Keresés

Részletes keresés

Enzo Creative Commons License 2006.06.15 0 0 4643

Igazad van. Emlékszel miről beszélgettünk másfél éve?

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=41240653&t=9086705

Hát mégiscsak elszálltunk.

Nekem az a durva, hogy oké, Megyónak kellett volna elkezdenie rendbetenni a kócerájt, hogy mostanra beérjen, nem tette meg, osztogatott. Gyurcsány félidőn túl ragadta el a stafétát, már nem volt ideje belevágni semmibe. Most viszont elvárná az ember, hogy tudja mit csinál, mert legalább arra azért volt ideje hogy azt kitalálja, hogyan tovább a választások után. Nekem úgy tűnik ez nem sikerült.

Előzmény: eR-dei (4642)
eR-dei Creative Commons License 2006.06.15 0 0 4642
Azt nem tudom megítélni, hogy mennyire fejetlen vagy sem, de azt kilogikázom, hogy ha fejetlen, akkor tényleg nem tudták mibe mennek bele - így ezért alkalmatlanok.
Ha tudták, akkor meg nem szabadna az ntézkedéseknek fejetlennek lenniük.
Egyébként valószínűleg nem fejetlenség folyik, hanem "kiegyezések" sorozata.
Így várhatóan nézőpont szerint "rossz vagy jó kompromisszumos megoldás" ez.
Én egyébként amondó vagyok, hogy az ÁFA emelése elfogadható, a gázárkompenzáció "alcsonyabb szintre helyezése szintén".

Viszont semmit nem beszél a politika a nyugdíjrendszer problémáiról, hiába ugatnak a közgazdák már 2-3 éve !

Amint, hogy a kórházak helyzete is inogni fog rendesen... Valószínűleg célszerű lenne visszafogni a fejlesztéseket, csakhogy az a lobbi a legerősebb.
Előzmény: Enzo (4641)
Enzo Creative Commons License 2006.06.15 0 0 4641

Nyilván a többség tudta, hogy valamiféle megszorítás lesz, ezt kár is tagadni. Akkor is ha a narancs a befutó. Ezt is kár tagadni. Az államháztartási hiányról mindenki tudott, csak a mértéke lehetett meglepetés.

A kormány viszont képben van/volt a dolgok állását illetően. Erre a fejetlen kapkodásra, tákolmány-csomagra nehéz mentséget találni. A Fidesz meg mindehhez csak annyit tud hozzáfűzni, hogy "nem ezt igérték a kampányban".

No comment.

Előzmény: tibra (4640)
tibra Creative Commons License 2006.06.15 0 0 4640

A stop.hu-ról:

Bence György filozófus szerint a miniszterelnök és környezete felkészült arra, hogy nem ezek lesznek a kabinet legnépszerűbb hetei. Bence úgy véli, hogy a megszorító csomag kommunikációja sokkal bonyolultabb, mint a választási kampány. Tamás Gáspár Miklós filozófus másképp látja a helyzetet. Az SZDSZ volt politikusa szerint lagymatag a megszorító intézkedések fogadtatása, a Fidesz sem elég kemény, és még az elemzők többsége is inkább kivár tényleges értékelések helyett. A filozófus úgy véli, hogy az intézkedéscsomag egyszerűen nem jó a magyar népnek. „Ezért is kellett letagadni a választásokon, hogy mire készül a koalíció”, fejtette ki Tamás Gáspár Miklós, aki szerint hiába próbál a kormány valamit enyhíteni és igazságosabbá tenni a teherviselést, ám az ország polgárai másképp tervezték az előttük álló egy évet.

Enzo Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4639
Csak most kicsit roskatag a forint. 
Előzmény: nilan (4636)
nilan Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4638
De a legkeményebb az volt, hogy Kuncze kijelentette: nem lehet csökkenteni a kiadásokat, növelni kell a bevételeket.
Előzmény: eR-dei (4634)
nilan Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4637
Na meg ez is:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=14101

„A kormányoldalon a harmadik szereplő a koalíciós partner SZDSZ, amely alig jelenik meg a most zajló vitákban, hiszen a bejelentett intézkedések jórészt ellentmondanak a kisebbik kormánypárt célkitűzéseinek. A liberálisok háttérbe vonultak, de eközben igyekeznek az egykulcsos adó kampányban megfogalmazott ígéretét életben tartani azzal, hogy bevezetését 2009-re „halasztották”.”

