Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Én is tőlük fogom majd venni a CO-t ha minden igaz. Akkor kiderül, hogy hogyan állnak a dolgokhoz. Amúgy nagyon tetszik ez CO gép, gyakorlatilag leszűkítettem a kört erre. :)
Már csak a pénzem kell, hogy összejöjjön rá meg persze a kiegészítőkre.
Szerintem annyi az oka, hogy tisztességes az eladó. Mert ha számla nélkül is meg lehet venni valamit és az eladó csak az áfát engedi el, akkor igazán nem engedett semmit, mert az áfa egyébként sem az övé, azt be kell fizetni a NAV-nak. De ha számlás a biznisz, akkor nem csak az áfát fizeti be, hanem a termék eladása után képződő nyereségét is adók és különféle járulékok terhelik. Ráadásul nagyon súlyos (közel 50% - Magyarország szeretlek). Ha számla nélkül tudja eladni és az áfán kívül a nettóból is elenged valamit, akkor még mindig sokkal jobban jár, mintha hivatalos az egész. Csak sajnos ezzel kevesen élnek. Van olyan kapcsolatom, ahol még az áfa teljes összegét sem engedik el, hanem csak 17%-ot. Na ez a trógerság. Nem is szoktam nála számla nélkül vásárolni.
Szerintem kicsi a teljesítménye. Van olcsóbban ekkora teljesítményű szivattyúja is.Az embernek 876 termékkel van az oldalon! Nem rég felhívtam egy 25ezres termék miatt a telefonba már 30ezer lett volna :-( Hirdet Szegedre Pécsre Pestre.
Elsősorban szivattyút kellene majd hajtania a gyümölcsösben........de esetleg akkor ha már pénzt ad ki érte az ember legyen jó a hegesztőgéphez is.......
Úgy alapon nekem sem csipeget, hogy pl. rátolom az átfolyásmérőt, vagy nyomok egyet üresben, hogy felálljon a gázáramlás. Csak úgy sikerül előidézni, ha a pisztolyos kezemet megtámasztom a munkadarabon, és testkábel nélkül próbálok ívet fogni. Nem tudom a magyarázatát, de nagyon enyhén lehet érezni. Nagyon vékony awikesztyűm van.
Bocs! Csak meglepődtem. Én ilyet még nem tapasztaltam(kérges paraszt tenyér).Más gépnél sem.Pedig volt párszor olyan, hogy hf-en néztem meg az átfolyásmérővel az argon mennyiséget.
Egy éve a 180/210 115ezer volt, telón kérdeztem meg. Akkoriban is 130ezer körül hirdette, de a telefonban 115ezret mondott, nem tudom ebbe mi volt a ráció. Mert általában kevesebbre hirdetnek és mire fizetni kell már többe kerül.
Lehet, hogy benéztem, mert most nem találom. Igaz csak mobilon keresem, de az is lehet, hogy a sima egyfázisú 180-as árára emlékeztem. Most én is csak a 135 ezres árakat találom. De ha esetleg ráakadok, akkor megosztom.
Az hogy "ráz" ez így közel sem igaz. Szó szerint értettem, hogy "csipeget" :-) éppen, hogy lehet érezni, ha nincs rajta a testkábel. És csak HF-nél. Nem gondolnám, hogy ez rendellenes lenne, mert ugyanezt tapasztaltam két BLM-nél és az Ergus-nál is. De tényleg éppen, hogy csak észlelhető.
Szia, nem hegesztés közben szakadt meg, induláskor csinálta miután átfordítottam a munkadarabot, hogy a csövet körbe tudjam varrni. De annak sem kell baja legyen, bármikor elveheted a pisztolyt a nélkül, hogy kivárd az után futást, lefutást stb.
Ez hogyan történhetett? Nekem nincs hegesztőasztalom ezért testcsipeszelem a munkadarabot. Emiatt van, hogy a nagy igazgatásban elfelejtem rárakni. Ha enélkül próbálok ívet fogni, akkor max annyi történik, hogy érzem ahogy a kesztyűn keresztül csipeget egy picit az áram. Vagy az volt, hogy hegesztés közben szakadt meg a testkontakt?
A Formig 180/210 új ára nettó 105 ezer Ft. Nem hinném, hogy a javítása olyan sokba lenne, hogy nem érdemes a javításán gondolkozni. Én beszélnék a gyártóval.
Az én gépemnek perforált lemez az alja és a ventilátor eléggé beszívja a port. Nem tudom ezzel mit lehetne kezdeni, max gyakrabban kifújkálom, és minél tisztábban tartom a műhelyt.
Elsősorban a fizikai behatásokra gondolok .Lakatos mühely ; fémpor , és csiszolópor száll a levegőben, amit egy hűtő venti elkap,és jó helyre fúj... A tekercs pedig búg,rezeg...
A menet zárlat mitől alakul ki, túlhevül a trafó, és megolvad az alu vagy réztekercs lak szigetelése. Vagy tekercselési hiba miatt, rosszul szigetelt vezetéket használnak fel.