Van egy jó hírem! Ma este 23 órai kezdettel a Satelit TV-n lesz egy beszélgetés Ákossal! Ám aki nem egy éjjeli bagoly típus az megnézheti szombat reggel az ismétlést 9 órától ugyan ezen a csatornán!
Más: Tényleg első a Dream on a Z+ listán
Benő: Elküldtem neked a klipet az előbb, remélem megkaptad!
Helló nachson! Ez az Indiántánc teljes koncert megis van neked,vagy csak a számcimek?Ha megvan,üzlet szóbajöhet?Akkor irj e-mailt,mert nekem is van egy-két érdekesség,ami biztos vagyok benne,hogy érdekelni fog /MEGÉRI/!!!Van más koncert is? Üdv:atyska
Úgy illenék, hogy bemutatkozzam, mivel most vagyok itt először... Ennek ellenére sokan ismerhettek már, a többi helyen 'josh' néven futok, csak az itt már foglalt volt. :(((
Aki viszont nem ismerne: 24 éves egyetemista vagyok, persze nagy Ákos fan, szép nagy gyűjteménnyel... Egyelőre ennyit.
BBea:
Jók a koncert dallistái, de Karcolatok/Test, illetve a Beavatás dalainak a sorrendjét nem tudod véletlenül? Vagy valaki más?
Akit érdekelne, az Indiántánc bemutatójának dalsorrendje a következő volt:
1. Táltos születik
2. Indiántánc
3. Idelenn idegen
4. Áradás
5. Örvény
6. Dúdolni halkan
7. Csillagok alatt
8. Mégis jó
9. Test
10. Láss bennem mást
11. A Megváltó
12. Tavaszi mohikán
13. Keresd meg a lányt
14. Félek saját magamtól
15. Angyali szerető
16. Csak te vagy
17. A vér szava
18. Ki helyett szeretsz?
19. Nevess magadon
20. Ez a miénk
21. Tanulékony szörnyeteg
22. Minden egyszerű dalban
23. Kicsi szív
24. Erő és alázat
25. Hello
26. Az utolsó levél
27. Esőkirály
28. Adjon Isten...
+1. Az én filmem kész (bejátszva)
Érdekelne még esetleg a U2 előtti Ákos koncert (Népstadion, 1993.07.23.) dallistája... Esetleg ha valakinek megvan a felvétel, bár ebben kételkedem. Pedig azt már régóta keresem, sokat megérne nekem.
Azért nem semmi, hogy ennyire elferdítve idézték Ákos szavait! Lehet, hogy ezek a wantedosok nagyon ügyesek, mert úgy alakították a dolgokat, hogy aztán az ő véleményüket és nézeteiket támaszthassák alá, de nálam aztán végképp lejáratták magukat. Nálam ez nem fér bele az "újságíróságba".
Z+-homepage-en Ákos topik? Haladás! Megyek is aztán megnézem :-)
Ha valaki még nem tudja akkor mondom, hogy a Z+ honlapján is van Ákos topic. Útvonal: Dumaláda/ Sárga négyzetben kiválasztod az előadókat/, Előadók, Ákos topic. Talán feldobhatnátok egy kicsit a hangulatot, mert már kezd uncsi lenni a topic!
Én is olvastam a zenefórumon az interjút és mit ne mindjak én is örömmel nyugtáztam a dolgot, hogy nem azt mondta amit írt a Wanted honlapja. Na mindegy, ezen már túlvagyunk, de a Wanted-nak fel kell kötni a gatyát a bocsánatkérések terén...
No, így már midjárt máshogy fekszik a leányzó. Biztos voltam benne, hogy Ákos nem 'buzizott', a kifejezés ezesetben kompatibilis pl. a 'nyálassal'. Kíváncsi vagyok, hogy az Ákost kioktató újságíró revidiálja-e-é magát a Wantedben.... Mert az így lenne helyes, sőt még §-szerű is. Ám aki az újság adta 'felsőbbséggel' visszaélve, a saját felelősségét nem tekintve lekezeli hazánk legintellektuálisabb énekesét, az nem fog ilyet tenni. Elsűlyedhetne szégyenében, aki ilyet tesz. Elképzelem, hogy dörzsölte a kezét, mikor megkapta a dezinformációt... :((( Szánalmas, szomorú dolog.
