Keresés

Részletes keresés

Pucros Mackó Creative Commons License 2000.09.20 0 0 469
Ne haragudj, de ha a másik ügyféllel azonnal foglalkoztak, veled meg nem, akkor lehetett köztetek valami különbség. Mondjuk lehetséges, hogy nem vagy az a típus, aki úgy... észrevéteti magát.

Ismered a viccet:

- Doktor úr, kérem segítsen! Folyton keresztülnéznek rajtam az emberek, mintha ott sem lennék!
- Gizike, hívja be a következőt!

Előzmény: Berényi Zsolt (466)
oplab Creative Commons License 2000.09.20 0 0 468
Bekotes szerint ketfele letezik, 25 illetve 9 pontos. Fajtan belul mindegyik egyforma (illetve van meg a 25/9-es is). A hosszal csak ovatosan! Ha emlekeim nem csalnak, 15 meter megengedett 38400-nal, onnan gyakorlatilag a sebesseg es kabelhossz szorzata allando kell, hogy legyen. Tehat azt a ket es fel meter koruli kabelt meg eppen tudod 230400-on hasznalni. Mivel 64 k-val megy, 115200-as portsebessegnel elvileg 5 meterig felmehetnel, de nem ajanlom. Ha hosszabb kabelre van szukseged, az csak annyival legyen hosszabb, amennyi feltetlenul szukseges. Illesztesi problemak, elektromos zavarok es egyeb szepsegek fogjak megkeseriteni a te es a soros portod eletet. Ha lehet, hozd kozelebb az NT-t a gephez! Nem arulunk be a MATAV-nak, ha beletoldasz egy kicsit a bejovo madzagodba :-))
Előzmény: explorer68 (467)
explorer68 Creative Commons License 2000.09.20 0 0 467
Meg tudná mondani valaki mik a lépések ha a leg egyszerűbben át akarok állni szabványos modemrôl ISDN-re. Az NT dobozból be van kötve a gépbe a soros kábel. Ja és csak 64k-ra egyenlôre. Köszi. még valami a MATAV altal adott soros kábel természetesen nem elég hosszú van különbség soros és soros káűbel között? Köszi
Berényi Zsolt Creative Commons License 2000.09.20 0 0 466
Tegnap volt némi elintézni valóm a Westendben. Ha már ott járok - gondoltam felteszek néhány kérdést a MatávPontban az ISDN előfizetésekkel kapcsolatban (nem tudok túl sokat a mostani akcióról). Bementem laza 10perc várakozás után (miközben az ügyfeleseknek, sürgős, halaszthatatlan tennivalójuk akadt - ezt nem győzték folyamatos nem odafigyeléssel a tudomásomra hozni...) szépen körülnéztek a bemutatóteremben és tüntetőleg odafordultak egy akkor belépő ügyfélhez.
Én úgy látom a Matáv nem szereti az én pénzemet, mindenesetre az biztos, hogy ezek az üzletkötők elestek a jutaléktól...
Macika Creative Commons License 2000.09.19 0 0 465
Ritkán nálam is előfordul. Ilyenkor csak az segít, hogyha kikapcsolom (nem elég újraindítani) a gépet.
Utána minden tökéletesen megy.

Úgy tudom, hogy ez csak az Eicon Diva kártyáknál fordul elő, a soros porton csatlakozó ISDN esetén nem.