„Az SZDSZ-t különösen kellemetlen helyzetbe hozza továbbá, hogy az intézkedéscsomag hangsúlyosan érinti a liberális szavazóbázis magját alkotó vállalkozókat és értelmiségieket; a tandíj bevezetése pedig a fiatalok között is népszerűtlenné teheti a pártot. ”

Nem kötelező a koalíció, főleg ha az SZDSZ programjából semmi nem valósul meg.
Mert azért az ügyeleti díjat nehogy az SZDSZ számlájára írjuk már.
Előzmény: eR-dei (4632)
nilan Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4636
Megyünk Bécsbe, mint 20 éve.
Előzmény: Enzo (4635)
Enzo Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4635

Valaki megmagyarázhatná nekem, hogy ezzel a kamatadóval most mi lesz?

Egyrészt erkölcstelennek tartom, hogy az adózott jövedelemből képzett megtakarítások egy részét egyszerűen elrekvirálják. Másrészt ez csökkenti a megtakarítási hajlandóságot. Harmadrészt az inflációval mi a helyzet? A kamatadó számításánál a kamatjövedelemből nem kellene levonni az infláció mértékét? Merthogy a kamatnak az a része nem jövedelem, hanem a pénzromlás "kompenzálása".

Negyedrészt ez vonatkozik a pénzintézetekre is? Mert akkor a kamatadó mértéke beépül a hitelkamatokba is, és baromi drága lesz a hitel, mégjobban fog távolodni egymástól a betéti- és a hitelkamatláb, az meg nem jó senkinek. Kétségeim vannak hogy ez az ötlet jót fog tenni a pénzpiacnak.

eR-dei Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4634
Szerintem nem reális egy pü miniszter elmozdítása egy héttel kinevezése után, ráadásul gondolom kellen hozzá a szocik hozzájárulása.
Egyébként pedig lehet, hogy kisebb veszteségre számított az szdsz, amit szanálni kell, de a programjában elég világosan ott van, hogy rendbe kell tenni az államháztartást.

Különben pedig tényleg furcsa, hogy rendszeren összekeverik a gazdaság állapotát az államháztartáséval. Még csak megértem fideszéknél, mert ott pont ez a politika volt és maradt.
Azért értelmes emberek tudnak a kettő között finom különbségekete tenni :)))

Ha majd 2009-ben nem valósul meg az egykulcsos adó, akkor el lehet kezdeni nyomtatni a polókat.

Mellesleg sokkal nagyobb probléma szerintem az egészségügy, mostmár, hogy az orvosok jövedelme ilyen szépen rendeződik az ügyeleti díjjal, mindenképp fel kell számolni a jelenlegi hálapénzes rendszert.

Kíváncsi leszek egyébként, hogy csődbe megy-e akár egy kórház is majd azért, mert nem lesz több pénz az egészségügyre, és ki kellene gazdálkodniuk 20-50 Mrd forintot az orvosok ügyeleti "bérére" ....
Előzmény: tibra (4633)
tibra Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4633
Előzmény: eR-dei (4632)
eR-dei Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4632
pontosan miért is ? 
Előzmény: nilan (4631)
nilan Creative Commons License 2006.06.14 0 0 4631
Készül már az új pólóm: „SZDSZ-re szavaztam, bocsánatot kérek” felirattal.
terla Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4630

Intimpistáskodás és jópofáskodás helyett fontosabb kérdések felvetését és  több komolyságot várnék el:-))

Például, a kormány megszorító csomagjában eddig egyetlen egy baloldali lépést látok: a tőkejövedelmeket is megadóztatnák. De a bankadótól  és a biztosítók adóztatásától ugyanúgy visszaléptek 1-2 nap alatt, mint Horn-Bokros idején, 1995-ben. A Szadesz továbbra is az egykulcsos adót szajkózza, igaz, már csak 2009-re (!) Valamint a háttérben a több biztosítós EÜ is leselkedik. Mind elitista, jobboldali lépések. A médiahangadók lassan áttolnák az áht hiányért a felelősséget a Fityisz lakáshitelprogramjára, amelyet szegény Megyó gyanútlanul  megjavított/tökéletesített. (ATV Sajtóklub, Bauer, NSz. Andor L. Nsz) Bár utóbbi pénzügyileg rémesnek és céljai tekintve eredménytelennek minősíti  pl a Sulinet programot. (? mrd?) Nesze Kovács és Magyar.