Találtam egy cikket a zenefórumon, engedelmetekkel ezt most idekopizom (kis adalék a "buzizós" témához):,
"Az Ákost különben is régóta cikiző zenei újság honlapján a rágalmazási kísérletnek is beillő szövegben még a sokszor és kétes szándékkal használt „gyűlöletbeszéd" kifejezés is elhangzik. Az énekes humorosnak tartja, hogy azok védik tőle Friderikuszt álszent módon, akik egyrészt nem voltak ott a beszélgetésen, másrészt az első adandó alkalommal belerúgnának a showmanbe, mint „kommersz tévésbe". A honlapon pontatlanul idézett mondat 150 egyetemista előtt hangzott el. Ákos ebben arra utalt, hogy csak olyan tévéműsorokba megy el, melyeket maga is megnézne, így például Friderikusz Sándor meghívását azért nem fogadta el, mert az olyan „buzis". Ezzel a műsorban előforduló „összevihogásokra" utalt, és arra, hogy az ott látott gesztusrendszer neki nem szimpatikus.
Ezt persze a helyszínen senki nem értette félre, és derültek rajta, mert értették, mit akart ezzel mondani. Azon viszont felháborodtak, hogy az említett újsághoz hasonló stílusú alternatív rádió képviselői mindvégig hangos beszéddel provokálták Ákost és a jelenlevőket. Az énekes mindehhez hozzátette, semmi kifogása nincs a homoszexuálisok ellen, voltak és vannak meleg munkatársai is. Friderikusz Sándorral egyébként nemrég beszélgettek, amikor a showman filmekkel kapcsolatos műsorába invitálta. Ákos ezt megtiszteltetésnek érezte, s megköszönte, hogy nemcsak a popsztárt látja benne. Csak azért nem mondott igent, mert a felvétel időpontjában éppen külföldön volt."
1997. máj.24. BEAVATÁS: VALAMI VÉGET ÉRT, ELMONDATOTT, A MEGVÁLTÓ, ADJON ISTEN.., A SZEM, VIGYÁZZ A MADÁRRA, TANULÉKONY SZÖRNYETEG, HELLO, TEST, CSAK TE VAGY, DÚDOLNI HALKAN, DO WE BOW, ERŐ ÉS ALÁZAT, ÖRVÉNY, INDIÁNTÁNC, ANGYALI SZERETŐ, AZ UTOLSÓ LEVÉL, BEAVATÁS, MINDEN,AMI SZÉP VOLT, TÁNCOLJ A TŰZÖN ÁT, GET DOWN, NEM, TITOK, A SÁMÁN SZÓL, ILYENEK VOLTUNK, MINDEN NAP, CSAK A SZERELMEN ÁT, AZÉRT VAGY ITT
Nnnnnnaaaaaaaa, húú, sikerült bepötyögnöm.
Remélem örülsz:))meg más is,akit érdekelt.
1995. nov. 04. INDIÁNTÁNC: A VÉR SZAVA, KICSI SZÍV, A MEGVÁLTÓ, ADJON ISTEN.., TANULÉKONY SZÖRNYETEG, HELLO, KERESD MEG A LÁNYT, TEST, KI HELYETT SZERETSZ, CSAK TE VAGY, DÚDOLNI HALKAN, IDELENN IDEGEN, ÁRADÁS, CSILLAGOK ALATT, LÁSS BENNEM MÁST, ERŐ ÉS ALÁZAT, ESŐKIRÁLY, NEVESS MAGADON, TAVASZI MOHIKÁN, ÖRVÉNY, EZ A MIÉNK, INDIÁNTÁNC, ANGYALI SZERETŐ, MÉGIS JÓ, MINDEN EGYSZERŰ DALBAN, AZ UTOLSÓ LEVÉL, INSTRUMENT.