Előzmény: CHARLI (464)
CHARLI Creative Commons License 2000.09.19 0 0 464
Tudna vki segiteni?
Kb felorankent megtortenik, hogy a kapcsolat megszakad, utana meg kb. 5 percig hiaba is probalkozom, nem tudok belepni, az az uzenet jon, hogy "no dial tone". A Matav muszakis holgy nagyon ideges lett, mikor felhivtam, hogy most akkor ha a vonalamrol hivom, mit akarok es amikor megprobaltam elmondani, hogy sajnos nem mindenki szuletett ISDN szakertonek, azt igerte, azonnal visszahiv. Ezt ezelott egy oraval. Lehet, ha a Datanettel van gond? De akkor miert nincs dial tone? Es miert ilyen rendszeres?
Tomika69 Creative Commons License 2000.09.18 0 0 463
Nekem most sima analóg vonalam van.
Egy 56K modemmel, Matávnetes hozzáféréssel.

este MINDIG megvan a 16MB / óra !
12 óra alatt mindig lejön 200 mega vegyesen magyar és külföldi web és ftp site-okról...

ha jól számolok egy 64K -s ISDN hozzáféréssel meg kell hogy legyen kb 24 MB / óra ! azaz 12 óra alatt kb 300 Mega.

Meglesz ???

Más:
Matávnet, telefon, felhiv, analog matavnetes hozzáférésemhez kérni akarom az ISDN behívást, aztmondja "CSAK FAXON !" és majd csak akkor ha meglesz az ISDN vonalam... ja és valószínűleg 3 Munkanapon belül meglesz...

Mi az hogy nem kérhetem előre a dolgot, hogy mire meglesz az ISDN már faszán működjön, meg mi van ha nem csak otthon akarom használni ahol analóg vonal van, hanem munkahelyen is ahol ISDN...

Ez tömény f@szság.

blr Creative Commons License 2000.09.18 0 0 462
InterWare 128K

Kb. 3 hetes időszak után, mikoris minden alkalommal azt válaszolták "Mikor lesz 128k-s hozzáférés?" eddig azt válaszolták, hogy "Telefonáljon 3-4 nap múlva...".
Pénteki nappal megtört a jég: állítólag okt. 1-től lehet 128Küs szerződést kötni (2 64K-s áráért).
(Mellesleg legalább másfél hónapja be tudok hívni MPPP-vel 128K-n, csak éppen a kapcsolat létrejötte után kb. 8-10 másodperccel kidobja az egyik 64K-t, valószínúleg, mert nem 128K-s az előfizetésem. Még arra is volt példa, hogy a B1 szakadt le, nem a B2)

Előzmény: Macika (451)
SandMan Creative Commons License 2000.09.18 0 0 461
"A Matav 64 kbit/s atlagos savszelesseget iger, aminek olyasmi a megfogalmazasa, hogy a teljes ido 80%-aban ez rendelkezesre fog allni, vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, a fennmarado 20%-ban pedig kenytelen vagy kevesebbel beerni. "

A baj csak az, hogy az arány pont fordított. 20%-ban tudja a rendszer a 64K-t, és 80%-ban nem. Pl. vasárnap reggel 6h-kor valóban tök jól megy, de senki nem ebben az időpontban szeretne a Nethez kapcsolódni.

Akkor most mi van? -)

Epoilacoda Creative Commons License 2000.09.17 0 0 460
No, azert nem egeszen. Az a baj, tudod, hogy a Matav nem azt vallalja, hogy neked 64 kbit/s / csatorna nemzetkozi savszelesseget biztosit. Kerhetsz ilyet (berelt vonalon), de az rengeteg penz. A Matav 64 kbit/s atlagos savszelesseget iger, aminek olyasmi a megfogalmazasa, hogy a teljes ido 80%-aban ez rendelkezesre fog allni, vagy valami ilyesmi, nem tudom pontosan, a fennmarado 20%-ban pedig kenytelen vagy kevesebbel beerni.

Egyebkent nem tudom oket azert karhoztatni, hogy nem vallalnak mindenkinek mindenhova 64 kbit/s garantaltat - TE elvallanad a helyukben ? Meg akkor sem lehetnel biztos benne, ha a nemzetkozi kimeno vonalak valoban 64 k*behivopontok szama savszelessegu lenne, hiszen azon tul mas szolgaltatok vonalai vannak, ki tudja, milyen szavszelesseggel es terheltseggel. Meg Magyarorszagon belul sem igaz, hiszen a magyar ISP-knek csak annyi az eloiras, hogy minimum egy darab 64 k-val csatlakozzanak a BIX-hez.

