :) Nem lesz könnyű dolga...
Ez utóbbi gondolatban azért látok rációt. Baksay amúgy is Debrecenből jött:)
Bár: CSoór Györggyel annyiban nem értek egyet, hogy a kvalifikált álláshelyek egy (nagyobb területi egységben, régióban fontosak. És talán az egyik legfontosabb feladat, ahogyan lapalma mondta vala, a mobilitás támogatása.
Ez infrastrukúrális és humán fejlesztés egyaránt.
NAgy Levente (túl a szegfűs kötődésen) milyen CV-vel rendelkezik?