Min 1500 mrd ft-ról van szó. A Grippenek 70 mrd, a sztráda túllépések 130 mrd. tétellel szerepelnek a sajtó szerint.  Ki tudja a többit felsorolni?

Enzo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4629

Mint az SzDSz-nél? :)

Tényleg, mi újság az SzDSz-nél? 

Előzmény: lapalma73 (4627)
y42 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4628
Te miért nem dolgozol??:-))
Előzmény: lapalma73 (4627)
lapalma73 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4627
Csak nehogy hátas legyen belőle! :)
Előzmény: Enzo (4626)
Enzo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4626
Biztos valami nagy dobásra készülnek. Mint az SzDSz. :)
Előzmény: tibra (4625)
tibra Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4625

Tegnap meg azt hallottam, hogy pm jelölt lesz (k)iváncsi fej:)

Jelzésértékű, hogy a szegfűsök között fel-felbukkanak a nevek, a narancsosokról pedig alig-alig hallani pletykát.

Előzmény: tibra (4623)
Enzo Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4624

Nagyon is ismert, és előtüremkedő természetű bizony a múlt, főleg ha vakargatja a buta gyerek. Én Gyurcsány Ferenc helyében ki nem mondanám a "vagyonosodás" szót.

http://index.hu/velemeny/jegyzet/buzera/

tibra Creative Commons License 2006.06.10 0 0 4623

A hirszerzőn olvastam, hogy maradt államtitkár.

Azonban van itt egy érdekes mondta:

,,Juhász  tarthatatlannak nevezte, hogy jelenleg a helyi szervezetek kontroll nélkül választhatják ki képviselőjelöltjeiket."

Így oltják egybe a szegfűt a naranccsal:)

Előzmény: tibra (4622)
tibra Creative Commons License 2006.06.09 0 0 4622

Tudjátok-é, hogy Kiváncsi Imréből lett-e államtitkár?

HA igen, akkor biztos jelöltünk van szegfűs részről....

Hallottuk, hogy a narancsosok régi emberüket indítják.

Vajon a madaras csapat eldöntte már, ki indul részükről?

A tulipánosok szerintem (mint alternatíva) sikerrel jeleníthetnék meg a Demeter István féle közösség és kultúra stratégiát.

Előzmény: Enzo (4621)
Enzo Creative Commons License 2006.06.09 0 0 4621
tibra Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4620

Majd regionális szinten megnézed - ha itt maradsz:)

Lokálpatrióta szerepjátékot kellene indítanunk a 14-18 éveseknek Szolnokon.

Előzmény: nilan (4619)
nilan Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4619
Pedig megnéztem volna, hogy lehet irányítani egy várost találós kérdésekkel. :))
Előzmény: tibra (4618)
tibra Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4618
Ha igen, akkor valóban, a régióközpont a potenciális célterületünk:)
Előzmény: nilan (4617)
nilan Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4617
Debrecen?
Előzmény: tibra (4616)
tibra Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4616
1. Nem rögtön. 2. Tényleg durva a hasonlatod. 3. Lehet én is költözöm:) De Tiborcsik, Te csak maradj.
Előzmény: Tiborcsik (4614)
eR-dei Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4615

Talleyradot írhattál volna.  Machiavellit. De pont egy eszement szobafestő - mázolóhoz hasonlítani értelmiségi díszünket, hát ez duva.

Előzmény: Tiborcsik (4614)
Tiborcsik Creative Commons License 2006.06.08 0 0 4614
Miért pont rögtön polgármester? Hitler sem kancellárként kezdte a közéleti szereplést.
Előzmény: tibra (4610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!