ElC.

Előzmény: SandMan (438)
Epoilacoda Creative Commons License 2000.09.17 0 0 459
No, ez en voltam. Most jutottam el a Topicig...

Nem szo szerint igy tortent, annyi a lenyeg, hogy a sarki doboz, valami UNA-5, vagy hogy az istennyilaba hivjak, tartalmaz ISDN kartyakat, csak eppen mind foglalt, vagyis kell bele tenni meg ahhoz, hogy nekem is lehessen vonalam. :-( Es hely is van benne, ahova kartyat tegyenek - csak eppen kartyajuk nem volt. Igy vissza a kozponthoz, majd ok szerelnek, es majd jonnek ujra... Mikor ? Azt ok nem tudjak. Ugyhogy a reklama mar elment az illetekes elvtarsnonek, hogy legyen szives... Es ugy tunik, lesz szives, de azt is hozza kell tegyem, hogy a 1212-t meg sem probaltam ez ugyben felhivni, ez a holgy nem ott talalhato...!

De hogy ezt miert nem tudtak elore megnezni, csak van valami nyalvantartasuk errol ?!

ElC.

Előzmény: oplab (433)
eMM Creative Commons License 2000.09.17 0 0 458

Igen ezen én is erősen gondolkodom
>Ez a tény pedig indokolja a szerződés felmondását előfizető részéről, valamint az eddig a Matáv felé teljesített Internettel összefüggő befizetések visszatérítését.<

Előzmény: SandMan (455)
Macika Creative Commons License 2000.09.17 0 0 457
Este tízkor nem tudtam fentlenni.

Éjfélkor a következő értékek voltak (10 mérés átlaga)

Matáv: 13.133 cps
Extra: 11.771 cps
Swi: 8.831 cps
Alarmix: 10.129 cps

Nem lehet, hogy nálad van valami zizi?

Előzmény: SandMan (456)
SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 456
SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 455
Hegyivadász!
Na itt a gond, hogy a Matáv szervere nem bírja kiszolgálni kapacitás hinyában az előfizetőket.
Tehát ez lefordítva, a szerződési feltételek be nem tartása a Matáv részéről. Ez a tény pedig indokolja a szerződés felmondását előfizető részéről, valamint az eddig a Matáv felé teljesített Internettel összefüggő befizetések visszatérítését.

Nálam 23:30-kor 128kbps !!!!! ISDN kapcsolattal:

Matáv 6860
Extra 2980
Swi 2980
Alarmix 3540

Ennél a 33,6-os analog modem is többet tud.
SandMan

hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.16 0 0 454
Igen, Matávnetes vagyok. 23 órakor az alábbi adatokat mértem, most csak 5-ös sorozatok átlaga:

Matáv: 6376
Extra: 4710
Swi: 2762
Alarmix: 2990

Előzmény: SandMan (450)
Macika Creative Commons License 2000.09.16 0 0 453
Ha X=210, akkor sem jobb a helyzet, bizonyos oldalakra akkor sem enged be.
Előzmény: 4ndr3w (452)
4ndr3w Creative Commons License 2000.09.16 0 0 452
Na most már nekem is elegem lett a Matávnetből. Eddig csak dicsértem őket, de most betelt a pohár. Ráadásul olyan problémáról van szó, ami náluk, szerveroldalon áll fenn és csesznek megcsinálni!