Szigi: ígéretemhez híven,leírom a kért koncertlistát...a sorrend persze nem ez volt
1994. ápr.30. KARCOLATOK - TEST: KICSI SZÍV, NÉMA FILM, A MEGVÁLTÓ, MONUMENTUM, ADJON ISTEN.., TANULÉKONY SZÖRNYETEG, HOLD ON, ÁTKOZZ EL, GIRL IN THE CAFÉ, HELLO, KERESD MEG A LÁNYT, MINDEN ÉLET, MENEKÜLJ, INVOKÁCIÓ, TEST, KI HELYETT SZERETSZ, CSAK TE VAGY, DEKADENS, DÚDOLNI HALKAN, IDELENN IDEGEN, ÁRADÁS, DO WE BOW, CSILLAGOK ALATT, LÁSS BENNEM MÁST, AZ INDULAT DALA, EPILÓGUS, HAUBER ZSOLT+MADI KÖZÖS DAL
Hát mit mondjak, akár Lepe csinálta a rádiós mixet, akár nem szerintem sem jó annyira mint mondjuk a KAU-hoz készített remixe. A múltkor mikor Ákos volt a vendég a Danubiuson, akkor Abaházi megígérte, hogy az eredetit fogják leadji a Jáksó műsorában. Gondoltam: Végre elhangzik az eredeti is, erre csak a remix ment le! Nem értem. Amúgy a kedvenc mixem a Mindenki táncolról a Rémember mix! Tök szuper!
Ki tudja, hogy honnan lehet letölteni az Ismerj fel klippjét? Aki tudja segítsen!! Ezer hála és köszönet....
Szerintem se a mixeket kéne nyomatni, a sok tudatlan még a végén azt fogja leszűrni, hogy: váóóó, de jó ez az Ákos,milyen dizsis számokat csinál, irány a 101...na ezt nem kéne
Teljesen elveszik az eredeti jelentés!
Olyan hülyék ezek a rádiók,nem hiszem,hogy ha az eredetit nyomják le,akkor az emberek eltekernek az adórol.
Rossz politika!!!
Én sem szeretem túlságosan a mixeket, az is idegesítő volt anno, mikor a Danubiusban kérték a Keresem az utam-at és nem az eredetit játszották le, hanem az egyik mixet, amely persze totál elrontotta az eredeti szám stílusát és hangzásvilágát.
Nem is hallgatok Danubiust :-(
(Szia Eszter!:-)
Az az igazság, hogy az lenne a jó, ha a Danubius nem ezeket a vérgagyi Mindenki táncol mixeket játszaná, hanem lenyomnák szépen az eredetit.
Tulajdonképpen amik igazán tetszenek benne, azokat a szólamokat és hangokat hagyták ki a rádió-változatokból.
Ákos kezd egyre populárisabbá válni, már amennyire a Z+on meg a rádiókban való előfordulási arányából ezt meg lehet állapítani. Lehet, hogy divatba jön? Kérdés: ez most jó nekünk, vagy nem?
Azért szigorú értelemben vett divatzene sosem lesz Ákos zenéje, de ezt nem is bánom.
Végre nekem is sikerült bejelentkeznem ide a fórumba! Először is üdv: Bbea, MarK és akiket még ismerek.
Én is szeretném ha a Mindenki Táncol lenne az első ezen a héten a Top 40-ben, és lehet hogy lesz is. Elvégre a KAU is egy hétig uralta az első helyet tavaly tavasszal!
Fehérváron aznap volt Eleven Hold koncert a Vidámparkban, amikor Ákos a VOK-ban. Én inkább az utóbbit választottam...
A listán való helyezés azért szép teljesítmény. Fél éve a kereskedelmi adók bevallottan nem játszottak le Ákos számot (vagy csak elvétve), mert az "nem eléggé populáris". Mostanában már lehet hallani itt-ott, bár az ismert slágerszámokon túl még senki sem merészkedett. De még Britni Spriccnél sem szoktak, úgyhogy ezt el sem várom.