Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Véleményetek szerint mennyi lenne a reális ára? Egy fél éve tetszettek meg a PV vasutak, és -bár nem sürgősen- szeretnék, majd egyet magamnak mindenképpen.
Ebben teljesen igatad van. Én nem fogalmaztam egyértelműen az első topikban. Viszont az általad említett olyan szörnyű, hogy azt nem lehet egyszerűen helyrehozni. Nem beszélve az árról, amit valószinüleg a kudarca után korrigálni fog az eladó.
Illetve korábban már írtam, hogy Ervinnek volt fenn egy alap Előre készlete trafóval és sínekkel. Az nagyon korrekt áron volt és szerintem nem kelt el. Érdemes lenne rákérdezned, a nyilvános drótposta címét korábbi topikokban megtalálod.
Szerintem sem. Ennél jóval különb, tehát eredeti festésű is van fent, igaz, hogy Märklin középső sínes átalakítással. Nem nagy munkával vissza lehet alakítani. Viszont ennek piros kerekei vannak, ami azt jelenti, hogy a gyártás elejéből való. Biztosan ezt venném meg, ha kellene egy készlet.
Néhány, -- háború utáni, de a digitális korszak elötti --, megfelelö teljesítményü Märklin H0 trafót nagyon jól lehet a PV vonatokkal is használni, különösen egyenirányítva. Ilyenekhez néha egész kedvezöen lehet hozzájutni.
Kimenet tipikusan: 4..16V eff. AC
Irányváltó pulzus: 24V eff. AC
Ez utóbbi csúcsértéke majd 34V, amit Karika kolléga is említett. Ne ijedjen meg senki ha üresjárásban méri a trafó kimeneteit, mert kb. 10%-al ezeknél is magasabb értékeket fog látni.
Volna egy kérdésem. Az amerikai piacra készült Helikon készlettel találkozott már valaki valahol? Pl. egy amcsi gyűjtő oldalán, cikkben, amerikai ebay-en, más aukción... Csak azért kérdezem, mert én szoktam nézelődni, de még sosem bukkantam a nyomára. Vajon tényleg került ki ebből export, vagy csak egy prototípusnak készült, aztán elhalt a próbálkozás?
Már nem eladó, egyik kedves topiktársunké lett, szóval családban maradt :) A hirdetés még megtalálható a "pévé" kulcsszóra keresve a lejárt hirdetések kategóriában.
Bordó PV6. Sanyi utólagos engedelmével lőttem egy normál piros PV6-ot Vateráról az összehasonlíthatóság végett. Sajnos csak este tudok fényképet csinálni, napfényben jobb lenne.
Mindenkinek nagyon köszönöm az aktív részvételt. Nem vagyok teljesen tudatlan a Pénzverő vonatjaiban, főként az Előrében. Amit viszont rövid idő alatt még megtudtam róluk, attól csak ámulok és bámulok. Érdemes lenne közkincsé tenni az itt összegyűlt adatokat és képeket. Őszintén örülök, hogy itt lehetek közöttetek.