Helyzet a következő. Ha valaki fellép a netre, a következő IP-t osztja ki neki a szerver: 145.236.X.Y . Namármost, ha az X=123, (és csak akkor ha 123, az Y-tól függetlenül), akkor a géphez rendelt IP-re nincsen reverse DNS! Minden más IP-re van. Vagyis a géphez rendelt line-123-Y.dial.matav.net nevet reverse lookup esetén a matávnet nameszervere nem oldja fel IP címre. Hogy ez miért probléma? Nekem több külső szerverhez van telnet/ssh hozzáférésem, többek között a napi levelezésemet is ilyen szerveren végzem betelnetelve, Pine használatával. A legtöbb ilyen szerver pedig biztonsági okokból nem enged be, ha nem megy a hostnevemre a reverse DNS lookup, mivel ebben az esetben erősen gyanítható, hogy valaki hamisított IP-ről próbál belépni. A gondot az okozza, hogy ha fellépek a matávnetre, akkor az esetek kb. 40%-ában ilyen 123-as IP-t kapok. Ilyenkor van, hogy 10-15 percig kell folyamatosan probálkoznom megszakítva majd újra létrehozva a dialin-es kapcsolatot, mire kapok egy használható IP-t, ami ugye eléggé idegesítő tud lenni egy idő után.

A dühítő az, hogy már lassan 2 hete áll fenn ez a jelenség. Már beszéltem a helpdesk-kel, ahol kb. 10 percig várakoztattak a vonalban, mire a fickó utánanézett a dolgoknak. Ezután közölte, hogy az IP címeket folyamatosan veszik fel a DNS adatbázisba de még sajnos nem értek el a 123-asig, várjak türelemmel. De ha meg óhajtom kímélni magam a kellemetlen újracsatlakozásoktól, azt ajánlja, hogy van lehetőség fix IP cím kérésére, + havi 4800 Ft+ÁFÁ-ért. Ez volt az a pillanat, amikor lecsaptam a telefont!

Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy 2 hét nem elég a 123-assal kezdődő 256 darab IP cím bejegyzésére a saját szerverükben!

Macika Creative Commons License 2000.09.16 0 0 451
Nem-nem, FatávNetes vagyok.

Az ISDN bekötésekor jöttem át, azelőtt (maximális megelégedettséggel) InterWare-s voltam. De mivel náluk a mai napig nincs 128k-s elérés, a 64-es meg akkor (márc. 1) még nagyon drága volt, ezért dobbantottam a MatávNethez. De ahogyan lesz 128 k az InterWare-nal, megyek vissza!!!

Szóval MatávNetes elérésem van, a sebességével nincs is semmi bajom. Amivel van, az a levelezőszerver folyamatos (szinte minden héten többszöri) betegsége, meg a behívószerver betegségei. Március óta többször volt probléma a MatávNetnél, mint 20 hónap alatt az InterWare-nál.

22 órakor újra mérem az adatokat.

Előzmény: SandMan (450)
SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 450
Hegyivadász! MatávNetes vagy? Kíváncsi vagyok az este 22 órai sebességadataidra.

Macika ! InterWare-os vagy? Ha ilyen sebességadatokat tud, átmegyek oda. Azért nézd meg légyszi Te is este 22 óra táján, és írd ki ide, mi a helyzet!?
THX,
SandMan

oplab Creative Commons License 2000.09.16 0 0 449
Tulajdonkeppen igen, csak mivel a nem beszed celu vonalam jelenleg is internetre foglalt, elerni meglehetosen nehez :-). Ha leszall az ISDN angyala, akkor azert lesz nemi valtozas. Elkepzelheto, hogy egyeb eleres is lepottyan. De ez meg a jovo...
Előzmény: Törölt nick (447)
hegyivadasz Creative Commons License 2000.09.16 0 0 448
Nálam 17 órakor 64k-val:

Matáv: 7711
Extra: 6137
Swi: 4889 (szórás jelentős!)
Alarmix: 4977

Szintén 10 próbálkozás átlagai.

