Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Néhány, -- háború utáni, de a digitális korszak elötti --, megfelelö teljesítményü Märklin H0 trafót nagyon jól lehet a PV vonatokkal is használni, különösen egyenirányítva. Ilyenekhez néha egész kedvezöen lehet hozzájutni.
Kimenet tipikusan: 4..16V eff. AC
Irányváltó pulzus: 24V eff. AC
Ez utóbbi csúcsértéke majd 34V, amit Karika kolléga is említett. Ne ijedjen meg senki ha üresjárásban méri a trafó kimeneteit, mert kb. 10%-al ezeknél is magasabb értékeket fog látni.
Volna egy kérdésem. Az amerikai piacra készült Helikon készlettel találkozott már valaki valahol? Pl. egy amcsi gyűjtő oldalán, cikkben, amerikai ebay-en, más aukción... Csak azért kérdezem, mert én szoktam nézelődni, de még sosem bukkantam a nyomára. Vajon tényleg került ki ebből export, vagy csak egy prototípusnak készült, aztán elhalt a próbálkozás?
Már nem eladó, egyik kedves topiktársunké lett, szóval családban maradt :) A hirdetés még megtalálható a "pévé" kulcsszóra keresve a lejárt hirdetések kategóriában.
Bordó PV6. Sanyi utólagos engedelmével lőttem egy normál piros PV6-ot Vateráról az összehasonlíthatóság végett. Sajnos csak este tudok fényképet csinálni, napfényben jobb lenne.
Mindenkinek nagyon köszönöm az aktív részvételt. Nem vagyok teljesen tudatlan a Pénzverő vonatjaiban, főként az Előrében. Amit viszont rövid idő alatt még megtudtam róluk, attól csak ámulok és bámulok. Érdemes lenne közkincsé tenni az itt összegyűlt adatokat és képeket. Őszintén örülök, hogy itt lehetek közöttetek.
PV3 pirosból is volt sötétebb árnyalat (lásd 2127 számú bejegyzés), sőt nekem van sötét PV6-om, lehet az épp ugyanaz az árnyalat (lásd 1810 bejegyzés). Majd lefényképelem, ha hazaértem.
Szia, remek ötlet, hogy valamelyik kiállításon hozzuk össze a ritka PV darabokat. Ha nem lesz közben más alkalom, akkor lehetne ez a következő Temofeszt is. Megbeszélünk egy napot és mindenki hozza a kincseket. Klassz lenne a személyes találkozó is. Próbálkoztunk evvel már tavaly is, de akkor csak több részletben sikerült összehozni. A dátum idén október 7-9., bevéshetjük jó előre a naptárba. Reméljük Karika mester megint lelkes kiállító lesz, akkor meg is járathatunk mindent :-) Üdv, Ákos
Nekem van Ral kártyám,egyik Pv-s cuccomnak sincs benne megfelelő szín és nem is lehet,mivel nem Ral kód alapján keverték a színeket.Talán nem is volt még Ral akkor.
Van legalább 3db (ennyiről tudok, az egyik az enyém) sárga PV3 kék felirattal. Itt az eredetiség megkérdőjelezhetetlen mert eredeti a klisés feliratozás.
ui: Hogy mért készült? 1.: Mert jól néz ki. 2.: Beleillik a "szines" Előre sorba. 3.: Maradt egy kis Helikon sárga.
A PV3 és PV6 "pirosa" totál egyforma és PIROS. A "karácsonyi ???? PV1-ek" BORDÓK.
Sajnos ezt fényképről monitoron keresztül alig látni de szabad szemmel jól megkülönböztethető a két szín.
Egyszer ha mindenki elozza egy kiállításra a "bordóit" akkor majd összenézzük van-e egyforma árnyalatú és melyiken milyen a felirat. RAL skálázni felesleges fénykép és monitort nézve.
Abban egyébként teljesen igazad van, hogy sajnos sok PVs / Tóth-os kérdésre már soha nem lesz meg az egzakt válasz, de a teóriáink -- még ha adott esetben nem is igazak -- akkor sem teljesen légböl kapottak, hanem más gyártók történetéböl ismert dolgokon alapulnak. A lukratív amerikai piachoz valo igazodás, az arra való törekvés nagyon sok euopai gyártónál megfigyelhetö. Még mostani honi iparmüvész kortársaink is szívesen látogatnak York-ba replika darabjaikkal... Üdv!
A Helikonra gondolsz, mert Elörét én még nem láttam, de ez nem jelent semmit, mert nem vagyok egy PV szakértö. A Helikonra pedig azt mondanám, hogy ha igaz volt, hogy próbálták az amerikai piacon is eladni, akkor figyelembe véve az amrikai vonatok festésének abszolut tarkaságát, evidensen volt, hogy egészen "vad" Helikonos szinezésekkel is kisérleteztek. Üdv!