Előzmény: Macika (445)
oplab Creative Commons License 2000.09.16 0 0 446
Az ordog elvtars a pokolbol atkoltozott a reszletekbe. :-) A definicio szerint a helyi dijazasu hivasok esnek a mindegy, kinek csomag ala. A kedvenc szam nem helyi dijazasu, hanem 15%-kal olcsobb, mint amennyibe egyebkent kerulne.
Előzmény: Törölt nick (444)
Macika Creative Commons License 2000.09.16 0 0 445
Ma 16 órakor 128 k-ról a következő eredmények jöttek le nálam:

Matáv : 14450 cps
Extra : 13550 cps
Swi : 11170 cps
Alarmix: gyakorlatilag értékelhetetlen, 2xxx től 5xxx -ig terjedt

Mindegyik helyen 10x próbálkoztam, a kijött eredményeket a matematika szabályai szerint átlagoltam.

SandMan

Nem akarsz feltenni egy ilyet az InterWare-hez is? Tanulságos lehetne, ha jól tudom ők a leggyorsabbak ma Mo-n.

Előzmény: SandMan (440)
HelpDesk Creative Commons License 2000.09.16 0 0 443
Mindenkinek!

Egyre többet hallok az úgymond kedvezmények halmozása esetén fellépő prioritási problémákról. Egy kicsit érhetőbben: Van egy kedvenc számok díjcsomagod, amiben megjelölted az internet szolgáltatód hívószámát. Megrendelsz hozzá egy mindenkinek csomagot, tombolsz a net-en 18-07 ig, majd az első számlánál szemed kintebb lesz mint az orrod!!! A kedvenc számok kedvezménye prioritásban megelőzi a mindenkinek csomagét, és így csak a 15% érvényesül, de a kedvezményes időszakra vonatkozó díjmentesség nem!
Ez csak az egyik ilyen jellegű probléma, de ha írtok konkrétumokat, megpróbálunk utána nézni pontosan...

Üdv: HelpDesk

HelpDesk Creative Commons License 2000.09.16 0 0 442
to blr

A csomagok migrálásának eddig technikai akadályai voltak. Valóban elvileg a szerz. módosítása esetén meg kellene újítani a kiegészítéső szolgáltatásokat, de a felsőbb körök álláspontja szerint, illetve józan paraszti ésszel végiggondolva - ha az előfizető személye nem változik - nyilván az adott szolgálatatást a továbbiakban is igénybe szeretné venni. Tehát van egy hivatalos verzió, és van egy "emberi". Viszont ha az "emberinek" technikai akadálya van, akkor automatikusan a hivatalos lép életbe.

Előzmény: blr (423)
HelpDesk Creative Commons License 2000.09.16 0 0 441
Kedves hegyivadász!

Ha megírod, pontosan milyen típusú PC kártyád van, megpróbálok némi infót összeszedni az installról.

Üdv: HelpDesk

Előzmény: hegyivadasz (425)
SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 440
Ezek most hajnal 5-kor a közvetkezőket mutatják:
Matáv : 9230cps
Extra : 8960cps
Swi : 8960cps
Alarmix: 9080cps

Majd ezeket beírom holnap este 22h körül is.

SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 439
Néhány szerveren elhelyezett szerver-modem sebesség mérő oldal:

Matáv szerver
Extra szerver
Swi szerver
Alarmix szerver

SandMan Creative Commons License 2000.09.16 0 0 438
Ez az Matáv ISDN egy nagy kib@szás.
128K-s előfizetéssel, aminek 15KB/s-ot kellene tudni:
Hajnali 5-kor a maximum 9,3 KB/s
általában 5 KB/s,
esti csúcsidőben (21-23h) pedig 2 KB/s , szakadozó kapcsolattal.
Jó lenne, ha a Matáv nem etetné a népet az ISDN akciójával, amikor maga a Matáv szerver nem bírja az előfizetők létszámát. És mi lesz akkor, ha minden beadott igénylést teljesítenek? 0,5 KB/s??

Az ISDN telefonvonalat megtartom, mert azzal semmi baj, de a Net szolgáltatót le fogom cserélni. Mit ajánlotok? Hol van normális szerverháttér?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!